Regisztráció Blogot indítok
Adatok
crusaderman

1 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos a 2020-as év nem volt igazán kellemes senkinek, így most a  karácsonyi készülődés és a hangulat is más, mint ami ilyenkor a megszokott. Ennek ellenére én igyekszem egy kicsit hangulatba hozni titeket úgymond a magam módján. Ez egy négy részes adventi sorozatot jelent, amelyben az adventi…..
Az utóbbi időben megint összegyűlt egy gyűjtésre való újságcikk a játékok hazai történetéből, ezért most ezt megint elétek tárom. A szabadidőmben gyakran kutatom a játékok régi nyomait a különféle archívumokban és szerencsére rengeteg anyag létezik főleg a 80-as, 90-es évekből, a blog témájába vágó…..
Egy újabb érdekes történetet szeretnék megosztani veletek, amit a korábban már említett Star Wars / Kenner gyűjtő Sean Lehmkuhl osztott meg a nagyközönséggel. Sean egy történészi vénával megáldott, folyamatosan kutató-kereső Star Wars gyűjtő, aki páratlan mennyiségű belsős ereklyével rendelkezik a…..
Gondoltam pár hét szünet után megint összedobok nektek egy jó kis 10-es „legrosszabb” listát, mert tudom, hogy ti is pont annyira szerettek szörnyülködni és háborogni, mint én. A mai választottam a képregényes akciófigurák köre volt, mert bizony ebben a témában is egészen pusztító alkotások…..
A mai szkennelés áldozata szintén egy olyan Lego témához kapcsolódó insert volt, ami a Dinosaurs és a Racers témához hasonlóan nem volt éppen a sikeresség csimborasszója... A Robo Riders-t a Racers-hez hasonlóan fel is raktam annó a szerintem legrosszabb Lego témák listájára is, mert a harsány,…..
Köpeny a köpenyre...vinyl helyett szövet...A Jawa figura köpeny és egyéb változtatásai Az első tizenkét vintage Star Wars figura története a mai napig az egyik legérdekesebb része a Star Wars figuratörténelemnek. Egyetlen másik időszakban se volt ennyi variálás, változtatás, rögtönzés és „mi lett…..
Sean Lehmkuhl egy igazán különleges Cinncinnati illetőségű játékgyűjtő (főleg Star Wars), aki gyakorlatilag a gyerekkora óta folyamatosan bővítgeti a gyűjteményét. A mi szempontunkból, most az az érdekes, hogy Sean elképesztő mennyiségű belsős Kenner cuccal rendelkezik (iratok, csomagolástervek,…..
Mostanában a szkennelés rovatban javarészt insertek szerepeltek, úgyhogy éppen itt az ideje egy jó kis katalógusnak. A mai választásom egy közepes méretű, 32 oldalas darab és egy egészen érdekes példány, hiszen a használt nyelvek alapján nehéz belőni, hogy pontosan melyik piacra is készítették. A…..
A mai szkennelés áldozata egy 1995-ös Lego insert lett, aminél a központi szerepet az akkori Town tematika kapta. A fő képen a téma akkori zászlóshajójának számító, "Space" Town készlet a 6339 Shuttle Lauch Pad van az előtérben, de több más ismert, kisebb cucc is felfért. Ez az időszaka a Town-nak…..
crusaderman 2020.04.11 19:30:46
@szeme közé, laposan!: Volt korábban is
A kimaradt Geonosian Cannon Nincs olyan Star Wars figuravonal, aminél ne terveztek volna olyan cuccokat, amelyeket végül sohasem vásárolhattunk meg a boltban. Nem volt ez alól kivétel a Saga sorozat sem, amely 2002 és 2004 között futott, így a Klónok Támadása című második Star Wars epizód…..
A mai napra előre beharangozták, hogy a Hasbro Pulse különféle figurákkal kapcsolatos bejelentéseket fog tenni egy úgynevezett Fan Celebration keretein belül, ezért direkt készenlétben álltam egész este. Lássuk, hát miket tartogat még nekünk a 2020 Star Wars figura fronton (Persze valószínűleg…..
Nem annyira régen volt az utolsó ilyen jellegű újságos válogatásom és nézzétek el nekem az önismétlést, de ingyen hónap van az Arcanum archívumban, úgyhogy ilyenkor pörgetni kell. Amúgy is folyamatosan kutatom a játékok régi nyomait, de ilyenkor teljesen el tud kapni a gépszíj és napokig csak régi…..
A múlt héten megint érkezett hozzám egy kupac angol Transformers képregény, amiket kizárólag azért vettem csak meg, hogy újabb érdekes játékreklámokat vadásszak bennük. Szerencsére most is találtam egy pár frankó hirdetést, de most főleg csak Transformers témakörben. Az előző ilyen válogatást ITT…..
crusaderman 2020.03.25 21:17:45
@Anak: Videa-n fennt van asszem mármint a TF
A mai szkennelés rovatban megint csak egy a 80-as évek elejéről származó papírárut hoztam nektek. Ez a 83-as, kis méretű, kihajtogathatóinsert főként az akkori két fő témára a Space-re és a Town-ra koncentrált, de egészen minimálisan megjelenik benne a Castle és a Ships is. Maguk a kis képek…..
crusaderman 2020.03.21 08:44:22
@Tota12: én is Castle és Space ,bár Castle nekem igazából 84-től indul :)
Kicsit off:lesz ma live?:)
Sajnos a hétvégi Képregénybörze elmarad, de ettől még az élet nem áll meg, úgyhogy ma is újabb összeállítással jelentkezem. A hétvégén ismét nyílt nap volt az ADT archívumban, így a szombati napom jelentős részét újságcikkek túrásával töltöttem, ami egy meglehetősen nehéz, repetitív művelet.…..
crusaderman 2020.03.11 01:41:16
crusaderman 2020.03.11 20:00:24
@Tota12: ha megnézed a Facebook oldalukat ,van pár kép a boltból, belül sokat nem változott a bejárattal szemben a felső polc tele volt nagy készletekkel a 94es Unitron Monorail -t is ott láttam élőben,sőt,ha kértem egy egy készletet le is vettek,megnézhettem,ha már telni e tellett rá ☹️
Az elmúlt hetekben újra a Clone Wars animációs sorozat tartja lázban a Star Wars rajongókat és ebből az alkalomból én is többször írtam/ videóztam ugyanerről a témáról a játékok szempontjából. A Clone Wars mind az akciófigurák, mind a Lego szempontjából elképesztő gazdag anyagot eredményezett,…..
crusaderman 2020.03.08 20:44:54
Nálam Rex ez a fajta:img.bricklink.com/ItemImage/MN/0/sw0450.png ,
Luminara Unduli,Fox,Plo Koon ,Magna Guard,Ashoka a ritkább amit te is mutattál ,többin még gondolkodnom kellene
crusaderman 2020.03.08 20:52:39
@Tota12: akkor nagyjából egyezik az ízlésünk
A mai videóban a G1-es Transformers-ek európai ágával foglalkoztam egy picit. A 90-s évek elején ugyanis Európában tovább folytatódott a G1, aminek következtében egy csomó európai exkluzív játék látott napvilágot. Két ilyen robotot mutattam ma be, Snare-t és Talon-t, akik a Predators csapat…..
crusaderman 2020.03.04 19:34:09
A múlt héten birtokomba került egy kupac, angol kiadású Marvel Transformers képregény és ahogy a Facebook oldalon már említettem ezek telis-tele vannak jobbnál-jobb játékreklámokkal. Ezeket nyilván gyorsan be is szkenneltem és ha már így történt, természetesen meg is osztom veletek.... Annak idején…..
A mai szkennelés rovat szereplője egy igazán érdekes magyar Lego katalógus, aminek a különlegessége az alakjában rejlik. Ebből az időszakból ugyanis nem láttam még más országból származó, "álló" elrendezésű katalógust, de lehet, hogy létezik, csak még nem futottam bele. Ez egy húsz oldalas,…..
A mai adásban megint öt Revenge of the Sith figurával foglalkoztam, de most főként alap darabokkal. Egy bontatlan és négy bontott példány került sorra, név szerint Anakin Skywalker Lightsaber Attack, Yoda, Mon Mothma, Utapaun Warrior és egy gyönyörű klónparancsnok,Commander Bacara. Jó…..
Lepörgött a 2020-as ToyFair és mivel minden napon elég komoly hírek születtek, így gyorsan készítettem nektek egy összefoglalót, a számomra leginkább releváns bejelentésekről.   A Disney és a Hasbro meghosszabbította az év végén lejáró keretszerződését, amelynek értelmében a Hasbro továbbra is a…..