Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mc69

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a cím nagyon kíváncsivá tesz. Utána pedig szépen hátra dőlsz és nyugtázod, hogy neked nem is olyan rossz  :( Köszi Csabus! ..
A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint idő közben a tájkertes Aesculus felhívta a…..
Mc69 2013.07.26 14:26:44
Puli Space blog Hét és fél G 2013.06.09 23:30:00
"A repülés nyolcadik percében hét és fél G terhelésben volt részünk, erőlködve próbáltunk levegőt venni az elképesztő nyomás ellenében." Erről is ír Gene Cernan, aki 1972. december 7-én - 40 éve - indult a Holdra az Apollo-17 parancsnokaként, Harrison Schmitt és Ron Evans…..
Mc69 2013.06.24 09:41:26
Magyar zenekarok közül talán az Omega volt a legközelebb az áhított világhírhez, ami végül sohasem jött össze nekik. Pedig többször is ott álltak a siker kapujában, de végül csak nem tudtak belépni rajta. Hiába turnézták körbe a világot és lettek népszerűek…..
Libertarian Kim Dotcom visszavág 2013.05.09 03:12:21
A Megaupload-ügy, hasonlóan a svéd srácok által alapított The Pirate Bay-hez, nagy port kavart az internetes világban. A két botrány lényegében nem is tér el egymástól jelentősen: adott egy site, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azok – akár a szerzői jog…..
Sok ezer magyar aranytulajdonos sasolta rosálva a nemesfém zuhanásáról szóló híreket az elmúlt héten és erős a gyanúm, hogy döntő többségük nem képes magától behúzni a féket a szopórolleren. Az arany különféle formátumainak tudatlan kisbefektetőkre történő…..
Puli Space blog Utóélet 2013.03.20 23:15:00
Buzz Aldrin, aki másodikként lépett a Holdra, a holdutazást követően depressziós lett, olyannyira, hogy kórházban is kellett kezelni. Erről is beszámol Michael Collins, aki 1969. július 16-án - 43 éve - indult útjára az Apollo-11 fedélzetén Neil Armstrong és Buzz Aldrin…..
Puli Space blog GIRD 2013.01.25 15:30:00
Az első folyékony üzemanyagú orosz rakétát egy Moszkva környéki erdőből indították útnak. Erről is ír Brian Harvey "Soviet and Russian Lunar Exploration" c. könyvében, amiből az alábbiakban fordítunk részleteket magyarra: "A következő évben a Leningrádi Állami Egyetem a…..
HamPLÓ Kempingezés MiG-21-essel 2013.01.20 14:02:14
Annak idején volt egy bejegyzésem katonai reptérnek is használható autópályákról, akkor elhangzott pár városi legenda, miszerint X vagy Y mellett az az egyenes útszakasz nálunk is erre épült volna. Ezzel csak az volt a gondom, hogy keskeny útról maximum a MiG-21-es üzemelhetne, az…..
A mai posztban hatalmas sikerről számolunk be. A poszt első fele a hivatalos, a vége informális. De a lényeg az, hogy a Puli csapat által segített diákcsoport, a HungaroBots megnyerte az idén 3. alkalommal megrendezett LEGO Mindstorms Challenge (röviden Moonbots 2012) világversenyt, amit…..
Subba Szupercukiság: Mi van OTT? 2012.10.18 13:40:00
..
Mc69 2012.10.18 13:44:00
Subba Autós Peepshow 2012.07.26 11:00:00
Az egyik autókereskedésben mintha elment volna kicsit a búra, hát nem érted, hogy ne értetlenkedj már:   Leírás: JÁRMŰVEINK BEMUTATÁSA GYAKRAN KIMERÍTŐ PSZICHOLÓGIAI MUNKÁT IGÉNYEL, EZÉRT MINDEN MEGTEKINTÉSÉRT 10.000 FORINTOT SZÁMÍTUNK FEL A JÖVŐBEN, AMIT VÁSÁRLÁS…..
Mc69 2012.07.26 13:24:12
Mercury-hétfőket, Gemini-szerdákat és Apollo-péntekeket tartunk. Ha tehát hétfő, akkor Mercury. Most a "We Seven" (Mi, heten) c. könyv bevezetőjéből fordítunk pár részletet magyarra, amiből kiderül, hogyan választotta ki a NASA az első asztronautákat. Íme: "A NASA…..
Puli Space blog A harmadik utas 2012.06.28 09:30:00
Az Apollo 11 megvan, ugye? A Holdra elsőként lépő két ember neve bármelyik kvízműsorban elhangozhatna kérdésként: Neil Armstrong és Buzz Aldrin. A kitolás az lenne, ha az Apollo 11 harmadik utasának nevét kellene hirtelen megmondani. Minden emberes Apollo-küldetés legénysége…..
A NASA első asztronautái még arra számítottak, hogy előbb-utóbb a Mars lesz az úticéljuk. Sokan valamiféle jóginak tartották őket. Az alábbiakban John Glenn, a Földet megkerülő első amerikai űrhajós visszaemlékezéséből fordítunk le pár részletet magyarra a "We Seven" (Mi,…..
 12:35Tizenkét nap kellett ahhoz, hogy rájöjjek, Mesemondó kacaja pont olyan, mint Hókuszpóké, amikor úgy igazán, szívből nevet. Most mentek le Székenülővel a büfébe, mert az ebéd nem bizonyult elegendőnek. 12:50Végett apukája történeteit meséli. Nyolcvan körüli…..
6:45 Zacskócsörgető versenyre ébredtem. Végett otthon hagyta a tusfürdőjét, gyorsan fel kellett mindent forgatnia. Mesemondónak is. Csukott szemmel nyúltam be az éjjeliszekrényembe, majd adtam át Végettnek a sajátom, hogy végre kussoljon. Tegnap éjjel Havasnénak pont úgy…..
Teija Vesterbacka, a Rovio (az a cég, amely az Angry Birds-öt készíti) egyik vezetőjének a felesége igencsak meghökkentő ruhát választott egy nagyon formális eseményre: a finn elnöki palotában rendezett gálára, amely az ország függetlenségének évfordulójának tiszteletére…..
 Aki esetleg most kapcsolódna be a szövevényes, izgalmakkal teli történetbe, ide kattintson az előzményekért. Minden bizonnyal megkönnyíti a tájékozódást. 11:25A Liftek jók, a Front megjött, új téma van: tegnap telihold volt. Rémálmok tömkelege zúdult rám néhány…..
Szolgálati közlemény: már lájkolni és megosztani is lehet a bejegyzéseket, tegyétek ezt nagy szorgalommal, legyetek oly kedvesek. Köszi. Puszi. Akár végig is lehet tetszikelni az összes posztot. Akár. A posztok ezentúl csak kétnaponta élesülnek, így minden másnap…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..