Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hasdrubal bácsi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyzés: Másodjára Nibela egy igazán remekül kidolgozott háttértanulmányt küldött nekünk, amiből egyaránt lehet novellát vagy kalandot kreálni. Író és szerepjátékos lévén, csak rajta múlik, melyiket választja… A lelki panaszokkal az egyház foglalkozik Julian atya…..
Miután a Szent Germán Birodalomban Carcosa családdal leszámoltak a megmaradt családtagok a gyász mellett hamar rádöbbentek, hogy a biztonságuk legalább olyan fontos ezen vészterhes időkben, mint halottaik tisztességes eltemetése.A Carcosák nem csak fivéreiket és nővéreiket…..
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
„Vesszen a gonosz állat!”(Hangulatzenéért kattints ide)Egyike a kevés számú túlélőnek a család idősebb nemzedékéből. A régi Carcosa-kastély ostroma során vitézül küzdött, ám végül alattomos tündérvarázsnak esett áldozatul, amely megakadályozta benne, hogy…..
A fekély kiégetése (Hangulatzenéért katints ide.) A szobor karosszékben ülve ábrázolta Górkát, nem volt hát meglepő, hogy a talapzatába rejtett kriptában is egy karosszéket találtunk – ezt azonban üresen. A falakat meg a padlót mágikus rajzolatok borították, és minden be…..
Hasdrubal bácsi 2010.05.26 11:49:41
Drága véreim, kik vállvetve küszködtök velem e földi siralomvölgyben!

Van itt egy Aubesmil nevű falu, Dimetrios Aubes báró birtoka, jámbor és dolgos jobbágyokkal, amely a múltban sokat szenvedett a gonosz állatok zaklatásaitól. Emlékezzetek ama nevében és kiállásában egyaránt rút férget idéző rút galandfajzatra, akit Santiagö öcsém fenyítő keze taszított ehelyt örök kárhozatra, hiába bizakodott láthatatlanná tévő vajákolásaiban a gaz! Dimetrios báróval egyetértésben úgy döntöttem, hathatós pajzzsal kell fölvértezni a föld jámbor népét eme gonosztevők szűnni nem akaró álnoksága ellen, ezért letelepítettem Aubesmilben nyolc derék lovagomat, Szent Náthán jámbor testvéreit. Élükre perjeli rangban ama hírneves Richard Chalaux lovagot állítottam, ki a georgiták rendjében forgatta vitéz kardját, mígnem ketten közületek – te, bölcs Ungurján, és te, szívemnek kedves Emmanuel – föl nem nyitottátok rá a szemét, hogy esztendőknek előtte rútul becsapták őt és tudtán kívül felhasználták egy ártatlan lélek aljas elveszejtéséhez; majd módot nem adtatok rá neki, hogy a valódi bűnösök elleni istenítéletben levezekelje vétkét és eszközéül szolgáljon az égi igazságszolgáltatásnak. Eme bajnok, szakadatlan lelkifurdalástól gyötörve, kevesellette a georgiták engedékeny reglamáját és eljött hozzám Vaucelles-be, hogy kardját Szent Náthánnak ajánlja. Mivel hadban tapasztalt vezér és előkelő nemesi ház sarja, hozzá még hitében erős és feltétlen megbízható, helyesnek véltem saját kommandantúrával felruházni. A telket az építkezéshez Dimetrios báró biztosítja; nekünk már nincs egyéb dolgunk, mint birtokaink jövedelméből lekötni a költségekre és a rendház fenntartására szükséges évi összeget. Kérlek titeket, Ungurján és Emmanuel öcséim, e tárgyban ne habozzatok a kellő serénységgel intézkedni.

Szerető nagybátyátok,
Hasdrubal Carcosa