Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tépegető szexkavátor

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik legtermékenyebb beküldőnk, unclecooper brékingje következik: Ma olvasom (itt: http://www.kulturpart.hu/film/22136/ed_harris_60_eves, nov. 28-án), hogy Ed Harris 60 éves. Ezzel kapcsolatban egy általam minimum furcsának, de inkább zöldségnek tartott fordítás kapcsán kérem a…..
tépegető szexkavátor 2010.11.29 10:40:25
@tiboru: nálad a babérkoszorú, sztem. Ennél jobb nem jutna eszembe, erős fejtörésre sem. Gratula. Más: privát levél megy 24 órán belül.
Énvezettem? A lopakodó üzemanyag 2010.11.23 10:15:00
Érdekes cikket közölt az Energy&Fuels című szaklap a mesterséges üzemanyagok szennyezőanyag kibocsátásáról (http://dx.doi.org/10.1021/ef100727t), amelyet a NASA és az amerikai légierő (Air Force) közösen tanulmányozott. A cikkben a hangsúly a Fischer-Tropsch…..
tépegető szexkavátor 2010.11.24 10:27:24
@Énvezettem?: a cikk érdekes, de pontosítok: a dízel üzemanyagnak nincs oktánszáma -cetán száma/értéke van neki.Kételkedőknek meg: azért erőltetik ezt a nagy nyugati katonai hatalmak, hogy minél kevésbé legyenek függésben petrolszármazékok terén a Közel-Kelet államaitól (vö: Nyugat vs iszlám ellentéte).A kondenzcsík meg bizony számít katonáéknál, mert a jelenlegi üzemanyagok tökéletlen égésekor keletkező (nano)részecskékre kifagyó páratartalomból képződő jégkristályok adják a látványosságot. A jelenlegi lopakodó gépek komoly "keverést" alkalmaznak a fúvócső körül, hogy minél "hígabb" legyen a kilépő gáz, hőképben is, részecske kibocsátásban is. Szóval nem marhaság a dolog. Üdv egy volt repülőgépes szakitól (sárkány-hajtómű szakág, szakmabeleiknek).
Tom beküldését persze brékingnek kellett volna kitenni három napja, de egyrészt egy kicsit bizonytalan voltam a stílus miatt, másrészt meg reméltem, hogy az Index majd javítja azért, harmadrészt meg nem a véleményes hétvégén akartam kitenni, mert szerintem nem…..
Ismét egy beküldés a James-versenyre, most Dávidtól:Ezt a csodát Hajdúszoboszlón fényképeztem egy bazárban, ahol mindenféle elektromos játékkal lehetett játszani. Száz forintba került minden játék, bár nem tudom, erre hány külföldi jött rá... :-)Ezt milyen címkével kellene…..
tépegető szexkavátor 2010.11.03 17:03:18
Jakabnak, kicsit (?) OFF: címlapos lett a Gy__a_Leiterjakab.htmlblogod, csak másképpen:
gondola.hu/cikkek/73754-Gy__a_Leiterjakab.html
Tényleg van ott echte leiterjakabokról is szó...ezt megélni :)!!
On: a fenti találat szép, kövér, sörhasú leiterjakab. Gratula a beküldőnek.
Vannak szerzők, akik egy-egy történetet jó hosszan, minden ízét kiélvezve osztanak meg velünk. A rejtélyes nickkel rendelkező T5H kolléga nem tartozik közéjük: rövid, alig ezer leütést számláló sztorija ennek ellenére igazi életkép; élénk vizuális fantáziával rendelkező…..
tépegető szexkavátor 2010.10.07 22:09:32
az eredeti témához szólva: mi az egy hónapos nőmegvonással még elbírtunk valahogy, de volt az A/1-ben öreg katona, aki nagyon szenvedett tőle. Minden reggel sátorban ébredt, oszt' sátorbontó női segédalakulat meg sehol. Szegény csávó. Piálásról, egy röpke maléves sztori (mi más? többet voltam maléves, mint katona, éppen 120x): buszkirándulás a malév-üdülőből a Balaton-felvidéki pincesorok egyikére.Mindját a Csopakabana felett, asszem.Egyik főállású párttitkárunk rendesen puszilgatta befelé a kóstolókat, ebből is egy kicsit, abból is, itt is, amott is, klf pincékben. Majd a neki utolsóban már telített oldatot ért el, s felbotorkált a jó meleg nyári napvilágra...ott megpihent egy igen ócska deszkakerítés tövében parkoló piros zsiguli tetejére kornyadva, de közben - nem túl magasröptű - értekezést is folytatott körötte darvadozó, szintán nem szomjas hangárbéli szesztestvéreivel. Majd váratlan felindulásból sugárban áthányt a kocsi teteje fölött, frontálisan neki a deszka kerítésnek. Az meg, az érintet darabon, mint a komédiákban, rajzfilmekben szokás, némi hezitálással, jólnevelt recsegés-ropogás közepette a gazos telek felé eldőlt, mint az ólajtó, s eközben a Zsiga tetejére nem jutott a Schiller-fordításból egy csepp se! Wow! Teszem hozzá, emberünk az átlagnál magasabb, de nem kosaras termetű.Ennek cca 30 éve, de még előttem van a jelenet :-)
tépegető szexkavátor 2010.10.07 22:12:22
@tépegető szexkavátor: az előzőben lévő elgépeléseket tessék fejben kijavítani.Mer tudok én tejesen hejjessen irni, ugyi. Pihenj, folytasd!
tépegető szexkavátor 2010.10.07 22:26:36
@cometneni: a repülőgépes sulink melletti közgáz szakközépben hímnemű egyed (diák, tanerő, fűtő, portás etc) együtt nem adtak ki egy futballcsapatot tartalékkal.Ivarérett nőből volt felhozatal doszt. Képzelheted, a testvérosztály leányai hogy álltak a mi háromtagú bemutatkozó, testvérosztályt kereső (na jó, ezt vetítettük) küldöttségünkhöz, melynek persze abszolúte véletlenül , de tagja voltam, mint értelmi szerző/felbujtó...:)Akkor még fénykoromat éltem...hja. És mi érettségi után tanultuk a repülős szakmát 2 évig, így mi voltunk a komoly (???) csávók nekik, hehe. Mesélhetnék az ijedős , érettségi előtt álló leányhadakról, bulikról, de a kőccsíges neveltetísem tíccsa a zilyesmit, no meg iwiw is van a világon, és az életemet még nem untam meg.De te honnét hallottál ilyen sikamlós történeteket? A postaforgalmiban??? Nem mondod komolyan , ugye?:)))
Rövid időn belül újra jelentkezett unclecooper, nem meglepő módon egy repülős félrefordítással:Ugyanazon csatorna, Discovery Science, csak másnap - június 24-én, talán: Ifjú titán kotnyeleskedik egy amerikai helikopter-hordozó hajón, ami kiképzési feladatot hajt végre,…..
tépegető szexkavátor 2010.10.07 10:03:30
@armitage: no ne csodáld akkor, hogy én meg egykori maléves sárkány-hajtőművesként lábrázást kapok ezektől a "penge fordításoktól", és hasonlóktól...van még Jakab tarsolyában ilyen jellegű ferdítésen való háborgásom, igaz az vízi jármű téma - bár tengeralattjáró-szerelő [van olyan?] még nem voltam. De ki látja a jövőt? és én volnék az unclecooper is, ha nem tunnád :). Máshol, máskor tépegetőként lettem lajstromozva, hogy stílszerű legyek. Mikor szolgáltál Börgöndön? Mácsai honvéd nem ismerős netán? Nálatok volt sorállományú, de nem tom' milyen beosztásban, vmi műszaki talán.
tépegető szexkavátor 2010.10.07 13:02:26
@armitage: majd átmegyek az offra, most röviden: sajna én vagyok az idősebb...meg Mácsai honvéd (osztálytárs szakközépben), nem találkozhattatok, sztem.
Más: ha kép rejtvény, akkor most csak két dolog jut eszembe róla: ködszurkálás, vagy "megáll benne a kés", olyan sűrű...Jakab, mit te szólsz ehhe'?
tépegető szexkavátor 2010.10.07 13:11:12
@manókomment: jó az irány: forgó alkatrész, rendszerint lényegi funkcióval bíró fődarab neve a rotor. Wankel-motoron az a furcsa, ívháromszög alakú tárcsa is rotor, de dugattyúnak felel meg pl. Villamos AC/DC ( nem kajánkodni...) forgógépeknél a forgórészt szokás rotornak, az állórészt sztátornak (angolosoknak: stator) híni, az is korrekt, a szakma érti. Sőt mi több, a lineáris villamos hajtásban is - ahol de facto nincs forgó mozgás és alkatrész - szokás így nevezni az analóg funkciók miatt a két fődarabot. Ld. sanghaji lineáris hajtású reptéri expressz, pl.
Rengeteg félrefordítás volt már a Top Gearből, és tartok tőle, lesz is még. Mennyiségben is és minőségben is egyre jobban kezdi utolérni a Jóbarátok és a CSI fordításának szintjét, ami pedig nem kis dolog.Kezdjük Kovácsné nehezen megbocsátható beküldésével (milyen…..
tépegető szexkavátor 2010.10.06 13:31:18
@leaping cat: nálad a pont! Életszerűtlen, mesterségesen kreált mérési körülmények közt -marketing okból fontos - nagyobb teljesítmény mérhető. Olyan, mint a hirdetésekben: " akár. X Ft-ért is, " -csak éppen azért az összegért nincs az adott termék az ismert univerzumban. Anno a SAE-lóerő is ilyen alapú volt. Fékpadi lóerőről van szó, de nem a komplett autóéról, hajtásláncostól-segédberendezésestől, hanem csupaszon, külső vízszivattyúval, hűtéssel, kenéssel működtetett-mérve a motoron...stb. Népszerűen szólva: jól hangzik, de egyszerű parasztvakítás...
a lóerő részletes magyarázata alant, fájdalom angolosok vannak előnyben. Korrekt, részletes, szakszerű oldal:
en.wikipedia.org/wiki/Horsepower
Szögyi katonai karrierje szépen indult, de – amint azt látni fogjuk – sajnálatos módon egy kisebbfajta döccenőt szenvedett. A friss sorállományú katona első hadtápbevetése emlékezetes fizikai munkával, továbbá egy még emlékezetesebb autózással és ivászattal írta…..
tépegető szexkavátor 2010.10.04 18:19:36
@szögyi: mint egykori "dísz" katona, arra azért emlékszem az A/1-ből Pécs Á-ból, hogy egy katonatársunk valakije egy ásványvíz- és dühítőpalackozóban dolgozván, az akkori hosszúnyakú üvegbe töltött Olympos (v. mi a redva)"narancslé" üvege félig vodkával-és/vagy CS-vitaminnal, félig a sárga halállal töltve gyári kupakkal érkezett a laktanyába, több példányban. Simán átjutott az ellenőrzésen, bontatlan volt és a színezék maitt továbbra is jó sárga, ugye. Más tészta, hogy az alu kupakok zárószalagja letéphetetlen volt, no nem csak ezeken a butéliákon, hanem en bloc, mindenhol - még a kabaré is foglalkozott a témával. Maszekok gazdagodtak meg a külön gyártott üvegnyitó eszközökön. Dobozos üdítő még nem létezett akkoriban errefelé. De mi legyőztük az álnok kupakokat. Mi meg igen vidámak voltunk látogatás után :)) Áldottuk a bajtárs kedves rokonát, sztem Matuzsálemet lekörözi életkor ügyben.
tépegető szexkavátor 2010.10.05 09:10:17
@Adani: na ja, de mikor én voltam sorkatona korú csikó, dobozos dühítő nuku (tán fel sem találták még?), no meg az eldobható injekcióstű-fecskendő sem járta még, legfeljebb a Kútvölgyiben, az egyenlőbb eftásak kezeléséhez.Még általánosaságban főzéssel-gőzöléssel sterilizálták a cájgot. Nem mindig sikerrel. Infektológusok mesélhetnének róla. Maradt a palackozós rokon áldásos közreműködése a preparáláshoz ugye.De legalább fejlődik csomagolástechmika, nehogy az ifjabb katona-generáció elvonási tünetekbe haljon bele időnek előtte. :)
tépegető szexkavátor 2010.10.05 09:11:25
@tépegető szexkavátor: általánosaságban= általánosságban akart lenni. A kávé még csak most kezd hatni, sorry vagyok.
Félrefordítások Lengvidzs pont 2010.10.01 05:57:00
Közeledik a véleményes hétvége, amiből hagyományosan hosszú hétvégét szoktunk csinálni, tehát már ma elkezdjük a nem tisztán félrefordításos beküldéseket. Tematikusak is leszünk egyben: kiejtési kérdések fognak dominálni. Kezdjük unclecooperrel, aki fáradni látszik, mert…..
tépegető szexkavátor 2010.10.01 09:37:06
@armitage: uff, te is CSBK-tag voltál?Kicsi a világ. Az én tagságim 1971 februári kezdetű volt.Megvan még, nosztalgiából és a Kulin-csiszolású newton tükröm ma is megvan. Alumíniumozni kéne már, de kifogástalan. Az Öreg (K.Gy.) jó humorú ember volt. Nyári melón dolgoztam nála a tükör fejében az Urániában, jó élmény volt. Még ismertem Róka Gedeont is. Ilyen öreg vagyok.A 2010-es egybeeséses megfigyelésed igen jó, nekem ez fel sem merült. Pedig bírom a 2001/2010/2061 trilógiát nagyon.
tépegető szexkavátor 2010.10.03 00:35:39
@armitage: ebből csak a veterán (a vaterán) stimmel...:(, de a Bocskaira én is jártam, Illés E.-hez, Almárhoz, Széchenyi-Nagyhoz , ilyesmi.A sci-fisekhez nem nagyon jártam, de szép könyv gyüjteményem van a műfajban idehaza, néhány eredeteiben. De nem napi olvasmányok az utóbbiak, sajna.@beckett: CSBK= Csillagászat Baráti Köre, Kulin Gyurka bácsi által szervezve.Azok a pontok Langranzsnál inkább térrészek, amelyekben a keringő testek megtartják a nagyobb testhez viszonyított körülbelüli helyzetüket, lényegében azon a keringési pályán, mint a nagyobb test , csak +/- 60 fokra előtte -utána, mint a trójai hősök kísérői harcostársai. Gravitáció-elméletileg szép munka volt számítás útján felfedezni őket, később távcsővel a kisbolygókat is, igazolásul. Respekt Lagranzs úrnak.
tépegető szexkavátor 2010.10.03 00:42:59
@armitage: bogár a fülemben dönög, beléhelyezted ui....megnéztem a saját Távcső Világa példányomat...és igen, maga Kulin Gy. bácsi dedikálta nekem, azon a nyáron, mikor esztergáltam neki a távcső alkatrészeket, a tükörért cserébe.:)
A jó öreg tényleg az égben van: kisbolygó viseli a nevét. Meg Róka Gedeonét is.
Elnézést a 200-as várólistán található félrefordítások beküldőitől, de ennek a most érkezett darabnak nem tudtam ellenállni.Az Ikea régi, megbízható beszállítónk, vagy tíz posztot köszönhetünk nekik. Mint korábban is kiderült, a poharakkal igencsak hadilábon állnak,…..
tépegető szexkavátor 2010.09.30 14:04:13
@armitage: a velencei képi párhuzam költői, de sztem a mi hídfelújításunknál ez történhetett (nem tom', de felteszem, ismerve honunk munkabiztonsági állapotát, a munkások felfogását ilyen huncutságokról): a hidat anno-anno még a míniumos, akkor még járatos -ergo ólomoxidos - alapozó festékkel védték a rozsdától, arra azóta klf. más lutyfusszal ráfestettek párszor. Most fémig lenyomták homokfúvással, az újra alapozás előtt és a fúvógépes szakin kívül, pár méterre dolgozók már b...tak viselni a szűrőálarcot. Oszt' jól megszívták magukat a szállongó ólomoxid-tartalmú szilicium alapú koptatópor+ régi , redvás festékpor keverékkel. A tünetek meg most jöttek elő náluk. No meg a Duna vize is kapott egy adagot a lehulló misungból. Sztem.
Más, talán érdekes: egy oszt.társam atomfizikát végzett (frankón) és ő mondta, hogy az ólom nevű elem az urán valamelyik, baromi stabil bomlásterméke, még úgy 4-4,5 milliárd évvel korábbról. Meg minden kémiai elem radioaktív, csak a többsége baromi gyengén, és a felezési idejük eonokban mérhető, többnek meg is haladja az univerzum jelenleg ismert eddigi életkorát, tkp. stabilnak számítanak...Hökk! Szem elkerekítve. Utánanéztem, s csakugyan aszongyák más okosok is.
tépegető szexkavátor 2010.09.30 18:57:08
@armitage: az uránról mi is tanultunk, de az ólmos összefüggést osztálytalálkozón vezette elő az atomfizikusnak tanult társunk, már ebben az évezredben. Az üveges dolgot mi is tanultuk, pedig nem vagyok egy mai csikó. Hogy mi igaz belőle? Sokfelé olvasható ez, de majd mikrométerezem, ha részegen betörök magamhoz alkalmilag. Már csak inni kell elkezdenem, de megoldom. Van olyan ablakom, amiben még a régi üveg van, cca. 32 éve, azóta talán mérhetővé lett a lenti vastagodása. Akár igaz is lehet a dolog, mert ugye amorf fázisban megdermedt anyagnak mondják.Ha valaki anyagtudományban és fordításban is jártas errefelé jár, beavathatna a témába minket, nem? A J.Jácintos képet viszont lődd már fel lécci, ha előkerül. Furdal a kíváncsiság, na.
tépegető szexkavátor 2010.09.30 21:24:20
@armitage: az üveges támájú wiki fajsúlyos és főleg meggyőző olvasmány, kösz.Műszaki szakiként inkább a tényeknek hiszek, nem a legendáknak. Az ajánlott könyvet meg feltétlenül felhajtom, nagyon jónak tűnik. Aszittem, ilyesmiben frankón tájékozott vagyok, de nem. Nem is hallottam harangozni a műről. Első körben könyvtárat támadok meg érte.
Csak kicsit off: Taube-Rugyenko: A hidrogéntől a mesterséges elemekig c. 1972-es (?..most nincs itt) könyve sokat segíthet kémiai-fizikai alapokban, akár fordításokhoz is. Már vettem hasznát, pedig azóta történtek dolgok a témában, de ez is olyan laikusoknak való alapmű, jól magyaráz, nem kell 2 doktorátus az olvasásához. Nyelvezete-fordítása kissé avittas, és nem szakkönyv, csak népszerűsítő, de annak ok.
Katonatörténetek 200. - Az idegen 2010.09.13 08:00:00
A milstoryblog kétszázadik katonasztoriját egy vendég szolgáltatja, akit nevezzünk mondjuk Krisztiánnak. Annyit kell tudni róla, hogy nem olvassa a blogot (nem is tud magyarul), de a múltkoriban (mintegy tíz év kihagyás után) találkoztam vele és a sörözés mellett katonasztorikról…..
Többször említettük már e blog oldalain a katonák találékonyságát és kreativitását, ami főleg olyankor szökkent igazán szárba, amikor a hadfiak italt és/vagy nőt akartak szerezni. Pista mai története a haditechnika építő jellegű felhasználásának iskolapéldája. Az…..
A katonák nagy mesélők; tudjuk ez Münchausen báró és a mi Háry Jánosunk óta. Nem tudom, mi okozza a mesélési kényszert (talán összefüggésben van az egyenruha által okozott egyéb tünetekkel), de tény: a katonák általában nagy dumások, és ha ráadásul még egy kis alkohol is…..
tépegető szexkavátor 2010.09.10 18:47:56
@tiboru: na ez már gyanús nekem is...átlag férfi, még ha a téma után jobban érdeklődő is, bujdokolhat elfele Nyuszi blogtárs(nő??) miatt :)). Ha ő tényleg nőnemű, akkor nagyon nem mindennapos. De ez éppen itt biztos nem baj,sztem. Vélemény?
tépegető szexkavátor 2010.09.10 19:32:25
@_Nyuszi: ha félreérthető, és ezért sértő, bántó voltam, megkövetlek. Nekem imponál, ha valaki nőnemű, és nem béna a minket körülvevő technikai világhoz- de nem várom el senkitől, csak tetszik a dolog :)Első komoly nő az életemben amúgy kohóiparin végzett, még az átkosban. És ő is NŐ,nem valami nőutánzat. A papája korrózió témában szakkönyveket írt, gondolom hatott a leánygyermekére.Igérd meg, hogy a legközelebbi blogtalálkozón - ha én is ott tudok lenni - Te is megjelensz:))))). Naaa??
@tiboru: keine pánik,oder nur nicht neßaren, nem olyan a dolog, csak anyázok itt a géppel . Talán holnap reggelre kipofozom belőle az akadékoskodást. Mindössze feltételeztem, hogy addigra leszek meg. Már az is csoda, hogy félórás kihagyásokkal be tudok ide jelentkezni.Kiszámíthatatlan ötletei vannak nekije, de majd teszek róla- bicskát mártok a bitjeibe.Jóccakát.
Ma Decker kolléga mutatkozik be, mindjárt három (apró, de hangulatos) sztorival, a szentendrei tisztképző hétköznapjairól. Lesz itt ájronmen, nem túl katonás százados és vexillológiai tévedés egyaránt.Én is voltam katona, 2001 augusztusától kilenc hónapig rigóskodtam…..
tépegető szexkavátor 2010.09.06 18:11:39
@Vérnűsző Barom: asszem úgy is van/volt, ahogy sejted. Konkrét eset, a budaőrsi szakmai gyakorlatomon esett meg velünk, hogy PZL-101 motorpróbájánál,anno cedenbál 1976, éppen én voltam a kötelezően kiállított tűzoltópalackos ügyelő. A legnagyobb motorzaj közben megjelenik egy eftás, kezdi kicsavarni a kezemben lévő halonos oltót, azt ordítva a filembe, hogy az az övé...A dulakodásra az oktató leveszi a gázt az osztálytárs melletti ülésből, kiszól, hogy mi van ott emberek? Mondom, kisajátítás esete forog fenn. Oktató legyint, csak látom a száján, hogy "hagyd a 3,14ba, öcsém", majd gázt ad. Próba végén az oktató magyarázata: a fószer olyan szinten sötét - ergo vitaképtelen -, hogy még a vietnami háború idején, pár évvel korábban az elvárt hozzászólása közben (pórt- vagy szakszeeti gyűlde), elítélte ká-ypszilon délvietnámi tábornok rémtetteit :). Ifjabbaknak: volt Dél-Vietnamban egy agresszív antikommunista helyi tábornok, bizonyos Ky Ngnuen Akárky, akinek a nevét Ky-nek írtuk latinosan, magyarul Kí-nek kéne ejteni.
No kommünt. No komment, na.
Pista egy roppant tanulságos történettel rukkol elő, ami igaz ugyan, hogy lassan harminc éves, de a benne foglaltak megszívlelése túlmutat konkrét haditechnikán, országhatárokon és tán még szövetségi rendszereken is. Ha össze akarnánk foglalni négy szóban, mindössze azt kellene…..
tépegető szexkavátor 2010.08.27 09:17:39
@Adani: jaa...-), meg mint a mikor másfél tucat arab harcos pánikszerűen menekül a sikátorban talpig kalasnyikovban, és eléjük ugrik az kádi, hogy mégis miért és hova lesz a rohanás?! Mire egy lihegő harcos: egy zsidó katona üldöz minket!!! EGY zsidó katona?! Ti meg vagytok itt legalább 17-18-an?! - csattan fel a kádi. Mire Allah egyik bátor harcosa: De bölcs imám, nem tudhatjuk, melyikünket üldözi!
Most el, majdnem olyan pánikszerűen, mint az arab vitézek.
tépegető szexkavátor 2010.08.27 19:10:59
@szögyi: szoktam mondogatni a témáról a környezetemnek, h. ha minden - Izraelt rühellő - arab férfi csak egy db öklömnyi követ behajított volna a határain a zsidó államnak, akkor 2-3 méter magasan borítaná a földjét a kő, meg volna egy kilátónak alkalmas méretes hegy is ott. És valahogy nem jön össze nekik...Nem mintha kívánnám a dolgot (kinek is lenne jó??) De f...om sincs, kinek van ott igaza és mennyire, milyen arányokban.De most kinek jó arrafelé? Költői kérdés, asszem.
Az arab harci szellem engem egy másik, csordában-hordában nagyon is harcias nép "harci morálját" idézi: komoly ellenfél, ellenállás esetén a szélrózsa minden irányába szétfutnak "harcolni" :)
tépegető szexkavátor 2010.08.31 07:36:39
@proletair: bocs, nem kioktatásul, de Marokkónak nem voltak MIG21-ei. Itt néztem utána, mert vhogy furcsállottam: hu.wikipedia.org/wiki/MiG%E2%80%9321.
A marokkói királyság mindig is nyugati orientációjú volt, a sah kori Irán módjára.De attól még zsákmányolhattak Jichákék tőlük is valamilyen gépeket, ha próbáltak segedelmet nyújtani egyiptomi testvéreiknek.Sok ilyen, a helyi erők furcsa mentalitására visszavezethető bakugrás volt az arab-izraeli háborúkban. Esti iskolában tanítottam arabokat (is) technikus-minősítő tanfolyamokon. Értelmesek (az ide eljutottak általában), de kissé kajsza felfogásúak a dolgok összefüggéseiről,más népekhez mérten. Volt nigériai tanítvány is, ő valahogy összefogottabb volt-pedig ő lett volna ugye a több értelemben "sötét" figura. Nem volt az, a bőre színe meg látványos, de érdektelen tétel.
Proletair a katonai nemzetköziségről szóló újabb történetével lep meg bennünket. A partnerország ezúttal a söreiről és a (részben magyar származású) pedofil sorozatgyilkosairól méltán híres Belgium.1997-ben a Szolnoki Felderítő Zászlóalj első százada remek lehetőséget…..
tépegető szexkavátor 2010.08.24 17:25:03
@franta: adalék a sógorok nácikok általi megszállásához, viccben elbeszélve:
Neei erőszakkal vádolt manus a bíró előtt azzal védekezik, hogy tkp. FÉLIG volt az csak erőszak, mert hátulról történt a dolog, és el is mehetett volna onnét az "áldozat", ugye... Tudom, igazságtalan vagyok, a történelem nem ilyen vicces, de ezért van benne valami. Legalább megpróbáltak volna, ha csak a forma kedvéért is ellenkezni, ugye.
tépegető szexkavátor 2010.08.26 19:01:41
@tiboru: eszerint nekem volt szerencsém pucéran látni a kiskrambót (csak semmi sötét feltételezés: a vizelő fiúcska szobrát).3-szor sikerült járnom buxellesben, de csak 1-szer eljutni a hírességhez. Viszont azon a téren meghívtak vmi eszelősen jó echte belga sütire meg egy baró jó kávéra.Nem vagyok édesszájú, de az nagyon fájin volt így együtt még 1982-ben. Máig emlékezetes...A nevét nem tom', de ha látom ráismerek. Azóta nem láttam/ettem olyat sehol.A csokijuk is ütős, főleg a keserűbbek emlékezetesek nekem - by Erika nevű flamand kolléganő, ugye.
tépegető szexkavátor 2010.08.26 19:02:39
Kovácsné a maga utánozhatatlanul szórakoztató stílusában számol be nékünk családja egy bohókás napjáról.Végre valami echte magyar gyártmányú játék, nem a kínai sokkolós harcimedve - gondoltam, midőn anyám átnyújtotta az ajándék kirakóst a kisebbik dednek. A játék…..
tépegető szexkavátor 2010.08.23 09:33:05
@semiambidextrous: javaslat elfogadva! Nem elég, hogy félreferít, még pedofil(gyanús) is?! Darálóba vele. Ufff!
@Kovácsné: nur nix beszáren, mejne líbling. Postaládát DÉL előtt ellenőrizni, olyan intim leszek, hogy a füle ketté áll :). Kovácsot urat tessen távol tartani a P.O.B.-től , meg a szúróeszközöktől. :) Csak szólok.
A nemzetközi katonai szakirodalom a szabadidő tartalmas eltöltésének 247 történelmi módját ismeri. Ezek közül 206 vagy annyira erkölcstelen, hogy egy civilizált blogon nem is említhető, vagy törvénytelen. A fennmaradó negyvenegy közül tizenkilenc az alkohollal függ össze,…..
tépegető szexkavátor 2010.08.09 19:34:29
@Vérnűsző Barom: adalék a két dátumhoz, anno cuclizmus. '85-től másológépeket szervizeltem, akkor még engedély kellett ahhoz is, hogy a 2-3 cég, ami ilyet tehetett, felvehessen bárkit erre a melóra. Engem III/akárhányék 3 hónapig "nyomoztak le", nem vagyok-é veszélyes a dolgozó népre, ha rácsos szobákba elzárt, külön gépkezelő nénikék-bácsikák által kezelt gépeket javítok majd. Díszpancser leküldött Miskolcra vmi. építőcéghez javítani (nem az én ügyfelem volt), kérdem tőle CB-n(ohne mobil, vezetékes se nagyon): hol a gép a házban? Ö...ahol vasrács van, és nincs kiírva, hogy pénztár, ott rugdosd az ajtót!A rendszer betegesen félt az írott, sokszorosított szótól, ha nem ők írták, nyomatták. A másológép vételéhez is külön engedély kellett, szigorúan csak cégek, intézmények tarthattak. Anno vettem az Ápisznál írógépet, személyigazolvány kellett, meg űrlapkitöltés hozzá. Úgy '88-'89 táján megjelentek az első műholdas izék, (szkájcsenel, felejcsenel, by Hofi) habzott is a vonalas eftásak szája a nyugati fellazítás lehetősége miatt.Persze, akkor már mindegy vót nekik.Márc.15 előtt már sík ideg volt mindenki -hatalom és plebs egyaránt, egymástól. Diákokat beterelték "....ide iskola neve jön ..Napra" oszt így próbálták őket távoltartani saját nemzeti ünnepét ünnepelni kívánó "hőbörgő csőcseléktől"- mondta a rajtunk ülő, idegen erővel védett csőcselék. Ez ifjabbaknak már mese habbal....de sajna nem az volt.MINDENBE beleugattak, MINDENTŐL féltek a "szupertársadalom" erőszakos apostolai, na.Lelkük mélyén nagyon is tudták, mennyit ér a(tév)eszméjük.
Szegény Apám úgy halt meeg, hogy nem tudta megtanítani az ultit, pedig komoly csaták folytak a konyhánkban, barátok, kollégák, bajtársak közt.Meg némi bor is.
Stüszi
tépegető szexkavátor 2010.08.09 19:37:43
blogmotor! a vasporos....jú hegyirabló apádat, azt. Nocheinmal: @Vérnűsző Barom: adalék a két dátumhoz, anno cuclizmus.'85-től másológépeket szervizeltem, akkor még engedély kellett ahhoz is, hogy a 2-3 cég, ami ilyet tehetett, felvehessen bárkit erre a melóra. Engem III/akárhányék 3 hónapig "nyomoztak le", nem vagyok-é veszélyes a dolgozó népre, ha rácsos szobákba elzárt, külön gépkezelő nénikék-bácsikák által kezelt gépeket javítok majd. Díszpancser leküldött Miskolcra vmi. építőcéghez javítani (nem az én ügyfelem volt), kérdem tőle CB-n(ohne mobil, vezetékes se nagyon): hol a gép a házban? Ö...ahol vasrács van, és nincs kiírva, hogy pénztár, ott rugdosd az ajtót!A rendszer betegesen félt az írott, sokszorosított szótól, ha nem ők írták, nyomatták. A másológép vételéhez is külön engedély kellett, szigorúan csak cégek, intézmények tarthattak. Anno vettem az Ápisznál írógépet, személyigazolvány kellett, meg űrlapkitöltés hozzá. Úgy '88-'89 táján megjelentek az első műholdas izék, (szkájcsenel, felejcsenel, by Hofi) habzott is a vonalas eftásak szája a nyugati fellazítás lehetősége miatt.Persze, akkor már mindegy vót nekik.Márc.15 előtt már sík ideg volt mindenki -hatalom és plebs egyaránt, egymástól. Diákokat beterelték "....ide iskola neve jön ..Napra" oszt így próbálták őket távoltartani saját nemzeti ünnepét ünnepelni kívánó "hőbörgő csőcseléktől"- mondta a rajtunk ülő, idegen erővel védett csőcselék. Ez ifjabbaknak már mese habbal....de sajna nem az volt.MINDENBE beleugattak, MINDENTŐL féltek a "szupertársadalom" erőszakos apostolai, na.Lelkük mélyén nagyon is tudták, mennyit ér a(tév)eszméjük.
Szegény Apám úgy halt meg, hogy nem tudta megtanítani az ultit, pedig komoly csaták folytak a konyhánkban, barátok, kollégák, bajtársak közt.Meg némi bor is.
Stüszi
Kukorica Jánosné beküldését nem találtam meg a blogon, ami furcsa, mert elég gyakori hamis barátról van szó. Ugyanis:Kedves Jakab,Nem vagyok hivatásos fordító, sőt, nem hivatásos sem, csak szimplán beszélek (és értek) angolul. Félrefordítások terén általában megelégszem…..
Kevés felemelőbb dolog van annál az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetében, mint amikor a szövetséges hadseregek katonái együtt képzik magukat a közös (és gonosz) ellenség elleni fellépés, a béke megvédése, a nemzetközi terrorizmussal szembeni határozott intézkedések…..
tépegető szexkavátor 2010.07.28 11:39:59
@Vérnűsző Barom: nekem vszeg lesz egy prágai utam , még bizonytalan dátummal. Miért kérded? Sör kéne vagy fuvar - netán mindkettő? Vagy cseh nő van a a dologban?:-)Elég jók flangálnak rrafelé, a morváknál [nem a qrváknál] a jó lábúak releváns többséget alkotnak az engem vonzó korosztályokból (20-tól felfelé, valameddig...)
üdv: Stüszi.