Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horst_Tappert

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ízleléshez tudnám hasonlítani az érzelmi világot leginkább.A sós, édes, keserű, savanyú egyszerű érzetek, könnyű megérteni őket, hiszen azok vannak és kész, az egész puszta elektronika, aminek intenzitását a nyelvünkön lévő receptorok észlelnek és közvetítik az agy…..
Mai zenekarunk neve magyarul egészen viccesen hangzik - és nagyjából ez az összes pozitívum, amit el lehet róluk mondani. Vagy mégsem?Nem tudom, ki hogy van az experimentális zenével, sokak szerint a disszonancia a közel sem harmonikus világérzésre rezonál. Itt van például a…..
Az alternatív zene 90-es évekbeli gráciái közül kettő már feltűnt itt, a harmadik, PJ Harvey kicsit váratott magára. Miután azonban Gyurikával, Desert Sessions-ös posztja alkalmából megalapítottuk a harveizmust ennek az oldalnak a hasábjain, itt az ideje, hogy Polly Jean is…..
Egyszer csak rajtakaptam magam, hogy azt gondolom: Patricia Barber maga az isten (függetlenül az évezredes vitáktól, hogy akkor most isten férfi vagy nő, szakállas vagy mellyes, esetleg mindkettő vagy éppen egyik sem). Persze rögtön cöccögtem egyet, hogy ez azért erős túlzás, de…..
Curriculum VitaeBelestem tegnapelőttelőtt a tükör mögé, hogy ott állok-e. Szenvedélyes mozdulattal követtem el e szenvedélyes gondolat megtestesülését, egy mindenre kiváncsi kisgyerek tudásszomját kielégítendő - aki én voltam. A mozdulat közepénél jártam, köldököm épp a…..
Bár a Sex Pistols érdemdús, ám primitív nihilizmusa rúgta be az ajtót a punk előtt, a szakócaegyszerűségű No Future jelszó (aminek mémje rendkívüli sebbességel terjedt el) ma, majd' három és fél évtizedel később - a jövőben - már nem tűnik olyan erősnek.A Pistols-hoz…..
Horst_Tappert 2010.09.15 16:54:18
Muzikális bódulat Bostonból. 1991-et írunk, mikor is az East Coast Grill Bar kopottas pultját támasztó, sörét szürcsölgető Marc Sandman fejéből kipattant az az isteni szikra... Egy olyan formáció (Dana Colley - szaxofon, Jerome Deupree - dob, majd - előző zenekarából - Billy…..
Horst_Tappert 2010.09.15 16:51:35
gyurmapok kolléga tegnapelőtti posztját olvasgatva jöttem rá, hogy még én sem linkeltem autentikus, detroiti elektronikus zenét. Ezelőtt sok hónappal becsúszott egy helyi illetőségű Concept 1 dal, de a stílus rajongói minden bizonnyal megköveznének, ha azt is ide sorolnám. :)…..
Horst_Tappert 2010.09.09 16:07:38
@leveletkaptamlájf: :D:D:D:D pedig elterveztem, hogy beírom, "húdeéheslettem" ...de minekutána hölgyeményed kommentelt...bár ettől függetlenül "we can make sandwiches".... hahaha
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három jóbarát, név szerint Tomasz Kukurba (hegedű, brácsa, ének, ütőhangszerek), Jerzy Bawoł (harmonika) és Tomasz Lato (nagybőgő), kik a Zeneakadémia elvégzése után fejükbe vették, hogy zenei-kulturális gyökereik és érdeklődésük…..
Uncsi, nem uncsi, én akkor is a 70-es évekből abszolválom a mai napot.Jim Morrison halála után a Doors maradéka (Ray Manzarek billentyűs, Robbie Krieger gitáros és John Densmore dobos) kiadott még kettő, méltatlanul mellőzött lemezt. Az Other Voices és a Full Circle…..
A 4 Non Blondes kamaszéveim elején, 11 éves koromban robbant be az életembe; az első zenekar akiknek a kazettáját agyonhallgattam, nyakamban ott lógott a jelük, a négyes szárán egy körrel. Még az is lehet, hogy ők töltötték volna be az "életemre legnagyobb hatással lévő…..
Olykor te köpsz a tükörbe, máskor meg a tükör köp vissza rád. Az eredmény tekintetében ez tulajdonképpen édesmindegy. És ha ilyenkor, első hökkenésedben nem töröd össze, akkor hallgasd perzselő szavait - akkor is ha fáj. Megsértődni nem kell, elmélázni viszont ajánlott.Most…..
Másodszor hívjuk segítségül a Dead Kennedyst, amikor punkízű őrületre vágyunk. Én még mindig az egyik legkülönlegesebb névválasztásnak tartom az övéket (bár állítólag létezett egy Menszátor Magdolna nevű magyar punk zenekar is - ha bármilyen információval bírtok róluk,…..
Horst_Tappert 2010.07.26 14:37:47
Az összes ablak kiakasztott állkapoccsal tátog s próbál minél több levegőt belehelni a szobába. Az éj leszállt. Apokaliptikus pátosz lengi be a gangot. Az a minimális szellő, ami az árvalányhajat himbálja csak kedélyborzolásra elegendő. A szemközti műteremből…..
Horst_Tappert 2010.07.21 15:30:42
Közel két hete szabin vagyok (hála a fesztiválszezonnak), úgyhogy volt időm olyan dolgokra, amire egyébként nem nagyon... vagy ha amúgy lenne is, inkább másra szánom. Az elmúlt napok elég mozgalmasak voltak, ezért eldöntöttem, hogy ma itthon maradok és semmit nem csinálok.…..
Horst_Tappert 2010.07.14 12:50:26
Nincsenek rá szavak...   ..
Kicsit áttenyerelek aprobetűsrész kolléga szakterületére. Azt mondja, nem bánja.Különös történet következik ...Az Electric Prunes (továbbiakban EP) a hatvanas évek pszichedélikus zenekarakainak egyik első fecskéjeként fungált Los Angelesben, (ezért a San Franciscóiakéhoz…..
Egyszer már érintőlegesen hozzányúltam a Rock'n'Rolla OST-hez, és ma engedelmetekkel ismételten ezt fogom tenni. Mint már akkor is céloztam rá, szerintem nagyon frankó srác ez a Ricsi gyerek. Bizonyára akadnak segítői, és nem egyedül szelektál, de függetlenül mindettől…..
Egy vacak popdalt is hogy fel lehet dobni egy kis kreativitással!Hallga csak!  ..
minden napra egy zene R.E.M. - Low 2010.06.24 09:05:00
Az idei nyár az R.E.M. számára ünnepléssel telik, így gondoltam, csatlakozzunk mi is. A Fables of Reconstruction című lemezük, amelyet mára már klasszikus alternatív rockzenei albumként jegyeznek, idén 25 éves, így az összetéveszthetetlen R.E.M. stílus is jubilál, amely olyan…..
Horst_Tappert 2010.06.24 16:21:18
Ha arról meg is oszlanak a vélemények, hogy a köré tornyosuló nehézségek és problémák orvoslását valóban a haláltól várta-e (mint ahogy a most hallható dalban utal rá), az bizonyos, hogy a blues-gospel egyik legnagyobb alakjának nem volt könnyű élete. Willie Johnson hétéves…..
az Even Though az első single a Morcheeba új albumáróla Blood Like Lemonade június 7.-én jelenik meg2003 óta ez az első Morcheeba album amin újra Skye énekela videót Ian Emma Bonhote rendezte..
Hiába voltak biztatóak az előzmények, a Magyar Nemzeti Közszolgálati, Sport- és Ismétlésügyi Televíziónak ezúttal sem lett elnöke. A társaságot továbbra is, immár negyven éve az idős, és a hosszas bizonytalanságba saját szavai szerint is belefáradt Medveczky Balázs alelnök…..
(Mobnetpress gyorshír) Egészen elképesztő, vélhetően az egész magyar történeti kutatást megrázó információt tett közzé ezekben a percekben a Virtutéren a Magyar Akadémia két tudományos kutatóbázis, a Previrtuális Kori Kutatóműhely és a Balneológiai Intézet.…..