Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.B.Pendragon

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vízipisztoly egy olyan klasszikus, ami minden korban megtalálja a maga közönségét. Nem volt ez másképp a 60-as, 70-es években sem, csak akkoriban jóval egyszerűbb fegyverekkel lövöldöztük egymás a játszótéren vagy a strandon.A mai gyerekeknek már hatalmas tartályokkal felszerelt fegyverekkel…..
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Már néhány hete, talán hónapja is sokunk sötétben megy dolgozni, majd sötétben is megy haza; a napfényes óráinkat a munkahelyen töltjük. Az oda-vissza utazás alatt viszont rengetegszer találkozunk egy egyre népszerűbb nemzeti sport űzőivel, a nindzsákkal! Honnan ismerjük fel őket? Miután a nap…..
J.B.Pendragon 2018.12.07 15:41:39
@imi60: Kekeckedik a nénikéd! Illetve Te! Most a KRESZ-szel vitatkozol? Idézem: g) legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy a gumiabroncsokon."
A vakító fejlámpa meg a Te egyéni szociális problémád! A fejlámpa oda világít, ahova nézel, tehát az úttestre! Rosszul beállított fényszóró a gépkocsikon is van bőviben! És akkor mi van? Egy okos (kekec) blog hozzászólással meg tudod szüntetni?
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
J.B.Pendragon 2018.08.10 10:14:19
fáymiklós Mangi néni 2018.08.07 07:15:20
Nem akarnék beszállni a manginénizésbe, de mi mást csinálhatnék. Nem én tehetek róla, hanem a Zsiga bácsi, na, ebbe meg végképp nem szállnék be. Szóval, akit Mangi néninek hívnak, az Széchenyi Zsigmond felesége, az utóbbi pedig gyermekkori hősöm, illetve, akkor azt hittem, gyermekkori marad,…..
  Néha előfordul, hogy nem kell a lakóhelyünket elhagyni, hogy harci vasakat láthassunk. Budapesten például nem megy ritkaságszámba, hogy aknamentesítő naszádok hajtanak végre menetet a Dunán, hiszen a folyam a természetes közegük. Két hete az AM-31-es jelzésű, Dunaújváros nevű egységet…..
Mi miért van a különböző nyelvek történetében, szabályaiban? Ha általános ismereteket, netalán pluszinformációkat szeretnének szerezni a nyelvekről, érdemes Tótfalusi István Nyelvészeti ínyencfalatok, illetve 44 tévhit a nyelvekről és nyelvünkről című köteteit kézbe venni. „Alapvetően olyan…..
J.B.Pendragon 2018.07.04 09:33:03
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Budai sétáim során egy-egy meredek kis utca előtt megállva hónapok óta újra és újra felötlik bennem a kérdés: vajon ez lehet az egyik legmeredekebb utca Budapesten? És ha igen, hogyan tudnám bebizonyítani? A válasz látszólag egyszerűnek tűnik: a földmérők módszerével le kell mérni a kezdő és a…..
J.B.Pendragon 2017.12.02 10:49:17
A nemzetközi turizmus legkeresettebb városai manapság azok, amelyek megszabadították magukat az autóktól. A La Stampa válogatott a legszebbek közül. Az első helyen Velence áll, nyilvánvaló okból, de ez volt az első város, amely bevezette az addig nem létező „parkold le az autódat és utazz tovább…..
J.B.Pendragon 2017.07.12 08:54:26
A szobor, mely valamennyi Bécsben járónak megvan, az egyik legdrágább, melyért a császárvárosban valaha pénzt adtak. De annyi turistát vonz, hogy az árát már réges-rég behozta. Alig van perc, hogy kicsit egyedül legyen a nagy zseni, folyamatosan turisták tömege fényképezi. Aki nem tudatosan fordul…..
J.B.Pendragon 2015.10.01 15:59:37
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
25 kirándulót sodort el a víz Indiában, miután az illetékesek figyelmeztetés nélkül kinyitották a Beas folyó egyik zsilipét Himacsál Prades államban. A diákcsoport egyik tagja egy magaslatról rögzítette az eseményeket.   A mérnökhallgatók buszos utazáson vettek részt.…..
A sajtó lázasan kutatja, hogy kik lehetnek valamelyik kiemelt állami nagyberuházás útjában, kik azok, akiket ki kell tenni a lakásukból azért, hogy a legújabb agymenéseket végre betonba lehessen önteni. Az egyik portál talált egy családot, aki a Várkert bazár megújulását…..
Mondják, katasztrófa várható, mert az amerikai filmekben is mindig fekete az elnök, amikor jön a vírus vagy a meteor. Na de ne komolytalankodjunk, hanem örvendjünk, megérkezett az első használható vicc Obamáról: Sam bácsival, az Egyesült Államok legidősebb emberével…..
Ha valami az állam szárnyai alá kerülhet ma Magyarországon, egyáltalán nem érdemes rá mérget venni, hogy a végén esetleg mégsem kerül oda. A feltételes mód csupán a kötelező körökre épülő színdarab elengedhetetlen díszlete. Lehet tovább haladni, emberek. Semmi…..
Laodumin Semjén lova 2013.03.19 12:32:34
Az Orbán Viktor tiszta keresztény avatáraként elhíresült KDNP-s, a "fideszes toalett tisztaságáért felelős néphelyettes" Semjén miniszter úr, az országban eluralkodó hóhelyzet elől egyszemélyes hadseregként Erdélybe menekült. A mai magyar politika mindent elkövetett annak…..
A hétvégén felderítettem az Ördög-árok forrásának/kezdetének helyét Nagykovácsinál, és követtem a lassan csorgó vizet egészen a Remete-szurdokig. Egy videó elkészítését tervezzük ugyanis, amelyben végigjárjuk a több mint 20 kilométeres medret egészen az Erzsébet híd…..
J.B.Pendragon 2012.12.04 10:28:35
@J.B.Pendragon: Helyesen - természetesen - Önkormányzat.
J.B.Pendragon 2012.12.10 18:20:47
@Kicsi Kacsa: Nem. A Hűvire már nem megy fel a szag innen. Amit ott érezni, az a benzinkút melletti szippantósoknak szolgáló leürítőhely, illetve ahogy onnan végigfolyik a lé az úttest alatt. Kiszellőzik az elnyelőkön keresztül.
Újra felbukkantak a városban a magyar kerékpáripar hajdani csúcstermékei, a Camping biciklik. A 30-40 éves gépek korukat megelőzve tudták azt, amit a mai manager-kerékpárok, nem sajnálták tőlük a nikkelt, és majdnem olyan jól lehetett velük egykerekezni, mint a későbbi…..
  A rejtélyes városmajori oszlophoz hasonlóra akadtam a Lánchíd pesti hídfőjének az MTA felé eső járdáján. Lényegében egy kb. derékmagasságú vasoszlop, rajta 1933-as évszámmal. Ez vajon mi lehet?   - tette fel a kérdést Benő, de sajnos nem tudom a választ. Ám mivel…..
J.B.Pendragon 2012.07.21 10:01:47
Két kutató azt állítja, a több mázsás szobrokat alkotóik a helyükre sétáltatták. Másolaton ezt be is mutatták.   Carl Lipo, a California State University régésze és Terry Hunt hawaii antropológus úgy véli, hogy a bennszülött polinézek kötelekkel és emberi erővel…..
J.B.Pendragon 2012.06.22 17:03:09
@Dr. Furia: Az ördög a részletekben! Mekkora volt a kő? Hány darab van a piramisban? Mennyi idő alatt lett kész? Mennyi idő jutott egy darab kőre? A gyerekeimmel kiszámoltuk: kb. egy perc/db...
A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál. A recept az, hogy a jó név mellé…..
Az újra-újra előbukkanó, hasonló ügyekből nyilvánvalóan kiderül, hogy a legtöbb háztartási öröklakással rendelkező tulajdonosnak fogalma sincs, milyen kötelezettséggel is jár a tulajdona.Tisztelt Zugügyvéd!Társasházban lakunk és egy vízszivárgás miatt csatornázási…..