Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drKotasz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Blog!   A fiamat másfél hónapja baleset érte. 7 éves, most elsős. A napköziben játszottak, amikor a fiam véletlenül nekiesett a focikapunak és elkezdett ömleni a fejéből a vér. Természetesen agyerek üvöltött, de szerencsére nagyon jó napközis tanítónőjük van,…..
drKotasz 2011.02.08 11:06:54
@Norani2: már korábban mások is leírták, de nem árt ismételni, hogy eloszlassunk egy tévhitet:
a koponya rtg. nem vagy csak kivételes esetben indokolt fejsérülés esetén,ui. az esetleges koponyán belüli vérzés, agysérülés nem zárható ki vele, viszont egy gyermek fejlődő idegsejtjeinek fölösleges sugárterhelést jelent. Egy kisebb, ijedt bömbölő gyerekről pedig nehéz értékelhető felvételt készíteni( többszöri próbálkozás=többszörös sugárterhelés)
drKotasz 2011.02.08 11:44:06
@JSZs: Mindenki végzi a dolgát, amiért fizetik. Csak közben szegény gyerek ott ül, és vár. Értem. Mindenki jól dolgozik, csak a sérült van lesz*rva.
A poszt fölvetett egy súlyos hiányosságot a rendszerben. Valószínűleg nincs se szabályozás, se forrás, se kapacitás arra, hogy ez legközelebb ne így történjen. Sőt arra sincs rendszer, hogy ha felvetődik egy ilyen súlyos hiba, akkor kinek a dolga ezt kivizsgálni és megoldani.
Mindenesetre ha a szülő ilyenkor nem hagyja szó nélkül ( és ez nem azt jelenti, hogy összeveszik a nővérrel/tanárral) akkor talán van némi esély
Tisztelt blog!   Édesapám szenvedésének egy rövidke, ám annál durvább részletét szeretném megosztani Önökkel. Szegény azóta már nincs közöttünk, tüdőrák következtében hagyott itt bennünket, mindenesetre fájó emlék az az orvosi mulasztás, amelynek következtében…..
drKotasz 2011.01.29 20:12:41
@fuzzykinkyfunk: a diabeteses lábban az angio és neuropathia miatt a szövetek oxigén igénye és az oxigén ellátás között nagyon szűk egyensúlyi állapot van. Ha fertőzés/ seb vagy akármi más miatt az O2 igény megnő, relatív szöveti O2 hiány(ischaemia) alakul ki.Ez elhaláshoz és amputatiohoz vezet.
Ma már lehetőség van a szívinfarctusnál használatos katéteres technikákkal, ún. endovaszkuláris módszerekkel a krónikusan elzáródott ereket egészen a lábfej szintjéig újra kinyitni, és így sok esetben elkerülhetővé válik az amputáció.
Sajnos erről még kevesen tudnak,pedig az amputációk száma jelentősen csökkenthető lenne. kevés helyen van megfelelően képzett team .(intervenciós radiológus vagy érsebész)
Tisztelt Praxis blog!   Pénteken a balesetin jártam, mert sikerült ügyesen leesnem egy létráról és eltört a jobb bokám. Mentőt hívott a feleségem, körülbelül fél óra alatt értek ide, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnt.Ezt leszámítva a mentősök nagyon rendesek…..
Sajnos életem folyamán rengeteg negatív tapasztalatot szereztem az egészségüggyel kapcsolatban. Az egyik 'kedvencem': 5 éves koromban előjött az epilepszia, és az orvos közölte édesanyámmal, hogy szimulálok, engem felpofozott, és üvöltött velem, hogy "Fejezd be a hazudozást…..
Sziasztok!   A Kenézy Gyula Kórház általános sebészetén feküdt édesanyám. Sajnos a sebe nem akart gyógyulni, le is szidták, hogy miért nem szól, hogy még mindig vérzik 3 nap eltelte után. Édesanyám megfejtette, hogy talán az évtizedek óta szedett vérhígító az oka, ami…..
Tisztelt Praxis blog!   Előző háziorvosom nemrég nyugdíjba ment, amit én például borzasztóan sajnálok, mert kiváló orvos, mindamellett nagyon kedves és empatikus ember volt, minden betege nagyon szerette. A helyére egy 20-as évei végén járó fiatal doktor érkezett, sokan azt…..
Sziasztok! Én egy 21 éves ápoló hallgató vagyok, jövőre diplomázom. Dolgoztam már segédápolóként onkológián, intenzív osztályon, krónikus belgyógyászaton (értsd: elfekvő), sebészeteken. Az egyetemet nappali tagozaton végzem, emellett félállásban dolgozom, általában…..
drKotasz 2010.07.19 13:19:43
@mothe: ha már nincs más érved, találj egy elírást a szövegben, és lovagolj azon.Hiszen ez még helyesen sem tud írni! Hát akkor ez pont olyan hülye mint én!!!
@Dr.laikus PhD: nem tudom, honnan tudod, hogy hány éves vagyok, hogy mit tudok a betegekhez való viszonyulásról, honnan hova megyek és mikor jövök haza. De közöd, na az nincs hozzá. Érvek hiányában te is csak annyit tudsz, hogy előhozakodsz valamivel, ami nem ide tartozik.Te fizetted az én diplomámat. Hát közlöm veled, hogy én meg fizettem másét. Az én tanulópénzemet pedig már réges rég ledolgoztam, (csak az utolsó munkáltatóm 2 és fél milkával lóg nekem ki nem fizetett ügyeleti díjként)Az EU pedig sajna szabad munkaerőáramlással jár, tudom ez nehéz,inkább tetszene a vasfüggöny.De ha ez ennyire zavar, akkor ne csak az orvosok elvándorlása zavarjon, hanem mindenki, aki a TE pénzedből képezve, nem itthon és nem azt a munkát végzi, amiről a képzése szól.
drKotasz 2010.07.19 10:48:49
Nektek tényleg nincs jobb dolgotok, mint ezen a fórumon lógni több, mint 24 órája?
Kedves
@radiologus.hu: @NemesekErnyo: @TamásD: @szabidoki: !
Valóban az hiszitek, hogy itt bárkit meg tudtok győzni? Hogy értelme van magyarázni bármit is? Még ha valaki meg is érti, amit írsz (statisztikákból ismert rossz szövegértési képességek Mo-on), akkor sem fogja soha beismerni, hogy igazad van. Dr. Morcz is belátta, hogy szélmalomharcot vív. Ez a fórum a névtelenül fröcsögésről szól.
A magyar társadalom pedig sok kis önző, korlátolt "individumból" áll, aki szerint az állam, a vezetés, azok döntései tőle teljesen független dolgok, hogy őneki személy szerint semmiféle felelőssége nincs abban, hogy hogy áll ez az ország. Csak a markát tartja az államnak, tudja, neki MI JÁR.
Sziasztok! 10 dolgozom az egészségügyben, és sajnos évről évre rosszabb a helyzet, s mára már elértük azt a pontot, hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára, mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg, vagyis csak a töredék…..
drKotasz 2010.07.15 17:57:01
@P75: a buszvezető/pilóta, mert emberéletekért felel, nem vezethet többet napi x óránál. Te nyugodtan teszed annak az orvosnak a kezébe az életed, aki az éjszakai másodállása/harmadállása után lát el téged?
Ennek legjobb példája a mentőknél volt évekig, ahol a gk. vezető 12 óra után haza kellett, hogy menjen, míg az ápoló és az orvos maradt 24 h-t.
drKotasz 2010.07.15 18:50:38
@Dr.laikus PhD: igen, az orvos is adjon számlát. És ne legyen hálapénz. Helyette legyen megfelelő kiegészítő biztosítás, de készülj fel rá, hogy ha nem vagy a felső középosztály tagja, te nem fogod tudni kifizetni. Nem fog jönni a szülész karácsony éjszaka a feleségedhez szülni, kivárod a 3 évet a protézis műtétre, és műtét után valóban csak egy nővérrel találkozol majd, aki kiveszi a varratokat.
Senki nem mondta, hogy te vívd ki az én jövedelmemet.Majd megteszem én, vagy ha nem sikerül, elhúzok innen.(erre még adtam 3 hónapot)Te (társadalom) azt dönts el, hogy fordítasz e több pénzt az egészségügyre. Hiszen míg egyszer azt mondod, hogy nincs pénz, és ha megszakadsz se tudsz többet fizetni, utána meg hogy te fizetsz, csak mondjuk meg mennyit.
Megállapodni, bevezetni csak a te általad választott politikusok tudnak bármit.
Én csak annyit mondtam, hogy arra van pénz, amire akarjuk, hogy jusson.Ha meg valamire nem költünk, akkor vegyük lejjebb az elvárásainkat is.
drKotasz 2010.07.15 21:11:40
@Dr.laikus PhD: kedves öreg individum, a világért se bosszantanálak. Csak elbeszélünk egymás mellett. Te és én, ill. orvos és nem orvos "társadalom" Épp ezért sajnos realitások talaján állok, és már most is külföldön dolgozom, csak még szakvizsgázni hazamegyek.Otthon semmi jóra nem számítok a következő 50 évben.
Ha megtaláltad a megoldást, szólj
Ja, mondd meg a mamának, hogy nem kell a körorvosnak adni egy kanyit se.ne legyen neki eldorado. Menjen a körorvos is külföldre.
A napokban olvastam egy kolléga egy hetéről szóló leírást, így gondoltam, megosztom a sajátomat. Mint abban néhányan a kommentekben rámutattatok, a kolléga beszámolója sok esetben kamuszagú volt, de akár így van, akár nem, legyen itt egy valódi, hiteles történet.Hozzáteszem,…..
drKotasz 2010.05.10 21:45:20
A tisztelt nagyérdeműnek itt az ideje, hogy eldöntse: nyugat-európai vagy bangladesi szintű eü-t akar. Ha az előbbit, akkor annak része a tudás és az értékes humán erőforrás nyugat európai szintű megfizetése is.

Hja, az nem lehet, hogy nekem minden jár azonnal a kor legmagasabb színvonalán, az orvosom kipihent, felkészült, mosolyog, de én ill. az általam megválasztott kormány bangladesi szinten sem járul hozzá a költségekhez?

A T. nagyérdemű döbbenne meg a legjobban ha holnaptól büntetve lenne a hálapénz,(az azt adót is büntetnék ám!) és attól kezdve mindenkinek az a színvonalú ellátás jutna, amire egyébként a magyar költségvetés az önök akaratából lehetőséget ad. A várólisták 10x-re nőnének, hiszen a sebész sem lenne többé érdekelt, hogy kiharcolja, hogy beférjen pl még 2 beteg az aznapi műtéti programba, vagy legyen elég varrófonal a következő műtéthez. Nem lesz éredekelt abban hogy munkaideje lejárta után is ott maradjon bárki elmaradt műtéte miatt.
Mindenkit az operálna, akit kijelöltek neki. mindenki annál szülne, aki épp ügyeletes.Mindenki akkor kerülne sorra, ha kivárta a várólistát.
Aki meg ennél jobbat akar, annak majd lesz a legális forma: privát kiegészítő biztosítás , melynek a havi díja többszöröse lesz annak, amit egy átlag polgár valaha is kifizet hálapénzként.

Lehet Mercedest elvárni, de ha csak egy biciklire valót akarunk rákölteni, az ugye nem fog menni
drKotasz 2010.05.11 16:03:11
@deee:és a munkaképes lakosság hány százaléka fizeti be?
a nyugati országok GDP-hez képest sokkal alacsonyabb magyar GDP sokkal kisebb százaléka fordítódik az eü-re. Mégis mindenki ugyanazt a színvonalat várja. A rendszer csak azért működik még mindig és viszonylag magas színvonalon, mert a benne dolgozók erőn felül teljesítenek benne(hivatástudatból, anyagi kényszer miatt vagy esetleg a hálapénzt hajszolva), mert a magyar társadalom pofátlanul visszaél a helyzetükkel.
Egy magasan képzett eü. dolgozó tudása speciális, nem válthat területet, mehet el másik céghez, ha valami nem tetszik. Sokáíg ezzel lehetett sakkban tartani. Most viszont már elmehet külföldre, és el is megy, aki teheti.
"y mi is kerül egy rutinvizsgálatba 8000-10000-be" aztán elmegy a fodrászhoz, és egy hajnyírásért otthagy 5000-t számla nélkül persze."zért ne viccelődjünk már, hogy Magyarországon egy orvos órabére 60000-70000Ft."Egy orvos órabére nettó 500 Ft körül van, ennyiért páran diákmunkára sem mennének.
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..