Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andy Sipowicz

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikeres ember nem lehet, aki nem nézi meg, hol szórja el a pénzét élelmiszerre. Azon még lehet vitázni, hogy hol van több unott-bunkó eladó, meg hogy hol kúrják rád a legtöbb lejárt parizert. Korábbi tapasztalataim alapján valószínűleg az átcímkézési vébén is tarolna a CBA,…..
Andy Sipowicz 2015.02.15 15:29:19
@f123: Akkor segitek, jo? Ugy latszik nagyon lefoglal masok cimkezese, mar nem marad energia masra. Ezt irtam:

"Miert en vagyok a gyulolet-kufar? Mert nem fogadom el, hogy ram tamadjanak es olyankor valaszolok?"
Andy Sipowicz 2015.02.15 15:40:05
@f123: Valaszolok, irom, ami azt jelenti szemantikailag, hogy reagalok valamire, ami engem ert. Ha nem szolitananak meg, akkor nem lenne mire valaszolnom. Hogyan nezelodhetek a gyulolet szemuvegen keresztul, ha csak akkor szolalok meg, amikor valaki hozzam fordul? Megtenned, hogy idezel engem, amikor eppen ledebilezlek? Sehol nem lelem nyomat ... Szabad orszagban elunk, tartsd nyugodtan nevetsegesnek. BZs nem valamit mondott, hanem mindenkit felszolitott arra, hogy ott vasaroljon. Mivel en autonomnak hiszem magam, ezert hoztam egy dontest, amellyel nem ertesz egyet. Nem baj, senki mastol nem vaom el, hogy kovessen.
Andy Sipowicz 2015.02.15 16:17:08
@f123: Azt hittem azt mar tisztaztuk, hogy magamra ertettem, de ugy tunik tevedtem.
A cím igazságtartalmáról rögtön meg is győződhetünk, hiszen a Rich Kids az Instagramon előszeretettel tárja a „pórnép” elé életét, így most azt is, hogyan telt a nyári szünet. Kell hozzá gyomor. A rongyrázás magasiskoláját mutatják be a dúsgazdag papával és…..
Aki ad magára, ma legalább gondolatban határozza meg magát az épp ötven esztendős miniszterelnökhöz képest. Én a krónikás szerepére készülök. 1989. február 21-e óta gyűjtöm Orbán Viktor jellemző, érdekes, tűpontosságú vagy elfuserált mondatait, akad belőlük 270…..
A Halál völgye - vagyis a Death Valley - mintegy 14000 négyzetkilométeren fekszik Kalifornia és Nevada határán, és ezzel a terjedelemmel meg is szerezte az USA legnagyobb nemzeti parkja címét. A névválasztás nem a véletlen műve, ugyanis ebben a forró katlanban minden a túlélésről…..
Magyarország független ország, szokták mondani. Ennek ellenére olyan cikk jelenik meg külföldön, melyben azon elmélkednek, hogy az ország vezetőjét hogyan lehetne eltávolítani. Nem Ázsiában, nem a Közel-, vagy Távol-keleten, nem Iránban. Nem, itt Európa közepén mérlegelik…..
Andy Sipowicz 2013.03.15 12:12:26
@Blogger Géza: Igaza van, Blogger ur! Semmifele jogsertes nem tortenik. Hiszen itthon mar magat a jogot eroszakoltak meg es onnantol kezdve minden torvenyesse valt.
Andy Sipowicz 2013.03.15 12:14:34
@ephart: Gyonyoru gondolatmenet! Tancsics dijat neki, de azonnal!
Mielőtt elkezdenénk ezt az érdekes listát, le kell szögeznünk, hogy bármilyen hihetetlen de mindegyik itt felsorolt betegség  létező és dokumentált a világban. Bárki utána nézhet az interneten. 1. Stendhal szindróma   Más néven  hyperkulturémia. Egy olyan,…..
Andy Sipowicz 2013.01.24 19:59:43
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
Sokszor hallani, hogy Magyarország legnagyobb problémája a múltban felvett államadósság kamatterhe, amely csak idén mintegy 1100 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést. Az ember fantáziája beindul ilyenkor, hogy milyen jó lenne ha nem lenne államadósságunk, egyből…..
Andy Sipowicz 2012.04.19 01:38:48
A melyen tisztelt blogiro sajnos teljesen eltevedt a rengetegben:

1. "Nem hinném, hogy a megállapodás konkrét aláírásának időpontjában hirtelen esne egy nagyot a hozamszint, ..." - persze hogy nem, eppen ellenkezoleg: hatalmasat emelkedhet, 9-10 szazalek kore, akar fole, amikor a piaci szereplok felebrednek es konstataljak, hogy a Karpatok Geniuszanak egyetlen szavat sem szabad elhinni soha, plane arrol nem, hogy meg akarna allapodni az IMF-fel.

2. "Egy 4%-os IMF devizahitel nem feltétlenül kedvezőbb mint egy 7-8%-os piaci alapú forint állampapír." - ez termeszetesen a cikk logikaja szerint helytallo, csak eppen errol feledkezik meg annak iroja, hogy arrol is a piacok dontenek am, hogy forint (kisbetu, konyorgom!, vagy euro (ez is kicsi!) alapon hajlandoak magyar allamkotvenyt jegyezni, tehat ez - kulonosen mostanaban igen kevesse a kibocsato szuveren dontese.

Osszefoglalva: remek es ertekes cikk, valaszt ad egy fontos kerdesre, amit azonban pillanatnyilag senki nem tesz fel.

Ha mar itt tartunk, akkor arrol volna erdemes beszelni, hogy mennyire jo otlet belfoldon, forint alapon kotvenyeket kibocsatani, mert szerintem nagyon. Csak attol meg megint a bankok jarnak porul, mert belfoldon egyszeruen nem letezik akkora szabad penztomeg, amely egyszerre bankbetet, allampapir, meg meg fogyasztas es beruhazas is. Ezek a halmazok egymassal versenyeznek egy rendkivul szukos, forrasszegeny kornyezetben es valahol egy zero osszegu jatszma resztvevoi: ha az egyik novekszik, a tobbi csokken, mert nem jut mindenhova.

Persze mindez egyaltalan nem baj, hiszen hamarosan beszantjak a Corvinust, mi, Dimitrov teri fiuk meg csak elpatkolunk elobb-utobb es akkor mar senki nem akadekoskodik majd az unortodoxia miatt.
„(…) never apologize, at least not for what liberals want you to apologize for." (Ann Coulter) Kissé bizonytalanul nevezlek így benneteket, mert kételkedem abban, liberálisok vagytok-e egyáltalán. Ráadásul ismerek is néhány liberálist, akikkel noha nem értek egyet…..
Andy Sipowicz 2011.10.26 12:52:47
@tölgy: Tisztelt Tolgy elvtars!
Kimerito valaszat ezuton is nagyon szepen koszonom, nem is tudom hogyan tudott ennyi idore elszakadni az allamugyektol, hiszen biztosan rengeteg, az en marginalis felveteseimnel sokkal, de sokkal fontosabb uggyel van tele az iroasztala.
Erdemben inkabb nem is reagalnek az ostobasagaira, ugy latom ezt mostanra mar megtettek masok, akiknek ezert halas vagyok.
Talan ha egyetlen dolgot megkerdezhetnek: tessek mondani, hol es kinel lehet feljelenteni a NER-t? Talan a partatlan ugyeszsegnel?
Es ugyan miert kellene nekem, vagy barkinek feldolgoznia azt, hogy 20 evvel azt kovetoen, hogy ennek egyszer s mindenkorra vege volt, ma ismet benyomulnak az eletembe?
Tovabbi jo habzo szaju acsarkodast kivanva szeretnem ismetelten emlekeztetni:
Feltartoztathatatlanul kozeledik a bukas.
Addig is minden jot kivanok!
Andy Sipowicz 2011.10.26 15:50:39
@tábormegsemmisítő:

Draga Baratom!

Ha valami undorit, attol meg nem feltetlenul rettegek. Csak a pontossag kedveert jelzem. Aztan az esetleges valaszban (amire semmi szukseg) nehogy megint osszeakadjanak a billentyuk, mert meg a vegen egy nevet sem sikerul majd hiba nelkul leirni.
Andy Sipowicz 2011.10.29 14:10:40
@tölgy:
Talan ha volna kedve bovebben kifejteni mire gondol, akkor meg esetleg meg is ertenem es tudnek ra valaszolni. Ha nincs kedve, az sem baj, akkor meg az One volt az utolso szo, hiszen amugy is csak ez a lenyeg, nemdebar?
  Sajnos a legutóbbi hétvégén az Egymillióan a sötétben ólálkodó bloggerek feljelentgetéséért mozgalom mind Budapesten, mind Gyulán elvitte a show-t, pedig a fővárosban lezajlott egy másik tüntetés is, amely a maga nemében szintén hibátlan volt: szombaton Dörner…..
Andy Sipowicz 2011.10.27 14:34:08
@de Karatna:
Ahitattal iszom az On szavait. Veszelyes nepseg a zsido, bizony. Ezek barmikor kepesek meg akar arra is, hogy lesetaljanak a Dunapartra es belelojek magukat a vizbe, ha nem vigyazunk. Mindig resen kell lenni!
Andy Sipowicz 2011.10.27 16:00:07
@de Karatna:
Talan csak nem jo okuk lenne erre? (Mivel idokozben tajekozodtam nezeteirol az On blogjan, ezert en nem bannam befejezni a diskurzust, de termeszetesen minden felvetesere valaszolni fogok.)
Egy jól sikerült blöff, az agyér-elmeszesedés első jele, vagy valóban komoly kritika áll Warren Buffett szavai mögött? A gazdagok ugyanis alapesetben nem mondanak olyanokat, hogy több adót akarnak fizetni, legalábbis mifelénk ilyet legfeljebb csak a szegények követeltek a…..
Andy Sipowicz 2011.08.23 17:15:55
@Dr. No:
Ennek a blognak a szerzoi mar sokadszorra bizonyitjak, hogy fogalmuk sincs arrol amirol beszelnek, illetve irnak. Amerikaban a gazdag ember szamara dicsoseg a tarsadalmi felelossegvallalas, ami lehet szimpla adakozas, mint amikor szinten Buffet a Bill es Melinda Gates alapitvanynak atadja a vagyonat, vagy lehet a vagyonbol adodo tarsadalmi suly kihasznalasa, mint amikor Buffet az orokosodesi ado mellett szolal fel, vagy mint most: szivesen fizetne magasabb adot. A hozzaszolasok kozul leginkabb Moricka es tarsai tetszenek, akik elkepzelik mi lehet az a gazdagsag, vagy jovedelmi hatar, ami folott mar senkinek nem lehet szuksege tobbre.
Andy Sipowicz 2011.08.23 18:07:32
@pandacsökiboborján: Sajnos nem ertem pontosan a mondanivalot, szivesen latnam reszletesebben kifejtve. TV nincs bevezetve, Istenben nem hiszek, tits meg hatul is egy t.
Andy Sipowicz 2011.08.23 18:10:33
@JD Rockefeller: Elolvastam. Ez jutott rola eszembe. Biztosan bennem van a hiba. Kozos disznopasztorkodasunkra meg nem emlekszem.
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
A Fidesz frakcióvezetője a tegnap esti RTL híradójában befeszített, mint tetanuszra váró kisnyugdíjas a körorvosnál, és arcunkba tolta a valóságot:- Majd a választók eldöntik, jár-e neki a mindennapi luxus, nyugdíj megtakarításokból foltozott költségvetés idején. Az…..
Andy Sipowicz 2011.02.09 14:42:44
@eremita: Hat ez kesz! Beszartam. Koszonom!
Andy Sipowicz 2011.02.09 15:13:43
@eremita: A bejegyzesedre. En kesz vagyok tole. Minden benne van, nagyon tetszik. Nem Andrasnak hivnak veletlenul?
Te önző seggfej, porszívót veszel az asszonynak ajándékba? Ki nem szarja le, hogy a legjobb, ami kapható?! Fitneszbérletet karácsonyra? Anyád! Rohadj meg egy sötét veremben az idők végezetéig, vagy ha nem, hát addig ameddig rá nem jössz, hogy csakis egy csillogó ékszer az,…..
Andy Sipowicz 2010.11.27 17:24:14
@csudaygé: Abszolut biztos vagyok benne. Penteken valoban elkezdodott a vad vasarlas, de ezek a beszerzesek csak annyiban kotodnek a Halaadashoz, hogy az azt koveto napon indulnak. Maguk a megvasarolt homik majd a karacsonyfa ala kerulnek.
  Úgy történt, hogy Zagyva Gyula az első találkozáskor majdnem megevett minket, mert szerinte manipulatív, liberális hazudozók vagyunk, ráadásul nem tudok beszélni és idétlenül vigyorgok. Később azonban megpuhult ez a hatalmas ember, és mélyinterjút adott nekünk a…..
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
Andy Sipowicz 2010.10.03 16:14:52
@Úlfhéðinn: Nem elezni szeretnem a konfliktust, de hadd tartsam be az igeretemet. Ha nem tudom bemutatni a cikket, el fogom ismerni a tevedesemet.
Andy Sipowicz 2010.10.03 16:25:31
@nezavarjmasokat: Bocsanatot kerek, hogy belepofazok az emelkedett stilusu eszmecserebe, de ez 129,900, ami kicsit tobb, mint ketszerese a korabban felso hatarkent megjelolt 60-nak.
Andy Sipowicz 2010.10.03 16:56:53
@nezavarjmasokat: Megertettem, koszonom, bizonyara ez is kitart akar 150 evig is, mint egy high-end karora.

Azokat en ehhez allitom be:

japwatches.wordpress.com/2007/07/09/casio-oceanus-ocw-m700-series/

En meg most elmegyek a kinai piacra veszek egy nadragot, hatha meglesz mindket szara.
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
Andy Sipowicz 2010.09.11 14:13:26
@Limonade Joe: A megalmodott modszert amortizacios tablazatnak hivjak es minden jelzaloghitel eszerint torlesztodik.

Bar engem is sujt az ido elotti torlesztes buntetese, megis el kell fogadnom, hogy a bank terveiben 20-30 evre kihelyezett penz szerepelt. Ha ez korabban visszajon, akkor ujra ki kell helyezni, aminek koltsege van.
Andy Sipowicz 2010.09.11 14:19:25
@prolee: Csak arra lennek kivancsi, hogy a posztolo valtott-e meg tranzitvizumot Nyugat-Nemetorszagba, Belgiumba, Hollandiaba, stb., hogy autoval juthasson el mondjuk Angliaba.

Az EU tagsag meghozta a szabadsagot.

A valasztas szabadsagat is, amivel felelosen kell tudni elni. A kerdes nem az, hogy kell-e sajat lakas, auto, plazmateve, hanem sokkal inkabb az, hogy mit tudok kifizetni abbol, amire vagyom. Amit nem, arra bizony varni kell, akar eveket is.
Andy Sipowicz 2010.09.11 14:20:40
@Barby73: Arfolyamkockazati biztositas 20-30 evre nem letezik.
Még hogy csak Budapesten divat luxusautóval tilosban parkolni! A méregdrága autók tulajdonosai gyakran nem csak itt a Balkán peremén, de az évszázados arisztokrata hagyományokkal bíró Angliában is szemrebbenés nélkül a tiltott helyen állítják le autójukat. Vélhetően az idei…..
Andy Sipowicz 2010.07.31 19:52:16
@kodó tamás: Egy sargat velek latni a hatterben, arra csak este hat es reggel kilenc kozott lehet parkolni.
Andy Sipowicz 2010.08.01 10:03:10
@kodó tamás: Lehet, hogy rosszul latom, kicsi a kep.

Kamunak azert nem hinnem, nagy BBC hivo vagyok, ott fent van mar par napja, valamint mult szombaton egeszen megdobbentem a kornyek latvanyan, egyszeruen nem lehetett megmozdulni sem az utcan, sem bent az aruhazban a varjunak oltozott holgyektol es idonkent tejfelesszaju kiseroiktol. 15 evet eltem ott (2001-ig), de nem lattam meg ilyet korabban.

Helybeli baratunk kulon felhivta a figyelmunkat arra, hogy milyen autokkal villognak kint az utcan.

Azon a ponton egyebkent a Lexus meg nyugodtan lehetett a felfestett parkolohelyen belul, mig a bilikekek meg elotte akar az egy sargan, akar a taxik szamara fenntartott helyen.
Andy Sipowicz 2010.08.15 11:36:51
@kodó tamás: Gondolkodtam, elfogadom az On verziojat a ragacsok hianya miatt, de nem hinnem, hogy az aruhaz reklamja lenne, inkabb luxusauto-kereskedo, vagy -berbeado lehetett a tettes.
Persze, Amerikában biztosan, Magyarországon már nem lennék benne olyan biztos. Itthon azért láttam már olyat, hogy egy utcában 3 tilosban parkoló autó közül a 30 milliós Audi volt az egyetlen, ami nem kapott kerékbilincset, a Suzuki és a Nissan Micra igen. Sokan gondolják úgy, hogy…..
Levélírónkat és családját kétszer zavarták el az okmányirodából azzal, hogy nem tudják megcsinálni a gyerekek útlevelét, pedig mind a kétszer megtehették volna. De az ügyintézők kényük-kedvük szerint értelmezik a tövényeket és szabályozásokat. Létezik az…..
Andy Sipowicz 2010.06.29 12:54:36
@akárki lehetek:-): Pedig elkuldtem, mert ugy tunt, hogy ide nem tudok valaszolni. Ide azert nem szeretnem kiirni. Mit tanacsol?
Andy Sipowicz 2010.06.29 13:09:40
@akárki lehetek:-): Megjott kozben a rendszeruzenet, gmailre elkuldtem ujra.
Andy Sipowicz 2010.07.01 20:58:34
@anarch: Koszonom szepen, de:

1. Ervenyes, szemelyazonositasra alkalmas okmany - erre maga a meghosszabbitando utlevel is megfelel nemdebar?

2. Ervenyes volt meg mindketto a tavalyi elso probalkozaskor.

Kiegeszites: tavaly a szulok szinten meghosszabbitando utleveleit minden tovabbi nelkul bevettek es meg is hosszabbitottak - szul.akvi.kivonatok nelkul is, ehhez csak a gyerekek eseteben ragaszkodtak.

Gyanu: bar nem mondtak, de talan a kivonatokbol kivantak megallapitani, hogy valoban a ket szulovel allnak-e szemben, nehogy hianyozzek az egyik ver szerinti szulo hozzajarulasa.