Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Bence

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Múltkor már előbeharangoztam, hogy más formában támad fel a Könyvesblog. Nos, itt a könyves magazin. Ingyenes, kb ott találjátok majd, ahol a Pesti Estet: artmozikban, kávézókban, ésatöbbi. Aki temetné a blogot, ne szomorkodjon, az anyagok nagy része kikerül majd az online-ra…..
Szereted a filmeket és a sorozatokat? Van androidos mobilod vagy iPhone-od? Közösségi ember vagy? Akkor a Miso-t neked találták ki.Mi is ez a Miso, és legfőképpen miért jó? A Miso tulajdonképpen nem más, mint a Foursquare TV változata, azzal a különbséggel, hogy itt nem helyekre,…..
Mondtam már, hogy mennyire rajongok a civil erőfeszítésekért? Újabb versenyző, név szerint Átlag János végzett tiszteletreméltó és hiánypótló munkát. Nem riadt meg a kedvezőtlen előjelektől, de összerakott egy helyes kis plugint, ami nem csinál egyebet, minthogy a…..
E-könyv olvasók Dühöngő 2010.10.01 22:43:15
Kedves Olvasóink!Nos, itt majdnem mindent lehet. Kivéve amit a „szabályzat” tilt és amit a jó ízlés nem enged meg. Ilyen a személyeskedés, a flame és az illegális források nevesítése (vagy utalás rájuk, hogy miként lehet megtalálni mondjuk guglin). Minden szabály…..
A Moly.hu könyves közösségi oldal felkérésére - ahol új rovatként különböző tematikájú blogok írnak saját profiljukba vágó könyvekről -, könyvajánlást írunk Nektek időről-időre, csak úgy és annyit, ahogy az egyik anya a másiknak ajánlana egy mesekönyvet az oviban,…..
Nagy Bence 2010.09.20 11:04:10
@barkaf: Sarah Gibb illusztrálta.
A hozzászólások törlésére joga van a szolgáltató által megbízott moderátoroknak, ha jogsértőnek ítélik, akár előzetes tájékoztatás nélkül is, hiszen csak így tudja elkerülni a felhasználói tartalomért való felelősséget.  Persze elegánsabb, ha a felhasználási…..
Nagy Bence 2010.08.02 13:13:14
@Wrex: Talált, viszont te nem vagy Paul. :) Ha be kellene sorolnom téged egy kommentelő archetípusba, akkor simán azt mondanám, hogy te szabadságharcos fajta vagy. Nem szólsz bele egy teljesen értelmetlen vitába, csak amikor egy látszólag nagy hatalmú fél mindenféle következményekkel fenyegetőzik, netán rendőrséggel és bírósággal, na olyankor közbelépsz, és bevállalsz egy becsületsértést is akár. Csakhogy veled tényleg nincs bajom, sőt pontosan tudom, hogy én a haszonélvezője vagyok annak, hogy te és mások ennyire vehemensen kiállnak a szólásszabadság érdekében. Úgyhogy neked azt mondom, hogy igyunk meg egy sört, és közben valószínűleg még tanulok is tőled.

Viszont aki egy 15 éves nickre hivatkozik, de csak most regisztrált a blog.hu-ra egy komment miatt, az nekem gyanús. És éppen egy ilyen semmiről nem szóló témában, ahol még annyira sem zsidózott senki, hogy moderálva legyen. Na szóval őt szívesen megnézném magamnak... Bár ki használ ma olyan szavakat, mint a basáskodás, szóval minden bizonnyal átlag feletti műveltségű illetőről van szó, és valsózínűleg neki is jobb lenne egy sörmeghívás.

Viszont tőled, Wrex, annyit kérek, hogy figyelmeztess erre a beszélgetésre. Augusztus 10-ig mindenfelé utazgatom, és operatív ügyekkel nem is foglalkozom, utána leszek csak Budapesten, még egyeztetek a posztszerzővel és egy ügyvéddel, és akkor behajthatod a sört. Kérlek, hogy küldj valamilyen üzenetet akkor, hogy találkozzunk. Előre is köszönöm!
Nagy Bence 2010.08.02 13:38:15
@Paul Ignotus: Rendben, akkor tőled is kérek majd egy emlékeztetőt 10-e után, hogy az adósod vagyok egy sörrel meg a hivatalos magyarázattal. :) Amúgy ha jól emlékszem, nem neveztem hazugnak a posztolót, egyszerűen csak leírtam, hogy miért kapta a felfüggesztést, valószínűleg ő csak nem gondolt bele, hogy lányok sértegetése többet nyomhat a latba, mint a politizálás/zsidózás.

Azért remélem, megérted, hogy a hirtelen fellépésed gyanús volt, ritkán szoktak emberek csak így felbukkanni, főleg ilyen érdektelen témánál. Várom majd a jelentkezésed, előre is köszönöm!
Nagy Bence 2010.08.02 14:13:26
@Paul Ignotus: Hmmm, itt ez a bárdolatlan szó is, inkább az irodalmi kötődést vettem volna biztosra nálad, nem egy fiataloknak szóló közösségi oldal irányítását. :) (Amúgy magánban küldenél linket?) Szó sincs arról, hogy nincs mit csiszolni rajtam, de míg tanulni bárkitől bármit szívesen, addig a neveltetésnél már komolyabb a mérce.
Blogok. Azt, hogy a Blog.hu-nak nem feladata a pénztermelés, vagy csak áttételesen, az Index miatt. Szóval a Blog.hu továbbra is egy növekedésorientált startup, üzleti modell nélkül - következtettem, amint Blumit és Uj Pétert hallgattam arról beszélni, hogy a Twitter vagy a Tumblr…..
Nagy Bence 2010.03.11 11:15:36
Megint nem könyves bejegyzés. Szóval az történt, hogy kerestek egy előadót a legközelebbi scifi-meetupra. Mivel rettentő gyáva vagyok, a szerepléstől pedig irtózom, logikus volt, hogy jelentkezem, Kelt meg aszonta, hogy jöjjek csak.Tehát ha valaki látni akar, ahogy…..
Nagy Bence 2010.02.27 13:54:25
Gondolat Kiadó Legendás agyak 2010.01.04 14:49:00
A Moly.hu-val közösen szervezett kezdeményesben szinte minden könyv elkelt és mindről készül a recenzió, az első fecskék már be is érkeztek. Örömmel láttuk, hogy milyen lelkesedéssel fogadtátok az akciót, terveink szerint a következő félév újdonságaival is majd szervezünk…..
Nagy Bence 2010.01.04 21:14:04
bazso Szülők 2009.12.23 22:29:52
Mindenkit más és más szülővel áldott meg a sors, azonban a legtöbb ember talán soha fel nem fogja, hogy a szülei milyen szeretettel vannak irányába, talán csak akkor amikor maga is szülővé válik.Én sem voltam tudatában soha annak, hogy mi az ami otthon vár. Apám szigorú ember…..
Nagy Bence 2009.12.26 13:26:17
mit olvas az utca embere? pro domo 2009.12.01 12:23:00
kedves tagtársak, szép eredmény volt a Goldenblog 4. helyezés, de a molyon már nagyüzemben folyik a mitolvas meló... kérdezem: ne költözzünk át? (amihez persze regisztráljatok oda). itt csinálnánk egy záró statit, és szépen elhantoljuk a blogot, hm? :(a most csatlakozóktól…..
Nagy Bence 2009.12.02 17:25:53
@szamárfül: Nem mondom, hogy nem örülnék a Molyon ennyi könyvszerető embernek, de szeretem a sokszínűséget, úgyhogy annak is örülök, ha megmarad így a blog, ahogy van. Igazából azon gondolkodtam inkább, hogy miként lehetne összekapcsolni a kettőt, például csinálni olyan Moly-widgetet, amely a blogbejegyzésben található könyvek borítóit ágyazza be ide, vagy valami hasonló egyszerűséget. Most elég bolondokháza van nálunk, úgyhogy idén biztos nem tudnék vállalni ilyet, de talán később...
Sokat (értsd: 2 percet) agyaltam, melyikkel kezdjem. De praktikus okokból jobb, ha ezt könnyen megtalálják egyből az illetékesek, szóval: Versmegzenésítés. Új nekem. Még soha nem csináltam. Illetve pár hónappal ezelőttig nem. Azóta egyből kettőt is. Ezt Netelka írta, a moly.hu-n…..
Nagy Bence 2009.11.26 10:21:52
Egyre több magyar startup látja elérkezettnek az időt arra, hogy megnyissa api-ját a fejlesztők előtt. A legutóbbi a Citatum.hu. Nem hallottál még az oldalról? Én sem. Mindenesetre azt állítják magukról, hogy ők az egyik legnépszerűbb idézetgyűjtemény a .hu domain alatt.…..
Nagy Bence 2009.11.16 20:31:25
A Könyvpárbaj (konyvparbaj.hu/) a Moly (moly.hu/) adatbázisát használja. Bár nyilván a dolog szépséghibája az, hogy mindkettő saját fejlesztés, de mondjuk ez nem volt kizáró okként megadva. :)
Mint a Netkutatások blogon is írtak róla, a CheckFacebook.com adatai szerint a Facebook magyar közössége felkerült a legdinamikusabban növekvő országok közé. Egészen pontosan a 10. leggyorsabban növekvő ország Magyarország. Jelenleg amúgy az adatok szerint valamivel több mint 373…..
Na a nem-eljegyzési parti állati mókás volt -így utólag :DA meló azóta is borzalmasan rossz, beszélni se bírok róla, csak annyit, h gyűlölöm, utálom másodpercről márodpercre jobban. De most nem adhatom fel, amíg a Dani vállalkozásában nem fixálódnak a dolgok, és az már…..
A cégeknél az IT-arcok rendszerint arra hivatkozva korlátozzák a munkatársaknak a szoftverek telepítését és egyes szájtok elérését, hogy "az biztonsági kockázatot jelent a cég számára". Persze ennél mélyebb, ésszerűbb érvelést nemigen fogunk hallani. Mert ugyan…..
Röviden, ha valaki nem tudná: Van az, hogy moly.hu, könyvek körül sok-sok jófej emberrel. Ennek kapcsán volt tegnap első, nemhivatalos, fűbenülős kötetlenkedés tegnap. Szóval az egész a Margitszigeten történt, egy kellemesen tájékozódási pontoktól mentes helyen. Emiatt picit…..
…a betűk, a betűs játékok a „gyengéim”…imádok játszani, az nyílt titok… „Immár két olyan magyar szájt is van, mely a könyvolvasóknak kínál közösségi teret. Az egyik ugye a Moly.hu , a másik pedig a Könyvkolónia . Mindketten…..
Bohó Boholy bejegyzései 56 2009.06.07 22:37:00
Az elmúlt egy hét netes tevékenyésgem kimerült a Könyvkolónia böngészgetésével.( www.konyvkolonia.hu )Jó kis oldal, nézzetek be! :) Bár én személy szerint egy csomó könyvet nem találtam, ezért már vagy 10-et feltöltöttem. :)..
Nagy Bence 2009.06.08 00:06:53
Webmorzsa Könyvkolónia keresés 2009.05.27 12:04:00
Van ez a könyves közösségi portál, ami már épp kezdett volna lenyűgözni, amikor kipróbáltam a keresést. Gondoltam, rákeresek Lawrence Block íróra. Kiválasztottam a szerző fület, és beírtam a nevét: Azt mondja erre, nincs ilyen szerző: Kicsit gyanús nekem a dolog, így…..
Nagy Bence 2009.05.27 14:49:55
Az ember szűkebb ismeretségi köre azok az ismerősök, akik több-kevesebb rendszerességgel tartják vele a kapcsolatot, akikre számíthat, ha úgy alakul. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni - főleg nem olyanra, hogy visszaél valaki egy ismeretséggel -, inkább csak arra, hogy kivel…..
Nagy Bence 2009.05.11 23:27:28
Immár két olyan magyar szájt is van, mely a könyvolvasóknak kínál közösségi teret. Az egyik ugye a Moly.hu, a másik pedig a Könyvkolónia. Mindketten a saját eszközeikkel kommunikálnak online. És mindkét magyar startup a magyar online közösséget hívja segítségül ehhez.Utóbb…..
Agyvihar Csak karistolod a fogaidat 2009.05.10 19:59:00
Sokszor meglepődöm azon, hogy Amerikában mennyire próbálják a nép fejébe verni a fogselyem használatát, ami persze nem azt jelenti, hogy sokan használnák, de legalább tudnak róla, nálunk meg legtöbben csak a fogkeféig jutnak el. A fogorvosok közül, akikkel találkoztam, eddig csak…..
Az elmúlt napokban a Facebook elkezdett frissíteni az új verzióra. A változások ismét markáns hangsúlyeltolódásokat mutatnak. Nézzük is röviden, mik ezek, és hogy örülünk-e nekik. Mindenekelőtt talán a legfeltűnőbb, hogy a Facebook egy nagy lépéssel közeledett a Twitter…..