Regisztráció Blogot indítok
Adatok
msgmsg

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három gigantikus űrhajó (vagyis nem meteor vagy valami beazonosítatlan űrszemét) közeleg már jó ideje a Föld felé. A lélegzetelállító járművek hossza több tíz kilométer, ha ebben a tempóban haladnak, akkor decemberre elérik a bolygónkat. A koordinátáik alapján bárki…..
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
msgmsg 2012.08.02 10:35:02
Kedves Levélíró lány,

Írtál levelet, osztja mindenki az észt, anélkül, hogy bárki is tudná mi valójában a célod. Persze, írtad, hogy milyen eszközökkel szeretnél élni (logisztikai papper, külföldi meló), de hogy ezzel tualjdonképpen mit is szeretnél elérni, azt nem hogy nem írtad meg, de szerintem madad sem tudod.

Szóval első lépésként szerintem sz*rj a farmra, ints be mindenkinek, vonulj el egy hétvégére valahova a pároddal, ha komoly a kapcsolat, vagy nélküle, ha nem annyira és találd ki, valójában mit, miket is szeretnél elérni, mihez akarsz kezdeni az életeddel, ahhoz milyen eszközeid (anyagi, szellemi, tárgyi, stb...) vannak már most is, miket kell megszerezni, meg úgy egyáltalán, merre kéne indulni.

Ne akard a hibákat elkerülni, kicsit később rájössz majd, hogy a legjobb dolgok az életben. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, tartja a mondás, az életre vetítve ez inkább úgy hangzik, hogy csak az nem hibázik, aki nem is él igazán.

Mindenki bíztat, hogy végezd el az egyetemet, sőt, páran manipulálni próbálnak olyanokkal, hogy kötelességed elvégezni, tartozol magadnak, meg amit elkezdtünk nem hagyunk abba... Felejtsd el, könnyen adnak tanácsot, nem az ő életük, ráadásul álszent mindegyik, mert azért egyik sem menne el Münchenig a vonattal, csak azért mert elkezdett utazni, simán leszállnának már Győrben, mikor feleszmélnek, hogy végülis Debrecenbe indultak...

A diplomával egyébként is az a baj, hogy már minden idiótának osztanak, messze nem ér annyit, mint 10-20-30 éve és nagyon sokan hamar rájönnek, hogy szarra sem mennek a diplomájukkal, vagy legalábbis nem sokkal többre, mint nélküle és nagyon nagyon sok esetben egyszerűen az a mérleg, hogy baromira nem érte meg belefeccölni időt, pénzt, energiát évekig, mert nem hozza vissza még a befektetést sem, nem hogy "profitot termeljen", azaz jobb életed legyen tőle. Persze aki erre rájött, annak ez frusztráló lenne bevallani (kognitív disszonancia ugye), ezért inkább mindenféle önigazolást keres... Nyilván vannak kivételek, meg senki ne vágjon bel az agyamba orvosi diploma nélkül, meg ne tervezzenek házakat mérnöki nélkül, stb... de igenis a legtöbb helyen sokkal többet számít a konkrét tudás és tapasztalat, mint a diploma. Ettől függetlenül persze az élethosszig tartó tanulás fontos szerintem is

Gondold át, hogy mit akarsz. A te életed, nem a kommentelőké, nem is a szüleidé. Ha úgy gondolod, hogy az életed alakításához kell a mostani sulid csináld, ha nem, hagyd abba, mert nem csak a már beletett 2 éved lesz elvesztegetve, hanem a következő 2 IS.

És persze mindenki azt csinál, és gondol, amit akar :)
  Erről a desszertről mindenképpen tudnotok kell, az a meglátásunk. Nem hizlal és valami orbitálisan finom. Illetve: egyszerű, mint a pofon. Kell hozzá eper, mascarpone (250 gr) és tejszín (4 dl). Tehát végy két maréknyi epret, persze keze válogatja ugye... Mosd meg,…..
Subba Facebook: Győzi 2011.01.24 22:44:00
msgmsg 2011.01.25 08:36:55
@Brevis: mindenki levonhatja a konzekvenciát :) meg mehet önálló postnak is...sajnos
Subba WTF: WTF 2010.09.15 13:42:00
 A latexruhás férfi!..
msgmsg 2010.09.15 13:45:53
Kedves Terror blog,Angol nyelvtanár vagyok, 15 éves gyakorlatom van, 5 évet dolgoztam közoktatásban, gimnáziumban és szakközépiskolában. Rá kellett jönnöm, hogy a tanárok a mai értelmiségi Magyarország „dolgozó szegény” rétege, az értelmiségi munka legalja,…..
msgmsg 2010.08.04 11:36:23
@pucros: huh, ez szép volt, nézzük csak miket írtál:

"Lehet a politikusokra mutogatni, de amit ők ellopnak, az csak a jéghegy csúcsa. A jéghegy meg TE MAGAD vagy."

Nekem úgy tűnik, hogy a kisember lapátolja az SZJA-t, meg a járulékokat a jéghegy csúcsára, a politikus meg elsíbolja magát a jéghegyet...

"MIATTAD ilyen magasak az adók! Ha nem azt nézzük, mit mondasz, hanem hogy mit teszel, azt kell gondolnunk, hogy TÚL ALACSONYNAK TARTOD AZ ADÓKAT, magasabbra akarod srófolni és azért csalod el."

Te mennyi adó fizetsz azon _felül_ ami kötelező éves szinten? Pusztán jófejségből, mert Te magasnak tartod az adókat...

"Az adó nem szolgáltatási díj, amiért elvárhatsz bármit cserébe - hanem azt jelenti hogy összedobjuk a pénzt a közösbe, mert vannak közös kiadásaink."

Ez pont azt jelenti: Ha befizetem az adót, elvárhatom, hogy a közös kiadásokra fordítsák. Ha parkolási díjat fizetek, elvárhatom, hogy télen eltakarítsák a havat onnan, stb...

"Ha ellopják, mert olyanokat bíztunk meg a kezelésével, akkor ellopják, de akkor sincs más választásunk!"

Azért ez nem egészen így van, hogy hát ha ellopták, hát ellopták, nincs mit tenni, mert akkor én meg nem finanszírozom a lopást.

"...hanem saját választott vezetőink, akik a nevünkben járnak el."

nem ez a demagógia?
A ponthatárok mai közzététele teszi aktuálissá posztunkat. Sokan döntenek a költségtérítéses képzés mellett, azt gondolván, hogy megéri anyagi áldozatot is hozni, az áhított szakra való bejutás érdekében. Levélírónk a költségtérítéses képzés árnyoldalát mutatja be…..
msgmsg 2010.07.23 00:39:50
@metal: gratulálok, leülhetsz, egyes... az IT szektorban dolgozom.

kapufa...
msgmsg 2010.07.23 11:13:41
Nem kárhoztat feltétlenül, de tény, hogy a jelenlegi iskolai és képzési rendszer egy dologra tanít meg, hogy hogyan légy jó alkalmazott. Pl. az ÁVF-ről kikerültek sem a főiskolán tanulják meg, hogy hogyan kell vállalkozni, hanem először elbuknak egy, két vagy három vállakozást, miközben megfizetik a tanulópénzt (amiről azt hitték, hogy a suliban már megfizették, micsoda naivitás!) és a negyediket vagy az ötödiket meg sikerre viszik. Ha egyáltalán eljutnak eddig és nem adják fel közben. Persze mindenhol vannak kivételek, előfordul, hogy már az első cég is sikeres lesz, de egyrészt ez ritka, másrészt meg annak a sikernek sem az iskola a záloga.

És hogy miért van ez így? Mert így épül fel a rendszer. Az esetek 99%-ban olyan emberektől tanul az ember az iskolában, aki esetleg egy élet munkájával jutott el oda, hogy havi 150 nettóért tanítja az okosságot.

Most komolyan! Ilyen emberektől mit lehet tanulni az életről???

Nyilván az adott szakterületen van (tegyük fel) mindegyiknek _elméleti_ tudása, ami alkalmassá teszi arra, hogy megtanítsa az elméletet az elméletben, de a fejében lévő tudás mindössze addig juttatta el az életben, ahol tart. Igen, valakinek ez a hivatása és ez rendben is van. Valaki meg azért tanul, metr tényleg érdekli az, amit tanul, ez is teljesen jó és szép. Sőt, kell is.

De senkinek ne legyenek illúziói, hogy az, hogy egyetemre jár és diplomát nyelvvizsgára meg OKJ-s képesítésre halmoz, az szükséges és elégséges feltétele annak, hogy kihagyja vagy lerövidítse az előtte lévő 40-50 évet, amit robottal kell töltenie. Se egyik, se másik. Ami ehhez kell, azt máshol, máshogy kell megtanulni. Akinek meg jó az említett jövőkép, attól meg bocs, ez nem nekik szól, ők csinálják azt amit szeretnek és reménykedjenek, hogy később sem kell majd mást csinálniuk.

De ha valaki mást akar, mást kell csinálni, ilyen egyszerű.
Sziasztok! Pedagógusként dolgoztam 21 éven keresztül. Jött a rendszerváltás, leépítések, majd mint a mai 40-es korosztály közé tartozó munkaerőt engem is elküldtek. Nem számított szakmai előmenetelem, az sem, hogy pályázatokat nyertem a gyerekekkel, szerettek a tanulók,…..
msgmsg 2010.05.11 10:26:25
Vagy nézzük kicsit máshonnan. Posztíró tanult valamit, ami egy dolgora jó gazdaságilag: elérni a nyugdíjas kort és elvonulni szépen nyugdíjba. Nyilván vannak emellett más értékei is a dolognak, úgy is mint a tanítás szépsége, érték teremtés általa, ilyesmik gondolom... Na, ezekkel nyugodtan egyszerűsíthetünk is, mert Posztíró nem ezek hiánya miatt írt posztot ugye.

Persze a pályája megválasztásában nem feltétlen ő a hibás, hiszen akkoriban ez még egy működőképes dolog volt. Mondom, gazdaságilag. Aztán persze rendszerváltás, leépítés ilyesmik... Itt kellett elgondolkodnia, hogy az út, amire lépett, vajon még mindig afelé tart-e, amerre ő szeretett volna menni. Szerencsére meg is tette, vagy rákényszerült, hogy megtegye, az most mindegy is, de elindult a vállalkozói szféra felé. De minek akar visszamenni alkalmazottnak? Világos bizonyítéka van arra, hogy amit azzal el tudna érni - még ha kapna is munkát - az bazira nem az, amit szeretne. Elég csak körülnéznie, hogy vajon mennyire elégedettek és boldogok a mai nyugdíjasok úgy általában...

Minek akar olyasmit tenni, ami úgysem viszi előbbre?? (Még mindig, gazdaságilag)

Inkább örüljön, hogy most van egy kis ideje, vonuljon el egy csendes sarokba és vessen számot az életével, hogy akkor most vajon mit is szeretne úgy igazán elérni és mit kelle ahhoz csinálni, aztán csinálja azt. De vajon tényleg ezért a nyugdíjért akar ennyire kepeszteni?

Ha igen, azzal sincs baj, nem lesz ettől rossz ember, csak tudja, hogy most az is kicsit nehezebb (később meg sokkal), de nem lehetetlen. Kezdjen ismét szinten aluli melót (nyilván ehhez szinten aluli önéletrajz kell!!!), aztán ha már van miből sárga csekket fizetni, el tud kezdeni kicsit nyugodtabban melót keresni. De fontos, hogy értse, bármi mást akar (például többet), azért ugyanannyira fog kelleni küzdeni. Csak mást kell csinálni.

Leültem.