Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veghely

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Veghely 2012.03.14 17:10:26
@gmower: Mert öt évig kereshet a NAV meg még sok hatóság.És akkor hová jön a levél.Ilyenkor szokták az "Ideiglenes Külföldi tartózkodást" választani a népesség nyilvántartóban és akkor megmarad a itthoni címed.3 évig lehet ezt választani, ilyenkor a tartózkodási helyed külföld, de a hivatalos iratok mennek az utolsó címedre és ez teljesen törvényes.
Veghely 2012.03.14 17:13:14
@Shadowbull: Engem a konzulátus nem igazán érdekel csak az ORFK oldala, mert a rendőr azt kérheti számon.

A külföldi hatóság által kiadott Lakcímkártya egyébként közokirat és ez kell a zsaruknak.
Veghely 2012.03.14 19:34:22
@zotyikaa: Te ismered a német adótörvényeket?Én nem, úgyhogy ebben nem is foglalnék állást.Ha megsértették, akkor fizessenek.
Gaudi Nagy Tamás igazi emblematikus figurája lett a Jobbiknak. Ő képviseli a "miért ne szavazz ránk" vonalat a pártban, remélem a frakció és a szimpatizánsok maradéktalanul elégedettek. Tegnap a Corvinuson az ellenzéki politikusok létező összes hibáját elkövette, a…..
Veghely 2012.03.02 17:03:18
@Mohamed: Nagyon jó a hozzászólás!!!
Veghely 2012.03.02 17:11:15
@felebarát: Értem én kérem, de arról nem tehetek, hogy sokan keveset olvasnak!
Veghely 2012.03.02 17:14:15
@felebarát: Nem volt szerencsés dolog a provokációra ilyen módon reagálni, ebben egyetértünk, de az előbbiekhez tartom magam!
Mármint aki ott volt és hőbörgött az sem úri dolog!!!
A sorrendet se felejtsük!!
Ötven százalék kedvezményt kaphat a regisztrációs adóból, aki év végéig honosíttatja eddig külföldi rendszámmal, illegálisan használt autóját. Ehhez elvileg elég bemutatni az autó külföldi forgalmiját és rendszámát. A törvény más kikötést nem tartalmaz, mégsem…..
Veghely 2011.10.20 20:02:13
@Herman: Az állam meg az én családomat lopja meg folyamatosan, mert minden szarra elbassza az adót, amit a feleségem a pedagógusi fizetéséből befizet.(MÁV, BKV, kamat a kommunisták kölcsöneire, bank konszolidáció 2x stb).A magyar állam háborút folytat a saját adót fizetni tudó állampolgáraival, hiszen a ci...tól nem tud beszedni semmit, a nagyvállakozók semmit sem fizetnek úgy mint az USA-ban, maradnak a dolgozó családok, kis és közép vállalkozások, autósok.
Gondolj csak ara, hogy az EU figyelmeztette az államot hogy törvénytelenül tartja vissza cégek ÁFA-ját.260 milliárd HUF.
Na ki csalja az adót barátom, ki lopja meg a másikat!!!
Tudod te hány vállakozás ment csődbe, mert az állam nem fizette ki a jogos ÁFA-t.Ott hány család vesztette el a munkáját. Őket miért nem emlegeted!!
Veghely 2011.10.20 22:33:17
@BenFranklin: Drága barátom!Ha külföldről vásárolók EU-s adószámmal árut azt ÁFA-mentesen tehetem meg és csak akkor kell befizetnem az ÁFA-t ha az árut belföldön értékesítem, ekkor pedig a belföldi vevő oda adja az ÁFA részt és én szépen befizetem.Ha tudsz gondolkodni, akkor látod, hogy így nem áll az ÁFA-ban a pénzem.De tovább bonyolítom, talán megérted te is:
Ha a külföldről vett alapanyagot megmunkálom és másik EU-s országba értékesítem, akkor ÁFA-t sem kapok és nem is kell befizetnem semmit.Ha gondolod tartok előadást!

Építőipar: A fordított ÁFA miatt nincs ÁFA-t tartalmazó értékesítésem, viszont ha itthon vásárolok, akkor ÁFA-t fizetek a magyar beszállítóimnak, amit hónapokig tartó cirkusz után talán visszakapok, de inkább csak szopatnak.Na már most ezért én inkább külföldről veszem a felhasznált anyagokat és nincs visszaigényelhető ÁFA-m és nem baszogatnak és nem áll benne 1 évig a pénzem.
Kapja be a magyar állam!Ők akarták az EU-t!!
Veghely 2011.10.20 22:38:40
@ommm: Olvasd el a hozzászólásomat, mert nagy baromságot írtál.
ÁFA-t csak ott fizetsz, ahol belföldön értékesíted az árut.De ez nem törvényszerű, mert értékesítheted egy harmadik EU-s országba.És akkor ÁFA mentes közösségi értékesítés!! HA, ha, ha!!!A többit leírtam feljebb.
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
Veghely 2011.09.12 17:29:28
@daveC999: Sajnos pont olyan tájékozatlan és tudatlan vagy mint a nagy átlag!!
Ha a vadászok kilőnék az oly sokat szidott muflont mind egy szálig, akkor meg azért vergődnél, hogy a vadászok kipusztítanak mindent.Azzal lenne tele az RTL meg TV2, hogy az elvakult, gyilkos vadászok minden élőlényt agyon lőnek!!
A drága quadosok sokkal több kárt okoznak, mint a muflonok őket miért nem baszogatja az állam és a rendőrség!!Ja mert őket nem lehet utol érni, nincs rendszámuk stb.
A muflon az egyetlen nagyvad melyet a turisták megnézhetnek nappal is, ha csendben közlekednek!!Ja a turistákat miért nem baszogatod az eldobált szemétért, meg ha letérnek az útról mit taposnak ki!!!
Muflon gyűlölő!!!Ja és egy 85-95 cm trófeáért a külföldi bérvadász 1,5-2 millió forintot fizet, amit a társaság kifizet vadkárra a kukoricát az erdő szélére ültető földművesnek, aki még a 3 méter sávot is beülteti, hogy ne lehessen őrizni a termést.
Fogalmad sincs az egészről!
A mai divatos zöld világban mindenki hülye, csak a zöldek a szuper emberek!!!
Déli kitettségű mészkő sziklagyepek!!!
Hát barátom, gratulálok!!!
Veghely 2011.09.12 17:54:45
@yotta: Barátom Te egy elmaradott lélek vagy és a hiányzó cselekésedet pótolod a hülyeségeddel.
Mindentudás egyeteme:
A vadászat az ősember óta férfi foglalkozás, ami a társadalmi változásokkal hátra szorult az ember belsőjében.Van akiben ott van az elsők között van ahol már olyan mélyen van, hogy hülyeségeket írogat.Ezekben az emberekben más ösztönök jutnak a felszínre.Had ne részletezzem.Te nem vagy vadász más meg az.Ettől még ugyan olyan jó vagy rossz ember mint a többi.
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a vágóhídon dolgozó(baromfi, sertés, marha) emberek a te szemedben minek számítanak, mert Ők aztán cél nélkül ölik ezrével az állatokat.
Azt sem tudják mi lesz velük??
A vadászok legalább megtisztelik a vadat az elejtés után, utolsó falatot adnak neki, terítékre helyezik(ravatal) és százszor eszükbe jutnak az elejtés körülményei.
De te biztosan nem voltál még vadászaton, de ilyen emberre nincs is szükség ott.
Veghely 2011.09.12 18:28:42
@yotta: Mit zagyválsz össze???Mi köze van az állatok szeretetének a vadászat ellenességhez?
Ezek szerint a vadászok nem szeretik az állatokat?
Csak sajnálni tudlak!!!Ritka szegény szerencsétlen emberfajta lehetsz!!!
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Veghely 2011.09.02 09:23:03
Nagyon kíváncsi lennék, hogy az Audi és Mercedes vezetőknek ,akik itt laknak hosszabb ideig M.O-on azoknak is leveszik-e a rendszámot a kocsiról és 800,000.- bírságot szabnak-e ki rájuk????

Mi van a külföldön bérelt autókkal??Leveszik a HERZ autóról a rendszámot, mert én kint olcsóbbnak találom a tartós bérletet.

EU= áruk és szolgáltatások szabad (határok nélküli)áramlása.

Ezt magyarázták hónapokig a politikusok. Bécsben cukrászda, meg az anyád!!Magyarországon úgy látszik egy kicsit mindig mindent máshogy értelmeznek mint tőlünk nyugatra vagy északra!!!

Holnap a kint vásárolt hőtűszekrényre is bevezetik a regadót és büntetnek, ha kint veszed.
Pont olyan balfaszok, mint a klasszikus mélyhűtős korszakban.Nem a hűtőket importálták 1000 számra, hanem - bizonyos korlátok között- engedték az embereket Ausztriába menni vásárolni.Elképesztő mennyiségű valuta ment ki. Aztán a barom vámos meg kávét meg csokit keresett a kocsimban.

Ez a külföldi rendszámra hozott törv. megint egy idióta ötlet, mert nem az adó mérséklésben látják a megoldást, (meg a kedvezőbb költség elszámolásban) hanem a jogszabályi basztatásban, ami pénzbehajtássá silányul, mint a gyorshajtás.

A külföldi gyorshajtásokat meg helyszíni bírsággal el lehetne intézni, ha lenne rendőr az utakon, de nincs!!Vitatkozz szlovák vagy német rendszámmal egy osztrák rendőrrel, aztán nézd meg mi lesz a vége!

Mi van akkor, ha az autóm újkorától (2007) 2011.márciusig Magyarországon futott(tehát minden meg volt fizetve), utána kivonattam a forgalomból és a szlovákoknál helyezettem újra forgalomba.
Na ilyenkor mi van fényességes, telhetetlen magyar állam???
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
Veghely 2011.08.22 08:31:04
@Jerky_Master: Imádom a buta, irigy véleményeidet.
Már megint a szlovák rendszám.Majd ha az AUDI 180 napnál többet itt lakó német igazgatóját is megbüntetik és reg.adóval sújtják akkor pofázz a külföldi rendszámra.
Pártunk és kormányunk propagandája alapján" lehet cukrászdát nyitni Bécsben is" .Ember 2004.május 1-óta az EU tagjai vagyunk !! És ez nem csak a szemét spanyol és német élelmiszer behozatalát jelenti, hanem azt is, hogy ott élsz és vállalkozol, ahol a helyi törvényeknek megfelelsz.És ha a szlovák törvényeknek megfelelsz, akkor a magyar hatóságoknak semmilyen joga nincs ennek büntetésére.
A kormánynak meg arra kellene törekednie, hogy a saját vállalkozásait és állampolgárait ne sújtsa mindenféle jogcímen, mindenféle hülye adóval meg reg.adóval, meg a tököm tudja még mivel.
Veghely 2011.08.22 08:37:11
@roki:Hát sok árbocot nem látok rajta. A második képen nem vitorlás van, hanem egy motoros, aminek az orrkabin tetején ül valaki.Egyébként minden rendben!
Megelégelte a kormány, hogy egyre több, becslések szerint már közel harmincezer hazai autós próbál külföldi rendszámmal adót, bírságot elkerülni. Mai cikkünk blogposztja...
Veghely 2011.06.15 13:21:15
@anarch: Igazad van! Az egész egy erőtlen és a szokásos törvénytelenség határát súroló(az állam részéről természetesen) nagy baromság.Hiszen, ha szabálytalan lenne, akkor a szlovák állam sem engedné, de ott megfelel minden törvénynek, az itthoni irigyeknek meg csípi a szemét és rángatóznak miatta.

A különböző autó imp.egyesületek meg szervezetek vezetői meg azzal lennének elfoglalva, hogy az autók származása és km órája jó legyen.Nincs még egy olyan ország, ahol a gazdasági totálkára tört autót forgalomban tartják.Nálunk meg a feleségem volt a vétlen fél, egy idős Mazda 323-nak ment egy Suzuki és a kárérték meghaladta a 60 %-t ezért TK.Oda adták a 275,000.-HUF-t, mondom az ügyintézőnek, hogy hová vigyem a roncsot(lábon ment és volt műszakija).Válasz: Ahová akarom!
Megkérdeztem a Japker-t: 35,000HUF a roncs, mert az eleje sérült és ott vannak a drága dolgok.A hátulja senkinek sem kell.
Kérdés a biztosítós ügyintézőhöz: A különbözetet hol vehetem fel vagy mikor utalják? Olyat ők nem fizetnek, viszlát.
Autó baráti segítséggel újra épít és sokáig GTK(gazdasági toálkár) jár vele, majd eladtuk.
Nesze Gépjármű Importőrök E., ezekkel kellene foglalkozni.

Minden héten ötletelnek valamit a fiatal fiúk, amivel az egyszerű, tudatlan emberek népszerűségét próbálják megszerezni.

Ja és még valami! nem hallottam arról, hogy hány autót vesznek itthon és visznek külföldre forgalomba helyezni.Mert ugye attól is a magyar eladó gazdagodik!!!
Ami Gyöngyöspatán folyik, amellett nem lehet elmenni szó nélkül. Röviden: a Jobbik rájött, hogy önnön konszolidációja és elkényelmesedése nem használ a népszerűségnek, ezért újra életre hívta a betiltott Magyar Gárdát. Hogy legalizálják működésüket, ezúttal névleg a…..
Evidens, hogy városi közlekedéshez ideális az öreg, leharcolt autó, azt valahogy nem sajnálja az ember. Aztán ki tudja, mikor jön kapóra a tény, hogy egy hátsó sárvédőív olcsóbb, mint a helyszíni bírság. Emberünk megoldotta, nem éppen szakszerűen, de kétségkívül…..