Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beton-fej

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blikk írta meg tegnap a legfrisebb "vihar a szaros biliben" típusú botrány hiteles történetét, amiben Bochkor Gábor, a Neo FM reggeli műsorának műsorvezetője bírta azt mondani a Class FM hallgatóira, hogy primitívek. Forrest Gump anyja tudna mit tanítani a Bumeráng…..
beton-fej 2011.08.03 17:18:15
@Lengabor: A hozzászólásodat olvasva kénytelen voltam belátni a szomorú igazságot: Bochkornak igaza van! Aki Balázsékat hallgatja, az -nagy valószínűséggggel- tényleg primitív. Erre legjobb bizonyíték a fenti kommentek stílusa (tisztelet annak az elenyésző számú kommentelőnek, akik értik, hogy miről beszélek).

Emiatt aztán lehet nyugodtan anyázni is akár, mert, ha rosszul érintene ezeknek az embereknek a véleménye, akkor simán meg is érdemelném (magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy az Ő kritikájukat pont lesz@rom).

Annyit még hozzáfűznék, hogy nem vagyok Bochkor-rajongó (de természetesen igaza van annak aki azt állítja, hogy ez a téma nem is arról szól, hogy kinek ki a szimpatikus).
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
beton-fej 2010.12.10 16:16:27
@Yarner: A szakácskodás is más műfaj, mégis ha azzal kapcsolatban valami egy lapban jelenik meg, akkor arra is azt mondják, hogy újságcikk, hiszen egy újságban, közzététel szándékával írtak és jelentettek meg.

Egyébként örülök, hogy sixx azért törölte a bejegyzésemet, mert szerinte az faszság (ugyanis a saját -általam kifogásolt- bejegyzését is törölte :-) )

...ráadásul az is roppant nagy szerencse, hogy ez volt a kommentek között az egyetlen ami faszság volt :-)))

Azt már látjuk, hogy érvelni jól tud... :-)
beton-fej 2010.12.10 16:21:46
@Yarner:

Jaa és még valami... én nem arról beszéltem, hogy az Index.hu-n milyen blogbejegyzés jelent meg a TV2-ről, vagy bármi másról, hanem arról, hogy egy újság képviselője (merthogy jelen esetben sixx az, bárminek is minősítjük a postot) Veled, vagy mással milyen stílusban beszél.
beton-fej 2010.12.10 16:46:43
@AnnaKarenina:
Látom, hogy az előzményeket nem ismered. Most már nem is ismerheted meg, hisz törölte az én bejegyzésemet és a sajátját is (amire reagáltam).

Egyébként szó sem volt perről (azt mások vetették fel azonnal, mint lehetőséget). Irigylem a vagányságodat, hogy a részletek nem ismerete nem akadályoz abban, hogy valamiről határozott véleményed legyen...

Remélem, hogy erre a bejegyzésemre reagálva azt is megkérdezed, hogy "hová tűnt démonhill?"...

Úgyhogy ebben bízva én már előre válaszolok is Neked: bizony'Isten nem én tüntettem el démonhillt!!! Kérlek szépen hidd el nekem! Lécci-lécci...
comment:com Vágó az ATV-re megy? 2010.12.08 12:30:00
Az események szerencsétlen összjátékán múlt, hogy Vágó István könyve olyan lett, mint a korabeli kabaré, amiben Salamon Béla azt mondogatta, hogy "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer el kezdek beszélni...", de a végén csak nem tudtuk meg, hogy akkor mi lenne.…..
beton-fej 2010.12.09 00:34:26
@potyus: Részben (hangsúlyozom: csak részben) cáfolnám azt amit írtál. Mégpedig ami az első részt illeti. Ugyanis véleményem szerint külön választandó a párt-szimpátia és a Vágó megítélése.
Az értelmesebb (értsd: intellektuális kihívásokra is nyitott) emberek párthovatartozástól függetlenül elismerik Vágó műveltségét, lexikális tudását, széleslátókörüségét, stb. Ettől pedig lehet vele egyetérteni, vagy egyet nem érteni a az általa -nem feltétlenül őszintén-kinyilatkoztatott politikai nézeteiről.

Ennek -véleményem szerint- semmi köze ahhoz az tudatos és intenzív elgagyisodáshoz ami a médiumokban manapság egyre erőteljesebb.

Pl. 4-5 évvel ezelőtt, ha az egyszeri ember este vacsora után leült a TV elé, még arról cseveghetett azt kérdezhette asszonnytól, hogy "Na! Szerinted ezek közül melyik verset írta Dsida Jenő?" Ma pedig undorodva kapja fel a távirányítót, amikor feketepákó és népi zenekara rákócziferi buzdítására töri szét a tojást a saját fején és közben idétlenül vihog.

És meggyőződésem, hogy ezzel még nem értünk ennek a folyamatnak a végére.

Konklúzió (szerintem): Vágó menesztésének sem a politikai véleményéhez, sem pedig az egyébként tiszteletreméltó kvalitásaihoz nincs köze. EZ egyszerűen egy tudatos, népbutító, tendenciózus (média)üzletpolitika törvényszerű következménye.
beton-fej 2010.12.09 00:41:06
@roby3999: Egyszerű vagy, mint a vonatfütty
A Tv2 Mokka című műsora rengeteg mókás pillanatot tartogat a reggeli tévénézőnek, csak aztán félre ne nyelje az ember a pirítóst a röhögéstől. A tegnap reggeli adásban például Kárász Róbert műsorvezetői kvalitásait tesztelte sikerrel a szerkesztőgárda. Egy láthatóan…..
beton-fej 2010.12.01 14:42:41
@EÖ:,@atpijkamo:,@Zuzimama:

Megdöbbentően és kimondhatatlanul túlbecsülitek kárászt...

Ezzel az erővel azt is mondhatnátok, hogy a csiga azért nem előzi meg versenyfutásban a nyulat, hogy nehogy megalázva érezze magát szegény nyuszi.
A fizetési papírján pedig sokkal nagyobb összeg szerepelhetne, ha ez a "riport" nem lenne pont testhezálló számára.

Más:
A post írójának 2010.12.01. 12:37:05-kor írt bejegyzése alapján ítélve, talán csak ő képes felérni kárász intellektuális kapacitásának szintjéig (értsd:mélységéig).
beton-fej 2010.12.01 14:55:47
@atpijkamo: Ha gúnyos megjegyzésnek szántad a bejegyzésed, akkor bocsi. Ez számomra második elolvasás után sem "jött át", de ez ezek szerint az én hibám.

A lényeg, hogy kárász pontosan azt az értékrendet képviseli, ami a saját tehetségével, tudásával, szakmai és észbeli kvalitásaival egyezik...
beton-fej 2010.12.01 15:47:23
@Zuzimama: Néhány héttel (talán hónappal) ezelőtt egy norvég hiradós nő élőadásban mondott fel a csatornának, mert unalmas a meló. Sztár lett belőle.

Egyébként sem ennek (a norvég), sem az általad hivatkozott (holland) esetnek nincs semmi köze kárászhoz. Gyakran előfordul, hogy a dolgok mögött több van, mint ami a felszínen látszik. Nos kárász esetében ez abszolut nincs így.

Csak néhány rövid kifejezés jut eszembe róla is, a tv2-ről is (pl.: szégyen, primitívség, betegség, idiotizmus, stb.) Azáltal pedig, hogy mindez országos TV-csatornánál összpontosul, az már nem csupán az ország szégyene, hanem egyenesen az emberek elleni bűncselekmény... Csodálkozom is, hogy valamelyik sztárügyvéd nem cuppant még rá erre a témára...
Lali király megint böffentett egy avasszalonna-szagút. És még a kezét sem tette illedelmesen a szája elé. Igen, Boros Lajos, aki saját, külön bejáratú pr-osztályát csak kancelláriának hívja, és egy közepes poént erőltetve lassan tényleg azt hiszi, hogy ő itt a király, csak…..
beton-fej 2010.11.19 22:37:30
B@asszátok meg, de sok okos ember van itt (velem együtt persze)!

A magyar valóság 4 felvonásban:

1./ Reggel beülünk az autónkba (ami vagy 12 éves ócskavas, vagy csak 3 éves de bankhitel terheli, vagy pedig azért aggódunk, hogy a német/norvég/spanyol, stb. tulajdonosnak/megrendelőnek miként nyaljuk ma is eléggé fényesre a seggét, hogy 2 hónap múlva is tudjunk annyi pénzt keresni, hogy ezt a drága, de kényelmes jó autót le tudjuk majd jövőre is cserélni), majd a lakásunk és a munkahelyünk között lévő 6-7 km-t ma mindössze 45 perc alatt sikerül megtennünk.
Ezalatt ma is csupán 10-12 alkalommal kellett anyáznunk, mert egy hülye-tahó megint elénk vágott a sorban és immár negyedszerre sem tudtunk ezen a kib@aszott piroson átjutni.
Persze vannak szerencsés commentelők, akiket kollégájuk visz be minden 2. héten(így nem kell olyankor buszoznia)

És persze közben hallgatjuk a rádiót...

2./Aztán a munkahelyünkön (ki-ki szerencséjétől és tehtségétől függően választhatja a szimpatikusabb verziót) vagy azért alázkodunk meg 18-szor, hogy a megrendelő/bank/szállító, stb. elfogadja a módosítási kérelmünket/javaslatunkat, vagy pedig azon élvezkedünk, hogy milyen jó volt megint visszautasítani "ennek" a paraszt ügyfélnek a kérelmét, hisz már régóta idegesített a pofája.

3./Aztán főzünk egy kávét a főnöknek ebéd után, vagy pedig főzetünk egy kávét Mancikával és nyálcsorgatva bámuljuk a seggét amikor behajol a hűtőbe a kávé-tejszínért.

4./ Este ugyanílyen módon már másfél óra alatt megtesszük a szokásos utat hazafele, majd otthon leülünk egy székre/börfotelbe (a megfelelő aláhuzandó) a szoba sarkában és egy poros monitor előtt meresztjük a szemünket és fröcsögünk arról, hogy mennyire hülye-paraszt-primitív a balázs is és a boros-bochkor duó is.

KONKLÚZIÓ:

Nekünk van igazunk!!!

És ugye milyen jó érezni, hogy mennyire okosak, ügyesek vagyunk?? ...Hogy nem vagyunk egy cseppet sem frusztráltak?? ... és hogy mi ebben a felsőbbrendű poziciónkban nyilván joggal fikázzuk ezt a három hülye parasztot, amiért nem olyan ügyesek- és nem úgy élnek mint mi??
Bunkó Boros, paraszt Bochkor, primitív Balázs! Ugyan korán kelnek, de mire mi beérünk a munkába, ők már mennek haza a családjukhoz és kényelmesen, boldogan élnek miközben szarrá keresik magukat 3 órás melóval (sok a reklám, zene, hírek, stb.)

Tényleg nagyon hülyék! Monnyon le boros is, bochkor is és álljon be mögénk a sorba (a Hungária krt-on reggel 9-kor)!!! Mi pedig inkább hallgatunk CD-t/kazettát, hisz felsőbbrendű, okos emberek vagyunk!!
Skandallum, az Orbán család beköltözött a Parlamentbe, fideszesítették, akarom mondani állampárti felügyelet alá vonták az ország legexkluzívabb ingatlanát. Ki-be járnak mind a 27 kapun, ott kopog a cipőjük mind a 17,7 ezer négyzetméteren, sőt, éjszakánként még a Szent…..
beton-fej 2010.10.12 22:11:17
@kamarti:

Kétszer olvastam el ezt a hozzászolásodat, mert elsőre nagyon cikinek éreztem és azt hittem, hogy valamit rosszul értek...

...de sajnos nem. Másodszorra még cikibb volt olvasni.

Na de sebaj! Az a lényeg, hogy Te nem pironkodtál amikor irtad. Sőt, talán még büszkén ki is húztad magad, majd elégedett elmosolyodtál, hátradöltél és úgy érezted, hogy "na most jól megmandtam neki".

Igen! Valóban jól megmondtad és közben igazi hősként meg is védted a családod becsületét. Ügyes voltál, de javaslom légy óvatos, hogy amikor legközelebb hasonló gejzírként szakad fel belőled a töménytelen IQ, nehogy véletlenül a hokedlin dölj hátra nagy büszkén...
beton-fej 2010.10.12 22:55:09
beton-fej 2010.10.12 23:56:18
@schlumbergernabazmeg: "schlumbergernabazmeg"

Az ...nabazdmeg, nem ...nabazmeg. Ez épp olyan, (mint a)mikor töméntelen helyett töménytelen-t írnak az olyan IQ-bajnokok, mint ÉN.
ProgBlog Orbán Viktor harakirije 2010.09.05 21:18:00
Hát kérem, ezt is megértük!Kötcsén, a Polgári pikniken csak a jobboldalhoz köthető sajtóorgánumok lehettek jelen. Azon a pikniken, amely a „Nemzeti kormányzás” címet viselte!Na, akkor ezt most bontsuk ki!Van egy kormány, mely magát „a nemzet kormányának”…..
beton-fej 2010.09.05 23:09:07
@Tita nick: @piefke:

Üljetek le és pofa be. Holnap küldjétek be apátokat az iskolába! Beszédem van velük!
Ha véletlenül nem jönnének be holnap, akkor magaviseletből és retorikából mindketten megbuktok!!
Nem is tudom, hogy mi a romantikusabb: egy vidéki diszkóban közvetlenül a mivanmivanbaszdmeg-típusú tömegverekedés után lassúzni egy picsarészeg lánnyal a Szomorú szamurájra, vagy egyszerre négy nőt tendereztetni főállású cselédnek és kurvának főműsoridőben, a Tv2-n.…..
comment:com A Tv2 uralja a híreket 2010.08.25 08:15:00
A hírek folyamatosan a Megasztárról, meg az X-faktorról szólnak, legfeljebb Kozsó párkeresése kap még néhány mondatot, pedig az utóbbi hónapokban a Tv2 átvette a vezetést a hírműfajban. A Mokka és a Tények is rendre elveri az RTL Klub párhuzamosan futó műsorait. Augusztus…..
beton-fej 2010.08.25 15:46:00
@hollario:

Nekem pl. semmi affinitásom nincs a műsorvezetéshez (szerencsére nem is szerepel az ambícióim között), de speciel Kállai Ferenccel (Isten nyugtassa) én is jó interjút tudtam volna készíteni, csakúgy mint bárki más, de ez abszolút nem az én érdemem lett volna, hanem kizárólag a Kállaié.

Azt akartam cáfolni, hogy a napkelte (legalábbis az utóbbi kb. 6-8 évben) jó műsor lett volna. A művészet, tudomány. stb. (politikán kívüli) témák hiába lettek volna önmagukban jók, mert a műsorvezetők, szerkesztők azt is képesek voltak tönkre vágni (erre volt példa az előbbi link). Azt is írtam, hogy kivételeket is lehet elvétve találni, de csak nagyon-nagyon elvétve.
Ráadásul minden annyira átpolitizált manapság, hogy a művészet és a tudomány is igen-igen politika-függővé vált. Mondhatnék példát arra, hogy Lakat T. milyen stílusban beszélt a vendégeivel, vagy, hogy "oroszjózsika" olyan stílusban beszél egy nála 20 évvel idősebb egyetemi tanárral, hogy még a legjámborabb ember zsebében is "kinyílik a bicska".

Természetesen sok mindenben nevezhetjük szubjektívnek a véleményemet (csakúgy, mint bárki másét is)... Na de ugye vannak olyan társadalmi, etikai normák, amelyek miatt senki nem gondolja helyesnek, ha egy rendőr-tábornok lepisili a rendőrpalota oldalát. Ezek a műsorok is ugyanezt csinálják... "beteg" és igénytelen stílusukkal levizelik azt a réteget, akinek elvileg jobb minőségű műsorokra is lenne ígénye és ezzel annyira átalakítják a közízlést, hogy egy idő után már az a természetes, aki minden erkölcsi, vagy szellemi muníció nélkül osztja naponta az észt. Az a "normális", hogy egy afganisztánban szolgáló katona halálának bejelentésekor a képernyő alsó sávjában a "Sose halunk meg" című produkciót hirdeti. Cinikusan, bután, és kétségkívül "közízlést formálóan"
beton-fej 2010.08.25 16:07:26
@hollario:

Nekem pl. semmi affinitásom nincs a műsorvezetéshez (szerencsére nem is szerepel az ambícióim között), de speciel Kállai Ferenccel (Isten nyugtassa) én is jó interjút tudtam volna készíteni, csakúgy mint bárki más, de ez abszolút nem az én érdemem lett volna, hanem kizárólag a Kállaié.

Azt akartam cáfolni, hogy a napkelte (legalábbis az utóbbi kb. 6-8 évben) jó műsor lett volna. A művészet, tudomány. stb. (politikán kívüli) témák hiába lettek volna önmagukban jók, mert a műsorvezetők, szerkesztők azt is képesek voltak tönkre vágni (erre volt példa az előbbi link). Azt is írtam, hogy kivételeket is lehet elvétve találni, de csak nagyon-nagyon elvétve.
Ráadásul minden annyira átpolitizált manapság, hogy a művészet és a tudomány is igen-igen politika-függővé vált. Mondhatnék példát arra, hogy Lakat T. milyen stílusban beszélt a vendégeivel, vagy, hogy "oroszjózsika" olyan stílusban beszél egy nála 20 évvel idősebb egyetemi tanárral, hogy még a legjámborabb ember zsebében is "kinyílik a bicska".

Természetesen sok mindenben nevezhetjük szubjektívnek a véleményemet (csakúgy, mint bárki másét is)... Na de ugye vannak olyan társadalmi, etikai normák, amelyek miatt senki nem gondolja helyesnek, ha egy rendőr-tábornok lepisili a rendőrpalota oldalát. Ezek a műsorok is ugyanezt csinálják... "beteg" és igénytelen stílusukkal levizelik azt a réteget, akinek elvileg jobb minőségű műsorokra is lenne ígénye és ezzel annyira átalakítják a közízlést, hogy egy idő után már az a természetes, aki minden erkölcsi, vagy szellemi muníció nélkül osztja naponta az észt. Az a "normális", hogy egy afganisztánban szolgáló katona halálának bejelentésekor a képernyő alsó sávjában a "Sose halunk meg" című produkciót hirdeti. Cinikusan, bután, és kétségkívül "közízlést formálóan"
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
beton-fej 2010.05.19 15:42:48
@Rattlesnake: :-)))))

Követem a példádat én is!!!

Szeva!
beton-fej 2010.05.19 16:03:45
@pufilufi: Azért nyugtass meg, ugye nem a Chivas Regal-ra akartál utalni, mert az kíváló minőség?:-)
beton-fej 2010.05.19 18:46:08
@Abdani: Mert nem önmagában az eset annyira ciki, mint inkább a jelenség kedves barátom! A jelenség!

És nem véletlen talált be Moldova, hanem tudatosan tartott egy görbe tükröt a TV-2 elé.

Egy műsorvezető esetében (aki különböző típusú, szintű és profilú emberekkel beszélget naponta és aki ezáltal formálójává válik a közízlésnek, a közvéleménynek) minimum elvárás kéne legyen a széleskörű tájékozottság, magas IQ, általános műveltség, bölcsesség, stb.

Ezzel szemben naponta kiderül róla (is), hogy "meztelen a királynő". Ez nem az első eset volt, csupán most sikerült még önmagát is alulmúlnia.

Na ez a JELENSÉG az ami vérciki barátom! De Te lépj csak túl rajta könnyen (persze nekünk sem marad sok más választásunk, csak éppen mi nem tudunk álnaív kérdésekkel szótlanul elmenni ilyen mérhetetlen silámyság mellett).
Egy dolog, hogy Stohl András az előadás után kicsit mélyebben néz a tintásüvegbe, mint  kellene. Ne vitassuk el a jogát, hogy koccintson egyet, kettőt...na jó, tízet, egye fene. Bár a KRESZ mindenképpen tiltja, azért egy sör után még tán azon a hülyeségen is túltennénk…..
beton-fej 2010.05.11 13:09:54
@TökömTele:

Csak a pontosítás kedvéért egy rövid idézet:

"A közszereplő fogalmát - bírói joggyakorlati előzmények után a 2003. évi III. tv. (ügynöktörvény) 1.§ (1) bekezdés 13. pontja vezette be a magyar jogba.

Ezek szerint közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította."

Tehát a közszereplő nem egyenlő közismert személlyel.

Mégegyszer mondom, csak a pontosítás kedvéért jelzem, de nem akarok mélyebben belemenni, sem vitatkozni.
beton-fej 2010.05.11 15:52:54
@TökömTele: tökéletesen egyetértek.

A sajtó szerepe (szarkeverése) a legfőbb oka az egésznek.

Példaképként pedig továbbra is megmaradhat azoknak akik számára eddig az volt (kissrác koromban nekem pl. Winettou volt a példaképem, de mégsem állítottam fejszét senki fejébe és nem is lőttem halomra 200 lovast:-))).

Szét kell választani a színészi és a magánemberi "szerepét".

Qrva nagyott hibázott és oltári nagy barom, állat, faszfej volt, de ettől még nem kell ennyi bőrt le húzni róla.

Bár talán ez az aránytalanul kemény letámadás egy idő után amúgy is az ellenkező hatást váltja ki...

A 10 év jogosítvány bevonással pl. tökéletesen egyetértek én is.