Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.::Gé::.

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába a támogatók és PR szinte teljes hiánya lassan hagyománnyá válik a Magyarok a Marson vetélkedő, hivatalos nevén Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye. Idén nem kevesebb, mint 42 (nem vicc) csapat mérkőzik meg. A feladat idén elég összetett: egy marsi…..
.::Gé::. 2010.05.09 15:50:23
@nevetőharmadik: @wwwBisexhu:
Nagyon sajnálom, hogy pont az egyik "legfapadosabb" (elnézést a csapat tagjaitól) robotot sikerült egyetlen képként kirakni a cikkbe... Szerintem ez igen nagymértékben degradálja a versenyt azok szemében, akiknek eleddig fogalma sem volt róla, hogy egyáltalán létezik ilyen. A bekerülési költségről pedig csak annyit mondanék, hogy a gépek nagy többsége 80 és 120 EZER forint között mozgott (tudom, mivel kint voltam fotózni, és jó pár csapatnál érdeklődtem ezügyben).
Na és akkor a több hónapos munkáról (tervezés, építés, programozás, tesztelés) még nem is beszéltem, mert ezek nem ám "egy délután alatt összedobott" gépek voltak. Volt, amelyiken komplett mikroszámítógép üzemelt saját oprendszerrel....
.::Gé::. 2010.05.09 22:13:56
@kamov:

Igen, azóta megtudtam már hogy ők lettek a nyertes csapat (ebből is látszik, hogy sajnos nem tudtam végig ott lenni - magából a versenyből alig láttam valamit). És mindez azt is bizonyítja, hogy nem feltétlenül a legcsicsásabb, vagy éppen a legbonyolultabb (akár mechanikai, akár elektronikai értelemben véve) felépítésű gép lesz a legjobb - hanem amelyiket a legügyesebben optimalizálták a feladatra.

Egyébként magával a fotóval az volt az egyetlen bajom, hogy avatatlan szemek hulladéknak nézik a gépet csak azért, mert nem látják az egyszerűség mögött rejlő rengeteg munkát - tehát egy látványosabb gép talán jobban szemléltethette volna magát a versenyt. Aztán a szakbarbárok meg persze idejönnek osztani az észt, hogy "de gáz" meg hasonlók, holott még életükben nem láttak H-hidat vagy mikrokontrollert... :)