Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ókori kelet

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja ért csúfos véget a spliti melegfelvonulás. A horvát média csak a tengerparti Belgrádként emlegette a várost, világos célzást téve a brutális belgrádi felvonulásokra. A horvátok, akárcsak mi magyarok, mindig sokkal felvilágosultabb, kulturálisan felsőbbrendű…..
Ókori kelet 2011.06.18 21:15:22
Ezt már a Facebook falamon is megosztottam, de ide is ideillik, szóval hajrá:
galeria.index.hu/belfold/2011/06/18/meleg_meltosag_menete_budapest_pride_2011/
Jaj, szegény-szegény gárdisták, hogy szomorkodnak, hogy a melegeknek lehet felvonulni, nekik pedig nem... csak az a baj, hogy én eddig olyanról soha nem hallottam, hogy meleg aktivisták-szimpatizánsok támadtak volna meg Molotov koktélokkal Jobbikos gyűlést vagy rendezvényt, vagy inzultálták volna szóban vagy tettleg annak résztvevőit, míg fordítva bizony rendszeresen megtörténik.... Szóval, jól van ez így!!! :P:D
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
Ókori kelet 2011.04.16 16:08:15
@Fullánkos Algol: Még jó, hogy itt vagy te, másokat megértő tetűvető, aki már kihúztad a fejedet a seggedből, és gondolkozol helyettünk is... :DDD
Ókori kelet 2011.04.16 16:34:39
@Kentetsu: Figyelj bazdmeg, durva kategorikus kijelentéseket teszel, idézlek:"z az ország mindig is a besúgók és a feljelentők országa volt és lesz -tisztelet a kicsi kivételnek- , mert gondolkodni képtelen, rosszindulatú emberek lakják gyönyörű országunkat !" de milyen alapon. Te ismered az ország mind a 10 millió lakosát személyesen? Alig hiszem.... a baráti, rokoni és ismerősi körödet ismered csak, feltételezhetően őket se tökéletesen. A rokonaidat és barátaidat rosszindulatú és gondolkodni képtelen embernek tartod, látod és tapasztalod? Nem? Feltételezem általában nem! Akkor viszont nem értem, hogy milyen alapon gondolod barátaidhoz és a rokonaidhoz nagyon hasonló emberekről (mitől lennének mások, egy ország, egy nyelv,egy kutúra), hogy rosszindulatú és gondolkodni képtelen emberek? Ha viszont nem azok, és hidd el nekem, hogy akiket én ismerek szintén nem azok, akkor pedig nem lehet, hogy a te perspektíváddal van a baj?
Ókori kelet 2011.04.16 17:04:25
@Fullánkos Algol: Melyik fajtámnak kedves Alga? Mert az a baj, több fajta vagyok egyszerre...nem tudom hogy csinálom, talán az a titkom, hogy nagy vagyok,és sok minden elfér bennem! :DDD
A München belvárosát elkerülő gyorsforgalmi út...feletti Brudermühlenstraße...   ... és az utca alatt haladó Brudermühlentunnel kijárata. A korábbi, budapesti "autópályává alakított sugárutakról" szóló posztokból (is) egyértelműen kiderült, hogy a…..
Ókori kelet 2011.03.21 12:17:13
@norbi2k: nincs pénz? mi mindent meg lehetett volna építeni a 4-es metró árán, ami sokkal hasznosabb lett volna?
Mindennek van következménye. Annak is, hogy Medinán lesz a NATO-lokátor. Fussuk át, hogy jutottunk idáig: - Első terv: Zengő. Az Orbán-kormány a 40/2002. (III. 21). Korm. rendeletben a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe utalta a beruházás ("beleértve a nemzetközi katonai…..
Ókori kelet 2011.03.16 15:19:07
@borzimorzi: 100% egyet értek veled, pont ezt láttam én is a legjobb megoldásnak, csak nem volt kedvem ilyen sokat írni. Amit pedig Paksról írsz, különösen a jelenlegi fukusimai események fényében különösen megfontolandó: igenis, ez ügyben ne kockáztasson az ország. ha pedig Pécs "biztonsága" (nem mintha, h bármi veszélyt jelentene egy ilyen radarállomás) a szempont, akkor is inkább a Zengő, mint a Tubes, ui. sokkal messzebb van Pécstől.....
A metróépítés miatt sokáig csak a villamospálya egyik oldalán lehetett autózni a Fehérvári úton a Hamzsabégi út és a Bocskai út között. Most végre visszaállt az eredeti rend, csakhogy ezt útburkolati jelekkel és táblákkal nem sikerült a megfelelő módon jelezni. Az Etele út…..
Azt hiszem, a jelen esetben nevetséges lenne ragaszkodni a blog hagyományaihoz, és kitörölni a beküldésből a fordító nevét - úgyis mindenki tudja, ki fordította a Gyűrűk Urát. Ha valaki esetleg még nem olvasta volna, annak ez spoiler (ráadásul a cím még jó félrevezető is),…..
Ókori kelet 2010.12.09 15:45:12
Szép példamutatás volna, ha Schmitt Pál, mondjuk, Kovácsra magyarosítana. Hályogkovácsra még inkább...
Ókori kelet 2010.11.11 11:07:03
@Shinigami Daiko: Lehet, h elhangzott, lehet h nem, mert nem olvastam végig az összes kommentet, bocs ha igen:
az Egyesült Államokban az angol ma sem hivatalos nyelv, ui. nincs olyan h hivatalos nyelv, nem mondja ki egyetlen törvény sem szövetségi szinten hogy az angol hivatalos. persze ettől még de facto hivatalos nyelvként működik, és mostanában vannak erősödő mozgalmak hogy de jure is az legyen.
Ami a német nyelvet illeti, mint az USA majdnem hivatalos nyelvét, az egy urban legend, az alapja az, hogy egy csoport német bevándorló 1794-ben kérte azt hogy fordítsák le németre a törvényeket, és ez a javaslat lett visszautasítva 42/41 arányba, innen:
en.wikipedia.org/wiki/Muhlenberg_legend
Subba Heti Tetkó: Hello Kitty 2010.10.16 11:00:00
Ki gondolta volna, hogy az Olaszország-Szerbia selejtezőt botrányba fullasztó szerb vendégszurkolók egyik vezérének ilyen cuki tetkója van?..
Ókori kelet 2010.10.16 19:11:33
@rbngc: Lájkolom! :D
Ókori kelet 2010.10.16 19:33:07
@dr66: Ne magadból indulj ki Commandante Che Guevara! :P:D
Ókori kelet 2010.10.16 19:45:00
@dr66: Nem szándékom sérteni senkit. Lehet, hogy erősebb lenne nálam, lehet, hogy nem, de utoljára gyerekkoromban féltem az ilyen fajta emberektől, és nem érzek irántuk egy szikrányi tisztelet sem, mert sztem nincs is miért. Remélem nincs harag!
Érdemes lenne a sokszor és sokak által démonizált "zóna 30" néven futó forgalomcsillapított terülek új, vonzóbb elnevezésére ötletpályázatot kiírni. Különösen itthon, Magyarországon ugyanis nagyon erős a kollektív gyűlölet ezekkel a táblákkal és az általuk…..
Ókori kelet 2010.08.12 12:10:09
Ókori kelet 2010.08.12 12:13:16
Ókori kelet 2010.08.12 12:17:27
Sárdobáló A bérrettegés foka 2010.05.20 07:00:00
A minap Vona Gábor mellényes csínyét közlekedési kihágáshoz hasonlítottam. Ha az ember tudatosan szabálytalanul parkol, akkor elvárható a megbüntetése, függetlenül attól, hogy egyetért-e az adott szabállyal, hogy a rablógyilkosok üldözése fontosabb rendőrségi feladat, és…..
Ókori kelet 2010.05.20 12:56:09
@Ókori kelet: "Értem, és ha virágoskerteket is gondoztak, akkor már végképp nem lehetett erőszakos célja a pártnak. "- erre gondoltam az előbb, nagyon igaz. :)
Ókori kelet 2010.05.20 13:01:57
@Wrex: "Itt viszont nem kérdés hogy ki tette, az viszont, hogy történt-e jogsértés, annál inkább. És erre vonatkozik a vélelem, azaz amíg az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokból a bíróság nem azt hámozza ki hogy szabálysértés történt, addig nem történt."-na látod, ez a punciság... Nem is úgy volt, nem is gárda mellény volt, nem is volt ott Vona... Talán egy hasonmás volt?
Megcsinálta a mellényes balhéját, most már vigye el a balhéját. Ettől még a parlamentbe nem való az ilyesmi. Remélem, h legközelebb nem csinál ilyet.
Ha pedig nem tetszik neki a jogszabály, javasolja, h változtassák meg. A Jobbik képviselői ott ülnek a az országgyűlésben, tessék szépen betartani a játékszabályokat!
Ókori kelet 2010.05.20 13:37:10
@Wrex: Én nem vagyok jogász, viszont hülye sem, aza felismerem a jogi bullshitet. Nyilván az országgyűlés alakuló ülésére nem mehet oda akárki, ez így természetes. Attól az még nyilvános esemény marad, mert annak az ellentéte a "zárt ülés", vagy "zárt tárgyalás" stb. ahol nem vehet részt a sajtó.
Én viszont úgy emlékszem, ez az eseményen elég jelentős sajtópublicitást kapott... :DDD
Mandiner blog Középosztályharc 2010.05.09 12:12:00
  Újabban megint szokás nekiesni a középosztálynak a baloldalon. Mármint verbálisan is, mert ugye gazdaságilag a Bokros-csomag óta mindig a középosztálynak esnek neki. A rendre beköszöntő, költségvetést kiegyensúlyozni hivatott megszorítások ugyanis rendre a…..
Ókori kelet 2010.05.10 11:00:31
@BandW:Nem szánalmas, egyáltalán nem. Hogy érthető legyek: az én szememben Gyurcsány Ferenc a magyar Nixon, klasszikus esete egy körmönfont embernek, aki beleszart a saját fészkébe, de egyúttal a miénkbe is. Én például nem akarom, hogy ez az ember bármilyen formában részese legyen a magyar politikának.
www.youtube.com/watch?v=Bu-pt1H5_EQ