Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magelhais79

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Áthidalható-e a szakadék a józanész és a modern fizika között? A XX. század második felének talán legjelentősebb fizikusa, Richard Feynman írta nevezetes könyvében (QED. The strange theory of light and matter), hogy az elektromágnesesség közvetítője, a foton olyan tulajdonságokkal rendelkezik,…..
Magelhais79 2017.05.31 06:57:27
@ipartelep: "Nagyon úgy tűnik, hogy a saját léptékű makrovilágunk logikája ez, és - ez fontos - nem a mikrovilág logikája."

Pont emiatt a "hozzáállás" miatt nem volt sok előrelépés a témában 100 év alatt. Ha Bohr óta a szőnyeg alá is söpörjük a problémát, attól az még nem szűnik meg. És ezt több jeles fizikus ki is mondta.

Nincs olyan, hogy mikrovilág meg makrovilág, meg nincsen képzeletbeli varázslatos határvonal közöttük. A kvantumjelenségeknek nincs felső határa (pl. ma már szemmel látható kvantumjelenségeket is elő tudnak állítani). Természetesen az egész világ a kvantumvilág, csak rosszul értelmezzük.
Magelhais79 2017.05.31 14:54:09
@ipartelep: Ne haragudj, de úgy vélem nem érted a probléma mélységét. A mikrovilág látszólag viselkedik teljesen másképp, mint a makrovilág. De valójában a makrovilág csak a mikrovilág egy "speciális esete".

Pont erről írtam, noha érted, hogy a világ egy, és tagadod, hogy lenne bármiféle határvonal, a végére mégis eljutsz oda, hogy két különféle dologról beszélsz. Ez a hozzáállás fogta vissza a haladást Bohr óta már vagy 100 éve (nem a számításokban, hanem az értelmezésben).
Magelhais79 2017.06.01 05:26:50
@ipartelep: Ha azt gondolod, hogy ténylegesen másképpen viselkednek, nem csak látszólag, akkor fogalmad sincs a fizikáról, se a világ értelmezéséről. Komplett idióta vagy.
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
Magelhais79 2013.05.15 08:21:52
@allegravelli: Így van!

Rák és a többi civilizációs betegség.. a jelenlegi hivatalos profitorientált mítosz szerint időskorban a többségnek ezekben kell meghalnia, csak ezzel annyi a probléma, hogy ezek a betegségek kb. ismeretlenek azon népek körében, akik még nem tértek át a modern étrendre, ezért ők természetes halállal halnak meg.

Enyhén szólva is szkeptikuan állok ehhez a kérdéshez, amióta teljesen felépültem az egyik ilyen elvileg gyógyíthatatlan betegségből. A legtöbb civilizációs betegség mögött autoimmun problémák állnak és a rák sem kivétel. Például csak a kenyérre (gluténre) az emberek kb. 30%-a allergiás. Tehéntej stb. ezek csak pár ezer éve lettek bevezetve (nálunk, magyaroknál csak 1000) az emberi szervezet egyszerűen nem erre fejlődött ki, lényegében egész életünkben mérgezzük magunkat biztosnak gondolt élelmiszerekkel amik aztán szennyezve, génmanipulálva is vannak stb.

Szóval ha kivesszük ezt a tényezőt, akkor az Angelina esetében bölcsen megállapított 87% is lehet, hogy kb. 2% lenne, nem lehet tudni. Az emberek sajnos azt hiszik, hogy az orvostudomány ma is az ő érdekeiket szolgálja, mert 100-200 éve még így volt. Csak azt nem tudják, hogy maga az az irány ami fentről rá lett kényszerítve az orvostudományra az elmúlt évtizedekben, az kizárólag a profitról szól. Maguk az orvosok jóhiszeműek, legtöbbjük szintén nem látja át ezt.
Magelhais79 2013.05.15 14:18:50
@kanálwarrior: Ne keverjük ide a vírusos problémákat, ne legyél nevetséges.
Magelhais79 2013.05.15 16:00:01
@kanálwarrior: Nem az ősemberekre gondoltam, hogy 20-25 évet élnének, hanem világszerte népcsoportokra az elmúlt 100-200 évben.

Szinte ismeretlenek a civilizációs betegségek, aztán áttérnek a modern étrendre és elkezdenek ők is hozzánk hasonló arányban belehalni ezekbe.
Tegnap benyújtották a Matolcsy-féle megszorításokat, és bekerült több új elem is. Többek között az, hogy a kölcsöntörlesztés után is kell majd fizetni a tranzakciós adót. Ez nem jelent mást, mint hogy beigazolódik: a kormány csak névlegesen harcol a bankok ellen, igazából a…..
Magelhais79 2012.11.09 19:24:51
@vascsaba: Sztem a helyzet ennél is rosszabb, a nyugati háttérhatalom IS szétlopja, hülyíti, átveri az országot, és a magyar politikai elit IS szétlopja, hülyíti, átveri az országot, más-más szinteken és módszerekkel. Talán csak annyi a különbség, hogy a nyugati háttérhatalom tényleg növekedőpályára akar állítani minket, mert ha gazdagabb az ország akkor többet tudnak kilopni belőle, míg a magyar politikai elit értelmezni sem tud olyan célokat, amelyek 4 évnél távolabb vannak a jövőben.

Nna de majd Orbán jól lenyomja néhány kokival meg sallerrel azokat, akik szinte a teljes nyugati világot irányítják a pénzkibocsátás jogával már vagy 100 éve :)