Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jency83

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bébiszitter történet következik ma Svájcból, de ígérem, különleges lesz. Mindenekelőtt azért, mert nem ma történt, hanem évekkel ezelőtt, de amiről Túlélő írása szól, alighanem örök érvénnyel aktuális: hogyan bánnak az emberrel, ha kisegítőként érkezik egy…..
Egy hazatérő határátkelő írása következik ma, ám János helyzete annyiban speciális, hogy már nyugdíjasként tért vissza Magyarországra, hogy (mint írja) ne Németországban, egy drágán bérelt lakásból kicsavarogva kelljen összehasonlítgatni a Lidl és az Aldi árait.…..
A külföldi élet kipróbálásának egyik legegyszerűbb és legelterjedtebb módja, ha valaki au-pairként vállal munkát. A rengeteg buktató (például elég nagy lutri, milyen családhoz kerül az ember, még akkor is, ha előtte tájékozódik) mellett viszonylag biztos egzisztencia…..
Jency83 2012.11.15 11:02:20
Igen, a kétségbeesett idióta kifejezés tényleg húzós és valóban ellentmondó a címének is "au-pairek védelmében"...

Egyébként majdnem minden velem is megtörtént. Sajnos nekem sem volt jó tapasztalatom magyarokkal. (Se szerződés, se fizetés megbeszélés, se kiutazás támogatás, se megbeszélt óraszám betartása, stb...) Persze tudom - és így utólag be is látom-, hogy én voltam a hülye, hogy minden konkrétum nélkül ki mertem menni, de gondoltam, hogy MAGYAROK, biztosan minden rendben lesz. Úgyhogy gyakorlatilag az utazással és mindennel együtt kb. 100 ezer forintot dobtam ki az ablakon, és kifizetés nélkül jöttem haza...
A legjobban nekem az fáj - de ilyet Mo-n is lehet látni -, hogy nagyon sokan elfelejtik, hogy honnan jutottak hova. Azok akik a férjük lévén csöppennek bele a dúsgazdagságba, mintha "megvakulnának" a pénz láttán és semmibe veszik kevésbé tehetős társaikat... és igen pont az ilyenek fognak másokat szapulni, hogy milyen sóher, vagy, hogy milyen "nyomoruk" van. Persze mindenkinek meg van a maga gondja és nyilván egy milliomosnak az jelenti az égető problémát, hogy nem megy jól az üzlet, nem pedig az, hogy miből vesz élelmet magának.

Én még csak egyszer léptem marha nagy faecesbe - s nem tagadom saját hibámból -, de másodjára okosabb leszek. Soha nem voltam a kiszolgáltatottság híve, szeretem magam intézni a dolgaimat. Így teszek annak érdekében is, hogy megvalósuljon az álmom, a külföldön való letelepedés.