Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hitechamgee

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Corey és David közösen írt helyzetjelentésük folytatásában az elmúlt néhány hónap történéseinek és találkozóinak részleteit tárják fel, némi magyarázattal kiegészítve.....
90 Az Oroszlánkirály 2014.01.06 08:36:55
Soron következő Disney rajzfilmünk az Oroszlánkirály, mely a legsikeresebb egész estés rajzfilm lett a Disney mesék közül. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy két folytatást is megélt, illetve számos oldalági történet született a rajongók legnagyobb örömére. Ez a…..
hitechamgee 2014.01.25 01:45:34
Találtam egy családfát az Oroszlánkirályról:

wohoo.hu/image_700/12213.jpg

Ezen a családfán több ismeretlen oroszlán is van. Simba nagyszülei, valamint a fia a The Brightest Star és a The Lion King: Six New Adventures nevű novellás kötetekben bukkantak fel először. A könyvek a Walt Disney hivatalos jóváhagyásával jelentek meg, ami azt jelenti hogy a bennünk szereplő karakterek mind kanonikusnak számítanak.

Számomra mindig problémát okozott az Oroszlánkirályban, hogy ki kinek a kije. Ezért kíváncsiságból kissé utánanéztem néhány dolognak és elég érdekes információkra bukkantam. Az Oroszlánkirálynak létezik egy sokkal sötétebb árnyoldala. Röviden így jellemezhető: brutalitás, gyilkosság, szex és vérfertőzés a köbön...
hitechamgee 2014.01.25 01:47:26
Nézzük először is Nalát. Elég sok vita kering akörül, hogy mégis ki lehet az apja. A rajongók szerint Nala anyja egy másik oroszlánfalkából származott és amikor Mufasa befogadta, akkor már terhes volt Nalával. Viszont ez elég valószínűtlen, már csak azért is, mert erre az égadta világon semmilyen utalás nincs sem a rajzfilmben, sem más hivatalos forrásból. Arról viszont kevesen tudnak, hogy az Oroszlánkirálynak volt egy korai változata King of the Jungle néven. Röviden így jellemezhető: erőszakos, szuggesztív, kirívó vérfertőzéssel és egyáltalán nem gyerekbarát. Ebben a változatban Nala apja eredetileg Mufasa volt. Mheetu, Nala testvére is ebben a változatban szerepelt amit később töröltek.
Nézzünk szembe tehát a tényekkel: egy olyan oroszlánközösségben, ahol csak két hím oroszlán van, és azok közül is csak az egyik az alfa hím, a lehetőségek erősen lekorlátozódnak az utódok nemzésére vonatkozólag. Ez az egyik. A másik; elég valószínűtlen, hogy a szavanna vezető oroszlánfalkája csakúgy, szívjóságból befogadna egy jöttment (ráadásul egy ismeretlen oroszlántól vemhes) nőstényt a köreibe. A harmadik, Zordon már említettem miért nem lehet az apja (neki nincs joga párosodni a nőstényekkel) másrészről Nala és Zordon között semmilyen genetikai hasonlóság nincs. Végezetül, van egy olyan teória is, miszerint Nala anyja már gyerekkorától kezdve a falkában volt, aztán felnőtt korában valami jöttment ("Ni" nevű) oroszlán csinálta fel. Viszont ez sem túl valószerű, hiszen semmilyen kanonikus forrásban nincs erre utalás. Marad tehát Mufasa, majd az ebből eredő vérfertőzés... :P

Most jöjjön Kovu teóriája. A rajzfilmből kiderült ugye, hogy nem Zordon a vér szerinti apja. A rajongók többféle teóriával is előjöttek ezzel kapcsolatban. Lássuk a leghitelesebbet: Amíg Simba távol volt (Timon és Pumbaa társaságában), addig valószínűleg egy év is eltelhetett. Ezt az időszakot azonban teljesen homály fedi. Ebben az időszakban ugye Zordon uralkodott Büszkeföldjén. És mint minden uralkodónak, neki is gondoskodnia kellett az utódnemzésről. Itt jön a képbe Zira, akivel már valószínűleg régóta viszonya lehetett. Azonban Zordon nem azt kapta tőle, amire számított. Az első – Nuka - selejtes lett, a második - Vitani – pedig nőstény, ebből kifolyólag nem lehetett trónörökös. Ezen a ponton Zordon töke teliszottyant és megfenyegette Zirát, hogy Nalával fog párosodni, ha nem képes normális utódot produkálni. (Sarabi azért sem jöhet itt szóba, mert a rajzfilmben is látható, hogy a kettejük viszonya elég rideg és érzelemmentes, továbbá túl idős volt ahhoz, hogy utódokat nemzzen. Nala pedig – származását is tekintve – magas rangú nősténynek számított a falkában.) Zira ezután jött össze egy másik oroszlánnal (akit a rajongók Kijani-ként emlegetnek) aki nagyon hasonlított Zordonra. Így született Kovu, és Zordon (mivel azt hitte, hogy az ő gyereke) őt tette meg trónörökösnek. Viszont Simba valahol ezen a ponton térhetett vissza. Legyőzte Zordont és megfosztotta a tróntól, akit utána megöltek a hiénák. Zira amikor megtalálta Zordon testét, azt hitte, hogy Simba végzett vele ilyen kegyetlenül és ezután bosszút esküdött.

Végül jöjjön Kopa története. Simbának és Nalának Kiarán kívül volt még egy gyereke, Kopa aki eredetileg a trónörökös lett volna. Kopa kanonikus karakternek számít. Először a „The Lion King: Six New Adventures” című hatkötetes novellában tűnt fel. Azonban már nem látható a rajzfilmben. Habár mégis. Az Oroszlánkirály 1 végén látható Simba és Nala elsőszülött gyereke. A legnagyobb rejtély itt az, hogy a készítők nem említették hogy ez fiú vagy lány, egyszerűen "Fluffy" azaz bolyhosként hivatkoztak rá. Ha az ember jobban megnézi, rendkívüli hasonlóságot mutat az újszülött Simbával. Ráadásul a könyvben Kopa szinten majdnem ugyanúgy néz ki, mint Simba gyerekkorában. A 2. résznél Kiara megjelenése egy kissé eltérő az újszülött Simbáétól, plusz az "ismeretlen kölyöktől" (a bundájának a színe is más árnyalatú). Hogy Kopa miért nem jelent meg a 2. részben, ha olyan fontos karakter? Létezik erre is egy teória ami állítólag nem kitaláció a rajongók szerint (bár forrást nem találtam ami ezt igazolja); az Oroszlánkirály 2 történései előtt Kopát Zira brutálisan meggyilkolta, méghozzá bosszúból, Zordon halála miatt. Simba viszont nem ölte meg Zirát emiatt, hanem csak száműzte a gyerekeivel együtt Büszkeföldről. Kiara Kopa halála után nem sokkal született.
Üdv Ismét egy új videó, kicsit sokat kellett várni rá, de most itt van. Sajnos a feliratozó program nem volt hajlandó elfogadni a videó típusokat, de már megoldódott. Gondoltam ez rövidebb, hamar feliratozom, az előző videót pedig hamarosan. Jó szórakozást. ..
Sziasztok! Martin most 2 NC videó feliratát ossza meg veletek. Hálás köszönet és jó szórakozást! ..
hitechamgee 2013.04.27 22:16:08
Sziasztok! Martin fordított nekünk egy NC videót a Moonwalkert. Köszönjük neki NAGYON! Mindenkinek jó szórakozást! ..
hitechamgee 2013.04.27 18:24:50
Kedves Mindenki, Tipcának kedve támadt egy Nostalgia Critic videót feliratozni, így most felirattal megtekinthetitek. Köszönjük neki és jó szórakozást. ..