Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csákovics Lajos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Addigi legnagyobb vállalkozásával tört be a rajzfilm a televízióba. Olyan sorozattal, amely arról szólt, hogy a pesti embernek semmi sem sikerül. A csoda sem segít rajta. A rádióban Szabóék képviselték a mintát, a tévében pedig Mézgáék az ellenmintát. Ez volt az első tévésorozat, amely nélkülözte a…..
Csákovics Lajos 2020.05.16 18:40:18
@Tejinashi: Kedves Tejinashi itt elég sok a téves információ. A Mézga család a Televízió megrendelésére készült. Nepp Józsefet bízták meg egy családi rajzfilmsorozat kitalálásával. Két ötletet adott le: egy Vizi Gizi címűt, ami egy úszólányról szólt volna (ha jól emlékszem) és a Mézga családét. Ez utóbbira esett a választás. Ő találta ki a karaktereket, ő maga írta valamennyi epizód történetét. A dialógokat Tabi Lászlóval szerették volna megíratni a részletes szinopszisok alapján, aki nem tudta vállalni a feladatot, így került Romhányihoz a feladat. Mivel igen jól tudtak együttműködni Neppel, a második sorozat felállása is ez maradt: Nepp a sztori, Romhányi a dialóg írója. A harmadik sorozathoz viszont Neppnek már nem volt kedve, sosem szerette a folytatásokat, így azt már egészében Romhányi József írta, Nepp csak időnként segítette tanácsokkal, ha megrekedt a történet folyása.
Ki ne ismerné a korosztályomból Dargay Attila (Az erdő kapitánya, Sárkány és papucs) munkásságát. A Pannónia Filmstúdió remekbeszabott rajzfilmjein nőttünk fel, s habár az 1977-es Lúdas Matyi még kicsivel a születésem előtt debütált, még az apukáink is szeretettel emlékeznek rá vissza. A mű eredete…..