Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztrelnyikov

0 bejegyzést írt és 642 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten egy barátom felhívott, hogy ugyan ugorjak már el, és nézzem meg, min dolgozik mostanság. Ő hivatásos modellező - építészeti modellek, vasút, de díszleteket is szokott építeni - gondoltam megint valami jó terepasztalt épít. De nem… egy komplett éttermet, ahol vasútmodellekkel…..
Weekendek kedvelt programja az európai fővárosok felfedezése. Ha Londonban, Párizsban vagy Madridban már jártunk, vagy egyszerűen másra vágyunk, vegyük célba Elzászt! Franciaország nem könnyű turistacélpont: drága és a helyiek nem a kedvességükről híresek. Ráadásul az ország keleti részén fekvő…..
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
sztrelnyikov 2017.12.14 08:25:18
@Mizantróp.: Ha olvastad a könyvet, akkor persze jó film a híd túl messze van, de egy sima mozinézőnek katyvasz. Iszonyat hosszú a könyv a negyede se fért bele a filmbe, ezért aki nem tudja mit is lát, annak káosz, hogy ki kicsoda és hol van és mikor.
Maga John Frost (akit Anthony Hopkins alakít a filmben - és jó sok zsét kapott, hogy csak jót mondjon a filmről), azért azon kiakadt, hogy két fontos beosztott tisztjét összegyúrta a film egy személlyé. De így is túl sok benne a szereplő.
Szóval én is szeretem a filmet, de csak azért, mert a könyvet legalább 15ször olvastam magyarul és kétszer angolul és személyesen is bejártam a helyszineit.
@ügyfélszolgálatos -nak pedig igaza van abban, hogy nem korhű (röhejes például a Leopard 1-es tank támadása a hídon) de tény, hogy abban a korban, amikor készült, minden 2. VH-s film röhejes volt technikában.
Knighfall címmel jön még idén a History Channelre (nálunk az HBO-n lesz) az a történelmi alapokra felhúzott sorozat, amit Jeremy Renner producerkedésével és vendégszereplésével adnak el lelkesen, pedig szerintem neki volt a legkevesebb köze a sorozathoz, ami az A+E gyárt a Vikingekkel már egész nagy…..
sztrelnyikov 2017.07.27 10:21:55
@Anyukád egyik barátja vagyok.: Na pont ez a bajom. A History Channelnek pont ezt kéne bemutatnia, nem pedig lefogatni egy Assassins Creed-et.
A török hadsereg egy része július 15-én nem csak a törökországi, de alighanem a világtörténelem egyik legbénább puccskísérletét mutatta be. Hogy a török „mély állam” utolsó utáni halálhörgését láttuk, vagy éppen – ahogy sokan spekulálnak – Erdogan maga szervezte meg, vagy hagyta megtörténni az…..
Vendégszerzőnk, Lányi András egyetemi docens, környezetvédő aktivista írása   Niklas Luhmannak sajna, igaza van: a média olyan zárt rendszer, amelybe a külvilágból érkező értelmetlen zörej – a néhai valóság, ha tetszenek rá emlékezni – nem hatolhat be addig, amíg a…..
Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a…..
sztrelnyikov 2016.05.27 14:30:30
@room_101: jaja, index erőlködik keményen, hogy a nekik nem tetsző híreket hoaxnak minősítsék, a saját hoaxaikat meg mainstream objektivitásnak :)

Amúgy még ha igazuk is volna, akkor is több német jön így, mint ahány migránsimádó maradt itthon. Szóval szívesen kicserélném őket xenofób német nyuggerekre.
sztrelnyikov 2016.05.30 08:44:57
@room_101: A magyar kisbetű!

Amúgy indexnek sikerült megtalálnia azt a három darab ingatlanost, akik annyira lúzerek, hogy kimaradtak a zsíros német bizniszből. Pedig nagyon egyszerű, kocsiba pattannak és végighajtanak a Balaton-felvidék falvain. A legtöbb házban már németek és hollandok laknak. Kapálgatnak, füvet nyírnak. Ha kérsz egy pohár vizet - "nem beszélni magyar". De ha elmutogatod, vagy mondogatod, hogy wasser, trinken, akkor adnak.

Azért mert találtak három hülyét, nem jelenti azt, hogy nem létezik a jelenség.
Uh, mi még a pénteket éljük, ezért majd' elfelejtettem, hogy ma van gyereknap. Guberálgattam az interweben egy ős gyereknapi Kölyökidő különkiadást keresve, amire emlékszem, de nem  leltem még rá. Mondjuk annyira nem is kerestem, mert egyből itt van egy ilyen anyag, hogy a Kovács Robi meg a…..
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
Kicsit rendhagyó a mostani adás, egyrészt meg ez még a múlt heti (bocs, kicsit csúsztam vele, hétvégén utolérem magam), másrészt mert hírek nincsenek benne, ellenben baromi hosszú, ez az első kétórás adásunk (nyugi, nem tervezek ebből rendszert csinálni). Történt ugyanis, hogy elképesztő béna…..
Subba Game of Thrones blörping 2016.05.23 16:35:21
Nem vágom, de egyetértek :DDDD..
sztrelnyikov 2016.05.24 07:17:02
@Hodor the hodor: Te inkább maradj csöndben. Nagyon béna voltál a végén.
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/onkormanyzat_lakossagi_forum_menekultek_befogadotabor..
Nyü :(..
sztrelnyikov 2016.05.18 12:30:07
Nagy béna zene, nagy béna csapatnak B)..
sztrelnyikov 2016.05.06 07:05:18
@ehhh: Az after crying is újpesti amúgy (na jó káposztásmegyeri), bár én ebből a hangzavarból nem hallottam ki.
Subba Subba records: Mirgös tinik 2016.04.29 08:56:00
Ennek az emónak még nincs vége? Mindenesetre jó idegesek B)..
Nehéz eldönteni, hogy véletlen vagy szándékos trollkodás-e az a fotó, ami pár napja került fel a román határrendőrség honlapjára. A március 30-án kelt közleményben arról számolnak be, hogy a román határőrök hogyan segítenek a Frontexnek a földközi-tengeri Triton műveletben. Az egyik illusztráló…..
sztrelnyikov 2016.04.04 12:34:28
Subba Főnökasszony! Psota Irén 2016.02.26 14:47:01
A nyugat.hu egy fickó lekoptatós sztorival emlékezik Psota Irénre. amúgy, RIP!..
Délután egy óra körül, 1969. január 20-án egy 16 éves autószerelő-tanonc leszállt a villamosról a Kálvin téren, bebattyogott a Nemzeti Múzeum kertjébe, táskájából elővette a benzines palackot, leöntötte magát, aztán gyufát vett elő. Nem vesztette el a lélekjelenlétét.…..
sztrelnyikov 2016.01.21 08:54:18
@gyalog.galopp:

- JP nem volt gyerek. De abban igazad van, hogy mindig a fiatalok az áldozatok, mert az öreg rókák tapasztalatból visszahúzodnak jó időben - dettó ugyan ez volt itt 56-ban. Ld még: Cseh-Bereményi: Kamasz.
- akkor gyújtottak a magyar gyerekek tankokat, amikor azok lőttek. Amíg csak grasszáltak a városban (pl október eleje) és demonstrálták a szovjet-hatalmat, addig senki nem dobott rájuk semmit. Prágában is csak grasszáltak fel-alá.
- Prágában is voltak más hősök is, mégis vannak olyanok, akiket kiemelünk közülük. Nálunk például Mansfeld vagy Pongrác - pedig egyáltalán nem biztos, hogy jobbak vagy különbek voltak a névtelen sok-sok hősnél. Tök ugyan ez JP esete. Mégis kell valaki, akinek emléket állítasz és rajta keresztül a többieknek is. Éppen azért, mert mindenkinek nem állíthatsz egyenként.
- ebben van valami, de az is igaz, hogy azok egészen más idők voltak és soha nem ítélhetünk meg senkit, amig nem kerülünk ugyan olyan szituba.
- az viszont nagyon csúnya terelés, hogy egy ilyen öngyilkosságot összemosol az öngyilkos merénylőkkel. Ég és föld. Az öngyilkos elsődleges célja mások megölése, a sajátja csak szükséges rossz. JP és BS öngyilkossága nem ártott senkinek, csak és kizárólag maguknak.
sztrelnyikov 2016.01.21 09:00:34
@gyalog.galopp: a kisujjukat mozdították. Azt hívják úgy, hogy Prágai tavasz. Volt egy történelmi, külpolitikai helyzet, amiben léptek.
56 sem a legsötétebb sztálini időkben tört ki, hanem amikor az enyhülés és a nemzetközi helyzet esélyt teremtett. Mi sem harcolni akartunk, hanem szabadok lenni.
Sőt bizonyos értelemben (te fikáztad az öngyilkosokat) a csehek értelmesebbek voltak és nem mentek bele az öngyilkosságba, hanem amikor kiderült, hogy mégsem jött el az idő, akkor visszakoztak.
sztrelnyikov 2016.01.21 09:40:42
@gyalog.galopp: Én nem személyeskedtem veled. Teljesen megértettem amit írsz. Értelmesen válaszoltam a feltett kérdéseidre. Erre te elborult aggyal nekem támadsz?

Én ismerem a történelmet. Ha te nem, akkor nézz utána nyugodtan az 56-os külpolitikai helyzetnek!
De először nyugodj le és ne legyél ennyire suttyó!