Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csodatévő dzsagodar

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye mindenkinek megvan az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című könyv? Az elsőre kicsit visszataszító felütésű műben olyan alkotásokról esik szó, melyek meghatározták a mozi elmúlt több mint egy évszázadát, és megtekintésük erősen ajánlott. Nos, a listával annak szubjektivitása miatt…..
csodatévő dzsagodar 2017.09.28 18:26:33
@MEDVE1978: Az 1:21-nél felszálló színész még csak nem is hasonlít Ted Neeleyre, ugyanis az a Simon Zealotes szerepét játszó - egyébként színes bőrű - énekes-színész Larry Marshall napszemüvegben és sapkában.

Itt látható a szerepében: www.youtube.com/watch?v=AOMgCUcmJkI
1. Cicás képek megosztása Az információk terjedésének megakadályozása, ezáltal a rendőrség munkájának megkönnyítése, illetve az áldozatok, sérültek személyiségi jogaira való figyelemfelhívás egyaránt megokolja, hogy spanyol felhasználók a twitteren cicás fotók megosztására ösztönzik egymást. A…..
csodatévő dzsagodar 2017.08.18 12:32:28
@EU zászlót mindenhova!:
Ez így ebben a formában nem igaz, ugyanis a fej homokba dugása szimplán egy ügy ignorálása. Itt viszont sokkal súlyosabb a helyzet, ugyanis nem arról van szó, hogy Európa passzív módon nem vesz tudomást a problémáról, hanem aktív módon tagadja a probléma létezését. Erre a legjobb példa az, hogy olyan "okos" véleményeket lehet olvasni, hogy tulajdonképpen ez a modern városi élet egyik új velejárója - mármint a terror támadások -, amivel együtt kell élni (vagy halni). Egyébként is számtalan egyéb halálnem létezik, amelynél statisztikailag kimutatható, hogy jóval többen halnak meg, pl. dohányzás okán, vagy az ablakpucolás közben elszenvedett halálos kimenetelű balesetekben, esetleg az urbanizálódott borztámadások által.
A cicás képes és a "nem félünk" mű demonstrációk is ide tartoznak. A lényeg, hogy elbagatellizálják és minimálisra csökkentsék az urbanizált terror jelentőségét. Szoktatják a népeket: Tulajdonképpen nem is nagy baj ezek a robbantások, úgyis városias túlnépesedés van úgy általában mindenhol.
Vannak olyan országok, ahol az a ritkább, ha egy háztartásban nincs macska. Az alábbi csárton azt láthatod, hogy mely országokban, a háztartások hány százalékában tartanak macskákat. You will find more statistics at Statista  ..
csodatévő dzsagodar 2017.07.15 20:48:13
@Csak Norris: Nagyjából ez a lényeg.
Smoking Barrels A tanú (1969) 2017.07.08 06:00:00
Kiváló filmszatíra és a miénk. Bacsó Péter filmje különös utat járt be, hiszen 1969-ben forgatták, de betiltották, 10 évig dobozban volt, és 1979-ben azért mutatták be, mert külföldön a Betiltott Filmek Fesztiváljára készültek. Aztán végül csak közönség elé került,…..
A Garda-tó 370 km2 területével Itália legnagyobb, és – a Balaton után – Közép-Európa második legnagyobb területű tava. Amiben a magyar tengert egyértelműen túlszárnyalja az – alpesi tó lévén - a mélysége: átlagosan 133, a legmélyebb pontján 376 méter! A Garda-tó kedvelt hosszú hétvégés - miniszabis…..
Józsefvárosi helytörténeti kalandozásaink ötödik állomása a ma már csak fényképeken létező Népszínház épülete, amiben később a Nemzeti Színház működött, és ami végül a kettes metró építése miatt az 1960-as években járulékos veszteségként végezte...
csodatévő dzsagodar 2017.05.12 19:59:34
Huszonkilencedik hosztom Rómában Adriano (47) volt. Ő is messze lakott a belvárostól, Róma üzleti negyedében kellett kiszállnom a metróból, ahova a vendéglátóm mindig értem jött és hazavitt kocsial. Adriano a reptérre is kijött értem, 15 percre lakik onnan. Mondtam neki, hogy várjon egy táblával a…..
Egy impregnáló spray nagyjából kétezer forintba kerül, ami azért nem túl olcsó. Szerencsére ennél olcsóbban is vízhatlanná teheted a cipődet. Sokan megtanulták a szülőktől/nagyszülőktől, hogy ricinusolaj mindig legyen a háznál, mert egy csomó mindenre jó. Többek között arra is, hogy esős időben nem…..
csodatévő dzsagodar 2017.02.08 17:19:51
Amikor nem kell más, csak egy kiadós, finom reggeli, vagy egy forró tea, egy süti, meg egy kis nyugalom: a Tündérsziget minden évszakban nyitva tart. Kivételes poszt következik: egy olyan helyet mutatunk be, amit nyáron és télen is leteszteltünk. A Tündérsziget Tihany központjában, az Apátságtól…..
csodatévő dzsagodar 2017.02.07 21:39:43
Újabb olvasói levelet kaptunk, ami egy több szereplős problémát tartalmaz és medve legyen a talpán, aki azonnal tudja a megoldást! Ubul (nyugi, én találtam ki ezt a nevet) egy ázásos problémával kereste meg házmestermedvét ami nagyon jól esett és igyekszünk is segíteni...
csodatévő dzsagodar 2017.02.03 22:04:17
@Doryyka: Ha van fejleményed írj.
Azok a fiatalok is ismerik, akik a halála után születtek, dalai a mai napig hatnak az aktuális zenészgenerációkra, életműve a magyar pop-rock legszűkebb elitjébe emelte őt. Máté Péter 150 dala között írt egy világslágert is, a zseni február 4-én lenne 70 éves...
Az előző két részben láthattátok a második világháború, majd az azt követő időszak plakátjait. 1951-re a Rákosi-korszak ereje teljében van. A megfélemlítés és - ha kell erőszakos - terménybegyűjtés időszaka. Az erőltetett iparosításra (elrugaszkodott ötéves tervek, vas- és acél országa...) és a…..
csodatévő dzsagodar 2017.01.31 18:52:46
@starace: A Royal bútoros jobb volt:
Royal bútor Royal kaszni, Royal ágyban legjobb aludni.
csodatévő dzsagodar 2017.01.31 20:08:45
@vino-et-veritas:

Azt mondják a pingvinek, ha frakk van, ing minek.

Muzikális angolna, zongorákat hangolna.
Úgy látszik, hülyeség volt csak tíz klipre korlátozni a legutóbbi nosztalgiabombát, de engedtessék meg nekem, valamiért úgy gondoltam, nem fog különösebb érdeklődést kiváltani. Azonban nagyon örülök neki, hogy nem így lett, rám cáfoltatok. Rengeteg ajánlást kaptam, ez miért maradt ki, azt be lehetne…..
csodatévő dzsagodar 2017.01.29 20:50:13
@Kelly és a szexi dög: A bili dzsoelt egyszerűen nem értem, de főleg azokat, akik valamilyen szinten pénzelték, vették a lemezeiket, fizettek a koncert belépőkért, stb. Egy olyan nagy rakás szar, amilyen sosem volt. Egy hányadék fosh kivétel nélkül az összes száma. A We Didn’t Start the Fire-t még Grammy-díjra is jelölték ezek a barmok és a rádiók ezt hányják állandóan. Végtermék az összes "produkciója", mehet a szemétdombra.
csodatévő dzsagodar 2017.01.29 20:54:56
@di Canio: A Pecsa csillagfény diszkóban ámultunk ezen a klipen. Hú bazzze kompjuter grafika, de klafa. Brutál jó korszak volt. Rég volt, szép volt.
Az orchidea elég érzékeny növény. Nálunk azonban nagyon szépen virágzik a konyha ablakában, most is éppen növekednek rajta az új virágok. Elárulom, mi a titkunk.   Az orchideánál két dologra kell figyelni: átlátszó legyen a tartó, amiben a virág van, hogy a gyökerei is kapjanak fényt. A…..
Lazarbibi Magyar kazettás magnók 2017.01.21 09:22:52
Az első magyar kazettás magnó egy szalagos volt. Na nem egészen, hanem úgy hogy egy orsós géppel volt egybeépítve. A Budapesti Rádiótechnikai Gyár mérnökei úgy gondolták így könnyebb lesz az átmenet a kazettás korszakba. A kazettába zárt magnószalaggal már az ötvenes évek végén is próbálkoztak, de…..
Hát ugye ma az van, hogy bebaszunk, mint az állat, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a blog legnagyobb sikert elérő bejegyzését felelevenítve, újabb csokrot fűzök össze a panaszkönyves bejegyzésekből. Kezdésnek hozzátenném, hogy ezek már nem annyira viccesek, mint az első kör, hiszen ugyanabból az…..
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem a Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb magyar…..
csodatévő dzsagodar 2017.01.01 18:10:05
csodatévő dzsagodar 2017.01.01 21:42:40
@vino-et-veritas: Ja, amit említesz az egy elhíresült sztori, de ezen a fotón meg az látszik, hogy ehhez a Sütő Enikős eseményhez már semmi köze sincs. Az a "hát én meg mit keresek itt?" arckifejezés látszik rajta. Egy kicsit (nagyon) szánalmas.
Speciális világörökségi különkiadás: 3 kontinens, 7 ország, 17 helyszín egyszerre. Ezúttal kénytelen voltam kivételt tenni, mert a jól kitalált kontinensenkénti felbontás itt nem működik. Az UNESCO Le Corbusier 50 évnyi munkáját egyszerre tette világörökséggé, s mivel ezek a világ több ponján…..
Néhány kép a Getty kimeríthetetlen képtárából. Sosem látott képek a zschopaui MZ-gyárból és az eisenachi Wartburg szerelőcsarnokából. NDK autó- és motorgyárak,1968-69...
csodatévő dzsagodar 2016.12.21 19:27:00
@FrundsbergW201: Melyik képen csálé? Szerintem egyiken sem.
A Magyar Nemzeti Bank megújított 2000 és 5000 forintos bankjegyeket bocsát ki, amelyek 2017 márciusától jelennek meg a készpénzforgalomban. A 2016 előtt kibocsátott, régi 2000 és 5000 forintos bankjegyek 2017. július 31-ig használhatóak a készpénzes fizetés során. Az 5.000-ből nem sajnálták az UV…..
csodatévő dzsagodar 2016.11.18 21:30:52
Durván leestek a jegyárak a Kanári-szigetekre. Tenerife és Gran Canaria is olcsóbb lett, de az igazi zuhanás a két kevésé ismert szigetre következett be - hihetetlen, de ezekre akár már 6 ezer forintért elvisz a repülő Budapestről.  Kurvaélet, a 8 ezres jegyünk drágának bizonyult, a Wizz Air…..
csodatévő dzsagodar 2016.11.13 09:03:15
@Todward: Ha sejt szinten nézzük, te egy kedves ember lehetsz.
  Erre igen egyszerű a válasz: minél hamarabb, annál jobb. Sokan már eleve úszóoviba küldik a gyereket, akár mozgásszervi fejlesztés céljából, akár kifejezetten a későbbi versenyeztetés miatt. Vagy sportoló volt az egyik szülő, netán a TF-en végzett, és azért jár a lurkó sportosabb oviba.  Az…..
Scott Ian, az Anthrax ritmusgitárosa nem kertel: szerinte a hajdan legendás bandák újraalakulása egy nagy humbug, csak és kizárólag anyagi érdekek mozgatják ezeket a vállalkozásokat. Ian ezért is értékeli különösen nagyra a Led Zeppelint...
csodatévő dzsagodar 2016.10.30 19:33:43
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
csodatévő dzsagodar 2016.10.17 21:46:06
@balogh z: Az egy dolog, hogy antinő, ráadásul a hangja, mint egy beteg T34-es tanké. Szerintem még borotválkozik is. Az arcán. Nézni és hallgatni sem lehet. A másik, hogy azt hiszi magáról, hogy humoros. Iszonyú.
Carantén A Corolla ezer arca 2016.10.11 15:00:00
50 év a piacon, 11 generáció, 44 millió eladott példány - egy rockzenekar is megirigyelhetné ezeket a számokat, nemhogy egy mezei személyautó. Habár ennek a rocksztárnak a neve mindvégig Corolla maradt, jópár lemezgúnyát és stílust magára húzott az elmúlt fél évszázadban. Julbileumi Corolla…..