Regisztráció Blogot indítok
Adatok
captain morgan

1 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2015.05.03 07:48:27
Mi más, ha nem MX-5? A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. Miért nem hallgattam a közmondásra? Utána felkerestem a létező összes jó szerelőt, autodidakta…..
Mindenki tudja, hogy mi aztán tényleg sima, őszinte Fidesz-rajongók vagyunk, igazi civilek - ellentétben a mindig ugyanazt a párezres (ám annál hangosabb) rajongótábort felvonultató Millával és klónjaival - nem beszélve a számlaképes bloggerkollégák ezreiről. Úgyhogy ha valaki tiszta szívvel tud…..
Visszanyalt a libatepertős fagyi. Így összegezhetnénk röviden és tömören, ami vasárnap Veszprémben történt. Orbán Viktor még a Gyurcsány-éra alatt nevezte hazánkat következmények nélküli országnak, ám mára bebizonyosodott, hogy nem volt igaza: igenis mindennek van…..
captain morgan 2015.02.24 22:40:25
@Girhes Joe: Afrika, India? Egy frászt. Mezőfalva Szőlőhegy, Kettes sor. Hamarabb odaérsz.
December 24-én általában az angyalok járnak köztünk, de 69 évvel ezelőtt a földre pottyant egy bizonyos Ian Fraser Kilmister is. A szép arcúnak bajosan nevezhető angol fiatalember aztán Lemmy néven hódítja majd meg a világot, és umlautot tesz a rock'n roll zenekara nevébe, hogy…..
captain morgan 2015.02.20 23:07:50
@Dacia Dubstep: Te sosem hallgattál metált.
  ...de soha nem merted megkérdezni senkitől. Munkaalapú társadalom, unortodox gazdaságpolitika, rezsicsökkentés, nemzeti burzsoázia, nemzeti együttműködés rendszere, nemzeti konzultáció. Mindig csak karcolgattad, mit is jelenthetnek ezek a kifejezések, de soha nem merted felfedni a…..
captain morgan 2015.01.18 13:13:58
@gizmo266: Majd kérdezd meg a Dunaújvárosban dolgozó soltiakat, dunavecsieket, stb. Egy hídra két matrica. Zsír.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
captain morgan 2013.02.16 21:52:26
@a pontosság kedvéért: Az osztalékhozamot a részvény aktuális piaci ára után szokás számolni. Osztalékot az elmü tavaly fizethetett utoljára, amikor 20-22ezer forintról csorgott lefelé az ára. Idén nem hiszem, hogy sok osztalékot fog fizetni.
Zártkörű sajtótájékoztatóján a magyarok katasztrofális mentális állapotával magyarázta döntését Orbán Viktor, a legnagyobb hazai pénzügyi cég, a FIDESZ első embere. ÁLHÍR Mint a vezérigazgató elmondta, nagyot csalódtak Magyarország lakosságában, jelenleg pedig úgy…..
captain morgan 2013.01.03 22:13:22
@Desmond77: vagy csak ráéreztek az új
hullámra.
Tragikus esztendőt tudhat maga mögött a kormányoldal. A Fidesz a hatalmán kívül szinte mindenét elvesztette. Akarata megtört, ereje megroppant, hitelessége semmivé lett, támogatottsága köddé foszlott, mozgástere a formális jog paragrafus-tologatására szűkült. A 2012. évi…..
captain morgan 2012.12.30 15:20:55
@reszeg tengeresz: olvastad már az öszödi beszédet teljes terjedelmében? Ha igen, végiggondoltad, mi mit jelent benne?
Az elmozdíthatatlan jobb kéz végre elnyerheti méltó jutalmát, pár hete tudni már, hogy a Fővezér a nemzeti bank élére kívánja ejtőernyőztetni a szent magyar unortodoxia pápáját. A dolog egyetlen nagy előnye, hogy az újkori magyar történelem legdebilebb gazdasági minisztere…..
captain morgan 2012.11.30 21:08:49
@kigyurt álat: imádnivaló, amikor egy kommentből kiderül, hogy az írójánk lila fingja sincs, arról, amiről - szerinte- okosakat ír.
Hozzászólásodból az következik, hogy szerinted egy bank akkor jár el helyesen, ha a betéteseinek magasabb kamatot fizet, mint amennyit a hitelekért kér. Azaz mint vállalkozás helyből veszteséget termeljen, a tőkéjét és a betétesek pénzét szép komótosan osztogassa el a hitelezett ügyfeleinek. Brilliáns üzleti terv. Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe?
A Népszabadság szerint Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el. A hír azért érdekes, mert Lajos Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg a vidékfejlesztési…..
captain morgan 2012.10.02 00:09:30
@logmondu: Már ne is haragudj, de itt most nem arról van szó, hogy MSZP és SZDSZ mekkora tolvajok voltak. Kibaszott enyveskezű bagázs volt mindkettő.
De ettől még nem kell elfogadni fideszék tolvajságát sem. Sőt, hamár annyira büszkék arra, hogy ők mennyire nem olyanok. A különbség csak annyi, hogy amíg a libsi-bolsik igyekeztek legalább a látszatot megőrizni, fideszék ezt simán leszarják.
Bár az is igaz, hogy nem mindegy, ha így is,úgy is meglopnak?
Erről meg az jut eszembe, hogy a lopás az, amit utána veszel észre. Amikor viszont leplezetlenül odajönnek és elveszik, az a rablás.
Tehát a libsi-bolsik tolvajok voltak, emezek meg rablók.
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
captain morgan 2012.09.24 23:17:43
@Pipas: Bocs, de az adócsökkentést miért nem vettem észre eddig a bérpapíromon? Mert bő két éve fillérre ugyanazt a lóvét kapom minden hónapban?
A 27% áfát miért veszem észre a pénztáraknál? A baleseti adót miért veszem észre mikor KGFB-t kötök és perkálok érte? Július óta a telefonszámlámban is észreveszek valami adót még az áfán kívül.
A pálinkafőzés persze OK, főzzük is. Mondtam is, hogy biztosan azért kaptuk, hogy ne mondhassuk majd, hogy négy alatt egy normális döntésük sem volt.
captain morgan 2012.09.24 23:22:17
@teglagyar4: Kösz' a figyelmeztetést, jó, hogy szólsz! Már csak azt nem tudom, ki a franc az a rózsa mihály?
Juhé, megjöttünk! Két év önmegtartóztatás után a Fidesz rehabilitálná az I. Orbán alatt besározódott nemoligarcha, nemmilliárdos-nemadócsalókat. Csodás teljesítmény ez, szerintem emlékművet kéne állítani valami méltó helyen az önmegtartóztatásotoknak. Lehetne mondjuk a…..
captain morgan 2012.09.18 23:19:43
@lbm-NERtárs -):

A tüntetések mellé elő kell venni a passzív rezisztenciát és a totális bojkottot. Szisztematikusan nem foglalkozni a hatalommal és képviselőikkel. Szóba sem állni velük.
A magyarokat érdekli a környezetvédelem? Különösen nagyobb visszhang nélkül mondott le a minap Fülöp Sándor, környezetvédelemért, a jövő nemzedék védelméért felelős ombudsman helyettes, amit mi tragikusnak vélünk. Már az eddigi két évből is kiderült, hogy a Fidesz…..
„Cicáznak a szép csendőrtollak,mosolyognak és szavatolnak,megírják, ki lesz a követ, hisz „nyiltan” dönt, ki ezer évemagával kötve mint a kéve,sunyít vagy parancsot követ.” József Attila: Hazám – 1937. május     Amikor most Orbán és társai a választójoggal…..
captain morgan 2012.07.28 22:12:58
@Đđ: Köszönöm a tippet, mindjárt kattintok is. Az egyik kedvenc könyvem Lee Iaccocca "Vezetőink, hol vagytok?" c. műve. Szinte hiszek benne. Ő is azt írja, hogy szavazni kell, sőt kötelező. Mert a demokráciát ez működteti. Viszont a magyar politikai elit, és főleg orbán a fidesszel rég kiérdemelt egy kapitális nyazsgemet.
captain morgan 2012.07.28 22:25:46
@Counter: Én is mindig az utolsó pillanatban döntök. Viszont alapelvem, hogy parlamenti pártra nem szavazok.
captain morgan 2012.07.28 22:38:44
@atti.atti: És '98 óta egy bolsevik pártra szavazol? Merthogy a fidesz tökéletesen bolsevik minta szerint működik.
Bárhol élnél, csak jobb-kzép pártra szavaznál? Azt meg sem nézed, milyen embrek vezetik? Lopnak-e, vagy sem?
Hazudnak-e vagy sem? Hülyének nézik-e az állam polgárait, vagy sem?
Tudom, ezeken nem gondolkodsz. Meg aztán apád ki is tagadna....
Hatalmasat szólt a miniszterelnök minapi beszéde a Vállalkozók Országos Szövetsége előtt. Őszintén: nem értem, hogy miért. Illetve: nem értem, hogy miért úgy, ahogy. Nem értem egyrészt azért, mert szerintem Orbán Viktor semmi újat nem mondott. És…..
captain morgan 2012.07.28 21:09:50
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Ha azért szavaztál a fideszre, mert soha többé szdsz-t, akkor súlyos, mély tévedésben vagy.
captain morgan 2012.07.28 21:27:03
ProgBlog Kormányt ellenségéről 2012.06.23 11:07:00
„Az Zsuzsánna egy szép német leán,Bécsben lakik Tiefengrab utcáján” Balassi Bálint: Hatvanodik – XVI. század. második fele   Törvényjavaslat született arról, hogy a jövőben betiltanák (ó, milyen szép is ez a szó – és milyen szimpatikus korszakokat idéz vissza!) a…..
captain morgan 2012.06.24 00:43:12
@midnight coder: A kommunizmus egy meg nem valósított eszmerendszer, vízió egy soha meg nem valósított társadalmi berendezkedésről.
Perkátán a Lenin utcában lakók nem törik naphosszat a fejüket, Vlagyimir Iljics mi mindent tett a bolsevik párt hatalomra jutásáért és a hatalom megtartásáért Oroszországban majdnem száz éve.
De a mai magyar kormány(ok) áldásos tevékenységéről asszem van véleményük.
captain morgan 2012.06.24 00:48:13
@dukeekud: Bocs' de kissé megrekedtél a hatvanas évek propagandájánál. Meg a hetvenes évekénél.
Kár tagadni, az Orbán-kormány két éves ténykedésének nem csak a mindenhol megénekelt nómenklatúra a közvetlen haszonélvezője. Megalapozott szakértői becslésem szerint, melyet az ujjamból szoptam, tehát megbízhatóbb, mint bármelyik Századvég-prognózis, körülbelül…..
captain morgan 2012.06.04 22:17:39
@frontember876: Majd szóljatok időben, én is jövök!!!
captain morgan 2012.06.04 22:34:26
@Soványka:
"1. 2010-ben minden ponton ugráltatok, hogy nehogy kétharmad legyen, s minden megtettetek, hogy ez ne tűnjön legitimnek."

Engedd meg, hogy egy szemtelent kérdezzek. Hányas voltál matekból?
Egyszer nézd meg a 2010-es választások összeítőit, és számold ki, hogy a szavazati joggal rendelkező MAGYAR állampolgárok hány százaléka szavazott rájuk?
De ezt fölösleges is megtenned. Te is tudod, hogy nem a kétharmaduk. Ők is tudják. Amijük van, az látszatkétharmad. A hiányzó részt méltósággal és a társadalom felé mutatott tisztelettel pótolhatták volna. Ők azt hitték, elég lesz helyette nagyokat mondani. Szerintem ez legitimációnak kevés.
Sajnos semmivel sem jobb a bizonyítványuk, mint a szociknak (emlmú'tnyócév). Itt van egy legatyásodott ország, és közben két kézzel tömik a haverokat. Simicskáék 2 milliárdért újítanak fel vasutat kilométerenként, amire a MÁVGÉPnek elég lenne 140 millió plusz ÁFA. Biztosan japán kardkovácsok ütik a síneket titánból. És ez csak egy példa. Ánygán úr is felsorolt néhányat. Nem, á dehogy gondolom, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.
Tehát majd akkor beszélgessünk a legitimációjukról, amikor fikarcnyival is jobbak lesznek az amúgy hasonlóképpen semmirekellő szociknál. Mert rohadtul nem látszik pozitív különbség.
Mikor e sorokat írom, a forint euróárfolyama 297,72. Épp tíz perce jelent meg az Indexen az MTI tudósítása egy parlamenti bizottsági ülésről, amelyen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt magyarázta meg nekünk, hogy miért nem érdeke Magyarországnak az IMF-tárgyalások…..
captain morgan 2012.05.29 22:36:50
@Hertelendi: Az MNB devizatartaléka leginkább a forint fedezete. Ha elköltik, a pénzünk attól a pillanattól csak színes papír, be lehet tenni otthon a "Gazdálkodj okosan" készletbe.
Tessék, ezt mondtuk mi annak idején, teccettek volna a Motörheadet meghívni, akkor nem lettek volna sztárallűrök meg idegeskedés. A Bors infói szerint ugyanis a rapper olyan gyökér volt a színfalak mögött, mint amilyennek tippeltük jóelőre, ki sem ment a próbára, a produkció nem…..
captain morgan 2012.05.27 22:38:08
@Stomi: Csak kár, hogy amit csinál, egy kalap szart sem ér.
Az impotenssé vált magyar politikának már egyetlen egy szereplője sincs, amelyik kiállna, és azt mondaná, elég volt? Miközben Biszku Béla, az 56-os megtorlásokat levezénylő belügyminiszter virágot helyez el Kádár János sírján, és ehhez nem a börtönből kell kimenőt kérnie,…..
captain morgan 2012.05.27 22:30:42
@ekszvájzed:

"És a ti imádott, szuperkapitalista bankosaitok vajon hány millió koldus országait csinálják, nemcsak itt, de hány helyen, szerte a földön, akár még napjainkban is, válsággal, valutaalappal, világbankkal, vagy anélkül, ó, drága hülye, paneleket mantrázó "balos" demagógok ... "

XYZ, te miért vagy demagóg? Hárommillió koldus országát nem a bankok csinálják, hanem a pékek, mer' nem adják 3,60 forintért a kenyeret.
De félre a tréfával, a balfasz politikai elitre mutogass inkább, akiket még mindig csak az érdekel, négy év múlva vajon megválasztják-e őket? Az ország boldogulása harmadlagos csupán.
A bankokra kár neheztelned, mert kölcsönt felvenni nem kötelező, visszafizetni ellenben igen. Lehet türelmesnek is lenni és spórolni a malacperselyben. Meg sok más módon. Hidd el, kevés fizetésből ez mindenkinek nehéz.
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Nem szokásom nekem ilyeneket írni. De tegnap, mikor megtudtam, hogy nem mondtál le, ennél jóval durvább kifejezések jártak az agyamban.Schmitt pál, én nem tüntettem tegnap. Nem azért, mert ne gondolnám, hogy neked semmi keresnivalód a Sándor-palotában. Hanem azért, mert nem vagy te…..
captain morgan 2012.03.31 19:56:17
@Apámfia: amit sp tett, az erkölcstelen. egy államfő erkölcsi etalon kell, hogy legyen az országa számára. ez nem lehet alku tárgya. én adófizetőként finanszírozom a jelenlegi megélhetését. minimum elvárhatom tőle az alapvető emberi normák betartását. kezdhetjük rögtön a 10 parancsolattal. érdekes módon már más kommentelőnek is eszébe jutott, hogy akkor vajon a diplomáját hogyan szerezte?
Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a Kedves Magyar Vezető jópofa internetes játékként fogja fel az ország külkapcsolatait. Bevet egy-egy cselt, de főleg bőszen lövöldözi különböző harci eszközökből a lövedékeket, a kézifegyvertől a rakétáig. Ma már nem titok, szinte…..
captain morgan 2012.03.07 22:25:37
@midnight coder:
"Na most, ha tényleg nem a hiány nagysága a gondja az EU-nak, hanem az hogy az ország önálló politikát merészel folytatni ami nem felel meg 100%-ban egyes bankok és más legalizált bűnszervezetek érdekeinek akkor mi a különbség az EU és mondjuk egy kaukázusi vagy afrikai "köztársaság" között ?"

Ezen a primitív bankfikázáson ideje túllépni. Ha banktól kérsz kölcsön és azt elköltöd, nem árt tisztában lenned azzal, hogy az NEM a te pénzed. Amit egyszer vissza kell adnod. A kamat, amit fizetsz, a használati díj. Mint amikor pl. autót bérelsz, vagy lakást. Ha pedig egy ország a kiadásainak egy részét kölcsönből oldja meg, akkor annak a terheit elsősorban az ország vezetőinek kell felmérnie. Senkit sem a kölcsönt adó kényszerít a kölcsön felvételére.
Felnőtt emberektől elvárható, hogy felmérjék, mekkora kockázatot vállalnak.
captain morgan 2012.03.07 22:28:14
@lyia: A dégi kastély tóval és a parkjával még most, romosan is döbbenetes látvány. Érdemes megnézni.
captain morgan 2012.03.07 22:33:22
@endike: Annak is nézz utána, milyen kamatokkal bocsátunk ki jelenleg állampapírt, és ehhez képest milyen kamatra adna az IMF kölcsönt.
No me g nem kellett volna másfél éve balfasznak lenni viktoréknak és akkor tán fel sem merült volna az IMF kérdés.
Úgy látszik, egy BMW-től még mindig azt várja a nép, hogy a fémmunka legyen pazar, az elektronika csak a bónusz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
captain morgan 2012.03.03 15:43:58
@sge: ein, zwei, drei, vier, FÜNF, vagyis FÜNFER.
Amúgy (bár én német autókra magasról szaró típus vagyok) nem értem a Robit, ha már fikázni akar egy autót, miért a 6 mm-es keskenyedésbe és a fél mm illesztési hézagba köt bele? Biztosan bosszantotta, hogy sublert kellett hozzá elővenni.Meg a többi kekeckedés, egy olyan autónál, amit a menő csávók F Astra helyett vesznek.
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
captain morgan 2012.02.18 17:00:27
@moszkvicssluszkulcs: Kb. pont ezt akartam én is beírni, de kétszer ad, ki gyorsan ad.
Vagyis az elmúlt bő 10-12 év kormányai simán elintézték, hogy az embereket érdekelje, amit a Jobbik mond. Pedig elég lett volna normálisan kormányozni.
Az pedig, hogy ki szalonképes a magyar politikában és ki nem, régóta egyértelmű. Javarészt szalonképtelen ökörkör az egész bagázs. Amilyen pletykák pl. Pintér Sándor üzleti ügyeiről terjengenek tizenéve, az alapján inkább Vona Gábor kérhette volna ki magának a meghívást.
Vagy mennyivel rendesebb gyerek a Lázár, vagy tisztább kezű párt az MSZP? Ugyan már.