Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wasabimánia

15 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az evőpálcika általában egyik végén vastagabb (ez van a kezünkben), a másik végén vékonyabb (ezzel fogjuk meg az ételt). Fontos, hogy két egyforma hosszúságú és kiképzésű pálcikát használjunk, hiszen csak így lehet könnyen felemelni vele az ételt. Ha a…..
Blogger Kulinária Sushi 2010.03.28 09:40:00
  Vendégeket vártunk, akik japán harcművészet elkötelezett művelői ezért elhatároztuk, hogy sushi lesz a menü. A sushit egyáltatlán nem nehéz elkészíteni. Csak a rizst kell megfőzni és nem igényel különösebb kézügyességet sem. Persze csak ha nem akarunk vetekedni a…..
Wasabimánia 2010.05.25 08:51:33
www.wasabimania.blog.hu

Várunk titeket, hogy mivel kapcsolatban szeretnétek többet olvasni.
Wasabimánia 2010.06.01 16:00:45
@Mágnes Dóra: Ennek nagyon örülünk :) Írjatok, hogy miről szeretnétek többet olvasni :)
szappanopera Nemzeti kajáldák 2010.04.09 16:02:28
Múltkor megállapítottuk kedvesemmel, hogy túl sokat beszélünk az ételekről, és már külön ünnepi programnak tekintjük, mikor elmegyünk a kedvenc helyeinkre. Mivel magyarosat odahaza is tudunk enni, de újdonságot csak riktán, így kipróbáltunk pár nemzeti éttermet. Meg hát a…..
Wasabimánia 2010.06.01 15:59:41
www.wasabimania.blog.hu
Várunk titeket szeretettel :)
Napló Először ettem 2010.04.18 22:18:00
A héten először ettem szusit és medvehagymát.A medvehagyma hagyma ízű és illatú vagy szagú (kinek hogyan), a gyöngyvirág levelére emlékeztető küllemű növeny. A kezelőm szerint a fokhagyma összes jótulajdonságával bír, és a legjobb hőkezelés nélkül…..
Wasabimánia 2010.06.01 15:56:12
www.wasabimania.blog.hu

Várunk szeretettel :)
Eredeti honlap:  http://wasabi.hu/ ..
A Wasabi étterem a távol-keleti gasztronómia imádóinak csodavilága, ahol a japán, koreai és más távol-keleti konyhaművészetek ízeit és látványvilágát csodálhatjuk. Ez a blog azzal a céllal jött létre, hogy mindenki, aki eddig nem ismerte a Wasabit, kedvet kapjon ahhoz,…..
 Sok szeretettel várjuk Önöket a Szépvölgyi úti éttermünkben, ahol kedvére választhat, hogy melyik szolgáltatásunkat szeretné igénybe venni. A következők közül választhat:  -Running sushi & Wok  -Teppanyaki  -A'la CarteA felsoroltakról…..
 Budán, a MOM-PARK bevásárlóközpontban várjuk vendégeinket, ahol ha az idő is kedvez nekünk helyet foglalhatnak a teraszon. Itt szintén igénybe venehetik a Running Sushi & Wok szolgáltatásunkat, de ha valakinek kedve támad a teraszra kiülni,választhat étlapunkból,…..
 Pesti éttermünk VI. ker. Podmaniczky utca 21 szám alatt található meg. Itt vendégeink, a Running Sushi & Wok szolgáltatásunkat vehetik igénybe. Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel asztalfoglalás ajánlott.Asztalfoglalás: +36 1 450-10-56E-mail:…..
 Éttermünk vidéken is elérhető, Debrecenben.Nyitva tartás: 11:00-23:00Asztalfoglalás: 52/53-53-46Házhozszállítás telefonon: 52/53-53-46..
  Budapest:  Rendelés: +36 1 430-10-57               +36 20 390 1325 Kiszállítás: 10:30tól 22:30ig Kiszállítás ingyenesen : I. II. III. V. VI. VIII. IX. XI. XII. XIII. XIV. kerületekben. 500HUF : IV. X. XV. XIX. XX. XXII.…..
 Látványkonyhás sushi partyk lebonyolítását vállaljuk sushi chefünkkel az Ön által választott helyszínen. Akár az Ön otthonában, ha szívesen rendezne barátainak egy roppant látványos, hangulatos partyt, vagy legyen szó több száz fős céges rendezvényről. További…..
 A sushi őshazája Japán, valójában Kínából terjedt át a szigetországba. A mai modern sushi Hanaya Yohei nevéhez köthető, aki 1820-ban Tokyo-ban nyitott meg sushi boltját melynek neve "Yohei-zushi" volt. Sushi boltját tekinthetjük a mai sushi bárok ősének. Az…..
 A sushi fogyasztása történhet pálcikával és kézzel egyaránt. Kezünkkel vagy pálcikával megfogunk egy sushi darabot, melyet átitatunk egy kis szójaszószban (shoyu), majd a tányérunkba visszahelyezve igény szerint tehetünk rá egy kis zöld tormát (wasabi) és pár…..
Nigiri ( klasszikus ):A rizst ennél a fajtánál általában téglalap alakúra formázzák össze, majd erre rakják rá a halcsíkot, vagy bármi más tengeri gyümölcsfélét, vagy zöldséget. Éttermünkben a következők közül válogathat: Lazac…..
Maki sushi:Kiterített bambuszrolóra helyezik a szárított tengeri algalapot (Nori), amit kb. 1 cm vastagon borítanak be rizzsel és a közepére rakják a halcsíkokat, vagy zöldségeket. A bambuszroló segítségével feltekerik, kissé összepréselik, majd összevágják kis szeletekre (…..
Gunkan sushi:Egy ovális, kézzel formált szusirizs halom, melyet úgy tekernek körbe egy szélesebb nori-szalaggal, hogy az a feltétnek kis tálat formázzon a halom tetején. Ebben az esetben a feltét általában valami puha, laza vagy apróravágott hozzávaló, amit a nori-szalag tart meg a…..
Amint a képeken láthatjuk, ebben az esetben alul-felül nori-lap van, és két rizs lap között található meg a töltelék. Lazackrémes sushi szendvics:          Tonhalkrémes sushi szendvics: ..