Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VidraMD

0 bejegyzést írt és 825 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebook, avagy teregessük ki életünk minden percét a világhálón A mai cikkem a 12-17 éves tinédzserek facebook „függőségéről” fog szólni. Jó szórakozást hozzá, bármilyen kritikát szívesen fogadok--->kommentben tudod jelezni. :) Szóval akkor kezdjük a legelején……..
„Menők”, vagy „Majmok”?   Ma erről a képről szeretnék egy kicsit beszélni. Ugye manapság mi a "menő"? Manapság az a "menő", ha az egésznapod bent töltöd a WestEndben, eszel egy sajtburger menüt a mekiben, bemész a wc-be ellőni 5 képet, miközben vicsorogva feszítesz a…..
VidraMD 2013.07.24 20:57:13
Ez egy felmerülő probléma, rendben, értjük. Ám hiányzik a cikkből egy-két dolog. Először is ez a "divat" még elég friss, idehaza is csak mostanában jön befelé, és nyilván azt a réteget fogja megcélozni először, akinek amúgy sincs túl sok önbecsülése, rendes neveltetése és egyedi stílusa, de még a neveltetés se teljesen biztos, mivel kamaszok, az a dolguk, hogy "lázadjanak". A húszas korosztályból már kevesen akadnak ezzel a stílussal, és valószínűleg még kevesebb, aki ezzel nő fel és egyé válik a filmek sztereotipikus nyitott tetejű kocsis, napszemüveges tahóival.
Magyarán az ember nagy valószínűséggel kinövi. Ezt tapasztalat, mivel én is rengeteg dolgot csináltam/hallgattam kamaszként, amit ma már nem bírnék, bár én nem tartoztam a "menők" csoportjába, de hidd el, akkor is voltak az üres emberkék, csak éppen az akkori aktuális divatot követték. (Érdekes módon a "Nem létezik más, csak a foci, dőőüü*nyálazdás*üüüüh" csoport például időtálló.) De ma már például nem látunk sok Greaser-t, igazi Hippit, vagy már Emosokat se, pedig az is csak pár éve volt.
A másik dolog meg, hogy nem írtál számot. Egy nagyvárosban nyilván szembetűnőbb, de mégis hány fiatalt érint ez a dolog. A kamaszok 80%-át? Vagy csak 1-et? "Ismerek legalább százat", de ezt csak kinézetre vagy ténylegesen? A cikked alapján pont neked kellene tudnod a legjobban, hogy a kinézet nem mindig takarja a valódi értelmet.

Ezek a fiatalok a saját stílusukat szeretnék megtalálni, de emellett úgy, hogy jelen legyenek a kortárs csoportjaikban, hogy azok befogadják őket, ez úgymond "létszükségük", hogy ne számítsanak "különcnek", és mivel még kamaszok többnyire éretlenek, és éretlen ítélkező készlettel rendelkező csoportnak próbálnak a tagjai lenni.
Hidd el, sokkal elfogadóbb és toleránsabb lesz az ember, ha tanul egy kis (egyéni és tömeg) pszichológiát. Ma már számos csoportot és embert "megértek" (még ha nem is értek egyet velük), akit korábban nem... Bár emiatt én voltam a különc anno, de ez más tészta.

A lényeg: Ma ez a divat, meg a hipsterek. Jön, aztán megy. Pár év múlva már csak nevetünk rajta, és bosszankodhatunk a legújabb marhaságon, amit a fiatalok követnek.

Ennyi volna az én novellám.

U.i.: Nem gondolod, hogy e között az állításod [Idézet]"az Ask.fm-en való sértő válaszok írogatása is, melyet azonnal kipostolnak és közben az jár a fejükben: „mekkora mágus vagyok, hogy ilyen flegma választ adtam”."[/Idézet]
és e között [Idézet]"Szerencsére Én nem szeretnék, ekkora majom lenni, mint Te, de majd ha esetleg Nekem is az üresség fog tátongani az agyam helyén, akkor majd kölcsönkérem."[/Idézet] némi kontraszt van?
Aki látta a blog aktivitását az utóbbi hetekben, sejthette, hogy valami nincs rendjén. A legtöbb posztot én raktam ki, holott én elvileg itt csak kisegítőként szerettem volna már csak jelen lenni. Hiába volt több szerkesztőnk, sajnos nem sikerült naponta életet lehelni egy ilyen…..
ROFL-net Cowboy edzőbakancs 2012.02.23 06:00:00
Jól olvassátok :3 ..
ROFL-net Secretariat Párizsban 2012.02.20 18:00:00
Craig Ferguson Párizsban járt, beszélget az imádnivaló Kristen Bellel, majd a pantomimlova elszabadul a városban.....
ROFL-net Bátor fiúcska 2012.02.12 06:00:00
És mellesleg ha csak a hangot hallanám, valami rossz pornófilmre gondolnék..
ROFL-net Hol a kislány? 2012.01.25 20:28:08
VidraMD 2012.01.26 13:39:54
@Simulacrum: Csakhogy a kislány 1:08-nál van az oszlop mögött. 1 fél másodpercig látható csupán. :)