Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jiszajah

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A HaHA fellépése nyomán a múlt év végén a szélesebb közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szakmai, közpolitikai minőséget képvisel a kormány felsőoktatással kapcsolatos politikája.  Azok a napok, amikor naponta aszerint változtak a…..
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..
Jiszajah 2012.03.30 00:06:57
@Counter:

Nocsak... Vincenték - ha csak komment-szinten is, de - felfedezték Adyt?
Nem könnyű – és talán nem is kell - egy nyilvánvaló normasértés esetén kizárólag pártpolitikai keretekben elemezni. Schmitt Pál most már bizonyítottan plagizált kisdoktorija kapcsán – ahogy korábban a korrupciós botrányok vagy éppen az őszödi beszéd ügyében…..
Néha sajnálom, hogy ebben a félévben nem tanítok médiaetikát, mert hemzsegnek a jobbnál jobb esettanulmányok, melyeket a média “ezüsttálcán” kínál. Itt vannak például a mára bejelentett “francia” tüntetők, akik a demokráciáért aggódnak. A bevált…..
Jiszajah 2012.03.20 18:35:09
@m-athos:
Izrael misztériumáról feltételezem, hogy ismeri, de a vele vitatkozóktól kérdem, olvasták ezt a könyvet?
webshop.animare.hu/szemelyes_tudas_i_ii+97720.html
Jiszajah 2012.03.23 19:01:14
@m-athos:
Olvasd el, és visszatérünk a kérdéseidre. Tényleg megéri.
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
 Matolcsy György a Heti Válaszban mutatta be új idolját, John Mauldint, akiről ő úgy tudja, hogy elismert közgazdász, és vezető tanácsadója volt a világ leghatalmasabb szereplőinek.  John Mauldin  végzettsége szerint déli baptista lelkész.…..
 Péntektől már nem lehet zenélni a budapesti tereken, parkokban és aluljárókban. Közterület-használati engedélyhez köti ugyanis a főváros ezt a tevékenységet, és lejár a türelmi idő. Tehát ha valaki úgy zenél, hogy nincs engedélye, azt megbüntetik. A…..
A hír: Orbán: A jóléti gazdaságnak vége. Egy mondatban: Már akinek, ugye kedves Orbán Viktor...Simicska Lajos...Csányi Sándor...Pintér Sándor...Lázár János...Szijjártó Péter, valamint mindezek rokonai, barátai és üzletfelei. ..
Jiszajah 2011.05.29 12:42:19
Az elnyomók és elnyomottak - ne szépítsünk, ne pedikűrözzük a kilógó lólábakat, erről van szó - viszonyát a történelem során még ilyen egyenlőtlen szinten is a közösségi konszenzus, egyfajta íratlan társadalmi szerződés szabályozta. Feltéve persze ha nem egy külső elnyomó hatalom állt a háttérben.
Ma ilyen hatalom nincs. (Nem Bxl "jött belénk", hanem mi csatlakoztunk önként és dalolva.)
A konszenzus fenntartó ereje pedig, immár, csupán a tehetetlenségé. Mivel pedig a helyzet, a világé és a magyar közösségé is, előzmény nélküli, túl sok a kiszámíthatatlan elem ebben az egyenletben.
Nyilván ez motiválja tudatosan, de inkább tudattalanul a FIDESz "menekülés előre" taktikáját. Bátor nem is taktika ez, csupán a stratégia üvöltő hiányának az elpalástolására alkalmazott, szürkeállomány-független eszköz.
A nagy magyarkodás és 'nagymagyarkodás' közepette jellemző módon csupán egyetlen aprócska kérdés nem hangzott el - és ebben a kvázi-ellenzék is ludas, de nagyon - a kérdés, hogy mit értünk közösség alatt? Mert a "nemzeti" jelzőkkel - figyelmezzen, akinek szeme van látásra és füle a hallásra - mindig azokat a területeket igyekszik a Hatalom leápolni és eltakarni, ahol a közösség h-i-á-n-y-a jelenik meg, mint ama kéz a falon: "MENE, MENE, TEKEL, UFARSZIN"
Megmérettettek és könnyűnek találtattak sokak, és csak a szélcsendért fohászkodhatnak régi-új mutyikon edződött uraink és kísérletezhetnek - lézerblokkolókkal akár - feltartóztatni a vihart.

Az ország zúg, csak ez még nem hallatszik át a párnázott hivatali ajtókon...
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
Véleményvezér Bajnai is back 2011.04.13 07:37:00
Bajnaiból könnyen lehet még egyszer miniszterelnök. Ahhoz viszont, hogy ez a következő ciklusban történjék, a Fidesz hathatós segítségére lenne szükség. (Fotó: Kovács Tamás/MTI)Bajnai Gordon volt miniszterelnök tegnap felszólalt a Bertelsmann Stiftung budapesti rendezvényén.…..
  Nevesíteni fogják a Magyar Művészeti Akadémiát az új alkotmányban.  A nem nevesítendő művészeti akadémiát Széchenyi Művészeti Akadémiának hívják és az utóbbi műintézetben holnap lesz Kocsis Zoltán, igen, a Kocsis Zoltán székfoglaló koncertje.A Széchenyi…..
Jiszajah 2011.04.13 19:23:10
@fuhur:
Úgy, ahogy te mondod.
Vagy így, ahogy alább látható, csak nem kicsiben nyócker-szinten:

8ker.blog.hu/2011/04/13/tanacsado_testulet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index&token=0cd39f3787557ed635303a14be0099c9

V.ö.: Tátrai egy mondatát a NOL-on, midőn kijött az előzetesből háziba.
A nyersolaj árának hamarosan bekövetkező esésére figyelmezteti a befektetőket a világ egyik legjelentősebb árupiaci elemzője. A Goldman Sachs azt ajánlja az ügyfeleinek, hogy a lehető leghamarabb zárják le az olajpiacon meglévő vételi opcióikat, mielőtt még késő lenne.…..
A magyar kormány az elmúlt napokban igen zavartnak tűnik – írta ma a Véleményvezér. Valami hasonlót érzek egy ideje én is, bár egy másik tünet alapján. Régi meggyőződésem, hogy egy hatalmi helyzetben lévő politikai erő „iránykeresési válságának” fontos…..
Tisztelt blog! Úgy látom a hozzászólásokból, hogy az általam átélt rémálom már untat néhány kommentezőt. Nem kívánom nekik, hogy szintén hasonló megaláztatásban kelljen részt venniük, de biztos vagyok benne, hogy akkor ők is másként állnának az ilyen történetekhez. Ha…..
Jiszajah 2011.04.04 15:53:12
@bauchi:

Most akkor te minősíted Sütőt, vagy Sütő minősít téged? Vagy, neadjisten, te minősíted saját magad?
Nyilván az a mód, amit te képviselsz lehet a létezés ama Kötsén (is) meghírdetett magyar módja...

:)
Jiszajah 2011.04.04 19:54:48
@bauchi:

Tudd, "nem a dalnok szüli a dalt, hanem a dal szüli a dalnokot" - mondja Ady s számomra sem azért é_r_v_é_n_y_e_s egy mondás, mert valakié, hanem azért, mert felsejlik benne, ahogy írta József A.: "a törvény szövedéke".
Azé az iratlan törvényé, amely mostanában annyira hiányoltatik. Hiányoltatik a Te bánatodra is, @bauchi, mert az a törvény a közös, amelyet nem kell a másik torkán legyömöszölni...
 A tapasztalt, öreg és okos emberek be nem bizonyított kijelentéseire és véleményeire éppúgy hallgatnunk kell, akárcsak a bizonyításokra: minthogy a tapasztalat megélesítette a szemüket, jól látnak.Arisztotelész: Nikomakhoszi etikaA Fidesz elmúlt egy éves kormányzása a…..
Jiszajah 2011.04.03 15:03:28
@anonymand:

A 'diktátor' szavunk a latin 'dicere' = 'mondani, megmondani' szóból ered. Azaz, nyelvészetileg legalábbis, ott van 'diktatúra', ahol a dolgok 'megmondása' fontosabbá válik, mint önmagukban a dolgok léte: előbb felülírja, majd helyettesíti azokt.
Amúgy meg, vajh' mely államformációk rettegtek a legjobban a szótól? A m-á-s szótól, természetesen?
Jiszajah 2011.04.03 15:13:06
@kovi1970:

Ki olvasta Tátrai interjúját a NOL-ban, amikor kijött az előzetesből és háziőrizetbe került? Van ott egy nagyon lényeges bekezdés, amely téged igazolhat.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
Jiszajah 2011.03.20 10:53:55
@panelburzsuj:

Még jó, hogy nem Lázár minősíti a keresztény értékeket, hanem azok őt:

"Jézus pedig monda: Jaj néktek is törvénytudók! mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek meg az embereket, de ti magatok egy ujjotokkal sem illetitek azokat a terheket." (Luk.11.46)
Jiszajah 2011.03.20 11:12:10
@panelburzsuj:

Ne tévesszük össze az Írás betűjében foglalt értékeket a kereszténység nevében működő i n t é z m é n y e k által értelmezett érték-r e n d e k k e l.
(mégha Balaványi számára ez a distinkció nem is annyira nyilvánvaló)
Jiszajah 2011.03.20 11:53:32
Kedves Lajos atya, elnézést kérek tőled, amiért jelenséget csinálok belőled, de nem nagyon tudtam másként megoldani. A sajtó szerint valami ilyesmit körleveleztél a híveidnek: Ezt a darabot nem csak híveinknek, hanem senki rendes embernek nem ajánlanám. Ma, amikor amúgyis…..
Jiszajah 2011.01.23 20:54:48
@tollaszerge:

Jézusnak nem a vámosokkal, pénzváltókkal, a rosszhírű nőkkel gyűlt meg a baja, hanem a farizeusokkal. És talán épp ezért bűntet bennünket kétezer éve, mert hivatkozási alapként és nem tanulságként tekintünk Rá.
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
“Ezt a csatározó politizálást minduntalan a miniszterelnök személyéhez szokták kötni, miszerint egyedül minden tőle függ. Nagyon nem értek egyet ezzel, hisz ezt nem egyedül csinálja. Ehhez az egész vezetői körének hallgatólagos beleegyezése, sőt, lelkesedése és…..
Jiszajah 2011.01.10 22:16:14
@AnnaKarenina:

G. D. nem olvasta A Kis herceg-et. Ott is azon múlik a kisbolygó tudományos léte, hogy kaftánban számolnak-e be róla, vagy öltönyben. Egy alkotmányban sem az a lényeg, hogy milyen, hanem hogy ki, hogyan hozta létre.
Javasolom, hogy a nem selyem ágyneműben nemzett gyermekeket eztán ne vehessék fel műszövő tanfolyamra soha, amíg világ a világ...
Jiszajah 2011.01.10 22:27:30
@AnnaKarenina:

Carl Gustav Jung mondja: a neurózisnak célja van. Ez a folyamat is egyértelműen vezet egy adott irányba. Csak épp ennek az iránynak a megnevezésével nem lehet választást nyerni. És ma mindenki választást akar nyerni - még a politikai elemzők is, papíron - s nem igazságokat kimondani.
Mintha nem lenne közös örökségünk Madách Tragédiájából az athéni szín...
Jiszajah 2011.01.10 23:00:43
@Gunboat Diplomat:

"Húsz évre prolongált, illegitim tákolmány."

Ez egy reklám-szlogen. Szemantikai tartalmát tekintve nem haladja meg a Való Világ-ot.

Miért nem becsülöd meg itt blogoló-kommentelő magyar honfitársaidat egyedi, igényes gondolatokkal. Ezzel az igénytelenséggel a jobboldali eszmét járatod le, nem gondolod? Légy igényes. Valahogy így:

Ady Endre: A HORTOBÁGY POÉTÁJA

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szívében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Jiszajah 2011.01.06 21:56:37
@aszekelyek:

Te bűn nélkül való vagy?
Jiszajah 2011.01.06 21:59:04
@aszekelyek:

Te bűn nélkül való vagy?
Jiszajah 2011.01.06 22:01:15
@aszekelyek:

Te bűn nélkül való vagy?