Regisztráció Blogot indítok
Adatok
btprg

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még egy kis felhős méreg... De ez nem lesz sok legalább, de azért ütős. Itt van a hír, hogy a Renault hosszas vívódás után úgy gondolta, hogy 1: Az emberek olyan hülyék lesznek, hogy elmennek ebbe az irányba; 2: A pénz fontosabb, mire kiderül mindenkinek, hogy ez mekkora zsákutca, már rég lelépek…..
Képzeljétek ma egy érdekes dolog fogadott a kenyérboltban... Háború előtt a kenyerem ára tán 495Ft volt. Ez felment a csúcsra 845Ft-ra... ennyit arról, hogy 15,6% csak az infláció. Élelmiszernél 30.9%... inkább közel 100 százalék a valóságban. Ez kezdetben még jól is jött nekem mert korábban…..
Hát ilyen is van... Bevallom én rengeteg okot szedtem már össze a blogomon, hogy miért ne legyen okosotthonod, de erre nem gondoltam, de íme ilyen ok is van. Az történt, hogy emberek tízezrei, akik nagyon modernek akartak lenni és netrekötött, "okos" termosztátot használtak egyszercsak azonkapták…..
btprg 2022.09.16 15:04:04
@Madarász Henrik:
Én is olvastam, de szerintem ez álhír, a legtöbb háznak saját hőközpontja van, nem a távhőszolgáltató hanem a lakók döntik el hogy milyen meleg legyen a radiátor meg a melegvíz.
Mostanában eszembejutott Portland, a város amely a George Floyd zavargások közepette a " Defund the police " zászlóviője lett. A polgármester teljesen elköteleződött emellett akkor és úgy tűnik újra is válaszották... bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy rajta kívül csak egy valaki indult el... az…..
Kína éppen most nagy bajban van. Ugye én már évekkel ezelőtt írtam róla, hogy kezdenek nagyon rosszra fordulni arrafelé a dolgok, de most konkrétán egy olyan probléma van, hogy ott a házépítések ilyen piramis játék-szerűséggé váltak, odaadod a pénzed és ebből igazából másnak a házát építik fel, míg…..
Nyári regel Nyári regelen ülök a buszon Egy melós meletem szuzog Nézek ki az ablakon nézem Ahogy a nap lasan készen   Görögybe megy bele a busz A tetejéről húl a kosz Csak nézek ki az ablakon Várom h a csoda befon   Lasan be ér a célba ér Az örs vezér terén Ahogy le szálok…..
btprg 2022.08.18 16:50:46
@Tuschinger elvtárs vagyok:
Vajon él még szegény citromos nápoji bácsi? Az Origó hozzászólók közül emlékszem rá.
Kedves olvasóim! Mivel nem csak kommentekben, hanem személyesen, és ismerősökön keresztül is megkerestetek már néhányan, szeretném jelezni, hogy jól vagyok, és továbbra is érdekelnek az írószerek. Azonban 2018-ban egyfajta alkotói szabadságra váltottam a blog rendszeres vezetéséről.  Az elmúlt…..
Mi történt? Nincsenek betörtések a hackerek részéről? Nincsenek agyeldobó politikai lépések? Megszerettem a felhőt? Hisz nem írtam semmit egy ideje. De vannak problémák az informatika világában és felhőt se szeretem továbbra se és a politika se lett normálisabb csak gondoskodnom kell valakiről aki…..
btprg 2021.07.06 11:21:31
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
btprg 2020.04.28 20:27:47
@Head Honcho:
Ezt kár volt külön megjegyezni, igaz minden homár posztra. Az őserdőben nem szoktak rendelni az eMag-ról :)
btprg 2020.05.09 14:38:39
@Im just here for the comments:
Lehet hogy nem csak a sztori, hanem maga a covid... Szegény!
A mostani válság egyik szimbóluma, egy felhős cég, tovább vergődik... ennyit talán a felhő nagy esélyéről. "A Zoom felemelkedése és bukása" "Az egész országban betiltotta a Zoom használatát Tajvan"..
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
btprg 2020.04.23 20:59:09
@Majmász Gedeon:
Hűha... Nem is emlékszem, hogy olvastam volna eddig tőled nem kizárólag helyesírási hibák javítására szorítkozó hozzászólást, micsoda meglepetés!
Szubrina blog Van egy srác 2020.04.12 20:14:44
Még csetről ismerem, akkoriban, amikor eljátszottam a gondolattal, h kurva leszek. Neki van egy üresen álló háza és volt róla szó, h odamegyek és ott űzhetem az ipart. Persze ő is igénybe akarta venni a szolgáltatást, tulajdonképpen természetben fizettem volna. Akkoriban nagyon sokat agyaltam ezen,…..
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
btprg 2020.04.09 23:57:47
@Zabalint:
Az ellenkezője is cáfolható pár perc utánajárással. Hitvita ez, nincs semmi értelme. A "többség" (beparáztatott birka tömegek) véleménye is teljesen irreleváns. (Mellesleg biztos nincs több maszkos ember az utcán, mint maszk nélküli.) Egyszerűen szánalmas, hogy egy szaros maszk miatt azt hiszik, hogy ők az emberiség megmentői. Persze arról sose lesz hír, hogy valaki a befertőződött maszk miatt döglött meg, úgyis a "felelőtlen, rohadék, szemétláda, önző" (vagyis a csorda-rettegésben nem részt vevő) emberek fertőzték meg, kizárólag mert nem vettek maszkot (természetesen).

@ebella2:
Egyetértek, ne foglalkozz velük. Feküdjenek csak vegyvédelmi ruhában az ágy alatt júniusig.
Az utóbbi időben nagyon rákaptam az análos gifekre és azokra masztiztam, de szándékosan nem hagyom magamon eluralkodni, azt, h mindig legyen valami vizualítás, amivel izgatom magam, mert függőséget okoznak, végül ugye odajut aki nézi ezeket, hogy máshogy már nem tud majd elélvezni, sőt egyre…..
A napokban megkaptam egy sértett férfiútól (igaz nem élőben, csak e-mailben, vakon), hogy ő szelíd, kedves nőre vágyik és, hogy én nem vagyok az. Sztem ez kurva nagy tévedés. Én egy nagyon kedves és kifejezetten szelíd nő vagyok, AMÍG velem is kedvesen viselkednek. Viszont, ha úgy érzem (tehát ha…..
btprg 2020.04.07 22:39:04
@erkölcsi hulla:
Jól hangzik amit írtál, de sok ellenpélda van. Például akik normál vagy annál kicsit vastagabb testalkatúak, azok is gyakran kövérnek gondolják magukat. Viszont akik nagyon kövérek, azok meg gyakran jó kedélyűek, mert (szerintem) már elengedték azt, hogy a férfiaknak valaha is tetszeni fognak, nincs bennük sértettség ha nem csúfolódnak direkt velük.
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
btprg 2020.04.07 20:23:27
@Nemosztokmegsemmit.com:
Az ilyen "minőségi memóriakártyákkal" kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok... Valószínű, hogy egy Sandisk nagyobb eséllyel jó, mint egy aliexpresszes szar, de egy állandóan írogatott flash memóriára nem bíznék sok dolgot...
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
btprg 2020.03.30 14:23:32
@Szubrina:
Kedvellek, de akkor sincs igazad szerintem. Ha nem vízszintes úton áll a kocsi, akkor meg végképp célszerű sebességbe rakni ÉS kéziféket behúzni, mert így minimalizáljuk a baj esélyét. De annak nagyon alapnak kell lennie, hogy indítás előtt ellenőrizzük hogy milyen sebességben van az autó.
Egyszer én is megszívtam, mert minden bajom volt, elgondolkoztam, és úgy indítottam (szokásos módon kuplung nélkül), egyesben, kézifék se volt behúzva. Aztán néztem, hogy az autó hirtelen mozgásba lendült :D Szerencsére máskor nem fordult elő.
btprg 2020.03.30 22:14:06
@cmx85s:

"Max. nagy hidegben nem húzzuk be, mert akkor esetleg befagyhat, olyankor a váltó 1/R, attól függően, merre lejt az út."

Ez egy elég gyakori tévhit :) Egy normál autónál teljesen mindegy a parkolás stabilizálása céljából, hogy 1 vagy R, mert a motor ugyanolyan nehezen forog el akkora áttétellel mindkét irányba.

A kétütemű Wartburgnál például nem mindegy, mert az a szabadonfutó miatt (ha nincs zárva) 1-esben előre simán gurul, és R-ben is hátra.
btprg 2020.03.23 23:40:37
@Szubrina:
Hűha, nem gondoltam hogy már 38 éves vagy :O Remélem nem bántásnak veszed, de kb. 25-30-nak képzeltelek el a stílusod alapján.
Jó sokat írtál amióta nem néztelek. Ezek a társkeresős dolgok borzasztóak... Meg a "ghosting" amit említettél, hát férfiként is elég lelombozó tud lenni. Kitartás!

Ami a lakást illeti, tényleg jó lenne örökölni. De valami ismeretlen amerikai nagybácsitól, aki miatt nem leszek szomorú, ha feldobja a talpát...
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
btprg 2020.03.23 22:51:40
@Szubrina:
Ezzel én is így vagyok, kivétel a lakás, mert arra aztán 10+ évig spórolhatnék hogy hitel nélkül összejöjjön... :( Simán kijöhet úgyis, hogy a kukába dobott pénz helyett (albérlet) kb. ugyanannyit fizethetek törlesztőrészletre, és akkor a végén legalább az enyém lesz a lakás.

Más: erről a Cetelemről mindig az jut eszembe, hogy ez biztos a vízre akar célozni, mert az a cetek lételeme :D
1. rész 2. rész 3. rész Ott hagytuk abba a történetet, hogy Iván jó alaposan belefetyelt asszonya puncijába, aki kéjes nyögések között, teste rángásával és hatalmas orgazmussal válaszolt, az izgatásra. Ezután az asszony kiküldte Ivánt a hálószobából. Szegény inas újra kangörccsel szenvedett, így…..
btprg 2020.03.20 10:28:53
@Szubrina:
Hát nem is lehet mindig egyetérteni... Az eredeti üzenetedre válaszolva (jött róla e-mail, nem is tudtam hogy lehet itt utólag módosítani), köszönöm az üdvözletet, néha majd benézek :) Főleg ha írsz homárra még pár ütős hozzászólást, amiről eszembe jut e blog.
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
btprg 2020.03.04 23:20:14
@Cateran:
Sose értettem ezt a magyar billentyűzet mizériát... Mégis ki gépel úgy a 70 éves (korábban nem gépírónőként dolgozó) öreg néniken kívül, hogy nézi mi van a billentyűre rárajzolva? Ha magyar kiosztást használ, akkor pontosan ott van minden ahol lennie kell. Szerintem is csak igényesség kérdése a dolog.
Más részről meg értelmetlen kötözködni azzal, aki nem használ ékezetet, mert attól még ugyanúgy el lehet olvasni.
btprg 2020.03.04 23:26:17
@Joker Orbán ellen:
Én ugyanazért vagyok itt, mint feltehetően "Im just here for the comments" fórumtárs :D Egyszerűen szórakoztatóak a hozzászólások, főleg ha eltérnek a tárgytól. Ha külföldön laknék attól még ugyanúgy szívesen szórakoznék itt.