Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nakina1

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a Rába sajtóhíre szerint. Szerintünk pedig van magyar beszállítója a Volvo buszainak, igaz ők Wroclawba szállítanak és nem Győrbe. Így a Budapesten nemrég forgalomba állított Mercedes Citarók is több magyar alkatrészt tartalmaznak, mint a Nemzeti busz. Ha egy üzlet…..
nakina1 2013.10.03 07:06:59
@Rotberger:
A Credo szerintem sem rossz busz, de nem varosi, csuklosban nincs is megfelelo referenciaja, es nem mellesleg a budapesti tenderen azert sem tudott elindulni, mert sem finanszirozast, sem visszavasarlasi garanciat nem tudott moge tenni a Kravtex.(a volannal nem tudom volt-e ilyen feltetel)

Az, hogy a Nabit Amerikaig uldoztek volna, az eleg mokas...
A Nabi ugyanis az Ikarusz elanyvallalatakent North American Bus Industry (vagy vmi ilyesmi) neven alakult meg es kifejezetten az amerikai piacra gyarto cegkent alakult. A buy American szabaly alapjan a vegszereles mindig amerikaban volt.
Szerintem Kaposvar kivetelevel (a kompobus uzem foglalkozattasa miatt) sosem adtak el buszt itthon, es ott is csak nehany darab koszal mutatoban.
nakina1 2013.10.03 07:10:53
@Mr. Waszabi:
Ha elolvasod a korabban Watson ur altal, es altalam irtakat, gondolom megvaltozik a velemenyed a mostani tender hazai ipar fejleszteset segito voltarol.
Ha a privát szektorral üzletel. Ami nem lenne akkora tragédia, ha a veszteségeket nem az adófizetők finanszíroznák. Amikor a szokásos, az állam nem jó gazda szövegemet darálom gyakran felbukkannak olyan hozzászólások amelyek azt firtatják, hogy miért vagyok ebben ennyire biztos.…..
nakina1 2013.02.03 20:37:55
A blog írója jobban tette volna, ha az ÁSZ jelentést olvassa el, nem az Index cikket.
A cikk címe ugyanis szimpán hazugság, mert a jelentés egyetlenegy ingatlan ingyenes odaadásáról sem szól, a benne írtak pedig egyszerűen nélkülözik a szakszerűség és az alaposság minimumát is.
Az ingatlan bérbeadásokkal kapcsolatban pedig nem lényegtelen körülmény, hogy a ÁSZ (jelentés) nem az ingatlangazdálkodást vizsgálta, hanem az MNV belső (tulajdonosi) ellenőrzésének adott időszaki tevékenységét.
Az ellenőrzési terület a 2010-es kormányváltást követően vizsgálta az ingatlanok bérbevételét, és bérbeadását. És ezzel kapcsolatosan állapította meg azokat a tényeket, amiket az ÁSZ is jelentésében leír, és az Index cikk is helyenként idéz.

Ezért persze lehet általánosan kijelenteni, hogy az állam rossz gazda, és korrupció van, és nem a sajátjaként gazdálkodik, de ez a jelentésben nincs benne, legfeljebb a blogíró, és egyes kommentelő firkálják mellé.

Az, meg hogy egy üzemi büfét bérleti díj nélkül üzemeltet valaki, vagy a minisztérium a dolgozók kényelméért felállított ital- és pénzautómatákért nem szed bérleti díjat, az szerintem nem bűntény.
És talán az sem ide sorolható, ha kölcsönösségi alapon a határrendészeti szervek ingyenesen befogadják a szomszédos államok hasonló egységeit.

Persze ezért az információért már nemcsak el kellett volna figyelmesen olvasni a jelentést, és tudni kellett volna, hogy mit vizsgált, hanem még ennél is mélyebben ismerni a témát, a számokat...
A valódi tényfeltáró újságírásnak pedig ez minimumkövetelménye.
Egy ilyen cikk megírásához nem elég, hogy 10p alatt átfutom az ÁSZ jelentést, találok benne egy jó kis témát, adot egy hangzatos címet, nem baj, ha hazugság. Különösen akkor, ha látható módon ismeretlen mind z MNV, mind az ÁSZ működése számomra.
Kellenének szakmai ismeretek, és egy-két olyan a témában jártas ember ismerete, akit fel lehet hívni ilyenko és meg lehet kérdezni, hogy nem hülyeség-e, amit írok.
Enélkül csak marad az, ami most van: felszines, szenzációhajhászó firkálgatás...
nakina1 2013.02.03 22:12:52
@Mpatikus Eszetlenellenes:

Úgy látszik, csak írsz, nem olvasol, és a konkrétumok nem érdekelnek, csak ürügy arra, hogy elmondjad, ami a szívedet nyomja. Bocs, és csak a konkrét cikkhez, és a konkrét bloghoz szóltam hozzá.
Azzal a maszattal, amit írsz nem tudok mit kezdeni, lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nem.
Az ÁSZ jelentés nem vizsgálta az ingatlangazdálkodást, ami a jelentésben van, az a 2010 előtt megkötött szerződésekről szóló anyag, és az egész 120 oldalból max. 5.
Általában nem tudok, és nem is akarok vitatkozni...
De úgy látom, Te egyetlen tényemmel érvemmel sem vitázol, nem hozol fel a jelentéssel kapcsolatosan semmit, ezért nem is értem, mit nevezel szerencsétlen próbálkozásnak...
nakina1 2013.02.03 22:23:36
@Mpatikus Eszetlenellenes:

Azt meg külön nem értem, hogy mi köze van ennek az ügynek 30 fideszeshez, meg 5-6 lebukotthoz.
1.) Vezércsere 2010 MNV
2.) Időszakos ellenőrzési vizsgálat az ingatlanok bérbeadásáről, és bérbevételéről.
(elrendelő, FB, IG, vagy vezig, vizsgált állapot adatai 2010, szerződések megkötési dátuma 2010előtt, döntéshozók: minisztériumok és egyéb vagyonkezelők)
3.) vizsgálat konklúziója: kb. 10% esetében módosítás, a bérleti és/vagy vagyonkezelői szerződések megszüntetése (ahol szándék és jogalap van)

Ennyi
Nem hiszem, hogy nagyon csak a címben szereplő környékre volna jellemző az, amit Riska énekelt meg idegességében, ahol van kerékpáros is meg egyirányú utca is, ott előbb vagy utóbb összefut az ember olyan elvetemültekkel, mint a mai 2in1 történet kétkerekű szereplői. Komolyan…..
nakina1 2010.05.07 18:07:14
@Perillustris: Gondolom a biciklisták nehéz helyzetére, és tudatlanságára utalsz.
Az ajánlott filmen is a kereszteződésben egy bazi nagy elsőbbségadás kötelező tábla van. Ha ilyen lenne aZ Erzsébet hídnál is, igazad volna, de nincs, így sajnos... (nem mellesleg a hídnál nem az autós keresztez, hanem a biciklista...
...@Silent Bob
egyetértek, ha nincs mackósajt, a biciklisnek le kell szállnia a gyalogátkelőnél, ha védetten akar áthaladni...