Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vén muskétás

445 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vén Muskétás 2015 - XVIII. 2016.02.26 23:58:41
  TIZENNYOLCADIK RÉSZ   „Egy párhuzamos dimenzióban minden másképpen történt”     Sürgős parancs!   Minden egységnek!   Elrendelem azonnal hatállyal a Budapesti Rendőr Főkapitányság alárendeltségébe tartozó XY rendőr százados, illetve az alárendeltségébe tartozó összes kommandós…..
KÉTSZÁZNEGYVENHATODIK RÉSZ   Ilyen értelemben kellene tovább hömpölyögnie a versnek.   Helyette:   „Ha nyelvvel és ha felesel, ha Cola Light, ha langy melasz, ha pótkávé, mit teleszel kenyérrel nénikém tavasz, ha egyfogaddal megeszel, a nyammogásod is vigasz, ha fel-feldobott kő leszel, ha…..
Drága Gyöngyöm, Anikóm, Szeress, amíg élek, Ameddig Veled élhetek, Szép marad Az Élet. Én Neked - Te nekem... Ezt úgy hívják: Szerelem... A Szerelem Isten adománya; Aki nem hisz benne, Soha meg nem kapja, Bárhogy kívánja... Feleségem, Édesem, Drága kicsi Társam! Nem hinném, hogy szerencsésebb…..
  NEGYVENHARMADIK RÉSZ   Minden mozdulat kín volt, lélegzetvételnyi pihenés sem akadt.   Minden újabb háztömb újabb nehézség, újabb kockázat. Minden utcasarok a halál birodalma, ahol újabb rettentő veszélyek leselkedtek. Mindent ellepő fekete áradat, romok és halottak mindenütt. Ilyen képet…..
HUSZONKETTEDIK RÉSZ   Danno kardot rántott oltalmazásomra, de nem volt szükség a fegyverére, mert támadóim fájdalmas görcsökben fetrengve hevertek a lábaim előtt. Takosztl úr ijedt patkánytekintettel méregetett, majd feltűnően ripők és ízléstelen modorát feladva nyájasan a…..
SZÁZNYOLCVANKILENCEDIK RÉSZ   Nagyon is itt van már az ideje, hogy végre újra népben és nemzetben gondolkodjunk. Még azt is helyre kell hoznunk, amit a kánon uralma az elmúlt évtizedekben tönkretett és elhanyagolt.   A magyar nemzettudat darabokra esett, különféle változatai…..
Csak akkor maradj fenn a felszínen, Ha az Életnek értelme lehet; Ha fenn és lenn még ugyanaz, Ha reményektől hangos A Tavasz.   Ha jelszavak, Mint mérgezett nyilak Süvítenek, kapkodod a fejed, És önelégült hazugok dalolnak Pénz-istenhez profán litániát, Tán jobb a…..
ÖTVENNYOLCADIK RÉSZ   Élénk viták folytak arról, hogyan is használják fel a felmentő sereget. Nádasdy Tamás nádor, a király által kinevezett főparancsnok óvatosan akart eljárni, és a diverziót javasolta.   A diverzió a magyar védelem leghatékonyabb eszközei közé…..
Agymosottnak nincs hazája, Ő a Tőke táncát járja.   Susoghat a hazai lomb; Mást bődül a vezérkolomp.   Az “élenjáró tan” mondja; A nép majd úgyis megszokja…   Agymosottnak nincs hazája, Bólogat sok hazugságra.   Kozmopolita nem felel; Ha bajt okozott –…..
Vén Muskétás Hasonlóság 2015.09.20 22:21:14
Mikszáthot egyszer megállította az utcán egy ismerőse. A nagy palóc azonban most nem engedte szóhoz jutni: - Képzeld, tegnap a kávéházban találkoztam egy úrral, aki nagyon hasonlított hozzád. Az ismerős nagy szemeket meresztett. - Hozzám hasonlított? - Annyira, hogy az is…..
Minden boldog pillanat Mindörökre megmarad Idő-gyöngyfénybe öltözve, Mint az Isten örömkönnye.   Múltba hajló gyöngyfüzér, Míg Élet van – addig él, Szentnek, Szépnek megmaradva, A Jövővel összeér.   A Lét örökbe fogad Boldog pillanatokat, Elmúlhatunk,…..
  HUSZONEGYEDIK RÉSZ   Nyugodtan feküdtem tovább az ágyon. Talán más félelmetesnek érezte volna a helyzetet, én azonban nagyon közel álltam hozzá, hogy hangosan felnevessek. Mindenképpen türtőztetnem kellett magam, mert ha nem, akkor Danno legfeljebb megszégyenülten elkullog…..
SZÁZNYOLCVANNYOLCADIK RÉSZ   Mielőtt a legizgalmasabb kérdésre térnék, jelesül arra, milyen lehetőségek vannak arra, hogy az új magyar költészet a kánon berkein kívülről érkezzen, még mindig vizsgálnom kell néhány fontos tényezőt.   Hazánk és a világ   Valóban…..
Vén Muskétás Évfordulónk 2015.09.16 23:13:48
A Mi Napunk, A Tied és az enyém; Évente ránk mosolyog, Ahogy erre halad Az Idő kerekén.   Ajándékba adtad Magad Nekem, Én meg Neked magam, Nem adjuk vissza többé sohasem, Tanú rá Isten, Meg a Szerelem.   Élek, Amíg van cél, Amíg Te vagy nekem; Isten is ott, Ahol…..
  ÖTVENHETEDIK RÉSZ   Valóban készülődött a felmentő sereg Nagykanizsa körzetében. A következő kontingensek gyülekeztek:   A dunántúli földbirtokosok magánkatonasága.   Elsősorban Nádasdy és Zrínyi tettek ki magukért. Mindketten ezernél több katonát hoztak…..
Vén Muskétás Családi este 2015.09.14 22:30:22
Ki testben, Ki meg a telefon végén… Lefelé tart a kora őszi Nap, Velünk mosolyog Múlt Jelen Jövő; A ránc simul, A jókedv, mint a kiskutya, Szalad… Állj meg, Idő… Maradj velünk, Szép, röpke Pillanat!  ..
A Hahotának írom. Mikulás munkáját megpróbálja megzavarni a Gonosz…   Részlet:   Jelenet Gerzson egyedül   GERZSON: Ideje bemutatkoznom. Gonoszvári Gonosz Gerzson Vagyok, a legfőbb bajdémon. Hogyha jó nagy bajt okozok, Azon jó nagyot kacagok! De nem vagyok…..
Csak Békét akarunk, De az is nehéz, Túl sokat képzel magáról Az emberi ész.   Csak élni szeretnénk, Amíg még vagyunk; Magunk módján élni és Szeretni akarunk.   Csak Békét szeretnénk, Jövőt és Jelent, Múltunkban és Jelenünkben Lakozik a Rend.  ..
HUSZADIK RÉSZ   Nagyot kiáltottam:   Danno!   Azonnal megjelent. Benyitott, és kérdőn nézett rám.   Miért nincs kilincs az ajtómon, Danno? Nincs rá szükséged, hiszen én bármikor kész vagyok ajtót nyitni – igyekezett ártatlan képet vágni, de nem hittem…..
SZÁZNYOLCVANHETEDIK RÉSZ   Valóban nem lehetséges a nagy líra?   A kanonizált költészet premisszái szerint természetesen nem. Ezen vitatkozni sem érdemes, az ő szempontjaik szerint a nagy költészet – azaz a kanonizált elvek szerint felépülő nagy költészet – eleve…..
Totyakos, vén Európa Nézi a sötét eget; Kenetteljes szólamokkal Hazát óvni nem lehet.   Túltáplált parádés kocsis, Cifra szekér-bakon ül, A Múlt integet, a Jelen Áll komoran, egyedül.   Látja, hogy sötét szurdokban Árad a Jövő-patak; Liberális…..
  ÖTVENHATODIK RÉSZ   A védők eddig erőn felül kitartottak, lelkesedésük nem apadt el. Nem csüggedtek, nem ijedtek meg, folytatni akarták az ellenállást. Tudták azonban, hogy a helyzetük egyre nehezebb.   A török tábor harci kedve az esőzés után helyreállt. Az egyszerű…..
Vén Muskétás Mindhalálig 2015.09.07 22:37:19
Mennyi van még? Majd elválik… Együtt élünk Mindhalálig.   Együtt, Együtt, Mindhalálig.   Rojtos régi Idő szakad, A Szerelem Velünk marad.   Amíg élünk, Velünk marad.   Lélekmeleg Veled, Velem; Kint: Rohan A Történelem.   Védelem: Csak a…..
Vén Muskétás Nyelvi nehézségek 2015.09.06 23:22:42
Van, aki nyelvtudással megy külföldre, de olyan is akad, aki elvárja, hogy mindenütt legyen, aki megérti az anyanyelvét. Csaknem mindennek van olyan oldala, ahonnan nézőpont kérdésének tűnik.Ez régen sem volt másképpen. Valamikor az 1830-as években írta meg egy angol lap – a…..
Csendes eső, ősznyitó, Nyárból tovább ringató…   Nyár emléke útra kél, Életszagot fú a szél.   Gyűlik a felhősereg, Száraz levél pityereg.   Csendes eső, ősznyitó, Élet-nótát dúdoló.   Volt Tavasz, Nyár, rohanás, Ősszel jön a számadás.   A…..