Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franciska18

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Fidesz-KDNP kormányzás szabadságot és demokráciát szűkítő lépései nem esetlegesek. Aki nem érti a logikát, ami az egyes lépések hátterében van, az káoszt, kapkodást, zűrzavart lát, és nem tudja, mi várható. Szó nincs semmiféle zűrzavarról, egy jól működő…..
Michael Knight Márait nem adom! 2011.02.12 21:04:00
Olvasom, hogy emléklapot kapnak ezután a polgári házasságot kötő párok az anyakönyvezetőtől, és az emléklapon - amely kifejezi, hogy a nemzet közössége számára fontos érték a házasságkötés - többek között Márai Sándortól vannak idézetek.No, akkor most álljunk meg egy…..
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
Franciska18 2011.01.04 20:37:33
@Táskás Tóni:
Talán magadra ismertél, hát van ilyen, kis köcsög.
Jobban kéne figyelni.
Egyébként imádom az érvelésed, amolyan igazi balos kultúra árad belőle....
Na csá ki fasztarisznya!
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Franciska18 2011.01.03 17:30:38
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Franciska18 2010.12.29 09:18:31
@hollario:

Fáj? Nekem ? Miért fájna? Azt unom, hogy most megy duma ezerrel, de amikor kellett volna akkor kuss volt. Mert ugye csak az a jó amit a liberális baloldal csinált? Ja 80%-s hiányt és csuda szép dolgokat.
Aztán milyen farizeus duma, hogy most baj van a Köztársasági Elnökkel, de akkor is baj volt lásd, 2006 októbere és utána következő évek mikor még Sólyom nyomta, hogy menjen már a p@ba az MSZP és Ferkó is. Ezer torok kiabálta, mit szól bele a politikai közéletbe a köztársaság őre.... Szóval ez egy nagyon unalmas fecsegés.
Én Török Gabi helyében csendben ülnék, és mélyen hallgatnék a 2004 -s meghívásról, mert az sem töltheti el büszkeséggel. Megyót kicsinálta Ferkó, Ferkót meg mi. Az meg, hogy róla milyen szövegeket fognak írni a történelem könyvek szerintem jobb ha nem firtatjuk.
Michael Knight Cinizmus a köbön 2010.12.12 09:43:00
Orbán Viktor - már persze ha van mersze - ne a nyugdíjasoknak írjon levelet a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítása kapcsán. Ha van elég vér a pucájában, írjon inkább levelet az aktívan dolgozó és járulékfizető magán-nyugdíjpénztári tagoknak, és az ő…..
Franciska18 2010.12.12 14:37:18
@Boli:
Mi lesz márciusban? Tudsz valamit?
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Franciska18 2010.12.07 11:21:57
@Rob67:
Képzeld, én egy 350 m2 családi házban lakom itt a kommunizmusban. Nem élek rosszul, de kurvára nem dicsekszem azzal, hogy dől a lé, meg hasonló baromságok amiket írogatsz. Ha neked az jó, hogy lenézed azt a fajtát ami téged is mint melléktermék kitermelt, csak bátran. Viszont ha kérhetnélek, haza ne gyere és ne is szólalj meg magyarul többet mert én fogok miattad szégyenkezni. Üdv, és élj jól a rohadt sok megrendelésedből!
Most, hogy megint brutálisan leminősítették az országot, az országgal a zembereket, hirtelen fura gondolatom támadt. Egy egészen szimpla eseménysort vízionálok, aminek a plauzabilitása meglehetősen alcsony volt eddig, de szerintem egyre izgalmasabban alakulnak az…..
 Matolcsy György kókler. Stop. Vásári majom, pojáca. Stop. A kvadratikusan növő determinációjával és az exponenciálisan növekvő lehetőségeivel együtt. Stop. Seggberúgni azonnal, Orbán Krisztiánt kinevezni. Stop. Anikót is csókoltatom, meggyesmákos pite, vesés hurka…..
Franciska18 2010.12.06 19:25:50
Munkahelyi (T)error Multi terror 2010.12.04 06:00:00
Szevasztok! Multinál melózok.Új áruházat nyitott a cég, oda toborzott bennünket októberben.Azóta tanultunk, gyakoroltunk.5 napja végre meg is nyitottunk. 190 dolgozó van itt, ehhez építettek 2 női és 1 ffi Wc-t. Gyakorlatilag a pihenő időnket sorban állással töltjük. 190 ember…..
Franciska18 2010.12.05 07:00:47
Amikor a pénztárak a csacsik elkezdtek egy gyenge próbálkozást reklám formájában az őket kellemesen és kulturáltan államosító gőzhenger ellen, akkor abban a pillanatban jött a sebészi pontosságú professzionális kommunikációs visszabaszás az erő alkotmányos oldaláról -…..
 A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges,…..
Amíg Orbán Viktor a közélettől elvonulva kedvenc koponyájával beszélget, Gyurcsány Ferenc egyre inkább elemében érzi magát. Teheti, a Nemzeti Einstandolás kormánya szépen lassan rendbe teszi elveszett renoméját. Szerintem ő maga sem hitte, hogy az új kormány első évében a…..
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
Franciska18 2010.11.28 09:35:55
@allegretto23: "A nagy baj ott kezdődik (ahol a kormány a láthatatlan határt átlépte), hogy mindezek után még a Számvevőszék (Fiscal Counsil) működését is akadályozzák, és a keretük megcsonkításával nagyjából lehetetlenné tették a működését."

Baszd meg ez most akkor mi? Számvevő szék vagy költségvetési tanács ? Idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit?
Franciska18 2010.11.28 10:13:11
@MACISAJT:

Írhatsz te itt bármit, ezek trollok. Azt fújják ami éppen az előttük lévő kottán áll.
Néztem ezt a Stabilitás szóvivő hölgyet, korából kiindulva pl. neki nem is volt kötelező a mnyp, viszont azok adják gondolom nem kevés fizuját. Jogos a felháborodása, ha ez veszélyeb kerül? Igen.
Aztán itt vannak a világvége és államcsőd vizionálók, most kiabálnak, de Ferkóék remek gazdaságpolitikájának becsődölésekor mély kuss volt...pedig. És az EU, most éppen az Írek és a Portugálok, meg a Románok csődjétől tartanak, és ráadásul rajtunk kívül még 9 ország szorgalmazta azt, hogy a hiány mozgásterét növelhesse a kötelező mnyp-i befizetésekkel...Nem engedték, mert tartani kell a direktívát. Akkor kérem most pofa be, mert amúgy is egy egy tagország magánügye a nyugdíjalap átalakítása és kezelése.
Franciska18 2010.11.28 10:14:47
@bierkamp:
Szép reményteli életet kívánok neked és családodnak!
Tegnapi hírek:1. Egy pécsi munkanélküli szándékosan ellátatlanul hagyta beteg nagymamáját, csak hogy az asszony halála után néhány hónapig felvehesse annak nyugdíját.2. A budapesti kormány szándékosan ellátatlanul hagyja a következő generációkat, csak hogy néhány hónap…..
Franciska18 2010.11.28 08:34:13
Tiszta Beszéd A nyugdíjsztori 2010.11.26 10:00:00
A magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítása kapcsán már több elemzés és vélemény napvilágot látott. Ezek elsősorban félelmekről, becsapottságról, kiszolgáltatottságról, érdeksérelemről, elutasításról szólnak. Érdemes azonban higgadtan körüljárni miről is…..
Franciska18 2010.11.27 08:51:49
@fakopács:
Miért is, mert nem értek egyet azzal, hogy mínuszos elszámolás után örvendjek a magánnyugdíjpénztáramnak amit egykor rám kényszerítettek???
Ez a megoldás, egyszerű az aki nem ért veletek egyet!
Franciska18 2010.11.27 08:53:46
@fakopács:
Te meg szopasd el, ha ez a vita alap... sorry de ez van pajtás!
Franciska18 2010.11.27 09:16:07
@fakopács:
Akkor neked bejött az élet!!! Agy leszáll alulra és ennyi. Ja és én vagyok a demagóg picsa.
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
Azért kétségkívül nagy hatással van rám a kormány tevékenysége - nekem is abszurdabbnál abszurdabb dolgok jutnak az eszembe, amik kezdetben talán még szórakoztatóak is, de attól tartok, idővel egyre kínosabbá válik a hülyeség.Például eszembe jutott már az is, hogy a…..
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
Kettős Mérce Hiszterojobb 2010.10.26 19:24:00
 A Fidesznek nem tetszik az Alkotmánybíróság ítélete. Volt már ilyen, jogállamban ez azért megszokott történni. Járt már így gyakorlatilag minden kormány az elmúlt 20 évben. De még egyetlen párt se gondolta azt, hogy ezért jogköröket kéne elvonni az…..
Sárdobáló A szabadság vége 2010.10.26 17:00:00
A cikkel ma reggel Horváth Andor Márton kezdett el vitatkozni.Ma a Fidesz eltörölte a szabadságot Magyarországon. Ugyanis a kormánynak nem tetsző Alkotmánybírósági ítélet után úgy döntött, hogy megváltoztatja az alkotmányt - egyúttal megfúrva a nyugdíjpénztárakról tervezett…..
Franciska18 2010.10.27 06:46:20
@drukkker:

Semmi gáz, vidd mind a két haverod és már hárman alkottok tömeget. Viszont ha szólsz Ferinek is, akkor talán még 203 is lehettek a sátorlakókkal együtt.... Unalmas vagy, illetve vagytok bátor demokraták!
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Jövő tavasszal egy meghívásos tenderen eladja a Figyelőt a Sanoma Budapest – kürtölte szét a kiadó csütörtökön, miután a Hírszerzőn kiszivárgott a délelőtti belső bejelentés. Nagy meglepetés nincs az ügyben, azt leszámítva, hogy végre meglépték: mindezzel azt…..