Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csacskó

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
csacskó 2022.03.22 07:27:24
@hoplita: 80-ban is.
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
csacskó 2022.01.25 08:36:37
@Alig Baba: Az ok egyszerű. Bosszú, mert a falu lakossága vietkong. Vagy annak feltételezik. Mivel senkin nem látszik az , hogy a viertkongnál szolgál, vagy usa barát esetleg tök semleges ezért mindenkit úgy kezeltek a front közelében mint potenciális ellenséget. Aki tudja hol vannak az aknák, talán elárulja magát, ha ráhajtják a szeretteit. Más az ha magadnak kell hősnek lenni, mintha a gyerekeidet kell feláldozni. A marha birka stb drága dolog és ott nem nagyon volt. Falunként 3-4 ökör max, ezek szegény emberek voltak. A másik az, az állatokat akkor is végig kellett hajtani rajtuk.. Akkor már egyszerűbb volt ha embereket terelnek rá.
csacskó 2022.01.25 08:49:35
@nyu: Egy régi sztori, majdnem apósomék kitalálták hogy megnézik az oroszokat '85környékén. 2. család, az egyik ladával , másik egy skoda 110R-el. A ladának kitört a szélvédője és cserélni kellett volna, de az orosz szaki lepattintotta őket azzal a címszóval hogy majd megoldja ha lesz ideje. Na ment a tanakodás, hogy majd 2000 km szélvédő nélkül 2-3 fokban gyerekekkel nem olyan vicces, most mi legyen.. Aztán valahogy kivonultak a műhely elé és kikeveredett a szaki is. Na meglátta a skodát a narancssárga vadállatot. Emberünknek zsebóranagyságúra kerekedett a szeme, kérdezi, hogy mi ez. Na akkor beindult a hantagyár, hogy ez a skoda német/amerikai koppintása legújabb versenyautó amit az utcára küldenek majd, de vissza van folytva mert túl erős lenne az utakra. Emberünk rövid gondolkodás után azt a bizniszt ajánlotta ha elviheti egy körre a verdát, akkor instant kicseréli a szélvédőt, arra a darabra amit eddig úgy letagadott , hogy szeme sem rebbent. Ment egy kört , vigyorgó kisgyerekként kiszállt, majd egy óra múlva készen volt a lada is. Tényleg nem ismerték csak a saját gyártású autóikat.
Minden országban akadnak idegesítő dolgok, ami persze nem azt jelenti, hogy az ember ne szeretne ott élni, csak hát a hétköznapokhoz ezek is hozzátartoznak. Most a Törökországban élő Mercedes szedte össze azt a hat dolgot, ami őt a legjobban zavarja. Téged mely dolgok idegesítenek azon a helyen,…..
Átnézzük hétről hétre a legjobb kriptovaluta befektetéseket. Az elmúlt 24 órában csökkent szinte az összes kriptovaluta ára de alábbi coinok még mindig pozitív mérleget mutatnak. A múlthéthez képest egy altcoin még mindig a top 5 legjobban kereső valuták között van. Az összeállításhoz…..
Az első része  - mely ITT olvasható - alapján elég népszerűnek bizonyuló, a Projekt 949 osztályú SSGN-eket bemutató sorozat a tengeralattjárók belső kialakításával és rendszereivel folytatódik. Utóbbiak közé tartozik a meghajtás és a különféle szonárok is. Sor kerül az eredeti 949-esek és a kissé…..
csacskó 2020.08.28 21:55:30
@Sword: Téli, sarkvidéki felszinihajózáshoz.
       A  világ legismertebb egyetemi rangsorában, a sanghaji ARWU-n, már nincs magyar egyetem a legjobb hatszázban.      A legjobb hatszázban 154 amerikai, 84 kínai, 43 brit, 35 német, 26 ausztrál, 24 olasz, 20 francia, 18 spanyol és 17 dél-koreai és japán egyetem található. A franciáknál először…..
csacskó 2020.08.20 11:42:09
@M. Péter: A felnőttek az u-9esek szintjén arra gondoltál?:)
    Azt hiszed, vége már a nyárnak? Á, dehogy... jönnek még az újabb bikinik. Most éppen Alessandra Ambrosio, a világ egyik legszexibb csaja mutatja be a Gal Floripa nyári darabjait. Igaz, nem minden részt vesz fel, de nyilván pont ezért választották őt erre a feladatra. Ti vettetek idén új…..
    Ma az Alkotmánybíróság eldöntötte, hogy nem ütközik az Alaptörvénybe, hogy Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a rezsimlapok összefonódásából keletkezett KESMA sajtókonglomerátum megalapítását.   Két alkotmánybírónak volt különvéleménye a kérdésben (Schanda és Szalay), egy…..
csacskó 2020.06.26 21:14:13
@kószák egyike: Sör alá a pálinka való. Bocs. Ja és ha kevered baj lesz,)
Azoknak biztos nem, akik kidolgozták a legújabbkori járatritkítás részleteit. Nevével nem nagyon fogja vállalni senki. Talán vezető politikusainknak??? A botrány az, miképp és milyen ürügyekkel veszik el az eddig meghagyott vonatok többségét a korábban már kiritkított térségi vasútvonalakról.…..
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
csacskó 2020.03.23 14:14:27
@degreen: NÉZD MEEEEG! Kötelező darab! Profi rendezés nagyon jó színészek, megdöbbentő háborús jelenetek.
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
csacskó 2020.03.07 18:54:52
@Semmitnemérszakitiltással: Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kibaszott Mary Poppins... LONDON!
Ebben a hónapban kezdődnek meg a munkálatok a kanadai Saskatchewan tartományban, ahol gőzt és levegőt préselnek a Superb olajmező területén található, a felszín alatt 700 méterrel elterülő kb. 200 millió hordónyi viszkózus olajba, írja a Science tudományos szaklap. A projekt célja az, hogy ahelyett,…..
csacskó 2020.02.18 19:28:00
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egen csak mint olvashattad ezt olyan helyeken akarják megjátszani ami a minőség vagy a kitermelési költségei miatt amúgy a föld alatt maradna. Rengeteg "kimerült" már nem költséghatékony termelésű mezőt lehetne újranyitni.
Ebben a bejegyzésben olyan gyakorta előforduló tévhitekkel számolunk le, melyek egyre szélesebb körben ütik fel fejüket még a magyar értelmiség köreiben is. Ezek a tévedések azért is rendkívül bosszantóak, mert sokszor hivatalos személyek szájából hangzanak el, akiknél azért minimális elvárás…..
csacskó 2019.08.01 19:44:38
@satie: Az iszlám vallásnak két ága van, ezek ketten jobban utálják egymást mint a zsidókat. Gyakorlatilag ennyi az ok.
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
csacskó 2019.07.08 19:37:25
@Pierr Kardán: Önkormányzat a lakás tulajnak hivatalból kötelessége kiadni a bejelentetteket és törölni azt akit a tulajdonos nem kíván bejelentettként ott látni.
Kínos: 90 oldalas tanulmány készült arról, hogy teszi tönkre az építkezés a Városligetet. Az a Budapest Főváros Önkormányzata rendelte meg, amelyik végigasszisztálta az egész ámokfutást az ötlettől a megvalósításig...
csacskó 2019.06.13 16:14:41
@Translator +X+: Maxval egy nyugdíjas,fideszorientált,bolgár beéőített ügynök.. a legnagyobb baja az, hogy nincs ürgebőrbe varrva és a dunába sincs benne..Egyébként egy troll a manus a legrosszabb fajtából, mert ingyen csinálja..
Sziasztok! Tudom, hogy ez a bejegyzés nem témába vágó, de szót kell hogy ejtsek róla. A napokban nagyon sok olyan téma jött velem szembe ami fölött egyszerűen nem tudok elsiklani. Az egyik az amiről ma írni fogok. Ma (május 17.) van, a Nemzetközi homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap.…..
csacskó 2019.05.19 19:11:38
@droid_: Tévedsz.. Magyarországon létezik külön nemüek között élettársi viszony és bejegyzett élettársi viszony. A jog megkülönbözteti a házasságtól, más-más jogokat, kötelezettségeket eredeztetnek.
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
csacskó 2019.04.16 07:15:51
@szepipiktor: Ezt az elektronikát a leírások alapján 1 kapcsolóra tették a féklapok hidraulikájával, magyarán ha egyiket ki akarod kapcsolni akkor mindkettőt kikapcsolod. Viszont mutass valakit aki kézzel vissza tudja tekerni a hibás szögben álló féklapot vészhelyzetben , kézzel.
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
csacskó 2019.03.26 08:49:29
A trend az önéletrajzokat sem kerüli el, egyre több csilli-villi sablon jelenik meg, sőt az álláskereső portálok is gyártanak ilyet a regisztrációkor megadott adatokból akár… A toborzási módszerek is kezdenek átalakulni, összességében elmondhatjuk, hogy a 20 másodperces szabály - hű, de rég írtam…..
csacskó 2019.03.20 07:08:18
@Melee: Szemüveges kép? Baszod,Ma.o. 30%-a szemüveges..Alapból kizárod azt akinek ez napi szükséglet? Ezzel kissé Pol Potra hasonlítasz, aki kinyírta az összes szemüvegest mert azok tuti, hogy meg akarják dönteni a rendszerét. Cv-ről meg annyit tök mindegy milyen formátum, ha a Hr-es kiscsajnak nem vagy szimpi lehetsz te Einstein is, akkor se kapod meg az állást, függetlenül attól, hogy az összes többi jelöltnél kategóriákkal magasabb a képzettséged hozzá.Egy hr-es szakmai műszaki/számtech hozzáértése általában a 0 felé konvergál mégis ő dönt első körben. Mire eljutsz egy hozzáértőhöz aki meg tudja ítélni a hozzáértésed , már első körben kirostálták a cvket.
Amikor a kormány bizalmi emberei átvették a kaposvári napilapot, Vas Andrást az elsők között rúgták ki. A Népszavának jól jött egy gyakorlott újságíró, aki a patinás újság hasábjaira behozta a Balatontól délre eső térség közérzetét. Azóta a megyeszerte ismert zsurnalisztából országszerte ismert…..
csacskó 2019.01.18 07:40:01
@Burgermeister: Csak annyit kérdeznék tőled: az öregségi nyugdíj alja 28.500 forint/hó ezt te hogyan osztanád be 40 napra, úgy , hogy közben napi 50-60 forintot elteszel. Csak kérdem.. 2008 óta változatlan, kumulálódott 30% os infláció mellett..Nem egy nem kettő ember kap nyugdíj minimumot...
A csomagküldési malőrök aranyfokozatú eleme a sérült csomagok esete. Az, hogy egy küldemény épségben érkezik-e meg, sok mindenen múlik. Ezek egy részére nincs ráhatásunk, amire viszont feladóként van, az a csomagolás. A pakkban lapuló holmi épségét és a címzett…..
csacskó 2019.01.05 13:54:24
@Supreme*: Uhh bazze Samsung hajlítható képernyő technológia?.. Komoly.. Kezét törném el mindnek.. Volt pár elosztós történet de azért a törékeny csomagot így meghajlítani művészet...
Nemes Ilona Áció, káció, verifikáció (Gondolatjáték a bizonyítás témájában)   Bizonyítottnak tekinthetjük-e azt, hogy a Nap forog a Föld körül? Persze. Ha beérjük bizonyításként azzal, hogy a saját szemünkkel így látjuk. Így is gondolták sokáig. Ez főként azért fontos, mert sok minden épült…..
csacskó 2018.12.16 22:59:13
@Benbe: Simán csak homofób, minden egyéb csak elterelés.. Így buzizik a természettudomány mögé bújva.. Ennyi és nem több..