Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aligorcha (törölt)

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszer két sávos utak kereszteződésében állították fel két szobrász, a Mark Grieve és Ilana Spector munkáját, a „Cyclisk”-et. Az észak-kaliforniai Santa Rosában a új jelképnek tekintik az oszlopot, amely a város kulturális elkötelezettségét és bringabarát…..
Összefirkálták a HÉV-megállót Kaszásdűlőn. Nem is lenne ez nagy hír - állandóan firkálgatják az összes megállót -, de ez most speciel nagyon jól sikerült. Az óbudai "Itt Élünk" Egyesület kezdeményezése valósult meg augusztus elejére. Az ötlet tavaly jött,…..
aligorcha (törölt) 2010.08.19 22:07:51
@fakof: "De építeni kell. Azoknak is akik - szerinted - nem érdemlik meg. És ha összefirkálják, akkor olvasd el. Ha nem érted, menj oda és kérdezd meg mi az. Miért írta oda? Mit akart ezzel mondani? Kinek szól az üzenet? És ha már sok a mocsok rajta, akkor építs egy újat. Mert ez a dolgod, a dolgom."

Tévedsz. Nem az a dolgom, hogy azokért dolgozzak, akik a munkám eredményét önkényesen elveszik, vagy az önkifejezés nevében elpusztítják. Nem veszek több biciklit a biciklitolvajnak, és nem teszek további száz órákat a közösségi terek rendezésére, fásítására, fejlesztésére. Hátat fordítok, és oda teszem az energiámat, ahol azt megbecsülik, megvédik, eredményét tönkre nem teszik. Nem fogom elolvasni a tegeket, ahogy a szúnyog lelkét sem próbálom megérteni: vagy lecsapom, vagy ha jófej toleráns vagyok, szúnyoghálót használok.

Üzenetet átadni sokféleképpen lehet. Arra van a beszéd, az ének, az írás, a művészet, és főleg a tettek, az alkotó tettek. Ha az általam létrehozott értékek rongálásába, elpusztításába kódolják a nekem szóló üzenetet, arra az üzenetre köszönöm, nem vagyok kíváncsi, sőt a hírnökre sem.

No így van az, hogy nem készül az igényeidnek megfelelő megálló. Ha meg kellene szavazni, hogy az adóforintjaimból költsenek-e több pénzt igényes, jól használható megállókra, habozás nélkül nemet mondanék mindaddig, amíg üzengetés címén festékszórós és karctűs vandálok gátlástalanul pusztíthatják azt, aminek az áráért én dolgoztam meg.

Na milyen megállót is szeretnél?
Mi más lenne az első lépés egy építkezésen, mint a bontás? Korábban már írtam arról, hogy a belvárosban egy meglehetősen ambiciózus beruházás indult a Deák Ferenc és a Harmincad utca között. A beruházás ahhoz a Csipak Péterhez köthető, akinek a Fashion streetet is…..
aligorcha (törölt) 2010.08.13 06:30:55
Valaki árulja már el, mi számít modernnek ezeken a házakon!

Az épület nagy részében nincs természetees világítás. Nincs természetes szellőzés. Az épület külseje padlótól plafonig üveg, mutasson már valaki olyan üvegfalú házat, ami jól néz ki, ahol nem rejtegetik különféle barkács megoldásokkal a munkahelyeken kialakuló papír- és drótkupacokat, ahol az emberek nem érzik feszélyezve magukat, hogy közszemlére téve kell dolgozniuk... Aztán jönnek a különböző homályosító-takaró megoldások, hogy ne lehessen belátni, elvéve az üvegfelület értelmét, a boltosok az üvegfalnak nyomják a bolti gondolák hátfalát, nyáron barkács megoldásokkal védekeznek a tűző nap, télen a hideg üvegfal ellen...

Mutassatok nekem egy "modern" házat Budapesten, ami régebbi tíz (húsz) évnél, és még jól néz ki akár formatervét, akár állapotát, takarítottságát, karbantartottságát tekintve.

Árulja már el valaki, hogy egy ilyen lapra szerelt épület fenntartása mibe kerül. Hány százezer (millió) wattot vesz fel a központi villanyórából, mennyit kell költeni, dolgozni a folyamatos fenntartásáért, és egyáltalán, mennyi a reális várható élettartama. Mennyibe kerül egy ablakmosás, egy ajtó- vagy ablakcsere? Mi történik egy ilyen épülettel egy komolyabb energiaválság esetén, vagy ha nem tudja kitermelni a világítás, a karbantartás, a fűtés-hűtés és a klímakarbantartás költségeit? Hány órát, napot, hetet, hónapot bírna ki egy ilyen épület egy jelentősebb villanyleo esetén?

Komolyan magyarázza már el valaki, hogy ezeket a házakat a huszonegyedik században milyen alapon nevezik modernnek? Milyen modern elveknek, szempontoknak, elvárásoknak felel meg egy ilyen?

Meg még azt magyarázza el valaki, hogy ha oda megépítenek egy ekkora épületet, azt hogyan fogják megközelíteni és elhagyni mindazok a turisták, dolgozók, üzemeltetők, vendégek, lakók, szállítók, kereskedők, szolgáltatók, akiknek épül? Metrón? Biciklin? Gyalog? Hát az építési forgalom? Az hány éven keresztül, hol fog zajlani, és közben hogy viszik a krémest az Anna presszóba, a könyvet a Váci utcai könyvesboltba?
  Pedig van, amivel ki lehet kergetni a világból az építőmérnököt. Például azzal a turisták és újságírók által előszeretettel feltett kérdéssel, hogy összedőlhet-e a híd? Persze megkérdezzük ezt mi is. A mérnök olyan elszántsággal válaszol, mintha csak…..
aligorcha (törölt) 2010.08.04 12:46:55
@Leadfoot: Mit keresnek a Citadellán, a János-hegyi kilátón, a miskolci, a pécsi tévétornyon, az Eiffel toronyban, az Empire State Building tetején?
Ez is csak Magyarországon történhet meg! A soproni VOLT fesztivál egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert, ezáltal egyre több külföldi fellépő és vendég is megjelenik a fesztiválon. A VPOP és a MAHASZ úgy gondolta itt az ideje "ország imidzset" építeni, és…..