Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sgarde

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóépítés Autókeserkedők 2015.05.03 19:23:07
Népszerű műsorok az autóval kapcsolatos ismeretterjesztő filmek a különböző csatornákon, és én nagyon jól szórakozom rajtuk. Nem csak az vicces bennük, hogy egy alapos takarítást, és új ülések vételét restaurálásnak nevezik, de néha mondanak olyan balgaságot, hogyha a…..
Remélem a Citroënnel jössz haza- kommentelte Perkó Rudi az elhagyott Méhari láttán. Romokat nézni indultam Karthágóba, és végül romokat is találtam, de még milyeneket! Nem mernék rá megesküdni, hogy a pun háborúk általános iskola végi, vagy gimnázium eleji tananyag-e, de a…..
Mindent. Épp ezért emberünk bevetett minden elérhetőt, így téve Almeráját olyan szörnyeteggé, ami elől mindenki futva menekül. Csak tudnám, az a piros mütyür mire jó ott lenn. Moskau. Ez itten kérem egy másik fázis. Az ott egy kipuff? Őőő, valami más. Kisasztal…..
Belsőség A főnök verdája 2015.01.15 11:56:57
Nincs abban semmi rossz, ha az ember többre vágyik, mint amit az anyagiak engednek, ilyenkor jön jól a kreativitás. Ha autóról van szó, a legtöbb próbálkozást a JDCS-n végzi, viszont van az a szintje a tákolásnak, ami csúnyasága ellenére is tiszteletet ébreszt. Mint a W123-as…..
sgarde 2015.01.15 17:26:16
@szmoker (Homo Trollicus): Északabbra kezdett el rozsdásodni, ezért elküldték a szanatóriumba! :)
Ha ezt látná a sok torreádor-lelkű igazi eszpánnyái, a katalánokkal és baszkokkal összefogva pusztítanák ki azt, aki elkövette ezt itt alant. De milyen jó, hogy mi még láthatjuk. Széles, és talán lapos. Eclipse lámpák Nagy szárny, nagy diffúzor, nagy dob. Bent…..
Franszoáz pöti bulika! ..
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
sgarde 2014.12.27 20:56:17
@Cika01: Az egy dolog, hogy hasznos-e átfűzni a gumit a lapátban; de a króm/rozsdamentes ablaktörlő lapátok szépen kivesztek. A 40+ éves faros Skodáimon ráadásul az ablaktörlő lapát szegecselve van a karhoz! A kar levétele meg erősen megviseli a tengely és a ricni szerkezeti integritását. Tehát jön az "óvatosan ráfekszünk a kocsira" technológiás gumicsík csere. Az ám az élvezet! :)
sgarde 2014.12.27 21:25:48
@a_tesz: Sajnos annál -amit én húztam- a csomagolás miatt nem lehet látni a közepét a lapátnak. A kar rögzítő tengelyke eltolása és az egyoldalas légterelő miatt lesz jobbos/balos a lapát. A tengely helyzetéből és az adapterek variációjából kell(ene) kisakkozni, hogy majd merre fog állni. :(
Talán ha Felétek a nagyáruházban van átlátszó csomagolású és engednek a meglévő lapáttal hasonlítgatni...
Belsőség Tempomat fillérekből 2014.12.08 13:57:36
Őszintén megmondom, álmomban sem gondoltam volna, hogy működő extrát lehet legókockák segítségével építeni. De persze megint tévedtem. Sok modern autónál elég a kereskedőnél megvásárolt tempomat-kapcsolót rádugni a gyári kábelkötegre és már működik is a rendszer.…..
sgarde 2014.12.09 10:23:33
@megvagyhadnagy: Emelkedőn engem is ez idegesít - főleg, ha még vissza is vált! Lejtőn meg (pusztán a fogyasztás szempontjából) meg gyorsíthatna is, mert a lendület majd elfogy.

Még jó, hogy ki lehet kapcsolni...

Egy "gázpedálhelyzettartó" kéne. Megyek a boltba LEGOért! :)
  És ha van, akkor hogy kaphatta meg? Az alábbi videót ma délelőtt az iroda ablakából csináltam az újpalotai China Martból, miután az egyik kollégám már két perce ott röhögött az ablakban. A fekete Mondeo csodával határos módon megúszta az esetet. ..
Belsőség Visszanyal a bringasáv 2014.11.11 15:44:54
Nagyon nem kell ehhez írni kommentárt. François Gissy nem szívbajos. 333, jól jegyezzék meg.  ..
sgarde 2014.11.13 16:06:27
@geegee: És akkor jönne a ki-kinek-mit mondott problémahalmaz?
Lassan jön a hideg, újra zeng a hegy, de vajon mit szólnak hozzá a rendőrök? És mit venne a nepper? Az Égéstér 143. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Egy kő - két KO. 2013 junior világbajnoka Pontus Tidemand és a hazai pályákon versenyző ellenfele José Antonio Suarez is ugyanazon a szakaszon bukott a hétvégi spanyol ralivébé futamon.  Ráadásul ugyanarra a kőre mentek rá, melynek köszönhetően mindketten - szinte…..
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
sgarde 2013.08.25 08:12:30
sgarde 2013.08.25 11:31:07
@punkrator: Tájékoztatásul: SOHA NEM VOLT GYÁRI a hűtőventillátor direkt kapcsolója.
(A kendácsolt kapcsolót pedig nyugodt szívvel kidobtam a sajátomból.)
A formatervezők nagyjaiként emlegetett olaszok csak tiszteleghetnek a csehszlovák ceruzamágusoknak. Egyesek szerint a legcsodálatosabb autókat a csizmalakók gyártják, (Ferrari, Maserati, stb) de hova jöhetnek azok a formák egy Skodához, vagy a csúcshoz, egy Tatra 613-hoz, mely…..
sgarde 2013.07.03 21:55:44
Légy erős! Az olaszok terveztek a cseheknek.
A Skoda 724 (amit 105-120-nak szólítanak) kinézete "véletlenül" erősen hasonlít a Skoda 720-as prototípusra. Ezt Giugiaro tervezte, még '68 előtt. A hamvába holt "KGST autó" kaland után megszületett az S100 fődarabjaihoz/szerelősorához passzoló, új karosszéria; a 724...

vancello.blog.hu/2008/11/26/a_cseh_alfa_skoda_720

(a fekete-fehér képen az eredeti, a színesen a replika 720-as)

Az 1983-ban elkezdett fejlesztés, a Favorit (S781) formaterve pedig Bertone műve.

A képen szereplő 105S ("Skodálatos") műszeregység pedig az S100-ból származik. Rajzoltak egy új hátteret és öntöttek 1db új műanyagot az elejére (ahogy ma tuneréknél szokás).

A Tatránál is állandóan a régi terveket csiszolgatták a modern idők kocka formái felé. Egész egyszerűen mindent újrahasznosítottak. Ezért lehet az S1203-as buszban "Rapid" műszertábla, "105"-ös kilincs és 1000MB hátsólámpa...
A Múzeumok Éjszakája az egyik legmenőbb rendezvény-sorozat, amit az utóbbi években kitaláltak. Ilyenkor nem csak festményeket, tartósítószer-szagú relikviákat lehet nézegetni szúrós tekintetű teremőrök társaságában. Minden intézmény igyekszik interaktív programokkal…..
Jajj,de csúnya! Optikaji tunig 2013.06.07 21:35:22
Nem tudom, hogy a Brigi által küldött hahus hirdetés mennyire vicc, vagy éppen mennyire komoly, mindenesetre valaki egy olyat pojjjént lőtt el most, amire valószínűleg senki nem számított. A kocsira rá van költve az optikaji tunigjára ( kinézet ) rengeteg anyagiak! A motorja v6…..
Az már teljesen nyilvánvaló, hogy én kísértem a sorsot. Egyszerűen nem bírok ülni a seggemen és örülni az autónak, mert nekem mindig el kell mennem valahova messzire vele. Ez olyan mintha valami kényszeres bizonyítási kényszerem lenne, hogy kibírja. Kicsit emiatt, kicsit csak úgy…..
Sokszor szoktam mondani találkozókon és úgy általában érdeklődőknek - főleg amikor az ajtókról van szó - hogy a Deloreanből nem nagyon lehetne tetőablakosat, netalán kabriót csinálni, mert túl masszív hozzá az a tetőszerkezet. Teszem ezt annak ellenére, hogy márpedig létezik…..
Két beküldött jármű következik, egyik Írországból, másik pedig Oroszországból. Elsőként a nyugati világ Tigrája jöjjön, jobbkormányoséktól, Kukori által lőve: Minden, ami kell. Ultimate. A minták az oldalán is megérnek egy misét. Viszont a kivitelezés…..
Bizony, bizony, már megint elmerülök a bulvármocsokban, ismét a Blikk által kitaposott úton haladok öles léptekkel és bevetem az ultimate csodafegyvert. Mármint a szokásos háromból az egyiket. Mert ugye három dologgal lehet mindent eladni: gyerek, kiskutya, jócsaj. Mivel az első kettő inkább a…..
Már megint a mediterrán népség alakított. Egy kettes Golf az áldozat, katasztrofális kittel karikírozták készre. Talán egy argentin bevándorlóé? Talán a felni, ami ér valamit az autóról. Az a hátsó izé, az mintha egy fejtetőre állított szörfdeszka. Egy másik kor…..
Avagy egy kiadós, 20 képből álló random bünti. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere. Lássuk: Valami Batmobilra hajazó viccautó. Gurul a röfi. Bárhonnan nézzük ezt a pikáppot, szörnyű. Opel Impreza. Hozzá méltó kalaptartóval. Freestyle the best…..
sgarde 2012.11.08 19:57:33
Tudják-e melyik az az egyetlen, magyar – nem oktató-, és nem versenyfilm -, amely kizárólag autókról szól? Sokan talán nem ismerik, hiszen elég rég készült, a címe: Kár a benzinért! Igazából nem egy filmről van szó, hanem négy és félről, amelyeket a narrátor, Kibédy…..
sgarde 2012.10.10 09:14:08
@citrix: A dűzni kilukadás csak egy gyenge mellébeszélés volt, de az igazgató először elhitte... ;)

Két autós filmet hajtottam sokáig a gyűjteménybe, ezt és a "Vámpír négy keréken"-t.(igazi csehszlovák horrorfilm!) Örülök hogy még többen felfedezzük ezeket a filmeket!
Úgy látszik, a zöld és sárga színektől nem tudunk szabadulni. Most egy Ford Aspire kerül terítékre, kirívó színeivel és díszítettségével minden közlekedőtárs sokkolójaként szolgálhat. Azóta már persze elkelt. Minden részletében sokkoló. A zebracsíkos külső persze…..
Az USA tuning tud rémeket alkotni. Ilyen ez a mostani Honda Civic is. Króm M3, a kedvencünk! Az elmúlt évtizednek állít mementót. Rikít. Nagyon papagáj. A hangszóró elhelyezése kifejezetten különleges. Még a motortérbe is jutott a színből...