Regisztráció Blogot indítok
Adatok
InversioN

0 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
D. József 45 éves taxis hiéna megoldotta, hogy: - Szarfoltos legyen az országimázs - soha annyian ne sírják vissza az Ubert, mint most. Kíváncsi leszek mit lép erre a "törvényességre nagyon igényes" taxistársadalom? Lesz belvárosi demonstráció útlezárással a hiénák ellen? Lesz ordítva leköpködött…..
Ha a fiatalok elmennek, akkor előbb vagy utóbb nem marad majd, aki dolgozzon és előre vigye az országot – körülbelül így tudnám összefoglalni Ádám írásának számomra egyik legfontosabb gondolatát. A poszt a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett. (Az eddig megjelent írásokat…..
InversioN 2016.07.20 18:04:21
@mojyo: Az egesz parbeszed onnan indult, hogy a munkaltatok tapasztalatot varnak es nem oktatnak, ezert szopas munkat kapni frissen vegzettkent. En pedig arra vilagitok ra, hogy aki informalt es szeretne, az elkerulheti ezt a sorsot, anelkul, hogy kivaltsagos vagy zseni kellene legyen.
InversioN 2016.07.20 18:44:52
@Auralianus: Ez eleg bullshit gyar, ugyanis a befektetett penz ilyen vagy olyan modon fogyasztashoz vezet. A beruhazott penz tobbsegeben ki van hitelezve valakinek (fogyasztasra) vagy ceget alapitottak belole, eszkozoket vasaroltak.

Arfolyamnyeresegrol peldaul annyit, hogy ami neked veszteseg, az a masik valuta birtokosanak nyereseg, olcsobb lesz neki a te orszagodbol az import. A penzpiac 0 osszegu jatszma onmagaban, a realgazdasag nelkul; pusztan kozvetiti a penzt a megtakaritoktol a befektetokhoz (ami pl gyarepitest jelent).

A problema gyokere a fogyasztas mivolta, a hozzaadott ertek tartalom, nem a penzpiacok. A gazdasag es eletszinvonal akkor no, ha hozzaadott ertek irant van igeny. Manapsag a legtobb hozzaadott erteket a szolgaltatasok, IT es korlatozottan a minosegi elelmiszeripar tudja kitermelni. Nem veletlen, hogy a vezeto orszagok ezekben utaznak.

A jovedelemeloszlas problemaival kapcsolatban egyetertek, de a penzpiacoknak ehhez semmi koze. Inkabb okolnam a nemzetkozi adotorvenyeket es az ezzel valo stiklizest.
InversioN 2016.07.20 21:38:05
@Auralianus: Nyomtatni eloszor is muszaj a gazdasag novekedesevel azonos utemben. Masodszor pedig, amit 'gazdasagelenkitesnek' hivnak, az egyreszt a becsodolt hitelek es vallalatok 'kisegitese' (csalas az adofizetok penzen gyakorlatilag), masreszt pedig olyan hitelek nyujtasa vallalatoknak, amiket a piac nem, vagy csak sokkal magasabb kamat mellett tenne meg (tulzott kockazatvallalas az adofizetok penzen).

A novekedest meghaladoan nyomtatott penz pedig inflaciova alakul, amit ahogy emlitettem, az atlagos polgar szopik meg. Az USA-ban ez most egy affele kesleltetessel tortenik, a jovoben varhato egy magas inflacioval kecsegteto periodus.

Ha ugy vesszuk, a keszpenznyomtatas nem mas, mint egy implicit ado a fogyasztoknak. Jovedelemtranszfer es jatszadozas a mertekegysegekkel.

A gazdasag pedig no, csak sokszor nem olyan utemben, ahogy a politika elvarna. A tulzott 'elenkitesnek' es az eladosodasnak politikai es nem kozgazdasagi okai vannak, meg kell nyerni a kovetkezo valasztast.
Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a…..
InversioN 2016.06.25 20:54:25
@taga20: A verjobber ker egy almat. Aztan kap egy banant, amire ra van irva szep nagy betukkel, hogy 'alma'. Es mivel az aranyoskam segghulye, elegedetten bezabalja es elhiszi, hogy vegre o nyert.
InversioN 2016.06.25 21:01:09
@nincs_itt: Meg ugye szoktuk az oroszokat basztatni, de azert felteszem a kerdest, hogyan ismersz fel egy brit haztartasi berendezest?

-2x annyit fogyaszt, mint a tobbi.
-Melegszik mint a kazan normalis hasznalattol.
-Allandoan szerelni kell.
-Cserebe jo draga.
InversioN 2016.06.25 21:12:33
@taga20: A hulyeseg relativ.
Karácsony Gergőt átverték. Állítólag értetlenül és tudatlanul áll a legújabb levitézlett szocialista ejtőernyős érkezése előtt. Fogalma sem volt róla, hogy a bajai videó ügybe belebukott Déri Balázs cégét szerződtetik a viharos vezetőválasztásai miatt máris…..
Peresztrojka! - mondá FotelForradalmárunk a kádéenpé születésnapján, továbbra is hadat üzenve a liberális demokráciának, a polkorrektségnek, a liberális főpapoknak és a józan észnek. Röhej, de ez van: a mai magyar jobboldal ezt akarja hallani Vezérünk szájából, ő meg csak…..
InversioN 2014.09.28 12:06:31
@rodeo36: azok csak az esti homályban jönnek, amikor az urak a "munka" utáni közös pityokázást követően, a bohócgúnyát levetve hazatévednek az asszonyhoz, rituálisan megidézve azt a bizonyos komondort.
Érdekes kiadványt fújt postaládákba a szél Miskolcon. A csurkista Magyar Fórum miskolci különszáma úgy kampányol a Fidesz mellett, hogy egyrészt nem róluk szól, másrészt nem használja a fősodor kampányelemét, KágéBélát.  De nem kell megijedni, KGbéla nélkül is…..
InversioN 2014.05.23 06:43:17
@Sejk a derék katona:
Hízzon csak, közeleg a vágás. Bár mondjuk abból a kolbászból a kutyámnak sem adnék.
Az igazság az, hogy el tudom képzelni mennyire nehéz lehet egy autista kisgyerek szülőjével beszélgetni annak, aki nem ismeri a problémát. Sokan zavarban vannak, sokan segíteni szeretnének, ezért néha olyan dolgokat mondanak, amivel akaratlanul is megbánthatják a másikat, de vannak…..
InversioN 2014.05.03 22:27:06
@Mr. Ész: Ha felnőtt, akkor az orvos már sok mindent nem tud kezdeni. Egyszerűen csak önuralmat kell gyakorolnia, ugyanis képesnek kell lennie a furcsaságai beazonosítására és mérséklésére. Az orvos is ugyanezt mondaná. Ez persze konstans odafigyelést igényel az ő részéről, de meg lehet szokni és egy idő után már automatikusan megy.

Engem például csak a hirtelen, váratlan kérdések képesek kizökkenteni manapság társaságban. Akkor is csak azt látják, hogy meg vagyok zavarodva. Az más kérdés, hogy a legegyszerűbb kérdések is okozhatják, ilyenkor tényleg furcsán néznek rám.

Persze minden Aspergeres más, de általánosan azt vettem észre, hogy rajtuk és a saját akaraterejükön múlik (legalábbis felnőtt korban) az, hogy képesek-e fejlődni. Gyógyszert max. stresszoldásra adnék, az orvos pedig csak azt tudja megmondani, mire figyeljen oda emberek között.
InversioN 2014.05.04 02:07:37
@George Gershwin: Szinte sosem előny, max. külső szemmel. Hiába zseni valaki, ha a szociális élete egy görcs. Az kamu, hogy az Aspergereseket nem érdekli a szociális élet. Csak a kiközösítések, rossz gyerekkor után elhidegülnek és távolságtartóak lesznek. Sőt, ez miatt merülnek bele még jobban az SI-be. Ugyanúgy szeretnének barátot/barátnőt, mint mindenki más, csak éppen 100x nehezebb a dolguk.

Nagyon szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy valakinél előny legyen. Kezdetnek egy korai diagnózis, majd megfelelő szociális tréning és elfogadó környezet, beleértve a többi gyereket. Ha még emellett valamiből sztár a gyerek, akkor lehet azt állítani, hogy előnyös lehet. Talán mondanom sem kell, hogy ez az eset mennyire ritka.

Az átlagos eset talán az enyém, nincsenek statisztikáim. Diagnózis felnőttkorig soha nem volt, azt is öndiagnózis kellett megelőzze. Gyerekkor nettó szopás, gimi végéig totál awkwardness. Első barátnő 20 évesen.

Azóta nagyjából rendben vagyok, rosszul sem nézek ki, Cambridge-be van conditional offerem Master-re, mégse mondanám azt, hogy előny lett volna, a lelki sebeim mondhatni elég erősek. Egy külső szemlélőnek sikeres embernek tűnnék, de én közel sem tartom magam annak, sőt.
InversioN 2014.05.09 13:57:08
@pangea: Tudom, hogy kérdeztél. De a kérdés nekem úgy jött le, mintha mindenképpen mondani kéne valamit. Én meg azt válaszoltam, hogy a hallgatás is opció, és sokszor a legbölcsebb. Sem a szülő, sem az érintett nem akarja, hogy az autizmus körül forogjon a világ. Elég az maguknak. Sőt, kifejezetten örülnek neki, ha nem az a téma. Ezért értelmesebben megfogalmazom: ha nem tudsz tényleges építő jellegű segítséget/tanácsot adni, akkor ne említsd. Ha az érintettek említik, akkor mondd azt, hogy nem értesz hozzá, nem tudsz mit mondani és mosolyogsz egyet.
Vastagbőr Szolgálati közlemény 2014.05.05 11:01:00
Kedves olvasók!Rövidre fogjuk: 7,5 év blog.hu-n eltöltött idő után elköltöztünk. Mint azt már sokan tudjátok, eddig is szorosan együttműködtünk az Átlátszóval, írtunk nekik cikkeket, írtunk posztokat az Átlátszó blogra, elég jól pörgettük a Ki mit tudot is, ezért amikor…..
InversioN 2014.05.05 16:02:04
InversioN 2014.05.05 16:15:02
@mizrolist: A blogok alulra kerülésével lehet pont az olvasottságuk csökkentése volt a cél. Nem lehet tudni. De én simán gyanítom, hogy a Vastagbőr nemkívánatossá vált. Az új dizájn óta politikai blogokat is jóval kevesebbszer látok a ketrecben, a posztban említett vöröshajú lányok és társai dominálnak, meg mindenféle lifestyle és bulvár blog.
InversioN 2014.05.05 16:33:56
@sóskatáska: Nyilván. Ez egy troll, soha nem volt vérfideszes/jobbikos/akármi. Azt mondja csak, amivel idegesíteni tudja az adott fórum használóit. Ott a neve mellett a kuruc.info, ami csőből gyalázza a fideszt, mégis itt védi. Valódi véleményéről nem beszél. Pont a fajtájára találták ki a Szűrés gombot.
A hódmezővásárhelyi választási bizottság átadta a nyertes képviselőjelöltnek az igazolást az eredményről.Ez így elég egyszerűnek hangzik, bemegyek, jónapot, átveszem, köszönöm, kijövök.Nade nem rólam van szó, hanem a bájgúnár Lázár Jánosról! Ő aztán megadta a…..
Salgótarján, ismét. "Politik ohne Populismus -- das ist eine Illusion." - kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről…..
Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János. Kronológia: 1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak. 2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei. 3, Óriási…..
Tiffán Zsolt, a borászatáról és állami támogatásáról elhíresült fideszes országgyűlési képviselő, aki múlt vasárnap 44:27 arányban verte a baloldal jelöltjét, levelet írt választóinak. Jelige: "forró ősz" "Tisztelt Harkányi Polgárok! Hálásan köszönöm azt a…..
A kerületem, a csodálatos Zugló erős embere, a helyi Zuglói Lapok sztárja, a nyugíjasoknak Erzsébet-utalványt, a 18 éveseknek mozijegyet osztogató gátlástalan közkedvelt polgármester-képviselő, Papcsák Ferenc akkorát zakózott a hasonlóan senkiházi kormányváltó Tóth…..
És akkor a második napon megkezdődött a KONSZOLIDÁCIÓ! Így, csupa nagybetűvel!Az árkokat a választók betemették, a szeretet és az összefogás békemenete célba ért, most aztán megmutatják, hogy milyen a békés, egymást meghallgató, kompromisszumkész és a kompromisszumot…..
InversioN 2014.04.08 16:40:08
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A biznisz le van zsírozva, a közpénz el kell jusson a megfelelő helyekre. Persze, hogy folytatják. A kampány költségeit ki kell fizetni a finanszírozóknak.

Egyébként a sas egy gyönyörű és méltóságos állat, nem értem minek belekeverni ebbe. Aztán majd a sok debil megint megy ki réti sast mérgezni, de ezúttal politikai legitimációt érezve.
InversioN 2014.04.08 17:00:18
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Többség vagy nem többség, minden intézményben ők vannak beágyazva még hosszú évekre, nem egyszer a 2/3 erejével. Ha elvesztették volna a választást, akár 2/3-ot adva az ellenzéknek, a bebetonozott emberei olyan gyorsan vinnék romba az országot, hogy még idő sem lenne törvényt módosítani meg leváltani embereket és előrehozott választást kell kiírni. És a zombik szavaznának is a Fideszre, hiszen látták, hogy az ellenzék 3 hónap alatt vitte csődbe az országot (igen, MNB, ÁSZ, NMHH stb. segítségével ez lehetséges, elég egyszerűen).
InversioN 2014.04.08 17:53:06
@jani888: Szerintem Orbán pont az agresszív, nagyhangú törpével egyenlő és nem a magyarsággal.
Vastagbőr Önkormányzati sonka 2014.04.03 10:37:00
(fotó: gluekitrotor42) És nem photoshop ez a kép ... A Belvárosi Önkormányzat sajtóközleménye:"A Belvárosi Önkormányzat négy éve ajándékoz Húsvét előtt sonkát a kerületben élő rászorulóknak. A sonkát mindig megkapják a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a szociálisan…..
Az állam nemrégiben átvállalta valamennyi önkormányzat teljes adósságát, nagyjából 1200 milliárd forint értékben, a fideszes politikusok pedig ezzel kampányolva járják az országot, és a döntésről, az adósság "eltűnéséről" bizonyságlevelet adnak át az…..
Így 10 nappal a választás előtt a Tv2 Tények is magasabbra fokozatra kapcsolt, fontos az emberek hiteles tájékoztatása, pörög kampány, ütköznek az érvek ...A keddi adásban láttam ezt a mesterművet, igazából ezután tényleg nem érdemes itthon a híradós műfajban dolgozni, mert…..
Vastagbőr Spirit of Hungary 2014.03.24 09:01:00
Fa Nándor tegnap bemutatta az új hajóját, melynek neve Spirit of Hungary, és amivel indul idén egy komoly óceáni vitorlásversenyen. Nem vezetett idáig könnyű út, eddig 16,5 ezer munkaórát dolgoztak a hajón, és persze rengeteg pénzbe került. - Két éve még nem gondoltam volna,…..
Vastagbőr Állami posták versenye 2014.03.13 15:01:00
Semmi extra, rendeltem Kínából, az egyik szocialista nagyvállalat 7 nap alatt leszállította Kínából Budapestre, a másik szocialista nagyvállalat pedig 18 nap alatt eljuttatta Zuglóba a sikeres vámkezelési eljárás lefolytatása után.Az öröm kétszeres volt, hiszem Európa…..
Hozzánk sose csöngetnek be az aláírásgyűjtők, kampányanyagot sem szoktunk kapni, aminek lehet sokan örülnének, én viszont bánatos vagyok, mert így nincs elég kampányanyag a blogra. Ezért volt nagy öröm  a héten, amikor felfedeztem a postaládában az az első névtelen…..
InversioN 2014.03.13 12:51:52
"hogy legalább egy 10 oldalas pdf-szerűséget se dobjanak össze, arról hogy mi a búbánatos faszt akarnak kezdeni az országgal a következő négy évben"

Program.pdf
pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés
.....
.....
pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés

Őszinte, 10 oldalas pdf. Kár lenne bonyolítani.
Komolyan félteni kezdtem ezt a mi Viktorunkat. Hová lesz így a tekintély, ha gyakorlatilag körbenyalja az összes ázsiai segget?  Mert még Putyin ugye egy dolog, Azer már megszokott, de Irán és Kína egy egészen új keleti nyitás perspektíva.  Iránnak négyen gratuláltak a…..
A szocialista pártban két bölcsesség foroghat közszájon a napokban: 1: Ha picsán rúgnak ne feledd, egy lépéssel előrébb vagy! 2: Szarból csak télen lehet várat építeni, de akkor is büdös.  Mi meg tulajdonképpen hálásak lehetünk Viktornak, mert megteszi azt is amire…..
Csupán néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben Orbán Viktor sk. aláírásával a kormányrendelet, melynek értelmében a választási plakátok is reklámnak minősülnek, vagyis ez a szabályozás vonatkozik rájuk: "Jogellenes azon reklám célú berendezés a kihelyezés…..
Hamar sikerült alúlmúlnia önmagát az Összefogásnak, Pécsett ezzel az csúnya plakáttal igyekeznek felrázni a szavazókat nyugdíjasokat. Jöhet lassan a 13.havi nyugdíj belebegtetése?Fogalmam sincs mire gondolt az Összefogás Nagykoalíció, mi a probléma a nyugdíjasok…..
InversioN 2014.01.31 12:57:46
@Jani haverja: Annyira nem tökösek ezek és a hozzáértés is hiányzik. Inkább hangzana így: "ezért visszavezetjük a progresszív jövedelemadót 40%-os, havi bruttó 390 000-től értendő (ő már GAZDAG!!!) felső kulccsal (mint Norvégiában, hogy lehessen Európával példálózni), ingatlanadót, vagyonadót, hogy a szorgalmas vállalkozások és munkavállalók adójukból képesek legyenek finanszírozni a nyugdíjakat hosszú távon is."