Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linkamama

64 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így az igazi!!! ..
"ugrott apósom / nagy régi sólyom / mindene az illegalitás" De jó kis elvtársam vagy, Balázs ;-)..
Aradszky László: Azurro magyarul azt jelenti Ráadásul az atv adásábul :-DDD Jaaa, ezért jutott eszembe!: Merthogy szombatról vasárnapra nagggyon tartalmas iccakám vóttt...  ..
Petőfi Sándor: Szabadság, szerelem Szabadság, szerelem!E kettő kell nekem.Szerelmemért föláldozomAz életet,Szabadságért föláldozomSzerelmemet. Na igen. Egy "mértékadó" női magazin szerint egy nő a szabadsággal megveszi a magányt is. – Viszont ha eladjuk a magányt, oda a…..
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,De látod amottan a téli világot?Már hó takará el a bérci tetőt.Még ifju szivemben a lángsugarú nyárS még benne virít az egész kikelet,De íme sötét hajam őszbe vegyűl már,A tél dere már megüté…..
Az anyag íze No, online rádióskollégám mesélt egy egészségügyi iskolai sztorit, ahol is a tanár úr kifejtette, hogy mivel fehérje, édes. (Mint egykori kémiás, ezt cáfolnám: ízleld még tojásfehérje...) Viszont egy leány feltette a kérdést, hogy ő ezt mért nem érzi; mire a…..
- - - - Mit háborgattok?Takarodjatok innen!Nagy munkába' vagyok. Sietek.Ostort fonok, lángostort, napsugarakból;Megkorbácsolom a világot!Jajgatnak majd és én kacagok,Mint ők kacagtak, amikor én jajgattam.Hahaha!Mert ilyen az élet. Jajgatunk s kacagunk.De a halál azt mondja: csitt!Egyszer…..
Nincsen apám, se anyám, se istenem, se hazám, se bölcsőm, se szemfedőm, se csókom, se szeretőm.   Harmadnapja nem eszek, se sokat, se keveset. Húsz esztendőm hatalom, húsz esztendőm eladom.   Hogyha nem kell senkinek, hát az…..
Anno, amikortájt ez a vers keletkezett, Galla Miklósék még kezdő zenészek voltak. Az Ismeretlen Költő a Bástya vendéglőben futott össze vele; Galla elolvasván ezt, megkérdezte, nincs-e kedve nekik new wave-szövegeket írni. A válasz természetesen nem volt.  Na igen, nem ez volt az…..
Ágnes asszony a patakbanFehér lepedőjét mossa;Fehér leplét, véres leplétA futó hab elkapdossa.Oh! irgalom atyja, ne hagyj el. Odagyűl az utcagyermek:Ágnes asszony, mit mos kelmed?„Csitt te, csitt te! csibém véreKeveré el a gyolcs leplet.”Oh! irgalom atyja, ne hagyj…..
Az évek jöttek, mentek, elmaradtálemlékeimből lassan, elfakultarcképed a szívemben, elmosódotta vállaidnak íve, elsuhanta hangod és én nem mentem utánadaz élet egyre mélyebb erdejében.Ma már nyugodtan ejtem a neved ki,ma már nem reszketek tekintetedre,ma már tudom, hogy egy…..
Összetört szívem bús kesergője Csókot kért tőled, néma halott, Szunnyadsz te régen, nem hallsz felőle, Boldogan virulsz, ahol vagy, ott. Oh! ha leszállnál a magas égből S lelkem akarnád vídítani, Könnyem, mely most hull sűrűn szememből, Nem volna tovább mért…..
Várni, ha éjfélt üt az óra,Egy közeledő koporsóra. Nem kérdeni, hogy kit temetnek,Csöngetyűzni a gyász-menetnek. Ezüst sátrak, fekete leplekAlatt lóbálni egy keresztet. Állni gyászban, súlyos ezüstben,Fuldokolni a fáklyafüstben. Zörgő árnyakkal harcra…..
A dinnyeföldhiány Másokon remekül diagnosztizálja az ember, hogy attól lett hülye a barátnő, mert krónikus faszhiánya van... Érdekes, hogy saját magunkon nem, pedig a szöveg ugyanaz: Én már ezen túl vagyok, nem is érdekel! (Olyannyira  el is hiszi magáról ezt az ember jánya,…..
A Gare de l’Esten Reggelre én már messze futokS bomlottan sírok valahol:Most sírni, nyögni nem merek én,Páris dalol, dalol. Én elmegyek most, hazamegyek,Már sziszeg, dohog a vonat,Még itt van Páris a szivemenS elránt az alkonyat. Most fűt bolond-sok álmom aláA…..
Darvas Iván: Mások vittek rossz utakra engem Seres Rezső–Maros Gábor: Fizetek, főúr, volt egy feketém  ..
Ja, ha ezt "éneklik" az ember lányának, mingyá' jobban érzi magát... ..