Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TGabi

7 bejegyzést írt és 803 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus terjedése miatti intézkedések egyik sarkalatos pontja, hogy egyre többen otthon végzik a munkájukat. Annyira új ez a jelenség nálunk, hogy még értelmes magyar kifejezés sem született rá. Otthoni munka, wfh (a work from home kifejezésből), szobarobot, karanténbiznisz stb. Megoszlanak…..
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
      Az a pasi nárcisztikus - mondják egyesek, de mit is jelent ez? Egy mondatban megfogalmazható: menekülj! De honnan ismerheted fel, hogy egy nárcival van dolgod? A nárcisztikus a legjobb manipulátor a világon, ahogy ezt a politikában is látjuk jelenleg. Kapcsolati téren  értelmezve a…..
A homoszexuális kisebbség védelme érdekében olykor heteroszexuálisoknak kell felszólalniuk, nem is feltétlenül azért mert per pillanat különösebb védelemre szorulnának. Egyszerűen azért teszem, mert bánt az az olykor kormányzati szinten is megnyilvánuló, néha tetszetősnek ható mondatok mögé rejtett…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
A le Nouvel Observateur érdekes körképet ad azokról az okokról, amelyek arra késztetnek egy nőt, hogy férfiak nélkül élje le az életét, valamint arról, hogy az emberek hogyan ítélik meg ezt a helyzetet. Catherine 24 éves volt, amikor találkozott a „mesebeli herceggel”. Összeházasodtak, de hamarosan…..
Rendhagyó poszt lesz a mai, nem is nagyon emlékszem a blog történetében ilyenre, de amikor Romsics Balázs (akinek fotóit már sokszor láthattátok itt) felhívta a figyelmem Kakas István halálára, úgy éreztem, muszáj egy posztban elmesélni a történetét. (A posztban látható…..
Rengeteg cikk születik arról, hogy a HR-eseket miért irritálják az Y(és Z)-generációs munkavállalók és ezeknek az embereknek miben kellene megváltozniuk.  Fordítsuk most ezt meg!  1. Ne írd bele az összes álláshirdetésbe, csak, ahol tényleg kell, hogy kell angolul tudni a munka…..
Amikor a pályaválasztás előtt álltam hirtelen kitaláltam, hogy mégsem közgazdász szeretnék lenni, hanem történelem tanár. Vonzott, hogy milyen izgalmas lehet kiállni a diákok elé, felkelteni az érdeklődésüket, terelgetni őket. Mondanom sem kell apukám kiakadt a döntésemen, még hogy az Ő lánya tanár…..
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
TGabi 2018.08.29 17:11:58
@Málnafaló:

...azta... Tényleg elhitted hogy Puzsér a mulatósból élt? :)))))

Na ez sosem volt igaz. Ez csak egy média-hack. Kritika volt a videó többek közt arról, hogy csomóan mindent elhisznek a TV-nek. Látom, sokaknál működött is :)
Egyre több ember választja, hogy otthonról dolgozik, akár részmunkaidőben, akár teljes munkaidőben. Amerikában már a munkavállalók több mint ötöde távmunkában dolgozik. Bár a gondolat vonzó lehet, hogy laza otthoni ruhában, akár a konyhaasztalnál ülve is elláthatja a feladatait, de ez a helyzet…..
Kiss Márti korábbi posztjához (bérajánlat az álláshirdetésekben) adnék pár adalékot, mert az ő bejegyzését olvasva a legtöbben azt vetették fel, hogy ha a hirdető nem írja ki a bérajánlatát, akkor az álláskereső sokszor hiába megy állásinterjúra, nevetségesen alacsony a bérajánlat. Amióta csak…..
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat...
Csak mondom Csalás, ámítás 2018.04.13 07:41:09
Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba. Újraszámolják vagy nem, már nem is érdekel, nem tartom persze kizártnak, hogy a számolásnál is történtek fura dolgok, de annyi trükk nem létezhet, ami végül egy ilyen eredményhez vezet. A csalás az egész megelőző időszak volt, az elmúlt nyolc év, ami…..
Tegnap este Hajdú Péter a Facebokon jelentette be, hogy kösz, de neki ennyi volt az ATV-nél, pontosabban azt, hogy az Esti Frizbit nem forgatja náluk tovább: A csatorna hivatalos közleményt adott ki, ugyanez szerepel benne, csak hosszabban, illetve az anyagi jellegű pletykálkodást csírájában…..
TGabi 2018.04.11 16:50:28
@szociál:

Ez jó nagy hülyeség, ne haragudj. A FIdesz 2/3 - al tarolt a választásokon. Az ország választópolgárai mind terelgetett birkák???

Annyit meg nyugodtan kinézhetsz az emberekből, hogy tudnak önállóan, mérlegeléssel választani. Az plusz jó, ha a döntés még egy értékelhető lelkészi véleménnyel is egybevág.
TGabi 2018.04.11 16:50:28
@szociál:

Ez jó nagy hülyeség, ne haragudj. A FIdesz 2/3 - al tarolt a választásokon. Az ország választópolgárai mind terelgetett birkák???

Annyit meg nyugodtan kinézhetsz az emberekből, hogy tudnak önállóan, mérlegeléssel választani. Az plusz jó, ha a döntés még egy értékelhető lelkészi véleménnyel is egybevág.
Ma randizni valakivel egy kész rémálom, a trend megváltozott, főleg online randiapplikációk segítségével ismerkedünk. A felgyorsult digitális világunkban nem árt, ha tisztában vagy néhány fogalommal, amik mostanába kerültek be a randizási terminológiába.  Breadcrumbing - A megismerkedésetek után…..
Jóval a #metoo kampány előtt kezdtük el a Kötőszó blogon vallássérültekkel foglalkozó cikksorozatunkat, melyben a spirituális bántalmazás témakörét jártuk körül. Nemrég újabb olvasói levél érkezett hozzánk a témában, melynek szerzője zaklatást élt át egy keresztény közösségben egy nála jóval idősebb…..
Sokan kerestek az utóbbi időben azzal a problémával, hogy a munkáltató egy munkaszerződés-módosítást adott át nekik azzal, hogy ezt kötelező elfogadniuk. Nézzük hát meg, hogy mit kell tudni erről a jogintézményről!   1. A munkaszerződést a felek közös…..
TGabi 2018.02.13 13:05:11
@CoolKoon:

Nem kötelező. Pont most mondtam fel ilyesmi miatt :D