Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoli 29

0 bejegyzést írt és 516 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Avíttas, dagályos, patetikus konzervatív, múltba forduló, dohos, kereszténykedő az új alkotmányunk – olvashatjuk a különböző európai és européer lapokban. Dobray kolléga cikkében felsorol számos példát más, európai alkotmányokból, hogy esetleg,…..
Zoli 29 2011.04.29 13:42:58
@Kalmár:

De nem is tud róla lemondani, csak a Parlament foszthatja meg a mentelmi jogától; függetlenül attól, hogy ő kéri, vagy nem kéri.
  A magyar kormány néhány hete 12 kérdésben érdeklődött az állampolgárok véleményéről az új alkotmánnyal kapcsolatban. A kellően eklektikus kérdéssor kapcsán az jutott eszembe, ha már ilyen szépen a folyamat végére értünk, hogy csokorba szedem azokat a kérdéseket,…..
Zoli 29 2011.04.19 11:03:03
@Walter Melone:

Értelek: Amíg az MSZP volt kormányon, és őket kritizálta, akkor alkalmatlan volt köztársasági elnöknek. Most, hogy jobboldali kormány van, és Sólyom őket sem kíméli, akkor "karakán véleményalkotó értelmiségi".
Kristálytiszta logika. :)
Zoli 29 2011.04.19 11:08:08
@TuRuL_2k2:

"Kérdés, hogy lehetett-e volna máshogy."

Én is ugyanezt vetettem fel. A válasz egyértelmű nem.
Ezek után már csak az a kérdés, hogy egy kétharmados kormányzó többség ezt vegye tudomásul, és tegyen le az alkotmányozásról, vagy legyen az a kiindulópontja, hogy új alkotmány mindenképpen lesz, ennek megalkotásához, megvitatásához viszont mindenki előtt nyitva az ajtó.
Biztos, hogy az előkészítés folyamatában tehettek volna komolyabb gesztusokat az ellenzék felé, de valószínű, hogy az MSZP és az LMP így is, úgy is kivonult volna.
ZogaBlog 2011.04.13 15:35:00
Fellszállt a fehér füst,nincs tovább titkolódzás 98%-os ,azaz majdnem biztos,hogy Dawid Kostecki, lengyel bunyós lesz az ellenfél,Atlantic City-ben,Június 4.-én szombaton.Innen viszont elindulunk ismét, 2 hét 50%-os terhelés után megint emelni fogok napi szinten. Most is brutális amit…..
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
  Huszti István, az Index fotósa örökítette meg egymás mellett Molnár F. Árpádot, az elhallgattatott Hírháttér Multimédia alapító főszerkesztőjét, keresztyén tényfeltárót, legalább a világ legnagyobb Echelon-tanúját és Gyurcsány Ferenc sortüzes…..
Mandiner blog Orbanviktor.hu 2011.03.16 13:59:00
  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később…..
Zoli 29 2011.03.17 10:04:42
@fikanick:

Jó tanács: Ha már egyszer beleszólsz két ember vitájába, legalább előtte győződj meg róla, miről vitatkoznak. ;)

mavo (kk&tt-nek): én se tehetek arról, hogy a nyelvetek orbán seggétől barna.

én (mavo-nak): KK&TT mint Orbán seggnyalói? :D

mavo (nekem): pont ahogy babarczy meg a klóné.

én (mavo-nak): Aláírom.

És akkor most fuss neki még egyszer, és vezesd le ebből, hogy én áldásomat adtam bármilyen színű korrupcióra. Köszi! ;)
Zoli 29 2011.03.17 10:33:30
@fikanick:

Mielőtt beléptem volna a "kínaiék Orbán seggnyalói-e" vitába, mavo és kínai már megállapították, hogy Babarczy ügye nem volt korrupciós ügy, amit kínaiék annak idején elismertek, de akkor azzal próbálták a dolgot "árnyalni", hogy ennek ellenére Babarczy gyurcsányista, majd most hozzátették, hogy nem tehetnek róla, hogy BE gyurcsányista. Mavo erre válaszolt azzal, hogy ő pedig nem tehet róla, hogy kínaiék orbánisták. Én erre a mondatra reagáltam, jelezve, hogy nevetséges kk&tt-t ezzel vádolni.
Tehát a mavo és én köztem lezajlott szóváltásnak semmi köze a korrupcióhoz, pláne nem a korrupció helyesléséhez, már csak azért sem, mert kínaiék "seggnyalása" már nem is ebben az összefüggésben került szóba.

Szóval ha gondolod, még csűrheted-csavarhatod a dolgot, de szerintem elegánsabb lenne belátni, hogy szó sem volt arról, hogy én azzal, hogy elismertem, hogy BE nem Gyurcsány udvari krónikása, a fideszes holdudvar pénzelését próbáltam volna közvetett módon elfogadhatónak feltüntetni.
Zoli 29 2011.03.17 10:39:29
@fikanick:

Hogy mavo kivel borult össze, és minek kapcsán, arról nem tudok nyilatkozni, mert nem olvastam minden hsz-t. De azzal, hogy beláttad a tévedésedet, olyan erényről tettél tanúbizonyságot, ami sokszor belőlem is hiányzik.
Üdv!
  ..
Zoli 29 2011.03.06 12:35:16
:)
  Hogy Tarlós István a Hírcsárda olvasója, vagy a Kétfarkú Kutya Párt lakájmédiája van feltűnően jól becsatornázva a főpolgármester úrhoz, az most mindegy: lesz Elvis tér Budapesten. Hogy hol, azt nemzeti konzultáció keretében döntik el, tizenkét helyről lehet…..
  Az Országgyűlés hétfői ülésnapján az elmúlt 4-8 évben példátlan dolog történt: az MSZP valami tényleg vicces dologgal állt elő. A T/589-es, A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála…..
Zoli 29 2011.01.08 19:49:10
Lassan kezd lehullni a lepel:

"A liberális Süddeutsche Zeitungban közölt kommentár szerzője, Martin Winter úgy véli, hogy az Európai Bizottság még mindig nem fogta fel teljesen a médiatörvény kapcsán támadt konfliktus robbanóerejét és dimenzióját. Ha beéri a törvény egyes részeinek az európai irányelvekkel való technikai összevetésével, azzal csak tovább szítja a politikai vitát."
www.hirado.hu/Hirek/2011/01/08/13/Nemet_lapok_a_magyar_mediatorvenyrol.aspx

Nyíltan kimondja, hogy nem az érdekli őket, hogy az egyes szabályok megfelelnek-e az EU-s irányelveknek, és nyíltan megzsarolják az EB-t, hogy akár meg is akadályozhatják fontos törvények meghozatalát, ha nem lépnek fel keményebben Magyarország ellen.

"Winter szerint a magyar médiatörvény nem olyan jogszabály, amelybe "becsúszott néhány hiba, hanem nagyon is kiszámított támadás a sajtó és annak szabadsága ellen. Ezért is nem bízható Budapestre annak eldöntése, vajon és mikor akar változtatni a törvényen - amennyiben kiderülne, hogy jogosak voltak a bírálók aggodalmai. Ez azt jelentené, hogy várnának a baj bekövetkeztéig. Az EU-n belüli vita csak akkor fog lecsillapodni, ha Barroso elnök - tekintet nélkül néppártbeli kollégájára, Orbánra - az egész törvényt megvizsgálja, mégpedig nemcsak betűje, hanem szelleme szerint is""

A napnál is világosabb, hogy itt már nem a médiatörvényről van szó. Orbánt akarják megbuktatni, és erre a következő fél évben van a legnagyobb esélyük, ugyanis ha már az EU-s törvényhozás is veszélybe kerül a magyar médiatörvény miatt, azzal Barroso-t is rászoríthatják, hogy maga az Unió is nyomást gyakoroljon Orbánra. Ha pedig rákényszerülünk a törvény visszavonására, az az eddigiek fényében nagy politikai vereség lenne OV számára.

"Az Európai Parlament mindenesetre nem fog hallgatni: további engedmények hiányában az EP-képviselők a közelgő találkozás alkalmával hangosan elő fogják venni Orbánt. Az Európai Parlament probléma nélkül blokkolhatja a magyarok törvénytervezeteit a következő hat hónapban" - fogalmazott a Die Welt."

Mocskos játszma ez, és sajnos nem kispályás. Orbán k..va nehéz 6 hónap előtt áll.
Zoli 29 2011.01.24 11:22:13
Érdekes AB-határozatot találtam 2007 decemberéből:

1006/B/2001 AB határozat

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=2007+december+4&s11=Dr&r=4&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

"Az Alkotmánybíróság a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 3. § (2) bekezdésének első fordulatát követő „a műsorszolgáltató (…) tevékenysége nem sértheti az
emberi jogokat, és nem lehet alkalmas a személyek, nemek, népek, nemzetek, a nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyűlölet
keltésére” szövegrésze, valamint a 3. § (3) bekezdése alkotmányellenességének megállapítására és megsemmisítésére
irányuló indítványt elutasítja."

"5.2. A Médiatv. 3. § (3) bekezdése szerint a műsorszolgáltatás egyetlen közösség (kisebbség vagy többség) megsértésére, kirekesztésére, annak faji szempontokon alapuló bemutatására,
elítélésére sem irányulhat. E rendelkezéssel kapcsolatban az Alkotmánybíróságnak abban a kérdésben kellett állást foglalnia, hogy a véleménynyilvánítási és sajtószabadság kiterjed-e ezen — a gyűlöletre uszítás szintjét el nem érő — vélemények közzétételére.
A szabad véleménynyilvánítás a személyiség kifejezésének legközvetlenebb módja, ezért annak védelemben részesítése a demokrácia alapköve. A véleménynyilvánítási szabadság és az
ezzel szorosan összefüggő sajtószabadság azonban — amint az fentebb kifejtésre került — nem korlátlan és nem korlátozhatatlan. Az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint a
gyalázkodás a felelősségi rendszerben a legszigorúbb — büntetőjogi — eszközök alkalmazását ugyan nem indokolja, de a becsület, az egyének és a közösségek méltósága védelmében az ilyen módon (értékítéletben) megnyilvánuló véleménynyilvánítás
is korlátozható"

Ezek után borítékolható, hogy az ún. "gumiszabályok" miatt tett AB-beadványoknak mi lesz a sorsa.
Mandiner blog Államférfias doromb 2011.02.17 16:16:00
  Veterán szerkesztőségi cicusunk életének minden percét kitölti a Nemzeti Együttműködés Rendszerének építése, így mostanában ritkábban ad hírt magáról, de ez nem jelenti azt, hogy ne figyelné éberen a doromb-piacot.   Így aztán nem kerülhette…..
  2009-es és 2010-es felméréseink után idén is készítettünk egy egyszerű kutatást a Mandiner olvasótáboráról. A 2011. január 25. és február 1. között véletlenszerűen kiválasztott látogatóinknak felugró kérdőívünket 917-en válaszolták meg.…..
Zoli 29 2011.02.16 14:08:51
@Zero_Toleransz:

Vigyázz, mert a nagy erőlködésben még összecsinálod magad. ;)

"a plakátjukon különben sem szerepelt semmilyen hamis állítás"

A plakátjukon nem, de a honlapjukon megjelent és a sajtót körbejárt közleményükben igen: "Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése miatt mindenki rosszul jár, aki nem keres legalább bruttó háromszázezer forintot"

Ez nem igaz.
  „Most, hogy a munkavállalók megkapták 2011 első fizetését, mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz hazudott, amikor azt mondta: senki sem fog rosszul járni. Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése miatt mindenki rosszul jár, aki nem keres legalább…..
Zoli 29 2011.02.11 11:01:19
@Dr. Zerge:

"hogy az 1kulcsos szja ösztönöz-e bármire is tömegeket, nem igen tudni, én meg módfelett gyanakvó vagyok"

Arra pl. biztosan ösztönöz, hogy mostantól nem érdemes eltitkolni a magasabb jövedelmeket sem, mert egységes az adókulcs. Amíg egy bizonyos jövedelemhatár felett már kétszeres az adóteher, addig a munkavállalót sokkal inkább megéri az alacsonyabb sávba bejelenteni, a többit pedig kifizetni neki feketén. Most ez a helyzet megszűnt.

Más: az alacsonyabb jövedelmi kategóriáknál vegyük figyelembe, hogy pl. a minimálbéresek eddig egyáltalán nem fizettek SZJA-t, és az efeletti jövedelmeknél is az adó egy jelentős részét visszatérítette az állam. Ezt a kiesést finanszírozták abból, hogy az iskolázottabb és/vagy többet dolgozó, így magasabb jövedelmi kategóriába eső munkavállalóknak arányaiban is több adót kellett fizetniük.
Mostantól mivel mindenki ugyanazzal a kulccsal adózik, a magasabb jövedelmű továbbra is többet adózik, de nem fogja magasabb adókulcs sújtani azért, mert többet tanult, képzettebb és esetleg többet dolgozik.
Zoli 29 2011.02.11 11:05:03
@iii:

Már hogyne lenne adójóváírás? Az alacsony jövedelműek az szja-juk nagy részét továbbra is visszakapják, a mértékét valamelyest csökkentették.
Zoli 29 2011.02.11 11:22:42
@iii:

Nőtt a nyugdíjjárulék, de 0,5%-kal.
Sok egyetemista/főiskolás fellélegezhet, hiszen (legalábbis tudtommal) már a vizsgaidőszaknak nagyjából vége van, így nincs más hátra, mint azt a sok stresszt levezetni három olyan filmmel, amiben mások, másképp izzadnak helyettük. A lényeg, hogy nekik is meg kell felelniük.…..
Zoli 29 2011.02.08 08:37:16
@mardelszky:

"azt vettem észre, hogy egyre többször térek vissza és egyre többször szedem le (a polcról a filmboltban természetesen) az itt kivesézett filmeket, jó hogy van ilyen blog"

Én is ugyanígy vagyok vele. :)

Ami az Exam-et illeti: Tegnap megnéztem. Az első 5-10 perc feszültsége még odaszegezett a képernyőhöz, de ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt egyre jobban a figyelem. Azt pedig férfiasan bevallom, hogy a végét egyáltalán nem értettem. Ha valaki el tudná magyarázni, megköszönném.

Exam: 5/10
Rémes egy éjszaka - Night of the Creeps (1986)   Rendezte: Fred Dekker Dekker íróként mindig is a vígjáték-horror-sci-fi tengelyen dolgozott, többnyire ezeknek a kombinációjával. Mely közismert filmek forgatókönyveit köszönhetjük neki? Például A ház, Spionfióka és a…..
  A médiatörvényről szóló legerősebb kontentet vitán felül az MTV reggeli műsora és Betlen János szolgáltatja mostanában; Stumpf András is jelezte a Heti Válaszban nemrég, hogy BJ elég csúnyán porig alázta Fölkel Róbertet, az első Kossuth téri tünti szervezőjét, hogy…..
Zoli 29 2011.02.04 15:06:39
@szempontpuska:

Az a nagy büdös helyzet, hogy írtam egy hosszú választ, ami úgy, ahogy van, elveszett. :)

Legyen elég annyi, hogy ragozhatjuk a dolgot, de nincs tovább értelme. Te leírhatod minden nap a Mandineren, hogy milyen borzalmas merénylet történt a sajtószabadság ellen, mint ahogy ugyanezt leírhatják akármelyik napilapban vagy internetes portálon; de emiatt senkinek nem lesz bántódása, ugyanis ez a médiatörvény - eddigi ismereteim szerint, amit neked sem sikerült megcáfolnod - nem teszi lehetővé, hogy bárkit a véleménye miatt (hacsak nem valamilyen szélsőséges, az eddigi szabályozás szerint is jogsértőnek számító megnyilatkozásról van szó) meghurcoljanak és ellehetetlenítsenek.

Lehet, hogy neked nem tetszik, hogy mostantól a nyomtatott és az online sajtó is szabályozva lesz, lehet, hogy nem vagy kibékülve az MT összetételével és 9 éves mandátumával (ebben a tekintetben nekem sem tetszik, ami történt), de ettől Magyarországon továbbra is sajtó- és véleménnyilvánítási szabadság van. ;)
Zoli 29 2011.02.04 15:08:41
@Zoli 29:

Mégsem veszett el a hosszú kommentem... :)
Zoli 29 2011.02.05 12:57:21
@szempontpuska:

Habár a hsz-ed olvasása közben sok minden kikívánkozott volna belőlem, de mivel a végén méltányos voltál, és a napnál is világosabb, hogy bizonyos kérdésekben úgysem tudjuk meggyőzni a másikat, ezért most félreteszem a hiúságomat, és - annak ellenére, hogy bőven lenne mit reagálnom - belenyugszom, hogy végül tiéd lett az utolsó szó.
Jó hétvégét! :)
 Az utóbbi hetekben vita alakult ki a magyar sajtóban azzal kapcsolatban, hogy az új törvényi szabályozás milyen mértékben védi az oknyomozó újságírók forrásait. Többen – tévesen értelmezve a törvényt – azt állítják: a korábbi szabályozáshoz képest…..
Zoli 29 2011.01.25 17:23:37
@Teremszolga:

A 2010. évi CLXXXV. törvény 182. § felsorolja a médiahatóság feladat- és hatásköreit.

182. §
c) felügyeli az Smtv. 13-20. §-ban foglalt követelmények betartását

Vagyis az Smtv. 6.§ (3) nem a médiahatóság hatásköre.
Ha egy hatóság olyan ügyben jár el, ami nem tartozik a hatáskörébe, az a 2004. évi CXL. törvény értelmében semmisnek tekinthető; vagyis ha bíróságon megtámadod, a bíróság megsemmisíti a határozatot.
Zoli 29 2011.01.31 15:13:38
@on1onsoup:

De jó lenne, ha jogi ügyekben olyanok nyilvánulnának meg, akik van valami fogalmuk is róla. :)

De úgy látom, a médiatörvény-hiszti kitörése óta Magyarország lett a tízmillió jogász országa.
Akkor íme a "nyeremény" első fele. Aki rendszeres olvasóm, annak valószínűleg nem fog túl sok meglepetést okozni a lista, de azért néha jó összegezni a kiemelkedő alkotásokat egy nagyobb koncepció keretében.Szóval itt mindenki láthatja a horror filmtörténelem…..
Mandiner blog A haza védelmében? 2011.01.20 15:31:00
  Tegnap az Európai Parlament meghallgatta a magyar miniszterelnököt. Mint az unió soros elnöke, Orbán mintegy 22 percben számot adott a magyar elnökség következő féléves terveiről. A szokásos logika azt diktálta volna, hogy az EP frakciói az elhangzottakra reagálnak,…..
Zoli 29 2011.01.20 17:33:01
@Alamio:

Szinte az összes zöld, szoci és liberális EP-képviselő azt hangoztatta, hogy "milyen dolog az, hogy kiegyensúlyozottságot követelnek meg a médiától?".

Miközben a helyzet az, hogy a kiegyensúlyozottság követelménye szó szerint az előző médiatörvényből lett átemelve, és az új szabályozás már nem szankcionálja ennek megsértését.

Ezzel szemben az 1996-os sajtótörvény 50. § (3) így rendelkezik:
"A tájékoztatás kiegyensúlyozottságának súlyosabb vagy ismételt sérelme esetén a Panaszbizottság kezdeményezheti, hogy a Testület bírságot szabjon ki."
www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/mediatv.html

Ugyanez a helyzet a rettegett gumiszabályokkal, amit "a fideszes testület kénye-kedve szerint értelmezhet".
A legtöbbet kifogásolt fogalom ugyebár a "bármely kisebbség vagy többség nyílt vagy burkolt megsértése", amiből a bírálók szerint semmi jó nem származhat.

Lássuk az 1996-os médiatörvényt:

3. § (3): A mûsorszolgáltatás nem irányulhat semmilyen kisebbség, sem bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére, annak faji szempontokon alapuló bemutatására, elítélésére.

Köszönjük szépen!
Zoli 29 2011.01.20 18:21:44
@vukkarak:

"Igen, de pl. a kiegyensúlyozottság a régi tv-ben csak a közszolgálati médiára vonatkozott, most viszont mindenkire, nézd csak meg."

Hol látod ezt a különbségtételt a két törvény szövegében?
Zoli 29 2011.01.21 08:39:07
@vukkarak:

A kiegyensúlyozottság a régi tv. 4. § (1)-ben is ott van, az "Általános alapelvek és szabályok" között, ahol nem jelzi, hogy csak a közszolgálati műsorszolgáltatásra vonatkozna.
  Évet értékel szerkesztőségünk. Nem egy közösen megfogalmazott cikkben tesszük ezt (eltérő nézeteink, felfogásunk miatt ez nehezen is menne), hanem együttes posztokban, amelyekben minden évértékelésre kapható szerzőtársunk elmondja a maga véleményét a 2010-es évről,…..
Vastagbőr Egy percig hallgatott 2010.12.21 12:01:00
Hajnal 3 órakor elfogadták az új médiatörvényt, mely hír természetesen főszerepet kapott reggel a Kossuth Rádió hírműsorában. Azonban  a hatályos Médiatörvény és a Magyar Rádió belső szabályzata szerint Mong Attila műsorvezető nem fűzhetett kommentárt a hajnalban…..