Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napazapa

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap az autópályán száguldva ért utol az iOS4 frissítés, arra ugyan még megvolt mindennapi GPRS-em, hogy ezt lássam, a posztot kiélesíteni csak a tatabányai 3G-mannnánál tudtam, hogy aztán a leszakadó viharban már az életemért imádkozzam. Mire hazaértem, az első, szerverek…..
Heterónak lenni jó. Öröm és büszkeség. Szeptember 4-én fel is vonulhatnak a heterók az Andrássy úton, hogy kifejezzék, milyen pompásan érzik magukat a világban. Illetve, hogy kifejezzék: pompás közérzetüket némiképp zavarja, hogy a melegek is jól érzik magukat. A szervezők…..
Félrefordítások Mardi gras? 2010.05.04 10:55:00
Ma ilyen napunk van - az articsókaszívhez hasonlóan ismét az a kérdés, hogy érti-e az adott kifejezést a közönség. kalamajka1 szerint nem:Tegnap néztük meg gyermekemmel a "Hercegnő és a béka" c. rajzfilmet.A szituáció: Van New Orleansban egy Louis nevű krokodil, aki…..
A gyakorlatlan kütyüvásárlók mindig feltesznek maguknak egy picit felesleges kérdést. Tudom majd ezt használni három év múlva? Öt év múlva? Azt szeretnék hallani, hogy a termék olyan, mint a kapa vagy a talicska: az örökkévalóságnak szól.Ha körülnézünk Mac-vonalon, látjuk,…..
Nem létezik most más alkalmazás, a Top 10 Apps - Free-listáját mindenhol az Opera vezeti - természetesen nálunk is. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a böngésző használható-e, de az már biztos, hogy sikeres. Mondjuk ez az első eset, hogy az Apple beenged a Store-ba egy olyan…..
Nem tudunk egyelőre többet, mint amit a Tumbleren, a Mefikrolog blogon talált kép mutat, de az sem kevés. Eszerint a Westendben nyílhat meg a Budapestről világváros létére eddig hiányzó amerikai kávézólánc első szeme. Tavaly ősszel még arról cikkezett több lap, hogy a Váci…..
napazapa 2010.02.07 11:45:46
Biztosan mindenki ismeri már ezt a kampányt itt: Az vitathatatlan, hogy elképesztően rossz és vállalhatatlan az egész, de szeretném a témán dolgozó ügynökségek munkatársait kicsit megvédeni.Az eredményen ugyanis egyértelműen látszik, hogy a megrendelő már kész koncepcióval…..
Anna beküldéséről a Barta Zoltán Téhával jutott eszembe:A Discovery Travel & Livingen neztem a Miami Ink c. musort, amit ugy forditanak, hogy csak ramondjak a magyar szoveget, de a hatterben lehet hallani az eredeti hangot is. Ket vicces felreforditas is volt benne a multkor... az egyik,…..
napazapa 2009.11.12 09:55:19
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
Subba Beavis és Butthead pornó 2009.11.05 10:00:00
Kár, hogy ez az 1995-ben készült remekmű nem akkoriban került a kezeim közé, akkor talán még bőröztem is volna rá egyet! Viszont röhögni most is lehet rajta, érdemes megfigyelni a két fickó pólóját és a remek sminket, priceless. ..
Nemrég megírtuk, hogy két Indexes is megszívta a CIB-es kártyájával, de nem voltak ezzel egyedül: Etele személyesen érdeklődött a bankban és kiderült, hogy az új székházunkhoz legközelebbi fiók automatáját buherálták meg a trükkös csalók. Na, szoval nekem nem vettek le…..
A Helyszínelők félrefordításai már eddig is rengeteg posztot töltöttek meg, és csak jönnek újabb darabok.Blackman:Nem tudom, hogy volt-e már, mert annyi CSI félrefordítás van, lehet hogy szerepelt már a blogon és elkerülte a figyelmem. CSI Las Vegas 3. évad, 18. rész, 39. perc,…..
Egyetértek Dáviddal, ennek itt a helye:Egy hastánc-oktató DVD hátsó borítóján olyan félrefordítást találtam, ami egyszerűen sírt azért, hogy felkerüljön a blogra.A DVD-n két rendkívül szexi csaj oktatja hastáncra a nézőt (félreértések elkerülése végett: nem az enyém a…..
Nem kevesen vádolják azzal a Költözésblogot, hogy idegesítően bennfenteskedő és áljópofa. A válaszom: ezeknek a kritikusoknak teljesen igazuk van, milyen is lenne egy szerkesztőség költözését dokumentáló alkalmi blog? A szerencse az, hogy legrosszabb esetben is napokon belül pár évre kikapcsoljuk.…..
napazapa 2009.09.01 11:10:32
@Wallstreetbull: grammar nazi, az ikes igéknél az alanyi és tárgyas ragozás felcserélhető. Tehát a "dolgozok" is helyes.
Biztosan sokak foglalkoznak a kérdéssel, hogy hol szerezzenek be viszonylag olcsón Apple gépeket. Én is sokat bogarászom mostanában a netet, és gondoltam megosztom a tapasztalataimat a kedves olvasóimmal is. Sok weboldal áll rendelkezésre, amik…..
Megbízható források megerősítették, hogy ha nem is a hónap elején, de a következő hét végétől már kezdhetjük várni az iPhone 3GS megjelenését itthon is. A tárgyalások ezzel kapcsolatban még nem zárultak le, így sok kérdés továbbra sincs eldöntve, egy azonban biztos: az…..
TÜNDÉRGYÁR hubológia 2009.06.29 00:56:00
Mostanában egy közel tíz éves kalandjátékkal töltöm az időmet, a Fallout2-vel. A történet szerint valamikor az ötvenes években* kitört a harmadik világháború, és a túlélők földalatti menedékekbe költöztek, hogy ott húzzák ki amíg elviselhető szintre süllyed a…..
Az "apróság" itt a beküldés hosszára próbál utalni, nem a félrefordítás mértékére. Kezdjük pocakkal (leginkább azért, mert vagy bő egy hete került volna sorra a beküldés időpontja alapján, csak elcsúszott, bocs):A Simpsonban fél perccel ezelőtt azt mondták, hogy…..
Új szolgáltatáscsomagot vezetett be az Apple, amiről tegnap részleteket is megtudtunk. A One to One tagság évi 99 dollárba kerül, ezért cserébe Apple-zsenik személyesen foglalkoznak velünk, mentik át az adatainkat, állítják be a Mac OS X-ünket, nézik meg a házipornóinkat.A…..
napazapa 2009.06.04 12:30:46