Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gzsolt

26 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétséget kizárólag mindenkinek egészen más asszociációja támad majd ezen cím olvastán mint amiről jelen bejegyzés valójában szólni fog. Történt ugyanis, hogy egy reggelen (tegnap) az ébresztő szűnni nem akaró pityegését követően kikászálódtam az ágyból és a…..
 A szeptember 1-i lendület még tart. Ki tudja meddig még, ezért hát meglovagoltam. Na meg persze a kerékpáromat is.Ma Reggel meglepő fordulatként a Margit-híd egészen jól járható volt. Éppen ezért a szigetre való bejutás sem okozott nagyobb nehézséget leszámítva azon…..
Persze mindig is tudtam, hogy nem vagyok egy hős alkat. Nem duzzadnak izomtól pólóim, szám sarkából nem lóg cigaretta és merem remélni, hogy csökevényes agyam nagyobb egy borsószemnél, de legalább Rambo-ét meghaladja. Mégis szomorú a felismerés, hogy ismert világunk megmentését…..
Ma reggeli kerékpározásom során érdekes észrevételt tettem. A folyamatos testmozgásom, melynek elsődleges célja a Maraton lefutása, egyéb mást célt is nagyszerűen szolgál. Ínséges időkben, amikor a gazdasági világválság hullámai egészen az informatikai osztály emeletéig is…..
Aki régebb óta ismer, tudhatja, hogy bár a futás elsődleges célja számomra nem a súlyvesztés, hanem egy életcél megvalósítása. Mégis … Ennek folyományaként, mint egy nem várt mellékhatás, tünet fellép majd a kívánt testsúlycsökkenés. Persze arról senki nem…..
Szeretnék megnyugtatni minden kedves érdeklődőt, hogy aggodalomra semmi ok. Igaz hogy az elmúlt napok során tejesítettem 7 km-t futva (részletekben, csekken befizetve) valamint tegnap este Hannu szíves invitálásának eleget téve 3 km dombra fel dombról le homoktalicskázást. Ez utóbbi…..
Mindenki életében vannak jó és kevésbé jó ötletek. Ma reggel valahogy kevésbé éreztem magam elhívatottnak a futás teljesítése terén, de gondoltam, majd ha elkezdem, jó ötletnek fogom tartani. Nos. Tévedtem. Az első lépéseket követően egyértelművé vált számomra, hogy ez…..
Elképzelhetőnek tarom, hogy minden kitartás csak két napig tart (igaz ennek ha dzsigoló lennék nem örülnék), éppen ezért ma az utolsó nap lelkesedéséből merítve ismét a Töölönlahti körbefutásán fáradoztam. Igaz ma már nem éreztem magamban a biztos siker lehetőségét.…..
Sosem gondoltam volna, hogy valaha is képes leszek erre. Emlékszem vágyakozó pillantásaimra gyaloglásaim során, amikor a mellettem elfutók távolba vesző alakja után tekintve sóvárogtam az általuk nyújtani tudott teljesítményre. És elérkezett a nap! Ma lefutottam életem első…..
Mielőtt lelkes amatőr zöldpártiak a küszöbömhöz láncolnák magukat, midőn bottal fecskefészkeket leverő Zsoltot vizionálnak maguk elé, szeretném megnyugtatni az olvasóközönséget. Nem, nem a madárpiszok bőszített fel. Nem is a közelgő telet jósoltam meg, és az aggodalom…..
Gzsolt 2010.06.01 10:17:19
@csabai vértyúk: Ott a pont "figyeltem". Még nem tudom, hogy illő fecskementesen átöltözni előtted vagy nem?
A mai bejegyzést egy tetszőlegesen kiválasztott forma 1-es pilóta, tetszőleges szabadedzését követő, száját biztosan elhagyó mondattal kezdeném. A most felcsendülő mondat nélkül nem telhet el forma 1-es hétvége, s mivel a napokban ránk köszönő is az lesz, gondoltam leveszem…..
A legtöbbek számára, akik remélhetőleg (gondolok itt a visszajelzést nem író barátaimra) ezt a blog-ot olvassák már világos, hogy meglehetősen földhöz ragadt ember vagyok. Talán kicsit kocka is, aminek a megtestesülése semmi esetre sem a hasam környékén keresendő. Ott a gömb…..
Gzsolt 2010.05.26 10:55:10
@bakonyibetyár: A testedzés végett inkább kössük dinamóra a hűtőtáskát.
Gzsolt 2010.05.19 08:44:18
@Tündérem: Egyenlöre a jelek szerint nem a fogyás irányaba tendálok. Ugye a sprot mengnövekedett szénhidrát bevitetlt követel. Nos ez meg is lenne, csak a sport akadozik.
A vásárlók tudatos félrevezetésének áldoztaként szövetséget hozok létre. Célunk a bolti eladóval szembeni jogi fellépés, a különös kegyetlenséggel elkövetett megtévesztés áldozatai érdekében. Ha kiragadunk egyet a számos eset közül, amikor a hiszékeny lelkesnek…..
Hosszú internetes bolyongásaim következtében feltévedtem a Nike futóklub oldalára. Ez a szolgáltatás egy ingyenes edzés és tanácsadás a Nike szponzorációjában az ország több pontján. Budapesten „szerencsés ember lévén” az egyik éppen a Margit szigeten található.…..
Mivel a bokám továbbra sem szuperál tökéletesen mára a kerékpározást ütemeztem be. A táv igen kellemesnek volt mondható, mivel valahol a teljesítettség 90%-ánál meg kellett volna állnom unokatestvéremnél, és súlyos pusztulást előidézni a vastagkolbász puhakenyér…..
Miután valamennyi szükséges, és elengedhetetlen kelléket megvásároltam a futáshoz, ami egy olcsó sport, számot vettettem magammal. (Éppen az olcsósága miatt választottam. A másik alternatíva a golf lett volna. Mielőtt valaki a 2-es golfra, a német autóipar remekére gondol, ami…..
Minden igyekezetem ellenére ez a nap is elérkezett. Az edzés idejének folyamatos csúszása révén a délután koraestébe, a koraeste végül estébe csapott, amikor is neki láthattam edzésemnek. Valahogy nem éreztem magamban különösebben nagy elszántságot, hogy megjárjak…..
Minden egyes nappal közelebb kerülök a sporthoz. Ha jól számolok már csak 1 áll köztönk. Ez pedig az Alfa Centauri. Ha a közte és a mi napunk között lévő 4,4 fényévet leküzdőm már sportember is lehetek. Addig is lelkesen tanulom, tanulmányozom őket. Így derült fény számomra…..
Minden bizonnyal feltűnik majd a lelkes olvasónak, hogy mára az első futólépések megtételét terveztem, s a valóság mégis jelentősen eltér a terveimtől. Ennek két magyarázata létezik. Az első meglehetősen pórias. Ma este elfoglaltságom lévén, igyekeztem gyorsan letudni a min…..
Mitután sikeresen megvásároltam a valamennyi elképzelhető és elképzelhetetlen ketyerét, amire szükségem lehet a futás során ma KERÉKPÁRRA pattantam. Persze kifogásom is volt. Abban jó vagyok. A kifogás pedig úgy szólt. A 102,6 kilogramm nem baráti a térdemnek, bokámnak, stb. (A…..
Az ötödik napja tartó már-már kimerítő edzéseim során észre kellett vennem, hogy nem túl sok tagot számlál a tábor, kiknek körében űzöm a felkészülés. Egészen pontosan egy főből áll népes kis csapatom. Ez felvetette a kérdést, hogy vajon a pólómból meglehetős…..
Igaz a maraton lefutására készülök számára a cím kicsit riasztóan hangozhat, de aggodalomra semmi ok. Én csak fél maratonra készülök. Rendelkezem tehát egy adottsággal. Arra tanítottak, hogy próbáljak meg mindent pozitívan látni. Ezért lehetséges, hogy a lúdtalp adottsággá…..
Engedjétek meg, hogy egy sajtóhiba javításával kezdjem a mai napot. Történt ugyanis, hogy a 2010. február 21-ére keltezett bejegyzés téves adatokat közölt. Ha feltételezzük, hogy nem vagyok Gergely pápával azonos - vagy legalább is hozzá hasonlatos - és nem hajtottam végre…..
A tegnap esti repülőúton utána számolva ráébredtem a szomorú valóságra. 2010. szeptember 5-ig már csak 6 hónap és 13 nap van hátra. Mivel eddig a februárt a „fogyjunk le, hogy ne menjen tönkre egyik izületünk se” fázisnak szenteltem, - mondanom sem kell, nem túl nagy…..
Azt hiszem, hibát követtem el. Persze ez úgy hangzik mintha eddig egyet sem vétettem volna, holott sajnos ez nem igaz, de a maratonnal kapcsolatosat most először. Ha nem számítjuk, hogy a puszta tervének megszületése hiba volt. Szóval jó szokásomhoz híven boldogan osztottam meg…..