Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halász Patrik

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A homoszexualitás és a melegházasság az a kérdés, amely az egyik legkomolyabb véleményformáló és ítéletalkotó hatást váltja ki egyházon belül – az ezzel kapcsolatos indulatokat most is láthatjuk elszabadulni, a norvég evangélikus egyház meleg párok megáldására vonatkozó döntése okán. Ezért…..
Halász Patrik 2017.02.02 15:59:12
A hetero szabadosság mögött ugyanaz az alapgondolat van, amit a homoszexuális kapcsolat vegytisztán prezentál – hogy „miért is kéne egy szexuális kapcsolatból gyermeknek születnie”. Tehát a homoszexuális kapcsolat, ami jellegéből adódóan eleve kizárja ezt, az logikusan csak tovább erősíti a heteroszexuális szabadosság mögötti hamis eszményt. Főleg, ha még ünneplik is, amit a Pride és hasonló rendezvények tesznek.
Nem igaz az, hogy nem terjed „fertőzés útján” – a példa, a személyes kapcsolatok, a kulturális légkör, az erkölcsi miliő teljességgel hathat úgy, hogy egy bizonytalan tizenéves vagy huszonéves esetleg ezt válassza. Ezért káros a terméketlen és abnormális homoszexuális párkapcsolati modell „házassággá” azaz normálissá nyilvánítása is, meg a „melegparádék” is. Amúgy is arra megy a társadalom, hogy egyre kevesebb gyermek születik, egyre bizonytalanabbak a párkapcsolatok határai és azok funkciója, egyre több fiatal hajlamos úgy látni, hogy a szex és párkapcsolatok terén bármi elmegy, hiszen nincsenek következmények. A terméketlen homoszexualitás normálissá nyilvánítása is ezt a téves és romboló felfogást erősíti, amelyik pedig fokozatosan demográfiai és szociális katasztrófát hoz a fejlett országok számára. Ha a gyermekvállalás csak másodlagos fontosságú, akkor persze, hogy a házasság is azzá válik. Egyre inkább homályos, zavaros lesz, hogy mi is az a család és mi köze a gyermekvállaláshoz és az elkötelezettséghez.
Nemrég röppentek fel a hírek azzal kapcsolatban, hogy "vallási kiadók" gyerekverésre buzdító könyvet terjesztenek, amiben valóban hátborzongató dolgokat írnak. A minap pedig a wmn.hu-n jelent meg egy megrázó írás egy egykori áldozattól, akit a szülei a Bibliára hivatkozva vertek. Mivel vallási…..
Halász Patrik 2017.05.11 00:59:47
"Olyanról hallani, hogy az atyai szigor jegyében valaki egy-egy pofont be tud illeszteni a vallásos értékrendjébe. De hogy az következzen a vallásosságából, hogy rendszeresen szíjjal veri a gyerekeit?"

Szerintem komoly probléma az is, hogy az előbbi eseteket - tehát az enyhe testi fenyítést - is jellemzően egyre inkább "gyermekbántalmazásként" láttatják, amit soha semmilyen körülmény nem igazolhat. Ez a cikk is mintha ezt a szemléletet képviselné. Helytelen túlzásnak tartom, hogy Magyarországon ez lett a helyzet a jog betűje szerint - bár tudomásom szerint a bírói gyakorlat jellemzően mégsem tekinti annak (és ha ez így van, akkor azzal egyetértek).

Nem mintha jó dolognak tartanám - szerintem olyan szükséges rossz lehet néha, amit végső esetben alkalmazhat a szülő, és akkor is csak a legenyhébb mértékben, ami már hatékony. Ugyanakkor szerintem illúzió azt hinni. hogy "a gyerekek jók", és ezért semmi ilyesmire nem is lehet szükség soha.

A fegyelmezés és a büntetés fogalmainak az éles elméleti szembeállítása - ami az egyik, a cikkben ajánlott írásban szerepel (itt:
kekneveles.net/2015/10/18/miert-nem-buntetessel-nevelunk-a-bibliai-ok/ ) -, az eléggé nyilvánvalóan hamis és mesterkélt. És téves és hamis a Bibliának olyan magyarázata, amely a testi fenyítést igyekszik "kimagyarázni belőle", amit ez az írás, és egy másik, szintén hivatkozott is tesz (itt: www.gref.hu/files/3013/6139/7593/Nzzetek_Jzusra_Fenyts_Zsid._12.1-13_121209.pdf ). A gyermekek testi fenyítése teljesen természetes volt Pál korában (is). Mivel ő ezt jól tudta, ezért inti az apákat e téren a túlzott szigor kerülésére (pl. Ef 6, 4; Kol 3, 21). Aligha csak szóbeli figyelmeztetésre gondolt a Példabeszédek könyvének az írója, amikor a fegyelmezést ajánlja (Péld 29, 17). Sőt, néhány sorral korábban mintegy természetszerűleg botot említ a gyerek fenyítése kapcsán... (ld. Péld 29, 15). És nyilván ez volt az elv és a gyakorlat Pál idejében is.
Az más kérdés, hogy korunkban a növekvő iskolai végzettség, az általánosan civilizáltabbá váló viselkedés, a pedagógia és pszichológia fejlődése és - legfőképpen - az egyén kultusza mind abba az irányba mutatnak, hogy a konfliktusainkat próbáljuk meg kevésbé erőszakos módszerekkel rendezni, és még a bűnözők büntetését is enyhítsük. Érthető, ha ez a trend a gyermeknevelés terén is megjelenik.
Joggal lehet úgy érvelni, hogy ha Pál apostol minden dologban szeretetre - vagyis türelemre, jóságra, tapintatra - intett (az 1 Kor 13-ban), akkor nyilván a gyermek nevelésében is erre kell törekednie a szülőnek. Kérdés az, hogy a "szeretteli viselkedés" eszköztárában van-e helye bármilyen büntetésnek, meg az is, hogy fegyelmezésként mi az, ami még nem minősül liberális szempontból "túl erőszakosnak".
És itt vagyunk a lényegnél. Az Egyént kell imádnunk a szélsőséges liberális ideológia szerint - ez pedig a szeretet fogalmát úgy értelmezi át, hogy az annyit jelent, mint "a másik egyén szabadságát nem korlátozni". És ez sokszor igaz is lehet - csak nem mindig. Ezért nem esik teljes mértékben egybe a liberalizmus - és annak szeretetfogalma - a kereszténységgel, és egyben a valósággal. Valósággal? Nos, a pszichológia, a szociológia, a jog tud agresszióról, büntetésről mint olyan fogalmakról, amelyeknek van helye, pozitív szerepe is az emberi társadalom, emberi közösségek működésében.

Minek volt ennyit írni erről? Csak azt akartam mondani, hogy nem kereszténységről, nem józan észről, nem szeretetről szól "gyermekbántalmazást" sikítani a gyerekek bármilyen, akár legcsekélyebb testi fenyítése kapcsán, hanem a liberalizmusról. Min tudjuk, még a felemelt hang is "bántalmazásnak" számíthat - és ki tudja, mi nem... Ki tudja, van-e bármilyen határ, aminek a meghúzását a liberalizmus elvileg megengedi. Hiszen a határ láthatólag állandóan változik. Lassan kötelező lesz a gyerek bármilyen szeszélyének engedni - például ha fiú létére éppen lány szeretne lenni... Nem feltétlenül igazságos, jóindulatú és ártalmatlan dolog a liberális ideológia.

És még egyszer: a gyengéd határozottság, a kedvesség, a gyerekre való odafigyelés, a tisztelete, a vele való barátságos párbeszéd híve vagyok. De néha tapasztalnia kellhet, hogy lehetnek bizonyos negatív tetteinek rá nézve komolyan negatív következményei. Amennyire csak lehet, el kell kerülni a testi fenyítést, és az a legjobb, ha ez teljesen lehetséges. De nincs az a liberális filozófus, aki minden élethelyzetet illetően a zsebében hordja a bölcsek kövét. Persze, az nem is akarja, hogy legyen neki - ő csak ragaszkodik ahhoz a vallási alapelvéhez, hogy nem lehetünk elég provokatívak és szélsőségesek az egyéni szabadság mint alapérték demonstratív ünneplésében. Ezért mindig kell valami újabb ideológiai csatateret találni, egy még tágabb horizontot, ahol új diadalra vihetjük Egyénimádó Vallásunkat. Vagyis el kell vágni minden hagyományos társadalmi köteléket, mert ezek korlátozzák az egyént - és a szülői szigor is ilyen.
Fontos könyv jelent meg egy sokakat érdeklő témában, amely papoknak is szól, de mindazok haszonnal forgathatják, akik tudni vélik a megfejtést a címbeli kérdésre...
Befolyásos egyházi elöljárók az Egyesült Államokban a 70-es években rendszeren találkoztak a republikánus párt vezetőivel, akiket csak egy dolog érdekelt: hogyan lehet a tárgyalópartnereik gyülekezeteit alkotó milliós tömegeket a párt számára szavazóként mozgósítani. Ehhez kellett találni egy témát…..
Halász Patrik 2017.02.02 15:02:45
@Beer Monster: és hány éves korban alakul ki a lelkiismeret? 2 évesen? Vagy 5, vagy 15? Kinél mikor? Akkor addig megölhető, mert nem ember?

Nem.

Az emberi DNS az agy kifejlődésének az alapja, ami pedig lehetővé teszi az értelem, és vele a lelkiismeret kialakulását. Tehát az emberi DNS jelenti a lelkiismeret kialakulásának azt az alapját, ami egy-egy emberi lényben a léte kezdetétől fogva ott van mint csak rá jellemző és őt emberré tevő és meghatározó kód, program. Mivel pedig sem a lelki, sem pedig a biológiai fejlődésen belül nem lehet ésszerű határt meghúzni, az logikus, hogy attól kezdve ember az ember, hogy a fejlődését a DNS-e elkezdi irányítani.
A bámulatosan szentlelkesen meglepő stílusáról ismert jezsuita szerzetes a cigányok "élve eltemetéséről", a menekültekkel szembeni hisztériakeltésről vall...
Halász Patrik 2017.01.11 20:00:05
Nem olyan régen jött divatba nálunk is a Mindenszentek előestéjének megünneplése, amely egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep. Ryan Duncan azt gyűjtötte csokorba, hogyan is viszonyulunk ehhez az egészhez mi, keresztények? Nehéz más olyan ünnepet elképzelni, amely annyira…..
Halász Patrik 2016.10.31 17:27:50
A kereszténység pedig tud a démonokról és tud a varázslás bűnéről, és arról, hogy a démoni szövetségben és a varázslásban nők is érintettek. Egyébként ma minden nagyobb könyvesbolt hemzseg az olyan könyvektől, amelyek ezeket kifejezetten ajánlják, és felnőttek, de gyerekek is tömegesen vásárolják is az ilyen "okkult" könyveket. Erre is nyilván rásegít többek között a Halloween is. De ha ezt nem tekintenénk, hanem csak azt, hogy külsőségeivel, kultúrájával a gonoszság kultuszát segíti elő, már azzal épp elég kárt jelentene. Ez az ünnep a gonoszság kultuszát terjeszti, ezért ellentétes a közjóval, a társadalom érdekével, tehát indokolt lenne a törvénynek keményen fellépnie ellene. De ha ezt nem teszi, is, én bizony minden adandó alkalommal szót emelek ellene, mint sok minden más rossz dolog ellen is.
A brit katolikusok kitalálták azt, hogy a Mindenszentek ünnepét kell erősíteni úgy, hogy ennek előestéjét tegyék a "Fény Ünnepévé", ami a mennyországot idézi fel. Vannak ezzel kapcsolatban konkrét rendezvények, de amennyire tudom, csak templomokon belül néhány helyen (vagy talán itt-ott szűk családi körben). Szóval ez csak csíraszerű kis kezdeményezés, ami még messze van attól, hogy népszerűvé váljon, miközben a Halloween állítólag egyre népszerűbb, és láthatjuk, hogy az utóbbi 10-20 évben Magyarországon is sajnos egy viszonylag népszerű ünneppé vált.
A poszt pedig szerintem is nagyon negatív, téves és rossz hatású.
A bejegyzés sorozat utolsó részéhez érkeztünk. Az előzőben megismerkedhettünk egy kicsit részletesen a gonosz problémájával a filozófiában és teológiában, valamint láthattuk, hogy milyen válaszok születtek erre a problémára. Egyik válasz sem tűnt kielégítőnek. Láthattuk…..
(Megjegyzés: Ez a bejegyzés sorozat még a blog leállása előtt íródott (3 éve), így aztán aktualitását vesztette. Mivel azonban a témát továbbra is érdekesnek találom, ezért úgy döntöttem mégis megjelenítem a bejegyzéseket.) Bevezető Egy három részes cikksorozatot…..
Halász Patrik 2015.12.02 20:32:04
@acidrain: Khm... És mi is az a tudat?
Ott ül Tarlós Pityu, félig lehunyt szemhéjai alatt a kontrollált agresszió villanásai, és gépies-kásás hangon belemotyogja a kamerába: jó ötlet a Városliget beépítése, mert a zöldfelület 5%-kal növekszik. Addig jó, amíg nem üvölt. Vegyünk mély levegőt, és elemezzük a…..
Az elmúlt ídőszak erőszakos eseményei is - köztük egy jinani diáklány esete, akit egy illegális taxis rabolt el és szexuálisan bántalmazott - "ihlették meg" a Wuhan-i Egyetem vezetését és a helyi Közbiztonsági Hivatalt, hogy felbecsülhetetlenül hasznos tanácsokat adjanak…..
Halász Patrik 2014.09.11 00:08:52
Az akril spray jó ötlet, talán több támadóval szemben is. De a ceruza és a hegyes köröm se rossz. Persze gáz spray, paprika spray, bors spray is jó lehet. Ha csak egy pillanatra kábította el a spray, és nagy az erőfölénye (ami legtöbbször a helyzet), akkor szerintem nem elfutni kell, hanem vagy teljes erőből belenyomni egy hosszú szöget a szemébe (legyen nálad), az agyáig (lásd a kínai ábrán ceruzával ugyanezt), vagy pedig elgáncsolni (ha tudod, hogy kell, egyébként bármelyik dzsúdós elmagyarázza). Aztán a földre került bűnözőt a lehető legnagyobb erővel minél sűrűbben és minél többször fejberúgni, és ezt addig ismételgetni, amíg életjeleket mutat. Luxus lenne megvárni "amíg magához tér szegény és összeszedi magát", hogy aztán újra rád támadjon. Vagy a fejére taposva tűsarkot a szemébe teljes erőből. A helyes cél megölni, vagy legalább garantáltan harcképtelenné tenni, mert amíg harcképes, addig ő ölhet meg téged, bosszúból.
Ha többen vannak, és elfognak, akkor is az első adandó alkalommal ölni kell őket, a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb módokon (lásd fent). Nem szabad megvárni, amíg ráeszmélnek, hogy mit teszel. Nem szabad az arcukba, szemükbe nézni, szóba állni velük. Csak mozgó tárgyak szerves anyagból. Minél gyorsabban megölöd őket, annál jobb. Ne félj attól, hogy bosszúból megerőszakolnak vagy megölnek, ha nem vagy sikeres. Úgyis azért fogtak el, hogy ezt tegyék, úgyhogy nincs veszíteni valód.
A Magyar Nemzet online felületén december 17-én „Szabadságjogok rabságában” címmel megjelent egy írás, melyre szeretnénk röviden reagálni, mert úgy tűnik, a szerző igencsak félreértelmezte a művi meddővé tétellel kapcsolatos üzenetünket és elérni kívánt célunkat. A kései választ az indokolja, hogy…..
Halász Patrik 2014.07.03 13:38:14
Bizonyos időközönként újra és újra előkerülnek a társadalom struktúrájával kapcsolatos témák a közbeszédben, amelyek főleg a középosztály helyzetével foglalkoznak. Bár a szociológia a társadalom részeinek osztályokként való definiálását meghaladta, a középosztály,…..
Bagdy Emőke nagy dobásra készült… Oldjuk meg a diákok lelki problémáit, reformáljuk meg a magyar testnevelés oktatást, irtsuk ki az iskolákból a stresszt (és azért az sem lenne rossz, ha a Szimbólumterápiás egyesületnek is csurranna-cseppenne valami az elkövetkező 10 évben).…..
Dunakeszi. A 4K! önkéntesei minden energiájukat bedobva gyűjtenek, hogy meglegyen az 500 aláírásunk, mikor egy öregúr odalép hozzájuk. - Jó napot kívánok, a 4K! - Negyedik Köztársaság Pártnak gyűjtünk ajánló aláírásokat, hogy el tudjunk indulni a választáson.- Dehogy…..
A hétvégén írtunk Bánhegyi Ferenc erkölcstan és történelem könyvéről. Most egyik olvasónk a többek között a szerző által írt Etika könyvből küldött be egy oldalt. A könyv a 13 éveseknek egy abortuszellenes propaganda filmet a Néma Sikolyt ajánlja, és a gyerekeket…..
Sokan tévedésből azt gondolják, hogy a katolikus egyház elutasítja a homoszexuális embereket. Pedig illik tudni, hogy a szeretet nevében senkinek sem fordít hátat. Ahogy mondani szoktuk: nem a bűnöstől irtózunk, hanem a bűntől. Az ember nem maga határozza meg ösztönből fakadó…..
Halász Patrik 2013.07.10 22:10:53
Tévhit, hogy a tudomány bebizonyította volna, hogy "a homoszexuálisok annak születtek" és mintegy "természetes adottságként" ilyen a "helyzetük", ami egy világszerte tudatosan terjesztett hazugság.

Ellenkezőleg, általános a vélemény a homoszexualitást tanulmányozó kutatók között, hogy nincs egyetlen meghatározó tényezője, és szociális, pszichés okoknak van szerepe a kialakulásában. A homoszexuálisok így nem alkotnak semmiféle természetes kisebbséget, hanem csak perverz deviánsok egy statisztikai kategóriáját. Sem tudományos, sem erkölcsi alapja nincs annak, hogy házasságkötésnek kellene elnevezni az abnormális szexuális kapcsolatukat.

A homoszexualitás gyógyítható:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14567650?dopt=Abstract

A homoszexualitás "normálissá nyilvánítási törekvése" azért is lehet elég gyors és sikeres világszerte, mert része annak a nagyobb hasonló törekvésnek, ami a szexualitás terén igyekszik mindent normálissá nyilvánítani. Ehhez ugyanúgy el kell ködösíteni, le kell tagadni a negatív következményeket, úgy hogy a két törekvés már csak emiatt is egymás cinkosává válik. Ezért nyernek a homoszexuálisok sok támogatót, ezért állnak be a politikai tüntetésnek álcázott kulturális propaganda vonulásaikba más perverziók, így a promiszkuitás, a szado-mazo vagy a transzvesztitizmus hívei is. A politikusok és újságírók között pedig sokan alighanem már eleve a szexuális szabadosság hívei.
Egy idő óta ismét gyakran és szenvedélyesen beszélnek a Katolikus Egyház bűneiről. A dolog persze önmagában nem új, bár vannak újszerű elemei. Mostanában ugyanis nem csak a szokásos régi érveket halljuk ismételgetni – a boszorkánypereket, az inkvizíciót és a keresztes…..
Halász Patrik 2013.07.06 01:29:58
@khamul:

Az evangélium szemtanúk beszámolóin alapul, Mária mennybevétele csak homályos hagyományon. A szeplőtelen fogantatás tanát maga Aquinoi Szent Tamás sokáig elvetette. Hinni akarok benne, hogy az erről szóló dogma Istentől való, de azért úgy látom, hogy a spekuláció önmagában nem túl jó alap.

Ezernyi dolgot tudhatnánk Máriáról, ha valaki ránk hagyta volna. Sok-sok szavát, tettét - mint Jézusét vagy Szent Pálét. Ők sokkal alkalmasabbak példaképnek, mint Mária, akiről szinte semmit nem tudunk.
Halász Patrik 2013.07.06 01:41:09
@m-athos:

Minden hagyomány egyszer újítás volt.

Nincs olyan isteni megnyilvánulása az üdvösség történetének, amiben ne lennének emberi megnyilvánulások is. Például az ószövetségi próféták saját élményeik, ismereteik képeiből és koruk elképzeléseiből építették fel a próféciákat. Szent János apostol nyilvánvalóan felhasználta Dániel könyvét a Jelenések könyve alapjaként. Tehát nem úgy van, hogy valami vagy emberi vagy 100%-ban szent és isteni. A kettő mindig keveredik valamiképpen ebben a világban, csak változó arányban.

Milyen alapon nyilvánítod ki te valamiről egy vitatott esetben, hogy csak emberi hagyomány és nem a Szenthagyomány része?
Halász Patrik 2013.07.06 01:50:17
@m-athos:

Köszönöm az érdekes okfejtésed. Remélem, nem sértelek meg, ha nem értek vele teljesen egyet.

Sokan sokféleképpen élhetik meg a hitet és szeretetet, sokféleképpen adhatják életüket Istennek és embertársaiknak. A legtöbb ókori keresztény nem lett vértanú a keresztényüldözések ellenére sem, és ugyanakkor nem volt jellemző a körükben a "Máriának való gyermeki engedelmesség" sem. Van bőven forrásunk abból az időből keresztény szerzőktől, amik dokumentálják a hitüket, úgyhogy tudjuk ezt. Ha az általad leírt érvelés lényege, hogy a Jánosnak mondott szavak miatt a keresztények a "Mária iránti gyermeki engedelmességre" vannak kötelezve, akkor az őskeresztények nem voltak keresztények. De Péter és Pál apostolok sem, mert sehol egy szót sem írnak erről, még a leghalványabb utalásként sem. Következtetés: az érv nem igaz.
A Jelenések könyvében hétszer is e felszólítás olvasható: „Akinek van füle, hallja meg, hogy mit mond a Lélek az egyházaknak!” A keleti görög egyház emberei szoktak noszogatni bennünket, nyugatiakat, hogy jobban figyeljünk a Szentlélek indításaira. Szíria második…..
Halász Patrik 2013.07.03 18:13:26
@csaba carmarthen: Látom, utoljára áprilisban nézett be valaki a blogodba. További jó monologizálást!
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
Halász Patrik 2013.04.19 18:05:12
A homoszexuális szülők problematikus, veszélyes mivoltáról egy jó angol nyelvű összefoglaló található a következő linken.

www.fathersforlife.org/dale/hparent1.html

Fontos tudni, hogy tévhit, hogy a tudomány bebizonyította volna, hogy "a homoszexuálisok annak születtek" és mintegy "természetes adottságként" ilyen a "helyzetük", amit sokan például a balib Obama elnök is hazudnak. Lásd itt:
nol.hu/kulfold/obama__alkotmanyos_az_azonos_nemuek_hazassaga

Ellenkezőleg, általános a vélemény a homoszexualitást tanulmányozó kutatók között, hogy nincs egyetlen meghatározó tényezője, és szociális, pszichés okoknak van szerepe a kialakulásában. A homoszexuálisok így nem alkotnak semmiféle természetes kisebbséget, hanem csak perverz deviánsok egy statisztikai kategóriáját. Sem tudományos, sem erkölcsi alapja nincs annak, hogy házasságkötésnek kellene elnevezni az abnormális szexuális kapcsolatukat.
Dúl a vita a tengerentúlon, dúl az öreg kontinensen, hogy legyen, vagy ne legyen joga az azonos nemű pároknak ugyanolyan feltételekkel házasságot kötniük egymással, mint a különneműeknek. A melegházasság ellen érvelők, világnézeti meggyőződésüktől függetlenül,…..
Halász Patrik 2013.04.19 17:40:05
Stacey és Biblarz egy cikke a homoszexuális szülők gyermekeiről az American Sociological Review 2001/2-es számában jelent meg.
Judith Stacey - Timothy Biblarz: (How) Does The Sexual Orientation Of Parents Matter? American Sociological Review 2001/2

A HVG 2001. aug. 4-ei száma ismertette, a következőképpen:

"Timothy Biblarz és Judith Stacey, a Dél-kaliforniai Egyetem két kutatója megkísérelte megtisztítani az utóbbi másfél évtized 21 tanulmányát az ideológiai hordaléktól. Májusban közzétett tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy az igaz ugyan, hogy a meleg szülők által nevelt gyerekek között nem magasabb az átlagosnál a homoszexuálisok aránya, ám az elemzett tanulmányok szerzői átsiklottak azokon a részleteken, amelyek a meleg, illetve a heteroszexuális családok által nevelt gyermekek viselkedése közötti különbségekre utaltak. A meglehetősen vegyes kicsengésű különbséglista legfontosabb elemei: a serdülőkorban lévő gyerekek közül az átlagosnál több lépett szexuális kapcsolatra azonos nemű személlyel (ez nem jelenti azt, hogy végül többen vallották volna magukat homoszexuálisnak); a fiúgyerekek agresszivitása és vezető szerepre való törekvése az átlagosnál alacsonyabb volt; a gyerekek átlagosnál nagyobb részét tartották szüleik és tanáraik a fiatalabb társaik iránt gondoskodónak; átlagosnál több megbélyegzés érte őket kortársaik részéről szexuális viselkedésük miatt; az átlagosnál több gyerek érezte úgy, anyja azt szeretné, ha ő is leszbikus lenne; a gyerekek az átlagosnál nagyobb arányban gondolták úgy, hogy megvitathatják szüleikkel saját szexuális fejlődésüket."

Szóval a lényeg, hogy torzult nemi identitású fiúkat és lányokat nevelnek föl a "furcsa párok", akiknek jó esélyük van rá, hogy felnőve maguk is homoszexuálissá váljanak. Nyilván nem válnak feltétlenül azzá, de valószínű, hogy az átlagosnál több párkapcsolati kudarccal és nehézséggel kell számolniuk azoknak is, akik heteroszexuálisok maradnak.

A 2001-es cikk egy metaanalízis, amely kimutatja, hogy hosszabb időszakon át különböző kutatások vezetői, munkatársai csaltak. Csaltak akkor, amikor elkenték, elhallgatták azt, hogy a kutatásaikban azt tapasztalták, hogy a homoszexuális szülők által nevelt gyermekeknél "érdekes" nemi identitás alakul ki.
OECD munkaerőpiaci tanulmány A magyar az egyik legtöbbet dolgozó nemzet, derül ki az OECD egy napokban közzétett tanulmányából. A 34 OECD tagállamból csak háromban dolgoznak többet, mint nálunk. A közzétett statisztika szerint azok a magyarok, akiknek van munkájuk,…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Tegnap az ELTE ÁJK-n tartották a Kósa-Karácsony vitát a választási rendszerről és regisztrációról. Sok vitán, kerekasztal-beszélgetésen részt vettünk már, de ilyet még nem láttunk. Karácsony Gergelynek gyakorlatilag nem kellett semmit tennie, hogy igaza legyen, Kósa Lajos…..