Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vargam

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog! Többször…..
vargam 2011.11.09 13:28:03
@Hkd90: Paranit a neve, egy 60 ml spray kb. 3000 Ft-ba kerül - de elég kiadós, én az egész (5 tagú) családot le tudtam vele kezelni, pedig nekem nagyon hosszú, és sűrű hajam van. Ráadásul fésűt is adnak hozzá, amivel elkerülhető az egyenként kiszedegetés...
A tájékoztatójában ezt írják róla:
"A Paranit nem tartalmaz rovarirtó szereket. A benne található kókusz- és ánizsolaj leblokkolja a fejtetvek légzőrendszerét, így azok megfulladnak és kiszáradnak.
- Mivel nem vegyi úton hat, a fejtetvek nem lesznek soha rezisztensek a hatóanyagaival szemben."
vargam 2011.11.09 13:33:16
@Hkd90: Szívesen! Azért én azt kívánom, hogy ne legyen rá szükség! :)
Egyébként kapható megelőző változata is (spray formában biztos, de talán sampon is van már...), ha nagyon masszív a fertőzés a közösségben - de azt hiszem az már nem teljesen vegyszer mentes...
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!   A…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
vargam 2011.07.06 10:30:22
@P75: Nekem szülést követő (visszamaradt placenta részek miatti) gyulladásból kifolyólag sikerült bekerülnöm egy klinikára, ahol a szokásos történet: fel a székbe, lábakat szét. Velem szemben pedig - az orvoson kívül - legalább 6 hallgató! És egytől-egyig meg is vizsgáltak mindannyian, volt aki kifejezetten durván - ami friss gátsebbel különösen élvezetes volt! De megmondom őszintén, hogy kellemetlen volt ugyan, de megértettem, hogy tanulniuk kell valahogy. És az orvos is odafigyelt, hogy óvatosak legyenek, kíméljék a gátamat. Vicces, hogy volt olyan is, aki annyira óvatos volt, hogy biztos vagyok benne, hogy semmit nem érzett a méhem méretéből. :)
Tisztelt Praxis!   Eddig soha, semmi rossz élményem nem volt az orvosokkal kapcsolatban, sajnos én is beléptem abba a bűvös körbe, akikkel nem csak a megszokott, jó dolgok történnek meg. Mindezek ellenére a tiszteletem nem kopott semmit az eü dolgozók irányába, de a…..
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
vargam 2011.02.28 15:05:26
@Turchi:
Én 7 hetes terhes voltam, amikor elkezdtem vérezni. Természetesen nagyon megijedtem, és siettem a kórházba, ahol szerencsére egész hamar sikerült orvossal találkoznom (hétvége volt). Azonnal levittek az UH-ba, és megnézték mi a helyzet. A magzat még élt, de volt egy bevérzés a méhfalban. Egy hétig bent feküdtem, de sikerült megmenteni a magzatot.
Aki azóta 8 éves egészséges nagyfiú! :) Szóval nem feltétlenül lesz az a baba beteg, akit megpróbálnak megmenteni. De sajnos tény, hogy ilyen korai terhességben még tényleg elég nagy a természetes szelekció.
Praxis Bent felejtett méhlepény 2011.01.17 06:00:00
Tavaly áprilisban szültem császárral, egészséges pici lányom lett. Két nappal a császár után elkezdett fájni a hátam és nehezen kaptam levegőt, jeleztem a nővérkéknek hogy nem vagyok jól és már vízszintes helyzetben sem tudok lenni, nem tudok aludni és szoptatni is csak nagy…..
vargam 2011.01.17 13:31:18
@Cheebie: Velem is nagyjából ugyanez történt, de akkor velem együtt az újszülött kisfiamat is felvették, és olyan gyógyszereket kaptam, amik mellett tudtam szoptatni. Ez az I. női klinikán volt, de nem ott szültem. :(