Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borisz80

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gratulálunk a Drogerie Marktnak, nem erről a cégről gondoltuk volna, hogy esélyes lenne a Február Webkettes Vállalata címre, és tessék. A bolthálózat közismert arról, hogy látványosan gyanakvó biztonsági őröket alkalmaz. (Itt egy Homár-poszt egy vetkőztetős esetről. Egy…..
Borisz80 2012.03.11 20:01:50
@PsychoCica Dö Ríl:
P.Cica válaszában megfogalmazott dolgokra válaszolnék sorrendben.

1. Már megint ez a parasztozás... na akkor ezt vesézzük ki:
- Bejön a kedves Vásárló, szép hangosan, udvariasan köszönök neki. 70%-a csak rámnéz és le se szarja a köszönést (ki a paraszt?).
- A kedves Vásárló érdeklődik valami iránt és megkérdezi a biztonsági őrt (aki nem információs lexikon és nem is ez a dolga; pláne hogy így elterelik a figyelmét) ezzel meg ezzel a kérdéssel. Amikor az őr ismétcsak udvariasan azt válaszolja hogy "sajnos ebben nem tudok Önnek segíteni, legyen szíves az eladóktól kérdezni, mert ők biztosan tudják az Ön kérdésére a választ", erre ismétcsak megalázó megjegyzésekkel illetik az őrt, hogy "akkor minek van itt?", "miért nem tudja?", "dísznek tartják magát?", "nem tudtam hogy ilyen hülye"... (de ismét csak az a büdös bunkó őr a paraszt).
- Harmadik példa; amikor nincs senki a kasszánál -mert az eladóknak is van elég dolguk a raktárban és a készletek feltöltésével-, és az őr ismétcsak udvariasan oda szól a pénztárnál várakozókhoz, hogy "szíves türelmüket kérjük, rögtön jön az eladó!", erre megint csak bunkóskodó megjegyzéseket kap, hogy "nekem aztán nem nagyon van ám türelmem" meg "hát jó lenne már ha végre idehúzná valaki a képét"... (még mindig az őr a paraszt?)
- És legvégül a sokaknak "fájó" dolog, hogy ott lohol az őr a nyakában és bámulja. Az őr egy rossz szót nem mond a Vevőnek csak a munkáját végzi. De a vevő meg beszólogat neki kénye kedvére, hogy "mit bámulsz?", "tetszem?", "mi a faszt lesel?"... és az őr szótlanul tűri ezeket.
- Parfümöknél köztudott hogy vannak kirakva teszter-ek. Amik a nevükből adódóan azért vannak, hogy könnyebben meg lehessen szagolni az illatukat egy papír tesztcsíkra fújva. Erre mit csinál pár "erkölcsös" Vevő? Fogja magát és szinte zuhanyként használva szerteszét parfümözi magát, mert azt hiszi hogy ingyensvédasztal. És még MINDIG az őr a paraszt?!?!?!

EZEK UTÁN AKKOR KI IS A BÜDÖSFASZPARASZT???
Igen! "Jó" a válasz: az ŐR!

Amúgy egy költői kérdés:
- A tisztességes Vevőt miért is zavarja az őr jelenléte? Szerintem csak azokat zavarja akik lopni akarnak. Hm?
- Az nem zavar, ha ott áll melletted egy másik vásárló és ugyan abban a körömlakkos pakkban turkál mint Te? Biztos ő is egy paraszt, hogy a közeledbe mert állni.
Az ilyen felfogású ember menjen pszichológushoz és kezeltesse a szociofóbiáját.

2. Ide állunk oda állunk... Fogalmad sincs a munkánkról. Talán próbáld ki egyszer a bolti őrzést. Meglátjuk meddig bírja a hab kis tested. Nagyobb fizikia meg szellemi munka ez mint hinnéd. Úgyhogy ennyit a "rendes állásról". Szerinted a vakvilágba bambulunk? Hallottál már a perifériás látásról? Meg mit gondolsz minek vannak a domború tükrök a plafonon? Nem, nem a smink termékek 180 fokos panorámában való kipróbálásához. Folyamatosan azt nézzük, hogy ki mit csinál, mit vett le, benne van e a kosarába és kirakja e a pultnál. De sajnos a tükrökből sem lehet mindent látni, így sétálgatunk, élőben is megnézzük a Vásárlót. Úgyhogy elég kemény agy és lábmunka ez kedves Vevő. Megnézném, hogy esetleg Te meddig bírnád hét napon keresztül a 8-10 órás két lábon állást, és mikor fáradna el az agyad.
Valamint azt meddig bírnád cérnával, hogy nem küldheted el a "drága" és "udvarias" Vevőt a jóbüdöskurvaanyjába amikor az téged pocskondiáz.

3. Nagyot tetszik tévedni, hogy a "Vevő tolja a pofánkba a kenyeret". Semmi közünk a bolt forgalmához. Teljesen mindegy, hogy mennyi bevételt termel a bolt. Sőt, nem is a bolt alkalmazza az őröket. Látszik, hogy erről sincs semmi fogalma a mélyen tisztelt Vevőnek.
Most lehet azt mondani, hogy ha nincs vevő nincs bolt se, de ha nincs őr és lopnak mint az állat és a bolt ezért bezár akkor ismét csak miről beszélünk? Akkor meg majd sír a törzsvásárló, hogy megszünt a bolt. Az őr meg idővel kap más megbízatást, úgyhogy igazán nem izgat minket. Következtetés: az őr nem függ a vevőtől.

4. Hogy mit tanuljunk meg... Szerintem meg a tisztelt Vevőnek kellene egy kis megértést, jómodort és udvariasságot tanulnia.

Még annyit hozzátennék, hogy nem minden őr idióta, 8 általánossal rendelkező, fogatlan, csöves vadbarom.
Tudtommal a DM-ben nem is alkalmaznak ilyen embereket.

Eddig szólott eme kis szösszenet P.Cicához és a hozzá hasonló felfogásúakhoz.
---------------------------

E rész pedig azokhoz a Vevőkhöz vagy jövőbeni Vevőkhöz szól akiknek nagyobb inteligenciahányadosuk van egy amőbánál:

Tisztelt Vevők!
Ne zavarja Önöket ha az őr ott liheg a nyomukban. Ő azért van, hogy biztosítsa az üzlet zavar nélküli működését. Mivel az esetek legtöbb részénél nem lehet megkülönböztetni a tolvajt egy átlag vevőtől így szükséges, hogy mindenkit fentartással kezeljünk. Azokat kell, hogy zavarja akik ártó szándékkal lépnek be a boltba.
Ne szégyenlősködjenek ha éppen óvszert, síkosítót vagy tampont nézegetnek és az őr figyeli Önöket (elég drága termékek ezek, főleg a csomagos kiszerelésűek, így kiemelten figyelni kell rájuk), mert az őr is felnőtt ember, nem fogja kiröhögni, mert ez természetes dolog, hogy az ilyen intim termékekre is szüksége van az embernek. Még az őr is szokott ilyeneket venni.
Ameddig az őr udvariasan viselkedik Önökkel, addig legyenek szívesek ugyan úgy, udvariasan viselkedni velük szemben is és megadni a kölcsönös tiszteletet.
Köszön(jük)öm!

-B.őr aliasz Bőr.
Borisz80 2012.03.12 08:49:40
@PsychoCica Dö Ríl:
Ezzel mindent elmondtál magadról.
Szerintem menjél és fotoszintetizálj még egy kicsit...

Volt szerencsém, sziasztok!