Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spanyol inkvizíció

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
E-mailt mindenki küld, jellemzően vagy az ingyenes, online Gmail felületről, vagy az előre beállított klienséből. De mi van akkor, ha valaki ezeknél többet szeretne és nem elégszik meg a gyári alkalmazásokkal? Mostani listánkban különböző platformokra próbálunk alternatívákat nyújtani, amelyek…..
spanyol inkvizíció 2016.02.21 10:51:33
@teofilka: +1 a k-9-re
Vártunk pár napot, adtunk esélyt a köztévének, hogy oldja meg az olimpiai közvetítések alatt állandóan felbukkanó problémákat, hogy legyenek túl a pillanatnyi fennakadásokon meg előre nem bekalkulálható technikai zavarokon, de kénytelenek voltunk rájönni, hogy feleslegesen. Az…..
spanyol inkvizíció 2014.02.14 23:40:54
@Világszám: ez nyilvánvalóan nem igaz, hiszen a jégkorongot ott adják
1981 augusztus 1-én, 30 évvel ezelőtt kezdte meg adását az amerikai Music Television, és vetített le vagy hatszázmillió videoklipet addig, míg a YouTube és a reality tévézés közös erővel meg nem ölte. Az eredetileg 24 órán át válogatás nélküli videókat sugárzó adóban a…..
spanyol inkvizíció 2011.08.03 20:42:23
Ez is ide tartozna, ha nem lett volna épp élő adás: www.youtube.com/watch?v=mdNDukegnZM
Így aztán kénytelenek voltak az embert eltiltani egy életre, eszem-faszom megáll! :)
Barcelona előtt kétszáz kilométerrel tragikus hirtelenséggel megszűnt a fehér Charade hajtása. Egyszer csak felpörgött a motor, és eltűnt a nyomaték. Először a váltóra gyanakodtunk, mert már reggel óta volt némi olajcsöpögésünk, de úgy tűnik, a kuplung lesz az. Hajnali…..
spanyol inkvizíció 2011.01.17 13:44:46
@szabi1983: Azért ne essünk túlzásokba, Bp.-Barc. 2000 km, abból 200 az pont 10%, nem 80.
Volt már néhány olyan poszt, amiben központi szerepet játszott az irányjelző használata, de ahogy kicsit lejjebb FK is írja, átfogó, részletes poszt még eddig nem született, ami oktató jelleggel vesézné ki az indexhasználatot. Rendszeresen olvasom a blogot, és ha jól tudom,…..
spanyol inkvizíció 2010.12.30 13:46:54
@[mike]: "Na de mikor beállnak indexelni fél percen keresztül.... az is... mit akar?"

Alighanem azt, hogy húzzál ki a belső sávból.
Fogadjunk, hogy nem számítottatok már kedvenc pernahajderünk újabb kalandjaira! Pedig messze vagyunk még attól, hogy lezárjuk a témát. Az is igaz, hogy régen volt már ókori mitológia, görög meg még annál is régebben. Ezért aztán itt az ideje, hogy ismét megmártózzunk benne.…..
Igazán nem szeretném elvenni az üstökösként felívelő Bünti blog kenyerét, azonban itt az ideje, hogy legalább írásban megtoroljam lakóközösségem bizonyos tagjainak a bűneit!Azoknak, akik nem egy isten háta mögötti tanyán születtek és azóta is ott tengetik napjaikat nyilván…..
spanyol inkvizíció 2010.03.16 01:22:48
@venuswoman: hehe, nekem erről azok az eggyel alattam lakók jutnak az eszembe, akik egy cetlire írva odatűzték az ajtóhoz, hogy legyek szíves a csörgőórámat elkussoltatni (ennél azért nagyságrendekkel kulturáltabb volt a kiírás). Mindezt kb. egy hónappal annak tizedik évfordulóját (sic!) megelőzően, hogy nincs csörgőórám. Ráadásul abban az időszakban a hét hét napjából hatszor nem ott töltöttem az éjszakát, de slusszpoénként: aznap reggel, amikor odatűzték a cetlit, épp otthon voltam, otthonról elmenve fedeztem fel a papírt...
Nem tudom, hogy milyen tapasztalt sofőrökkel beszélt Mr Góré a lentebb vázolt, balesethez vezető közlekedési helyzetről, szerintem bizony egyértelműen ő hibázott. Azért persze érdekelne az is, hogy mivel menthetné a menthetőt. Nagyjából két hete történt a következő eset a…..
spanyol inkvizíció 2010.02.23 21:06:19
@Mr Góré: Remek. Most pedig arra kérlek, menj, és tájékoztasd azokat a nálad tapasztaltabb sofőröket is, akikkel beszélve elbizonytalanodtál. Ugyanis egy autómat már sikerült totálkárosra törni egy ilyen elém kanyarodó miatt... (mondjuk ott lámpa sem volt - de a belső sávban mellettem lévő lemondott az elsőbbségéről, amit a kanyarodó úgy értett, hogy az enyémről is a belsőben haladó mondott le. Aznap nagy bevétele lehetett a kreszkönyv-árusoknak, ha mindenki, akinek tanácsoltam, vett, mert jó néhányan odajöttek "szakérteni", miszerint nekem el kellett volna engednem a delikvenst. A kiérkező rendőrök csak röhögtek, amikor meghallották, hogy szóról szóra ugyanaz a kettőnk verziója...)
Szemfüles levelezőnk lőtte ezt a képet a szegedi Dómban, amit megnézve kénytelenek voltunk konstatálni: kitiltották Istent a saját házából!!            (Debilek gyengébbek kedvéért: turisten=túristák németül.)..
spanyol inkvizíció 2009.12.16 16:11:59
Ki a legnagyobb szerb? Így hangzik az egyik legnagyobb szerb napilap, a Press kérdése, amelyre on-line kiadásukban keresik a választ. A legnagyobb szerbre SMS-ben és on-line szavazhatnak az olvasók. Több mint egy millió leadott szavazat után szétszakadt a mezőny. A szavazás már a…..
spanyol inkvizíció 2009.11.29 01:04:50
@europeer12: Ezzel szemben az helyzet az, hogy Tesla horvátok lakta területen bár, de szerb szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, vagyis csak abban az esetben érdemes horvátnak tartanod, ha a Magyarország határain kívül magyar szülőktől született gyermekeket is románnak, szlováknak, horvátnak stb. tartod.

"I am equally proud of my Serbian origin and my Croatian fatherland." - mondta.
Először játszott bajnokin a világbajnokság óta Simon Ádám, gólt is lőtt rögtön. Gosztonyitól ez nem olyan meglepő, ő már a másodikat szerezte Egyiptom óta, összesen a negyediket a szezonban. Présingert viszont mintha elfelejtette volna a Videoton, vagy legalábbis Mezey György.…..
Úgy látszik, végül is nem a királyi tévé, hanem az igaz vízfej, az ORTT ludas abban, hogy húsz év alatti labdarúgóink futballmeccseit az istennek nem sikerül úgy közvetíteni nálunk, mint a Eurosporton. Schulek Csaba, a Magyar televízió sportműsorainak főszerkesztője ugyanis azt…..
Néhány héten belül megszorító intézkedéseket vezet be a Wikimedia Foundation a Wikipedia angol nyelvű verzióján. Az új szabály értelmében egy adott változtatás egy szócikken csak akkor fog kimenni élesbe, ha egy "tapasztalt" wikipedista szerkesztő azt jóváhagyja.A…..
spanyol inkvizíció 2009.08.25 13:17:19
@Attus Germanicus: mondjuk az, hogy Stuart Dougal csaló, az kőkeményen tárgyszerű, ld. www.youtube.com/watch?v=qfdXILGSFT0
Mai posztunk beküldője esetében megértem azt, hogy nem szeretné még a nevét sem nyilvánosságra hozni, bár ha feljelentést tesz, a magyar jog nagyszerűsége miatt a feljelentett fél láthatja az összes személyes adatát. Engedjétek meg, hogy mai friss és felkavaró kalandomat egy…..
spanyol inkvizíció 2009.08.24 14:36:51
@Pascal: hát akkor olvassuk
1. "az autók között kb 30 cm az oldaltávolság", "nagy fém doboz csomagtartókkal oldalt"

Feltúrt és felére szűkített úton (előrebocsátva, hogy a konkrét helyszínt nem ismerem) simán el tudom képzelni, hogy szűk a hely (még ha a 30 cm nyilván túlzó is), és félő, hogy a fém dobozok kárt okoznak a nagy előresietés közepette.

Mindezek ellenére azonban a motoros mégis elé került a posztolónak, amiben alapvetően semmi kivetnivalót nem látok.

2. "miért csípi a terepes szemét az előrecsorgó motoros, miért előzte vissza jobbról, és pontosan miért is dudált rá?? Amelyik motoros csorog a sávok között, az már ott sincs fél perc múlva"

Hát ez az, hogy a motoros, miután már a posztoló elé került, ahelyett, hogy fél perc múlva ott se lett volna (folytatván az előre araszolgatását a kocsik között), inkább büntetőfékezgetett, és már nem is volt neki olyan sürgős, hiszen azon a helyen, ahol a terepjáró visszaelőzte (neki ugye nagyobb kell, mint a motorosnak), ő is mehetett volna - miért nem tette?

3. Ezután a motorosnak hirtelen megint olyan sürgős lett, hogy a kanyart levágva újra a posztoló elé akart kerülni. (Ezt nagyjából ahhoz az állatfajhoz tudnám hasonlítani, aki, amikor én megyek kilencvennel az országúton, nekiállnak 110-zel előzgetni, majd amikor már senki sincs előttük, mennek tovább hetven-nyolcvannal. Amikor visszaelőzöm, az nagyon fáj neki, újból megelőz 110-zel, majd újból beáll nyolcvanra.)

"A motoros pedig úgy értékelte helyzetet, hogy szándékosan húzta rá a kormány, ezért ordibált egyet - ami nem volt szép tőle, de a terepes csak viselje el, hiszen egyrészt tényleg fellökte, másrészt már régen el kellett volna engednie a motort."

Az ordibálást valóban nem tiltja a törvény, de honnan vetted, hogy tényleg fellökte? A leírtakból ugyanis az derül ki, hogy a motoros hajtott bele a terepjárósba (amit persze vagy elhiszünk, vagy nem - ez nálam sem automatikus, de azért hajlok arra, hogy elhiggyem, mert a motoros nemhogy nem hívta ki a rendőrt - akkor, amikor őt veszélyeztetve ráhúzták a kormányt, és balesetet szenvedett, ráadásul, mint írtad, "valószínűleg a terepjárós lett volna felelős" -, de elhajtott, amikor szóba került, hogy ki lesznek hívva. Erre szerintem nincs logikus magyarázat azt leszámítva, hogy a motoros tudta, hogy nincs igaza).

Egyébként ne feledjük, hogy a motoros már egyszer el volt engedve!
spanyol inkvizíció 2009.08.24 17:55:03
@Pascal: "Kanyarodás előtt azonban elmulasztott balra nézni, meggyőződni arról, hogy senki sem előzi. Ha előzi valaki már nem kanyarodhat."

Ha (balra) indexel, nem előzhetik (ill. de, de csak jobbról). Mivel nem tudjuk, hogy itt melyik történt előbb (az előzés, vagy az index), ezért nem értem, hogy miért állítod be azt is tényként, hogy elmulasztott balra nézni és meggyőződni? (Persze lehet, hogy így történt, de erre vonatkozóan semmilyen infónk nincs.)

Akkor arra válaszolj még légyszi, hogy ha rád húzzák a kormányt, és ennek következtében még fel is borulsz, te teljesen vétlen vagy a szituációban, kihívnád-e (te, személy szerint) a rendőröket? Ha nem, mi lenne az oka?

Mellesleg ugyanúgy nem értem a posztolót sem: ha tényleg őt veszélyeztették/fenyegették, akkor miért nem hívta valóban ki a rendőröket. Szóval nekem egyik irányból sem teljesen kerek a sztori, csak nem fogom fel, hogy miért kell egyből a saját elgondolásaidnak megfelelő tényképet felállítani és körömszakadtáig védeni? Véleményem szerint ezért van, hogy alapvetően nem értünk egyet.
spanyol inkvizíció 2009.08.25 09:11:14
@Pascal: Olvasol is, vagy csak írsz?

"Lényeg, ha balról előzik, nem kanyarodhat."

Igen, ez egy lényeg. Ez meg a másik:

34. § (4) Csak jobbról szabad előzni

a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el;

Vagyis ha a posztoló már indexelt, akkor őt balról nem lett volna szabad megkísérelni előzni. Persze ha a motoros már megkezdte az előzést, akkor meg a posztolónak nem lett volna szabad megkezdenie a kanyarodást, ez tiszta sor.

De könyörgöm, mutass már rá, hogy a poszt melyik mondatából tudod egyértelműen eldönteni, hogy az előzés hamarabb volt, mint az indexelés! Szerintem ugyanis ez a leírtakból nem derül egyértelműen ki, de mivel számodra ez mégis nyilvánvaló, _ezért_ csavarod a tényeket.
Az alábbi levél egy nem mindennapi kutyatámadásról, és egy sajnos mindennapi rendőrségi feljelentés-elhárításról szól. Pedig ennél kisebb dolgokért is nem egyszer eljárást indítanak garázdaság miatt.Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnénk kérni, hogy kihez fordulhatunk ilyen…..
spanyol inkvizíció 2009.08.24 17:30:36
@Gabiiiiii: és pofán verted egy vascsővel?
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
spanyol inkvizíció 2009.08.21 14:07:12
@dessert eagle: Ez a spekuláció, ugyanis az SzSzB. megyei RFK szerint Nyírpilisen nem történt semmilyen elfogás:

12.44.Nincs köze a nyírpilisi esetnek a debreceni elfogáshoz!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja, hogy a romák elleni támadásokkal kapcsolatos ma délutáni ORFK-NNI sajtótájékoztató bármilyen módon kötődik Nyírpilishez. A településen semmiféle elfogás nem történt.

Péntekre virradó éjszaka jelentették be a rendőrségre, hogy egy Nyírpilisen területfigyelést ellátó polgárőr gépkocsi hátsó ablaka betört. Sérülést senki sem szenvedett. Az autóban ülők azt gondolták, hogy lövés történt, a jármű azonban a betört hátsó ablak kivételével teljesen ép, sértetlen volt. A Nyírbátori Rendőrkapitányság által végzett helyszíni szemle nem talált sem lövedéket, sem egyéb idegen anyagot, ami az üveget betörhette volna.

Pénteken délelőtt a nyírpilisiek arról értesítették a rendőrséget, hogy egy szöget találtak megrongált kocsijuk hátsó ülésén. A Nyírbátori Rendőrkapitányság ismételt helyszíni szemlét tart, a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával elrendelt nyomozás keretében vizsgálják, hogy a tárgy hogyan kerülhetett oda.

(szon)
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
spanyol inkvizíció 2009.08.21 13:56:30
@Zlot: én a font jel kivételével (amelyet még szerintem sosem írtam le) mindet tudom. zseni-e vagyok?
Kiváló opció a meccsek online közvetítése a halandó juzereknek, akik valamilyen okból kifolyólag nem rendelkeznek előfizetéssel. Éppen ezért volt szimpatikus húzás az amúgy visszataszítóan agresszívan nyomuló DigiTV-től a Debrecen sorsdöntő estéjének netes streamje - mivel…..
A Comedy Central nézettsége az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett. A leglátványosabb a növekedés a 18-39 éves nézők körében, ahol 0,34-es átlagos ratinget ért el a csatorna júliusban. Júliusban a humorcsatorna átlagos közönségaránya 0,86 volt a 18-49 éves…..
Awku nicknevű olvasónk küldte az alábbi képet, amit itt talált, és amin egy megfejthetetlen RTL Klubos rejtvényt láthatunk. A lelkes gyakornok, aki összehozta, egy jól sikerült mozdulattal tiporta sárba Quentin Tarantinót, David Lynch-et és Kurt Russellt - ez azért nem semmi,…..
Tomi nem először ragadott billentyűzetet, hogy megírja a biciklisek és autósok egymás közötti nézeteltérésének okát, ami lehet, hogy nem is zsigerből fakadó rosszindulatban keresendő. Szinte mindíg lehet hallani autós-biciklis balesetekről - sajnos -, hol az egyik, hol a másik…..
spanyol inkvizíció 2009.08.13 17:47:06
Picsázás, orális szex, alkoholistázás, drogozás, fogyatékos iskolatárs: nem lennék az OTP Bank lakossági kapcsolattartójának a helyében. A Homár természetesen a megalázott fogyasztók zászlaját lobogtatja, de néha mi is elképedünk, hogy milyen félelmetes verbális…..
spanyol inkvizíció 2009.08.10 16:59:25
@elwood: plusz egy darab ijesztgetés, természetesen :)
Erős túlzás lenne azt állítani, hogy az Állomás című sorozat első szériája jól sikerült. Egyáltalán, emlékszik még rá valaki? Minket leginkább az Öregberény-típusú félig megírt és félig megrendezett fáradt, erőtlen sorozatokra emlékeztetett, az egyetlen pozitív elem a…..
spanyol inkvizíció 2009.08.07 14:47:40