Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisvakondcica

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Sok ország van a világon, melynek fővárosa organikus térszerkezeti folyamatok hatására alakult ki. De vannak, olyanok is, melyek központját valamilyen politikai akarat határozta meg. Magyarország is többször váltott székhelyet a történelem során, de mai fővárosunkkal szemben…..
Egyebek mellett az jutott eszembe XVI. Benedek pápa – egyébként gondosan előkészített – lemondása kapcsán, hogy sokan példát vehetnének róla szűkebb-tágabb pátriánkban is. Persze költői és nevetséges minden ilyen irányú (rész)társadalmi elvárás, hiszen Kelet-Európában…..
kisvakondcica 2013.02.13 12:32:08
@rabelais: nem nagyobb baromság, mint amikor a megbukott Lance Armstronghoz hasonlította az MNO Gyurcsányt...
Sajnos van színvonal. Mindkét oldalon.
Az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, Tausz Katalin közölte: súlyos etikai szakmai vétséget követett el Semjén Zsolt, a szakdolgozatával kapcsolatban. Mint ismeretes a HVG.hu előbb arról közölt cikket, Semjén Zsolt a Pázmányon írt szakdolgozata, majd pár nappal később…..
kisvakondcica 2012.12.07 16:06:24
@peti6: Ok, peti ! De miről mondjon le Gyurcsány ?
Semmilyen pozíciója nincs. Amúgy egyertértek: vizsgálják
ki az ő ügyét is. Álljon fel egy bizottság.
A nemrég az első idei városi rangadón győzedelmeskedő Nets most Bostonba utazott ismét vérre menő csatát vívni, de azt senki sem gondolta volna a mérkőzés előtt, hogy ez majdnem szó szerint így is lesz. Ugyanis az elején mindenkit csak az érdekelt, hogy vajon Rajon Rondo képes…..
kisvakondcica 2012.11.29 18:30:21
Hajóhinta képei. ..
kisvakondcica 2012.08.01 22:42:27
@3x: Ezt mondom: itt es ilyenkor semmi szerepe a politikanak. Nem engedem, hogy barki kisajatitsa sportsikereinket !!
Tokes amugy semmilyen hatalomban nincs. Erdekes, a mintegy nyolcvanszor nagyobb RMDSZ sms-t nem olvasta be senki. Amugy helyesen.
kisvakondcica 2012.08.02 07:45:44
@gabest1: mint a magyar uszoszovetseg elnoke es a nemzetozi szovetseg alelnoke.
Épp kezdtünk volna megijedni, hogy itt az IMF tárgyalások előestéjén egyszer csak megtébolyodott a királyi egyes kamerái előtt a Fidesz házelnöke és egy ismét igazán jól sikerült Obersovszky stand-up keretében szándékosan elkezdte rombolni Varga Mihály főtárgyaló amúgy sem…..
Az angol HMV lemezbolt-hálózat a királynő uralkodásának hatvanadik évfordulója apropójából megszavaztatta vásárlóival az elmúlt 60 év legjobb brit albumait. A meglehetősen színes lista élére – kisebb meglepetésként – az Iron Maiden klasszikusa, az 1982-es The Number Of The…..
"Még meg sem indult a tényfeltárás, még egy kommünikét sem adhattam ki, az itt ülő képviselők közül néhányan máris megbélyegeztek, csalónak kiáltottak, és lemondásomat követelték." (Schmitt  Pál lemondási beszédéből, 2012. április 2.)"Mondom mindezt…..
kisvakondcica 2012.04.08 16:13:38
@apanna: "Csókay András, a SOTE egyik PhD. témavezetője, idegsebész :

„Mai napig a PhD-knak nem kötelező új eredeti gondolattal előállni. A 92-es kisdoktori bőven alatta van a mai PhD. –nak de az akkori kandidátusi értekezések követelményrendszerének is. Jómagam is PhD. témavezető vagyok az egyik SOTE PhD. iskolában. "

Nos,en pedig az ELTE doktori iskolajaban vagyok temavezeto, de
a fenti megjegyzesugy baromsag ahogy van. Egy Ph.D fokozat megszerzesehez igen is kell onallo tudomanyos munka, hiszen fokozatot csakugy szerezhet valaki, ha referalt tudomanyos folyoiratban publikal. Egyeteme valogatja, hogy ez mennyi publikaciot jelent, valahol eleg egy, valahol ketto. Van, hogy azt is kikotik, hogy
a delikvens elso szerzo legyen, azaz o tegye a legtobbet azert a dolgozatert. Neha meg az is kovetelmeny, hogy impakt faktorral rendelkezzen az az ujsag (ez egy bonyolult modon meghatarozott mennyiseg, amit az egyestud. folyoiratokhoz rendelnek az alapjan, hogy egy ott megjelent cikket hany masik cikk idez; vagyis ez a krem)

mindezek fenyeben Csoka Andras allitasa minimalisan csusztatas, de nyugodtan hivhatjuk hazugsagnak is
kisvakondcica 2012.04.08 16:18:15
@apanna:

"Meg is bolondulna a tudományos világ, ha annyi felfedezés lenne ahány kisdoktori, PhD. vagy éppen nagy doktori.

A SOTE szenátusának valamiféle „kihagyása” lehetett, ami azzal magyarázható, hogy ott csupa akadémiai nagy doktor ül így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktorihoz valóban kell újszerű elem beépítése."

Nemi ellentmondast erzek a fenti ket mondtaban. Ezt persze
a kisse narancslevel atitatott Csokay dr-nak kene cimeznem.
Ugy gondolom, hogy a "pillanatnyi kihagyas" ot erte utol
Ma van a nagy nap, ami megkönnyebbülést hozott egy országnak, beleértve magát Schmitt Pált is. Nincs értelme a 'mi lett volna ha' kérdéssel sokat spekulálni, de azért egyben biztosak lehetünk. Ha Schmitt Pál a doktorija körül alig két hónappal ezelőtt kirobbant botrány első…..
kisvakondcica 2012.04.03 09:16:34
@Tevez 32: En meg azt hiszem, hogy nem !
Mint az egyik kutatoegyetem doktoritanacsanak tagaj, ezt hatarozottan cafolom !!!! Egy Ph.D- hoz ugyanis tudomanyos folyoiratban elfogadott publikacio is szukseges !! A dolgozat vegen pedig tezispontokban kell tomoren osszefoglalni a sajat
eredmenyeket.
Még csak kiszivárogtatás, de úgy tűnik, megvan a Schmitt Pál-féle plágiumügy egyetlen felelőse, az opponens, akinek fel kellett volna hívnia a szerző figyelmét arra, hogy a disszertációban felhasznált források megjelölése szakszerűtlen. Mivel ez nem történt meg, Schmitt Pál…..
kisvakondcica 2012.03.27 13:49:51
@árnyékgyuri: ne viccelj már Gyuri !
92-ben már simán volt PC, windows és szövegszerkesztő !
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
kisvakondcica 2012.03.27 13:40:18
@Lencsés István: "Ja és az is vonatkozik ha alap dolgokat nem tudsz leírni akkor neked sem írok többet ! "

Néhány vessző hiányzik elnök úr ebből a mondatról ! Előbb le kéne doktorálni helyesírásból, aztán osztani itt az észt azzal az egy bittel
Röviden: dr. Schmitt Pál megcáfolta a plágium vádját, elmondta, hogy a kisdoktori 20 évvel ezelőtt, írógéppel készült. Vagyis a neki felrótt copy-paste kizárva.Hosszabban:Azt hittem - de tényleg - hogy legközelebb már csak a köztársasági elnök politikai nekrológja kapcsán…..
kisvakondcica 2012.03.09 10:27:51
@komissarlajos: Azért ennél bonyolultabb a helyzet: valakinek tunia kellett franciául. Az persze valóban művészet volt, hogy egy korabeli írógéppel pont úgy tördeltek mindent, de mindent, mint az eredetiben
Minap ezzel találkoztam a Milla Facebook-falán: Köszönjük Dr. Schmitt Pálnak, hogy áldozatos munkájával hozzájárult a Magyarországon szerzett tudományos fokozatok nemzetközi versenyképességének lenullázásához! Ezt meg Youtube-on lőttem: Akit…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
kisvakondcica 2012.01.09 16:09:17
@STX Joe: "Biztos most sokat segített volna egy plusz ingatlanadó a devizahiteleseken, akik már most is nehezen fizetik a törlesztőt. Dobjunk rájuk havi 10-15 ezer Forint ingatlanadót, jajj de jó Bajnais ötlet!"

Valószínűleg azzal a "Bajnai" ingatlanadóval megspékelt akkori törlesztőrészletet milliók áhítanák most a 320 EUR és 260 CHF helyett....

Csak egy kis összeadás
kisvakondcica 2012.01.09 16:35:34
@lajafix: na, jaa....
Az EUR/CHF kb 20%-kal gyengült Bajnai óta.
Hmmm, a forint mennyit is ? Jól saccolom, hogy
50-et ?
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
kisvakondcica 2011.12.22 12:35:11
@The Paramour: Nem, választások semmiképp se legyenek (most). Azzal tovább nőne a bizonytalanság. Egész egyszerűen a már eltávolított Fidesz-értelmiségnek kéne kormányt alakítani.
Hogy visszasír az ember egy Pokornit, egy Varga Mihályt. Mellettük simán elfér egy Mellár, Chikán, stb.
Felpörögtek az IMF tárgyalással kapcsolatos események Forradalomisztánban, mióta a Kedves Vezető a gyorsnaszád tatjáról elrikkantotta magát: sájgecc, úgy kéne valami horgony, majomfogó háló vagy bárakármi!Orbánékhoz képest hamar, napok alatt eljutottunk az áh, ez csak…..
kisvakondcica 2011.12.01 11:12:44
@orbánmentesítő: Akkor most örülj: csökkent a törlesztőd !!! Hasonlóan, mint amikor az ÁFA 25-ről 27%-ra csökken :-(((
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
kisvakondcica 2011.11.28 16:42:36
@klacus: Ha Matócsni csak szimplán lemond és Vinya még nem jelöli ki az utódát, az 5%-os HUF erősödést jelent. Én nem kívánok lehetetlent: jöjjön legalább a Varga Misi !
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
kisvakondcica 2011.11.16 12:10:11
@Diocles:
"Fontosabb nekik Orbán bukása, mint Magyarország nem bukása."

A kettő ekvivalens.
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
kisvakondcica 2011.11.10 10:46:04
@midnight coder: Ezek zömét a Bajai már meglépte.
Policity Mi lesz Bajnaival? 2011.10.04 19:47:00
Gyurcsány Ferenc koncepciós per elé néz. Vagy: Gyurcsány Ferenc bűnös. Lényegtelen. A parlamenti kétharmad elvette a mentelmi jogát, Polt Péter pedig a Legfőbb Ügyész. Ez a lényeges. De Gyurcsány van akkora bűvész, hogy ebből előnyt fog kovácsolni magának. De mi lesz Bajnaival?…..
kisvakondcica 2011.10.05 09:24:19
@"Őrület Pierre, őrület":

Azért ennél jóval árnylatabb a kép. Nézd meg, hogy akkor mennyi volt a cseh korona meg a zloty euróhoz viszonyított árfolyama és most mennyi....
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
kisvakondcica 2011.09.19 09:56:51
@MacPhisto: Én is ott voltam. És (részben) így volt.
Kétszer is legyőztük Európa még nálunk is frusztráltabb nemzetét.Nem akarunk mélyen belemenni a moldáv néplélek rejtelmeibe, de enyhe frusztráltságra vall labdarúgó Eb-selejtező 70. percében kifüggeszteni nekünk egy hibátlan magyarsággal megírt „Gyűlölünk titeket”…..
kisvakondcica 2011.09.09 10:29:05
@Zelefánt: Ha jól rémlik, Mijatovics egy hetest gurított a két meccsen
kisvakondcica 2011.09.09 10:32:27
@Atrox: Ez így nettó hülyeség. A hatcsapatos csoportoknál az utolsó elleni meccseket nem veszik figyelembe. Nyilván azért, hogy így összevethető legyen az ötcspatos csoportokkal. A két San Marino elleni meccs nélkül simán negatív a golkülönbségünk. Na és persze mínusz 6 pont. Tehát semmi esély arra, hogy a mi csoportmásodikunk legyen a legjobb második. Ez a GRE/CRO csoportból fog valszeg kikerülni
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél…..
kisvakondcica 2011.08.21 15:50:34
@flort: Nem játszottam végig... Csak a 80. percben állt be. Igaz, hogy az FC Barcelonaba...
kisvakondcica 2011.08.21 15:51:07
@kisvakondcica: játszottam = játszotta ;-))))
Hosszabbítás után 15-14-re kikapott a vízilabda-válogatott a szerbektől a világbajnokság elődöntőjében. Kemény kapitány minden meccsünk után szóba hozta a bíráskodást. Most akkor ennyire utálnak minket a bírók vagy szimplán nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk? Hajtás…..
kisvakondcica 2011.07.29 10:58:43