Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PesszimPista

0 bejegyzést írt és 349 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
A kultúrára is áll Ramakrishna bölcsessége a vallásokról, istenhitekről. A lényeg, hogy folyjon.Ha van kifelé belőle,le- és továbbfolyása,akkor vihet bele valami jóba A baj az iszapos pocsolyakultúrával van, ami felpeshed és megrohaszt.. és mindent áthatóan és humuszálhatatlanul is..nem…..
magyar-magyar szótár Cukorszfinx 2020.11.30 05:18:47
Kara Walker installációja Kara Walker az ősi kínai papírkivágások ötletére is készít alkotásokat:   hagyományos tuskép  ..
Az alábbi megkérdezettek válaszai alapján pecsvörkölték a "jelentés"-t. Entity and/or person Amnesty International ANKH atlatszo.hu A Varos Mindenkie Center for Fundamental Rights Central European University Civil…..
PesszimPista 2018.10.23 21:29:03
@nagyjoco: Ez nemhogy nem korrekt, de inkább csak egy fillért nem érő bullshit. A szokásos okádékcunami újratöltve.
Orbán démonizálásból annyi profitot sem lehet mára összesöpörni, amennyi egy kiflire elég lenne.
Piha. Semmi. Mondhatni felesleges.
Ami nem lenne felesleges, . . megfogni a fickót . . . de ez nem megy senkinek. A fikázás kevés. Tele van vele apadlás . . már régóta.
A picsatársadalom egyik legbájosabb kifejezése a "fenntartható fejlődés". Másodosztályú nemteljesjogú és nemigazi tagállamokban akár minisztériuma is lehet ennek a romantikusan naív kifejezésnek. Ha sorbavesszük a társadalom elpicsásodásában élenjáró fejlettisztáni társadalmakat, az egykézés méri…..
PesszimPista 2018.08.25 21:52:36
@nagyjoco: Az igazi gond csak akkor lesz majd, amikor a koncnetrikus körök egyre gyakrabban összeérnek.
Akkor lesz maj csak igazi baj, most csak "előkészület" van.
Márpedig egy birkaszaros legelő -mégha oly' nagymúltú is, mint a mi Európánk- nem fog elbírni ennyi koncentrikus tenyészetet.
Az, hogy hirig lesz, már most is bizotsra vehető. Minden más -egyelőre- a jövő ködös homályába vész . . . .
PesszimPista 2018.08.25 21:52:42
@nagyjoco: Az igazi gond csak akkor lesz majd, amikor a koncnetrikus körök egyre gyakrabban összeérnek.
Akkor lesz maj csak igazi baj, most csak "előkészület" van.
Márpedig egy birkaszaros legelő -mégha oly' nagymúltú is, mint a mi Európánk- nem fog elbírni ennyi koncentrikus tenyészetet.
Az, hogy hirig lesz, már most is bizotsra vehető. Minden más -egyelőre- a jövő ködös homályába vész . . . .
PesszimPista 2018.08.25 21:56:14
@PesszimPista: Maga mindent kétszer mond? . . . .
Nem én.
Egyik kedvenc mottóm Brehm bácsitól való, a patkányokról írt cikkében felütés az, hogy "A patkány a legjobb apa, anya." Van egy szép film a hábéón, az Amszterdami mozaik, abban egy nagyon kedves szakállas kispapa látható a film elején, aztán a foglalkozása közben is...
PesszimPista 2018.02.20 21:33:33
@Frick László Intézet: Bájdövéj szerintem nem az (mármint legelbaszottabb tévedés), mert biza nem fogunk ingyér távozni, és nem a fejlettségünket találják vonzónak, hanem éppen fordítva. A picsoidságunk vonzza őket, mint szar a legyet.
Nem az elit csapatok jönnek az első körben. Azok majd később . . . a megüresedett helyre.
Magyarán: Nem az élcsapat tört ide be mostanság . . . azok még nem is indultak el . . . . a selejtet persze vihetjük magunkkal, ha leszünk elég karakának/kétségbeesettek az erőszakhoz . . . de félreértés ne essék, ez egyáltalán nem vidám.
Ha kigyelmed szerint ez az élcsapat, akkor kigyelmed bizony tévedésben van. Lesz ez még roszabb is.
Maradok tisztelettel:
PP
PesszimPista 2018.02.23 21:50:08
@PesszimPista: Pardon . . törvényekkel helyett . . jogalkotással
"Ma már nem az információ megszerzése emel hatalomba, hanem a megosztása" /netokrata tétel/ Ja. Meg az információ blokkolása. A véleménynécik szivesen játszák meg magukat liberálisnak. A liberalizmusból azonban a fő fundamentális és az egészet is behálózó esszenciális véleményszabadság…..
PesszimPista 2017.08.31 23:33:08
@Frick László Intézet: Én kérek elnézést! Azt azért azt vettem, hogy Feri hogyan firkálta összevissza a Maszopot. Azt is vágom, hogy anyóspajti, meg kreatívkönyvelés, meg miegyéb, meghogy az ország nagyságos –sajnos ittmaradt- eszetokjai őt akarták, de aztán meghágta őket. Mondom, zseni a fickó.
Azt is vágom, hogy a jobbik a ballikkból lett, máramennyiben a megfelelő választási évben vizslató tekinteteinket a vonatkozó választókörzetek eredményeire vetjük. Aki maradt az meg Ferié a halálig, vagy még tovább.
De! Az, hogy Ferink –képességeihez és lehetőségeihez mérten- miért baszarint szét minden ellenzéki rezdülést, az nem világos.
Van ez a káosz elméleted, miszerint mindenki, aki csak ellenzékinek is tűnik egy kicsinység, semmi mást nem csinál, csak szalámizza a Felcsúti törpe elleni szavazótábort. Empirikus alapon ez tényleg igaz, de mi is ennek az okája? Ez az én valódi kérdésem.
Az, hogy Viktátorunkat a káoszba akarják belefullasztani az még alapvetésként érthető lenne, ámde láthatólag –kellő időtávon belül- nem igazán kivihető. Ráadásul nem ártana belátni, hogy a káoszt odáig fokozni, hogy az áhított cél megvalósuljon, egyet jelent azzal, hogy utána már nem is lesz érdemes kormányozni.
Na én ezt nem értem. (Az irányultság rendben, a szereplők adottak, a végcél is látszik, de . . . .)
PesszimPista 2017.09.18 19:48:25
@Frick László Intézet: Az is bitangos amit most a maszopos tventipercentről böffnetett, de ha kibővítjük a korábbi . . . sohasem látott, és így végül meg sem vett Orbánt terhelő orosz iratokkal . . . egyensen zseniális.
Táncolj Feri!!!
PesszimPista 2017.09.18 20:53:59
@PesszimPista: Bájdövéj, ahogy visszafikkantotta Kósa Lajosra az egészet, az meg már ritmustechnikailag is bravúros volt. Már várta a saját maga által vetett hullámokat . . . és deszkájával fel is pattan azokra.
És így lett a korábbi herr cénpercentből miszter tventipercent. Naggyon jóó!
Megintcsak bájdővéj nekem szerencsém volt személyesen interaktálni Kósa úrral, és speciel nyoma sem volt ott percenteknek. Ez persze csak egy alkalom, és lehet, hogy a projekt sem erről szólt, de részemről a tapasztalat ez volt. Aztán lehet, hogy máskor cén, avagy éppen tventi, de én -sokakkal ellentétben személyes- tapasztalatom az egy percent sem.
Ellenben ha Kósa úr negatív oldalát is ki kell emelnem, az az lenne, hogy druszája Oláh úr seggét akkor sem rúgta szét, amikor arra midnen lehetősége megvolt. Talán jobbnak vélte egy jellemgyenge, fogható ellenfél meglétét, és helyén hagyását, mint egy esetlegesen "valósi ellenfél" színre lépését.
Ez a béjdövéj már csak marad, . . . tehát: Bájdövéj Oláh úrral is sikerült bizonyos keretek között interaktálnom, és sajnálatos módon elsőre mélységesen nyilvánvalóvá vált számomra, hogy éppen csak az anyját nem adná el három forintért, de ez kizárólag annak köszönhető, hogy -a szoros kötelékekre tekintettel- érte talán háromötvenet is kérne.
Ám akkor még nem is beszéltem Szokai és Kupper féle vonalról, de nem is fogok, mer akkor már felcsévélhető lenne a vezető fonál. (Mentségemre legyen mondva, fiatal voltam még és bohó . . . de benőtt a fejem lágya.)
Dudi meg itt folyton erről beszél, hogy politika, meghát nem minden az aminek láttatni akarják, de hát . . . . végtére is csak lópikula . . .
magyar-magyar szótár igazság 2016.12.28 07:44:04
Igen szerencsés ember vagyok mindenidők Homo Sapiens-ei között. Ugyanis mindenidők legfejlettebb korába születtem. Embernek ilyen jó dolga sohasem lehetett máskor, mint korunkban, ami a legkorszerűbb kor is. Itt van például csak a véleményszabadság. Az embernek ebben a korban lehet a legszabadabban…..
PesszimPista 2017.01.01 21:53:13
@Frick László Intézet: Vonnegut egyrészt irdatlanul depressziós, másrészt olyan mértékben élet igenlő, hogy az már néha jobban fáj, mint a depressziója.
Harmad részt pedig olyan mértékben szabadgondolkodó, hogy az néha a két előbbi attitűdjét is képes űberelni. (Liberális???)
Ha majd egyszer megboldogulok, mindenképpen szeretnék a közelébe kerülni.
Csak, hogy szórakoztasson egy kicsinység . . . ha már életében/életemben is sikerült . . .
Megígérem, próbálom majd én is . . . őt
A minap még a sorosozásban a szalonzsidózás egy népszerű formájára mutattam rá. Azt hiszem ez a lárvája (régimagyar: álcája, álarca)  a vén gecinek egyre időszerűtlenebb...
PesszimPista 2016.09.09 22:01:54
@Frick László Emlékzenekar: "Szerintem Arschmahler Merkelt is zsarolják, nem tudom elhinni, hogy önfejétől ennyire picsa."
És magát Dzsórdsz Szórájzt is.
Eleget tett ő azért, hogy meg lehessen zsarolni. Gondoljunk csak a fekete szerdára, amin egyrészt gennyesre kereste magát, másrészt megrángatta a fontot úgy mint Floki a lábtörlőt. Ha jól tudom akkor mai napig nem mehet a Királynő felségterülete alá tartozó földdarabokra, mert lecsapdázzák britek, mint a pinty.
Azt sem hiszem, hogy a "Brexit" szereplői, jelesen az ominózus szavazást kiíró David Cameron, valamint az azt megnyerő Nigel Farage (kifaszomaz? Tudja egyáltalán valaki?), nem voltak megzsarolva.
Mindkettő eltűnt a szavazást követő két héten belül, mint az aranyóra. Egy valódi "demokráciában" persze -a népek- nem hagynák, hogy az ilyen sorsdöntő kérdések szereplői hirtelen csak úgy leléceljenek. Valszeg azon hirtelenjében fellógatták volna őket -a nemesebb szervüknél fogva- valami magas, a tűző napon elhelyezkedő szúrós dologra, de hát nekünk csak ez fékezett habzású "demokrácia" jutott.
Egy vicc az egész . . . rossz vicc, de hát ez van.
Képzeljük el Adyt Dévénynél , betör pedig az Új Időknek Új Dalaival, aztán az ezen lelkesülteket pedig (pl a kamasz költő József Attilát) elkezdik csúnyán baszogatni azért, amiért pedig Adyt fennen istenítik. Dévény - kép forrása  ..
PesszimPista 2016.07.20 22:35:35
Eszterházyt én még fiatal koromban bújtam először.
Már akkor is azon voltam, hogy amit olvasok, az csak egy érzelemhullámzás. Nem feltétlenül -és minden olvasónak- összefüggő, értelmezhető információ/szöveg/érzelem folyam, hanem csak úgy összességében egy "folyam".
Olyan folyam, ami az írót interpretálja, az olvasó igazán nem számít.
Szerintem ez a fajta manifesztum igen keveseknek fordítható át -már csak részleg is akár- a saját érzelemfolyam/inercia rendszerébe.
Ami megragadható, az a hangulat/érzés, de ez szerintem a zemberek 90%-át ki is zárja az értékelők köréből. Az ezen alul/felül maradók még egy jó része is csak "műértő" (avagy sznob fasz), meg csak úgy csinál mintha bárhogy is megérintené/megértené/értékelné, pedig sokszor nem is. Beeee . . .
Én arra jutottam, hogy Eszterházy végtére is csak egy Ottlik biturbó. Úgy biturbó, mint a Maserati a 80-as években. Mindennél jobb ami az érában abban a kategóriában (GTI) volt, de mégsem fenséges, úgy mint korábban voltak/vagy akár lehetett volna.
Mindazonáltal amit ebben a "Flow"-ban a mester tolt, azt nem lehet felülírni. Olyan volt, mikor olvastam, mint valami rodeó. Folyton cibált, löködött, nyugtatott, majd elaltatott és aztán megint rugdosott. Folyton egyensúlyozhattam ő és Én, a szöveg, a jelentés, és az érzelmek között, emészthettem mindent egyszerre, majd újra és újra.
A zsonglőr megpróbált zsonglőrré tenni engem is. Nem sikerült, és ez nem az ő hibája . . . de . . . .
KÖSZÖNÖM.
(RIP! . . . . Ennyi)
Statisztikázni hogyan is lehetne ilyesmit, így hát csak gyöngéden, alsóhangon becsülöm meg:..
PesszimPista 2016.05.20 22:26:09
@bs395: Biztos nemolvasott a makroökonómijáról. Merha tudná . .
De hát ő is érthető . . ő szavazatokra vadászna inkább, ha lehet. A jövő generációja, meg majd drágábban veszi a lisztet. Márha lesz ki kitermelje az ingyenzsetont.
Más: Ez a proletár semmitajövőbenézés azért igencsak átvonult a felsőbb rétegek irányába is. Azt értem, hogy a picsameber köt csak biztosítást, de ugyanez a picsaember nem lát pár évnél tovább egy centivel se. Biztosítást is csak azér köt, hogy acitróenautója ha összvetörik akkor ne legyen olyan izibe instant érvágás, mer akkor nem vehet magának csak úgy egy új ájakármit, meg csak horvátba mehet nyaralni aznyáron. De az, hogy az ő döntései társadalmilag hogyan hatnak rája majd öregkorában, és gyermekeire az ő elhunyta után, arra már csepp esze sincs. Az, hogy ez a felsőproletár ellát akár három év messzeségbe is, az csak vékony hártya a semmire húzva. Mondjuk ki! LÓFASZ!
Ps.: Nemmintha, de a minap sikerült együtt ebédelnem egy nem kicsiny cég nem kicsiny osztályának nem kicsiny fizetésű vezetőjével, és hát ahogy ez a jóember a tányérjába hajolt . . eddvén a rakott kelkáposztát, . . . fassetuggya, de azért az embrnek legyen tartása . . . ne egyen már disznó módjára amúgy és folyton az ájfónjára sandítva kicsinység (Vagy már én öregszem?)
PesszimPista 2016.05.21 22:10:54
@bs395: Értem, én is megjártam már "Tolnát-Baranyát" az elmúlt éveim alatt, de egyre inkább úgy látom, hogy az underclass bizonyos sajátságai már nem csak a lumpenproletraiátus köreiben vannak jelen. Ez azért kicsinység aggaszt. Merhát ugye ezek a jóingesek lennének a mai (legalábbis kis-közép) póggárság alapja, vagymiaszösz. Ők termelik a GDP-t (a saját felfogásuk szerint mindenképpen), és ennek (a képzetnek) tudatában is vannak. Ha már így, akkor azonban ennek fejében Ők követelhetnének maguknak és utódaiknak, valamint akár az azok után következő nemzedékeknek jobb oktatást, egészségügyet, kicsit rendesebb politikusokat, meghát úgy általában mindenféle mijalófaszt.
Ehhez persze kellene léteznie ebben a körben valamiféle értékkonszenzuson alapuló csirigamónak, amire némi jóindulattal azt lehetne mondani, hogy: "Íme! Ezt akarjuk, ebben hiszünk."
Enélkül, azonban nincs ennek az összehordott valaminek jövője sem.
Vazz! Tényleg öregszem.
PesszimPista 2016.04.28 22:17:16
Kedves Hella!
Nem is tudom, hol kezdjem, mert kegyed amolyan újlipótos állatorvosi lóvá kezd válni, és mint ilyen, több irányból is egyszerre szemlélhető. Ennek okán nem is tudom honnan kezdjem a szemlélődést. Az azért azonban erősen látszik, hogy az örök elitgimis fényesség ragyogásán túl, itt-ott azért elég erősen kilóg az afrik.
Górcső alá vehetjük -példának okáért- kegyed manifesztációját, legalábbis ami a jelen blogot illeti.
Naszóval:
Ad.1.: Folyton folyvást fikázod Dudit.
Alfejezetek: Ha ír valamit azért, ha írsz neki és nem válaszol azért. Ha írsz és válaszol, akkor pedig azért. Ha nem írsz és válaszol . . .
Ad. 2.: Folyton fenyegetőzöl, hogy ez már tényleg nem járja, és te ide nem jössz többet, de ezt sosem tartod be. Olyan vagy mint a Farkast kiáltó fiú. Ez ugyan egy darabig vicces, de aztán inkább hiteltelen.
Ad. 3.: Folyton kioktatsz/lesajnálsz/lehülyézel/fasisztázol . . . . mindenkit akit csak látsz, Hannin és azokon kívül, akik csak azt fújják amit te. (Mondhatnád, hogy ez nem adekvát, mert rajtad és Hannin kívül hasonszőrűek csak a pillanat tört részéig teszik be ide a"lábukat", így ez a pont akár lehetne irreleváns is, de mint attitűd, mégis jellemző, így említést érdemel.)
Ad. 4.: Ha partnerkén tekintve rád táncba hívnak, te úgy teszel mintha, de aztán egyből ki is sasszézol, szép sorjában bizonygatva, hogy a partner a lábadra lépet, merthogy nem jó táncpartner/nem eléggé képzett sehogyansem/ergya majom/vagy éppen végső soron egy faszista pondró, akinek -fügetelnül a feltett kérdés minőségétől/milyenségétől- nyugodtan mondhatod azt, hogy egyszerűen azért nem válaszolsz, mert nem partner, aka alattad áll. (Egyszerű, ám mégis minden esetben hatásosan bevethető páncélököl. Gondolom szofisztika órán itt megállnak az elitgimiben.)
A gond ezzel az egésszel az, hogy akár még együtt is élhetne vele akár Jocó, akár Fene, még én is (Dudi ugye kénytelen, míg be nem zárja a bazárt), csak hát bármerről is járjuk körbe, sivatag ez a javából. Akárhogy is szomjúhoznánk a bölcsességedet, végtére is csak azt kapja itt szinte mindenki, hogy "Azt már nem! Fasisztáknak/ergyáknak/rövid, hosszú és közepes pöcsűeknek/kék, zöld, barna és szemszínűeknek én ugyan meg nem mondom!" Ezek után persze felmerül a kérdés, hogy van mit mondanod egyáltalán?
Azon kívül, hogy ergyák/fa . . . . . . kapjátok be!
Lássuk be, ez azért igen sovány vacsora.
Így persze senki nem csodálkozhat azon, hogy semennyire sem veszed észre, hogy ez az újlipótos marhaság vezetett oda ahol most vagyunk. A korábbi rezsimek álságosan altruista, ámde a végsőkig lesajnáló hozzáállása, a felelősségvállalás teljes hiánya, az ÖNREFLEXIÓ-ra (te mint tanár gondolom ééérteeed) való teljes képtelenség.
És hát legyen neked! Neveltessétek gyermekeiteket elit iskolákban, kapják meg az elérhető legfaszább oktatást, de az igazság, az, hogy az otthonról hozott irányultsággal együtt ez még így is kevés. Mert mindebből egyszerűen hiányzik a nagyszerűség.
Anélkül meg csak ugrálhatnak a jól iskolázott porontyok akár itthon, akár külhonban vmi multi, vagy akármilyen cég vmilyen szintű vezetőjeként, és ugyanúgy fújhatják majd a mantrát, hogy a parasztoknak/fasisztáknak . . . .
De nem lesz abban semmi nagyszerű. Semmi ami majd a jövőben megkerülhehtetlen értéket teremt. De jól fognak élni . . . Mondjuk . . . Egy bizonyos értékrend szerint . . . Ennyi.
Megígérhetem, hogy ez volt az utolsó (vagy talán utolsó előtti) hozzászólásom TE témában.
Minden jót neked!
PesszimPista 2016.04.30 22:58:15
@Hella B.: Hoztad a formád. "Jó, neked nem vagyok szimpi." ezt meg ugyan honnan vetted? Ilyeneket olyanok szoktak mondani akiknek önértékelési problémáik vannak.
"Ha jól értem, ezek szerint, ha valaki veled egy véleményen van, az simán kommentel, aki más véleményen van, az meg "osztja az észt"." Nem várom el senkitől, hogy egy véleményen legyen velem. Végtére is akkor kurva unalmas lenne az élet.
"Bármilyen nehéz elfogadnod, nekem ez a véleményem, mint ahogy más Fenének, vagy Jocónak, stb a véleménye. Nem látok ebben problémát, hogy ezek a vélemények különbözőek." Értem én, hogy a te különböző véleményed pont olyan jó, mint bárki másé, . . . . akit leszarsz.
A pontokba szedés, csak egy strukturális kérdés, nem vmi pedellusi allűr, de hát úgy látszik egybeesett előzetes egyéb tapasztalataiddal. Erről azonban én nem tehetek! Pealse respect! Tudom nehéz, de hát itt válik el a …a … -tól.
Ez sem rossz: "hogy látsz egy kommentsort, amiben van valaki, aki szeerinted egy hülye picsa (én)" veled szólva: "Ezt csak te mondtad magadról. ;-)" Ez a visszakezes jelző-aggatás megy neked ezerrel. Ha rám hallgatsz, . . . ez nem igazán elegáns.
"Egyébként egyszerű genderprobléma" . . . legfeljebb neked. Nekem nincsenek ilyen problémáim. Mélységesen tisztelem a nőket, még akkor is, ha ők magukat éppenséggel nem hajlandóak. Erről közeli ismerőseim, és mégközelibb hozzátartozóim regéket tudnának zengeni. Nem beszélve Ex nejemről. Ilyen vagyok. Sokan nem értik, de ezen nem tudok változtatni, és nem is akarok. Ezt benézted!
Aztán jön: „Mert az hitték, hogy pasi vagyok.” ami csak arról szól, hogy magadat férfinak álcázva mindenki emberszámba vett, . . . még én is. (Mondod te.) Ez így meg csak egyszerű önigazolás. Te elmész vhová fiús névvel, fiúsan írsz, és vársz valamit . . . és megkapod. Tetted ezt álnéven, (gondolom) álstílussal (mert hát szerencsére van sajátod). . . . kiálltál a sarokra . . és leszólítottak. Ettől akkor miért is kéne térde rogynom? Már megint akartál valamit, és megkaptad. SUCCESS! akarom mondani BULLSHIT!
Még egy gyöngyszem: „egyébként nem haragszom rád, csak hozod az átlagot ilyen téren.” Inkább haragudj! :-DDDD Ez a fordulat annyira ergya, hogy már majdnem jó!
„tudod mit, én is bepontozom” hátha a többiek is megértik. :-D Ez is egy olyan szokványos/unalmas fikázós/lesajnálós fordulatod, amiről beszéltem.
„És mondd Pista TE kire tetted az X-et? És kire fogod?” Fidesz/LMP aztán LMP/Fidesz. No erre vargyá gombot! A jövőben is hasonló terveim vannak. (A szocik és Feri és szatellitjeik NEM, Jobbik NEM . . ami marad . . . majd meglátjuk . . tartok tőle protest lesz) Most te jössz!
Maradok tisztelttel!
PesszimPista 2016.05.01 21:21:31
@Hella B.: "tévedsz, ugyanazzal a stílussal írtam, elég volt csak fiúnévtáblát kitenni."
Akkor jó, ikszelj be magadnak egy piros pontot.
„3 perc alatt képesek profilozni valakit :D” már megint magadat osztod ki másra. Nem profiloztalak, csak reflektáltam. Leírtam, amit én (itt, ebben a szűk keresztmetszetben) látok.
Fityisz: az igazság az, hogy én belülről ízlelgettem a maszopot. Amit ott láttam, ahhoz még a fityiszék a mai napig nem értek fel. Sem lopásban, sem opportunizmusban, sem a választók leszarásában. Van még hová fejlődniük na. Te nem láttad, te azt hiszed, ez most éppen már mindennek a teteje. Nézőpont kérdése.
„De orbán miért lophat?” nem lophat, csak hát be akarja hozni a sok évtizedes lemaradást. Tempózik rendesen. Ennyi. Ez olyan mit az időjárás, eső esik, politikus lopik. Ha egy nem lopós gárdára vársz, várhatsz a világ végéig.
„Amúgy írtam a beszélgetésünkről egy cikket, . . . . . roppant jól szórakoztak rajta . . . . „ Örülök, hogy örültök.
További jó szórakozást!
Kétségtelen, hogy a lehetséges világok legjobbikában élünk. És ráadásul még a lehetséges legjobbvilág legszebb korszakában is.  A Kettes Számrendszer korszaka ez, nem szükségtes semmiben sem kettőnél tovább számolni. Álláspontból is kettő lehetséges -egy és még…..
PesszimPista 2015.11.07 23:10:36
@Frick László Intézet: Pontmostanság volt szerencsém a hírösenszépésjó Sveriggéből rokonyokat fogadni. Már sokan voltak ott másodgennyerrácijjósak, meg amár ő rokonnyaik is, így volt ott mindenféle szerzet. Echte cigajner/unkórisser sverigger, meg már ott született, mógyariul csak makogó, meg mindenféle echtesvéd őrokonnyaik is. Voltak vagy 20-an.
Én, ugyebár lévén úrigyerek, gondoltam kerülöm majd a migratio-s kérdéskört, merugye ez mégiscsak egy családi összvejövetel, vagymiapéló.
Nodeazeggyik tajtigsvédus csakszóba hozta.
Aszondta, hogy nemérti miafasz van náluk, mer'hogy senki nem beszél a valóságról. Hogyaszongya: A "regisztrált" gyerekek jó része 1999. jan 01-én vagy 2000. jan 1.-én született, közbemegmár a szakálla is verdesi a térgyit nekkijek. Meghogy a Trelleborgban menedékül kiutalt fűtött faházak, és a napi koszt mellett felszólaltak kigyelmik, hogyaszongya ők nem a zerdőbe kívánnak lakni, mer'az nem stokhóm.
Úgy a kétharmaduk el is húzott vagy két napon belül, és azótais csak bottal űtögéjjék az nyomjaikat.
Adabszurdum nem volt ott svédus, aki aztat ne mondta volna, hogy amikek a médejjákokba mennnek, azokbiza mindek hazugságok, és nem azok a tényféleségek, amiket őkek ott a kis falujukba látnak és tapasztalnak. A 15-16éves "gyerekek" min25-35 éves férfiak, szinte sehol egy nő valódi gyerekkel, eceterre-ecetarra.
Dudi, te meg hüllye vagy . . ahogyan emezek a fasszista Svékusok is.
Az orális (a tablettás) fogamzásgátlásig a gyerekcsinálás férfidöntés vagy munka volt. Az 50-es években a lányok szerettek volna gazdag kulákgyereket fogni férjnek és kulcsolták rá a legény farát az ölükre, ki ne húzd,, verjed belém még, gyerünk!. Debizony a zsírparaszt…..
PesszimPista 2015.10.11 23:42:59
@Lujza Steinmann: Kicsit bővebben: Nem hiszem, hogy amit Orbán csinál az jó, nem hiszem, hogy amit az EU prominensei csinálnak az jobb, legyen az bármennyire is européerebb, mint a „konzultáció”.
Sajnos azt sem hiszem, hogy a probléma (nevezzük így) megoldása hamarabb érkezik, mint ugyanannak eszkalációja. ÉS ez az igazi baj!
Egyszerűen önző vagyok! Gyarló! Nem tudom a dolgokat kellőképpen fentről nézni, még akkor sem, ha épp ezt tanácsoltam Dinamukinak az imént. Egyszerűen skatulyába zár a szaros kis életem. Egyrészt szánalmas rövidsége okán, másrészt azért, mert egyszerű kényelmességemben úgy gondolom, hogy jó lenne, ha nem kéne megválaszolhatatlan kihívások elé állnom arra a kis időre ami még hátra van.
És persze azért nem fogom hagyni, hogy az élet helyett ilyen percember faszok rángassanak meg, de tartok tőle, hogy az élet ettől még nem fog e tekintetben kímélettel bánni velem az elkövetkezendő pár évben . . . és fájó, de érzem, fel kell majd adnom a "kényelmemet" . . . önmagam helyett.
PesszimPista 2015.10.14 21:11:32
@Lujza Steinmann: Lujza . . te meg egy dolgot nem veszel észre. Miszerintis, hogy ezek a birkák, . . ugyanazok a birkák.
Most tényleg. A szocik alatt szerinted máshogy ment? Ezek a fiúk a seggükből túrták elő ezt a nagy tudást amiveléppen élnek, vagy tanulták valamiféle kútfőből? (Tanulták . . de ezt Dudi is hiába magyarázza már itt idétlen idők óta.)
Ez van! Szegény ember vízzel főz.
De nyudodj meg, a ptásördögcigányfűrerfelcsútitörpe is csak ezzel főz, pontosan ugyanúgy, mint ahogy az elődei is tették.
Nyugi! Legalább víz!
PesszimPista 2015.10.17 21:54:24
@Lujza Steinmann: Upppsz! Na ja! Ezek is mint azok . . . de nem ugyanúgy. Bővebben: Ezek is meg fognak . . . mint azok, csak nem ugyanúgy . . . nyugi!
Amit az elődeik elfelejtettek a nagy (nagyjából ugyanolyan) harácsolás közepette, az annyi, hogy egy prosperáló vilgazd. környezetben nem hagyhatják az országot csöbetűs helyzetbe konyulni.
Hiába fikázza bárki (nem kevesen voltak ilyenek) pl. a devizásmentő csomag úgy kellett mint egy falat kenyér. A bankok nem ingatlanos cégek, hogy több százezer ingatlan kezelésével, majd kényszerárverésével foglalkozzanak, romba döntve az egész ingatlanpiacot.
A KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztár sem volt más, mint fából vaskarika, amivel a bankokat tőkésítették anélkül, hogy valós követelmények és hathatós felügyelet mellett gyarapítsák a tagok vagyonát. (Néztem egy pár piaci vs. KMNYP hozamgörbét, és korrelációt csak a lejtmenetben véltem felfedezni, hegymenetben igen fékezett habzású volt az egyezés.)
Az sem tartom fiaskónak, hogy a sokgyermekes dolgozó szülőkkel rendelkező családok adókedvezményben részesülnek, és nem csak azért mert nekem is van egy nagyon kicsi szakajtónyi kölköm(akiknél a korosztály eltolódás okán nem is igazán élem meg a "jót"), hanem úgy általában.
Ennyivel azért többet tudnak. Persze amíg adnak az egyik kezükkel, addig azért vadul turkálnak a másikkal, csak hát az a korábbi fránya szoci aránytévesztés . . . az azért nekik játszik. (Mer' ugye hát a szarnál egy kicsit jobbnak lenni azért még nem egy nagy trúváj. Nincs magasan a mérce na!)
Mennek majd ők is, mert kell majd ennél több is.
Azt azonban nem értem, hogy kivel is képzeled a nagy "rendszerváltást", mert ugye ehhez kellenének azok a borsodi (északkelet MO úgy alleszcuzammen) exszoci szavazók, akik beemelték a jobbikot a parlamentbe, meg azok a kiábrándult mókusarcok, akik nem is mennek el szavazni, mert azt hiszik, hogy ők nem urai a saját jövőjüknek (csak a pofájuk jár), . . . meg még egy csomó értelmes, a saját jövőjét meghatározó körülményekkel, és az azokra adható adekvát válaszok lehetséges körével legalább alapjaiban tisztában lévő haladó gondolkodású szavazók.
Hány ilyet látsz magad körül????
Most kicsinység tedd félre a: "Mindenki benácult, csak én vagyok repülő, meghogy a csendes többség meg retteg." hozzáállásodat, mert hát vízzel kell főznöd . . . neked is . . . ugyebár.
A netokratív demokrácia leglényegét a Nagy Könyvelői Képletben ábrázolhatom a legtömörebben. Kétfajta könyvelő létezik: a kreatívkönyvelő és az agyatlan kontírozó, begépelő, szabálykövető, parancsteljesítő, önállóan nem működő könyvelő Minden…..
PesszimPista 2015.08.07 21:59:49
@ifsz: Engem ez a Stanislaw Lem féle Kiberiáda, "Hatodik utazás, avagy hogyan épített Trurl és Klapanciusz másodfajú démont az okleveles zsivány számára" című ópuszra emlékeztet.
Ahogy a keletkeztetés, és a tárolás, úgy a feldogozás költsége/hatékonysága is csökkent/nőtt, és ez azért aggasztó.
Nincs ingyen leves/net/infó/pornó/móka . . . semmisemnincsen ingyen.
magyar-magyar szótár demagógia 2015.07.16 13:28:27
dedicated to Hannibal Lectur Görögország szivesen körösztöli magát amúgy A Demokrácia szülőhazájának is. Pedig a demagógia szülőhazája is kb csak úgy... (és annyira...) ... Egyébként a jó demagógia olyan mint a jó bűvészmutatvány: leleplezhetetlen. Az a politikai…..
PesszimPista 2015.07.26 22:23:55
@Lujza Steinmann: Szal, hogy a hintába ülést mellőzve, egyből a közepébe csapjak, sztem nincsen jó, meg rossz gyűlölet. Te most azt mondod, hogy a cipőbe köpőé a rossz, a tied meg a jó. De hát nincs ilyen, . . . a gyűlölet az gyűlölet oszt punkt.
Ha már fel kéne osztani, akkor van a félelemből, ostobaságból, az önazonosság hiányából fakadó gyűlölet, és van egy sokkal szofisztikáltabb (és szerencsére igen ritka), amikor mindez az ostobaság hiányában értelemmel is társul. (Mondjuk legyen az első a köpködői, míg a második pl. a göbbelsi fajta.)
De mindegyik csak gyűlölet, és alapjában azért semelyik sem jobb, vagy rosszabb, vagy éppen indokolható bármivel is.
A cipőbe köpés, mint gyűlölet, vagy annak általános megítélése nem változtat semmit a gyűlölségen magán, mint ahogy a cipőbe köpő gyűlölése is csak gyűlölet, de hiába a jó célpont, attól ez még nem lesz jobb gyűlölet.
Kurucinfos: Leszarom. Tán kétszer mentem oda, de semmit nem tudtak mondani ami érdekelt volna. Hogy miért van egyáltalán, és ki fizeti a révészt? Vannak ötleteim (merthogy az olvasók nem igazán tudnak/akarnak áldozni ilyesmire), de ez már konteó kategória lenne.
Azt azonban bizton állíthatjuk, hogy a régió (melynek részei vagyunk) destabailizálása egyszerre többek érdeke is. Nemhiába, hogy mindenki üldözi, de senkinek nem sikerült még elérni. (Ez sokkal profibban van megcsinálva annál, mint amit vitya, vagy vona , vagy akár feri, vagy bármely más politikárius ebben az országban össze tudna hozni . . . . bármikor is.)
PesszimPista 2015.07.31 22:38:18
@Go Jóska: @Lujza Steinmann: Így egyszerre válaszolni . . ez már nem semmi! :-D
Lujza csak odaszúrtad azt a "Oravecz"-i énemet leszóló mondatot. Ehh . . . na mindegy.
Mindenkinek: Azokba a cipőkbe köpni nem lehetséges!
Nem azért mert nincs holokauszt biznisz, mert van. Nem azért, mert akik oda rakták, értenének bármit is abból a fájdalomból ami az alattuk lévő kövekben van.
Hanem tisztán csakis azért, mert ott emberek haltak méltatlan, csúfos, állatokhoz sem méltó halált, állatokhoz sem méltóan viselkedő emberek keze által. Ennyi! (Már) Megint csak punkt!
Aki ezt nem érti, annak nem kell magyarázni. Aki meg érti, az nem bizniszel vele, mert az meg ugyanúgy kegyeletsértés, mint a köpés. A faszér kell nekem itt koelhóskodnom olyan dolgokban, amik olyan egyértelműek, mint, hogy ne lépj a küszöbre? (aki nem érti annak ezt sem magyarázom el)
Lujza . . csak neked: az, hogy az adódból Feri, vagy Viki, Vagy Köpős mereszti a seggét ott a melegben, az egy nagy kibaszott gancegál! Amíg ezt nem érted meg, addig itt fogsz köpködni. (Bocs . . nem úgy értve)

Ps.: Nincs hajtincsem . . nekem sem.
. . Már . . pedig volt . .de akkor még Kozsónak nem volt . . . mer még Kozsó sem volt . .
PesszimPista 2015.07.31 22:45:39
@PesszimPista: Na szóval ez a kozsós rész elmarjult itt kicsinység . . szóval akkor amikor nekem tincsem volt, akkor már valszeg volt kozsó, mer' én istenbiz nem vagyok olyan öreg, hogy ne lett volna, csak akkor még kocsor zsolt volt a neve. (Hogy a Jóisten tegye az őtet megillető helyére!)
magyar-magyar szótár spät 2015.06.18 02:55:41
Az internetes gecimédia egyik legvégsőbb & büszke érve a másodpercre-kész frissesség és fjúcsörbemutatás. Ehhez képest olyan poenvideócskákkal etetik a szerintük butaparaszt népet, ami egy már harmadik éve mindennapos és még csak nem is abbyira durva szituációt ábrázol…..
PesszimPista 2015.06.27 22:24:00
@Frick László Intézet: Ez biza így van. Én még 2000 környékén kérdeztem meg a haveromat éppen németben járván (ő ott nőtt fel vala), hogy miér' van az, hogy a kukásautókon hóhdajcsok feszítettek, és nem pedig törökök? "Mer' az a meló jól fizet"- volt a rövid, ám de lényegre törő válasz.
Megjegyezném még, hogy a jutyúbon, ahonnan ez a vidijó is van, van egy "jóval" korábbi -2007-es- felvétel is, ahol is még csak kb. 8-10 mókusarc hepciáskodik. Persze nem széles látókörű . . akarom mondani látószögű kamerával vették fel . . . azt sem.
Ehhez a bevándorlós picsogáshoz meg csak annyit tennék hozzá, hogy a sógornőm éppenséggel bevándorló, ás úgy adódott, hogy kb, egy éve ő viszi a hátán a bátyám családját, minden szó nélkül. Ja, . . és van kb. 45 kila vasággyal együtt. Höhhh Amikor a bátyja itt volt látogatóba, megkérdeztem, hogy milyen is "arrafelé" a helyzet. Mondta, hogy ha bár ő nem katona, de ha kell egy óra alatt teljes menetfelszerelésben megy fel a hegyekbe harcolni a többi hasonszőrű "haverjával". Erre én botor mód mondtam neki, hogy minek ennyire feszülni, mire ő mondta, hogy ha ők nem feszülnek, majd -rövid időn belül- fog feszülni a helyükön(!) más, ő pedig ezt nem tűrheti, mert az ősei nem azért küzdöttek, hogy ők feladjanak/feladhassanak bármit is.
Ennyit arról, hogy ki hogyan szocializálódott, milyen környezetben, és hogy mire tartja a birkákat. (Van aki tartja . . . )
Ja! . . . . és nem muszlim kultúrkör, . . . de ez nem is igazán erről szól.
PesszimPista 2015.06.27 22:52:53
@PesszimPista: Ja és még csak annyit, hogy a dumcsi után simán híg fosnak éreztem magam, pedig a srác egyáltalán nem volt kioktató, vagy agresszív. . . . . pedig jómagam is tudom, hogy melyik végén kell megfogni az AK-t, mer' én még tanultam.
Amiről Dudi itt gajdol, és amit Hanni nem akar érteni, az talán csak annyi (persze csak az én olvasatomban), hogy ahol szűkös erőforrások mellett, fenyegetettségben, örök készültségben élnek az emberek, ott biza hozzá is edződnek ehhez. Ettől fut olyan ruganyosan a busz után . . . a sógornőm . . .is.
A vágyak, az értékrend alapvetései már mindenkinél nagyjából ugyanazok. Kaja-pia, szifon, verda, lóvé, p/f. . . . tetszőleges sorrend már nem oszt, nem szoroz.
Csak a hozzáállás más.
Tegnap Magyarország leendő miniszterelnöke pszichés eredetű nyelvbotlásban le-leendő-miniszterelnöközött egy volt miniszterelnököt. Nagylátószög: A bohózat előzménye a tréfáiról eddig is eléggé hirhedt Zsanklód Zsünker legújabb vicce, amiben egy pénzmosás és…..
PesszimPista 2015.05.08 21:59:19
@Frick László Intézet:
A kilencvenes évek második felében a nyóckerben is volt csikicsukis éjjelnappali. Nappal rendes bolt, este meg az ajtó bezárult, csikicsuki kinyitott, kívánságlista bemond, áru összeszed, összeg bemond, összeg betesz a csikicsukiba, áru betesz a csikicsukiba, osz bájbáj. Tiszta sittes cserebere . . . . . akarom mondani az USA már akkor is előttünk járt.
PesszimPista 2014.12.12 21:10:22
@A Hannibal Lektűr-attitűd: És akkor kiugrott a nyúl a bokorból.
Az, hogy Heim Péter egy fasz, az már majdnem történelem. Az, hogy Jóbarát úgy várt a megelőző ellencsapásra, mint tyúk a meleg takonyra, az érthető. (Különben egy szót sem szólhatott volna . . ahogy azt az nki komilfó is előírja.) Ő csak kiküldte a leveleket és várt, hogy az ergyák hibázzanak, . . . és lám . . bejött. (Dudi alaptétel No. 1. Pipa)
Az, hogy az usákok mennyire elkötelezett híve az antalkorrupcijjónak azt meg semmi sem példázza jobban, mintsemhogy a kétezres évek elején a balkánon (Crnagóriában éppenséggel, amely államalakulat egy túlhízott magyar megyével talán csak felér) beinduló (akkor még) Matávot úgy picsáztatták el a Nyúljorki tőzsdefelügyelettel, hogy csak úgy porzott. Magyarán: Ők bombáztak, így hát őnekijjek van ott játékterük! (Értsd: ők vehetik meg bagóért a helyi "potentátokat", másnak meg kuss! Háá nehogymá . . ingyé szórták tele a térséget gombákkal az eju helyett?)
Szóval: Sem az usákok, semnem a ruszkik nem szeretnek senkit sem igazán, és minket meg minek is ezen belül. Valóban az ejuhoz kéne húznunk, de ott meg a korábbi DE kancellár éppen a gazpromban brillíroz, és az egységes "szankcionalista" álláspontot éppen Obama fúrta meg minap azzal, hogy mármost éppen nem véli, hogy Putyint újabb szankciókkal kéne basztatni. Gondolom ennek a kijelentésnek semmi köze ahhoz, hogy Vlagyimír pár napja visszamondta a Déli ármalatot. (Meg semmi máshoz se')
Ahh . . na mindegy . . megyek is vissza . . . csak olvasok majd, nem írkálok . .
Minden jót!
PP