Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakazértistotalcar

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli. Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Diadalittasan jelentette be Botka László csütörtökön, hogy a "demokratikus ellenzék sikeresen összefogott", ugyanis az ellenzéki képviselők elérték, hogy rendkívüli parlamenti ülést hívjanak össze augusztusban. Videó:   Ehhez a képviselők egyötödének (azaz 40 honatyának) az aláírására volt…..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
csakazértistotalcar 2017.04.21 18:14:15
@Mr. Neutron: Ráadásul a "megfélemlített :) " elmondta a rádióban, hogy a "fenyegető" elintézte, hogy zenélhessen az orosz kultúra házában. Van még kérdés?
csakazértistotalcar 2017.04.21 18:24:35
Miklos Erdelyi-Szabo Erről lenne szó: Richard Thuróczy 2017.04.20. 19:48:36
Hello!

Nem terveztem, hogy írok, de mivel a "két orosz" szópár itt jelent meg először és ez csak és kizárólag úgy történhetett, hogy a háttérben ülő és kávézgató barátnőmre vonatkozhat, aki Magomeddel elment erre a találkozóra, bár a beszélgetésben nem vett részt, elpattant az agyam.

Leszarom a kibaszott összeesküvés-elméletekben hívőket, itt már hónapok óta valaki vagy Soros vagy Putyin ügynöke, a tegnap óta tartó tavaszi időjárás is vagy Brüsszelből vagy Moszkvából érkezik, amit vagy Soros vagy Putyin időjárásbefolyásoló-gépe hozott létre a tüntetések miatt. Nem érdekel, hogy miért borult teljesen abszurdba a világ, de hogy már mindenhol ügynököket meg gyíkembereket kell látni, azért az egy színvonal. Én szerettem idejárni olvasgatni a posztokat, ezért pont nem értem, hogy miért pont itt merült fel el ez az elmebaj.

A barátnőm jó pár évvel ezelőtt érkezett ide Moszkvából, amíg addig nem fűztem, hogy átköltözött hozzám, Magyarországra. Tartózkodási engedélyt kértünk, hogy együtt tudjunk lenni.

Magomed elmesélte nekem a sztoriját a rádióműsoromban még régen, én akkor találkoztam vele először. Úgy emlékszem, hogy amikor a csecsenföldi háború puszított, ő eljött onnét Európába, mint menekült, volt Norvégiában, Svájcban is, aztán Magyarországon nyitott vállalkozást és itt telepedett le.

Mivel a festékezést elkövető srác nyilvánosan posztolta dolgait, sőt, talán Facebook Live-ban, ezért aztán nem kellett FSZB vagy GRU tisztnek lenni, hogy az ember rá tudjon írni egy üzenetet. Én erről a sztoriról tegnap hallottam először, amikor a csajom szólt, hogy felmegy Budapestre, mert találkoznak a sráccal és elbeszélgetnek vele arról, hogy mit jelent az emlékmű. A srác zsidó származású, ez az emlékmű pedig olyan halottaknak az emléke, akik legyőzték a nácizmust. Ekkor lett ebből ott egy rövid videó, mert a srác azt mondta Magomednek, hogy a saját barátai között voltak, akik azt mondták, hogy ezzel sokakat megbánthatott, ami nem helyes és belátta a hibáját. Ő maga akart ilyen videó csinálni, írta ezt ő a nyilvános posztjában is. A beszélgetés a barátnőm szerint kézfogással kezdődött és ért véget.

Műsorvezetőként kérdezem: Nem lehetne, hogy ebben az országban a véleményformálóerőkkel bíró médiamunkások nem úgy írnák meg egy cikk címét, hogy minél nagyobb legyen a kattintás, hanem úgy, hogy ne játsszon rá az érzelmekre ÉS minél nagyobb legyen a kattintás?

El lehetne jutni abba az állapotba, hogy mielőtt valaki véleményt nyilvánít valamiről (akár tettekkel, akár betűkkel, akár szavakkal), végiggondolja, hogy kit bánthat meg vele vagy kinek okozhat kárt?

Csak mert valaki akár Brüsszelhez, akár Washingtonhoz, akár Moszkvához, akár Pekinghez, akár Rijádhoz közelebbi országban akar élni (vagy talán még néhányan egy FÜGGETLEN országban, ami semminek sem a tagja), még az agyát ne tegye el naftalinba, egy polcra.

Miért kell azonnal Soros-bérencezni, Putyin-pincsizni, gyíkemberezni, ügynöközni? "Biztos úgy van vagy nagy rá a gyanú!" Végiggondolhatná néha mindenki, hogy mit okozott a Maksa Zoltánra vizes lepedőt húzó, Ákost pedig nőgyűlölőző néhány napos netes őrület. Előbbi jó ég tudja meddig elbukta a fellépéseit, utóbbi pedig elbukta egy szponzorát, mert elmondta a véleményét valamiről vagy nem túl sikeresen viccelt.

Miért kell a másik fejét követelni? Miért kell odalátni ellenséget előre, ahol nincs is?

Magyarországon azért szar a közhangulat, mert szar közhangulatot csinálnak az emberek. Ide akartok Európát, toleranciát meg párbeszédet? Hogy? Előbb pusztuljon, aki nem pont azt gondolja, amit "mi"? Aztán megy a csodálkozás, hogy elmennek innen a tehetségesek és a szorgalmasak. El hát.

Üdv,
Thuróczy Richard
facebook.com/thuroczyrichard/
Thuróczy Richard
Közszereplő
Thuróczy Richard fényképe.
Thuróczy Richard
csakazértistotalcar 2017.04.21 18:28:44
@Untermensch4: Nincsen! Erre próbáltam utalni. Ha csecsen az illető és oroszpárti akkor azért, ha meg nem, akkor hogy intézte el a festékdobáló zenélését/fellépését az orosz kultúrházban. Hogy érthető legyen: a fenyegetésből hirtelen barátság szövődött?
Négy hete nem volt beindítva a Rolla, továbbra is csak kotlik a mellső lábai nélkül. De míg ő dologtalanul herézik, én azért foglalkoztam vele az elmúlt hónapban. Legközelebb várhatóan már az összerakásról tudok regélni, de addig is, most megosztanám az ahhoz vezető utat. Legutóbb ugye kiszedtem az…..
A népvándorlás és a migráció napjaink egyik legkényesebb és leginkább sürgető problémája, melyet politikusok, szakemberek és civilek egyaránt vegyesen értékelnek, más és más szempontok alapján. Egyesek az embertársaink iránti megértést és türelmet helyezik előtérbe, mások a rideg realitást és az…..
csakazértistotalcar 2015.09.18 17:05:35
@Mészáros Laci: Csodálkozni fogsz! A szírek -bár a hivatalos nyelv az arab és a beszélt nyelvek az arab, örmény, kurd, arámi, adige-, sokkal közelebb állnak kulturálisan az un. európai kultúrához, mint az arabhoz. (volt szerencsém párszor Szíriában megfordulni, nem 1-2 heteket!)
Belsőség Heti merítés 2015.06.21 10:16:42
Egy őszinte autó! Itt általában az emberek nem tényeket, hanem élményeket ill. benyomásokat (ami elég relatív) írnak le. Én sem tudok másként. Én mindig szívből döntök (aztán jól meg is szoktam szívni! De boldogan szívok legalább!!) Apa autója - narancssárga…..
csakazértistotalcar 2015.06.21 13:22:13
@Christian Schmidt: ...és ez a mondata mindent elárul a Mustangos arcról: "...kőgazdag kis buzik vehetnek meg és villognak vele a belvárosi puccos bisztrók előtt, ahol műcsöcsre és tyúkagyra vadászva pöffeszkednek."
Nos ez egy önvallomással is felér.
A többi csak porhintés.
(egyszer már ez az arc régebben lefikázta a saját Porsche-jét)
Sosem gondoltam volna, hogy létezett ilyen, közel háromnegyed órás videó. Tökéletes korlenyomat: félprivát videostúdió egész profi munkája, alatta korhű zenékkel. Parasztmerciktől Samarán át Niváig minden akkor, a Merkurnál forgalmazott típust tárgyal. Van benne Martinelli…..
Belsőség Heti merítés 2015.04.19 08:56:30
Aranyoskám ...kiakadt a gázbovden. megáll, kiszáll, megnéz. hát... kiderült, hogy nem bírta a drótozott-ragtapasszal előző tulajok valamelyike által készített, innovatívnak innovatív, de szépnek nem mondható rögzítés. fúrás, faragás, menetfúrás és megvan az új…..
Az ember csak bemegy az Aldiba, hogy megvegye a hétvégi sört, ropit, tojást, aztán egyszer csak hopp, szembejön egy bicikli. Gyanús ez, gyanús, hiszen a hasonló üzletekben csak veszélyes romokba lehet belefutni, amelyek maximum az utca túloldaláról, éjszaka, sűrű ködben látszanak…..
csakazértistotalcar 2015.03.27 20:53:12
@Hadrian77: Attól függ, milyen a gumi mérete. 32-es guminál simán jó a 6 bar.
De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból kerüljön elő valamilyen jelző, mondjuk a cinikus. Könnyed péntek délutáni parasztnéző, mert nem csak videókat kapunk, de olykor ilyen képeket is, pár sor körítéssel.…..
csakazértistotalcar 2015.03.13 19:18:05
@V12 Power: Az autók elejét nézzed már meg
TComment Levélben támad a hivatal 2015.03.06 07:22:45
Ki fogod nyitni, sőt, garantáltan is el olvasod, hiszen fentről küldték és címeres pecsét van rajta. És akkor jön valami, amire biztosan nem készültél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
csakazértistotalcar 2015.03.06 18:26:14
@ivivan: Milyen bérlettel számolsz? Gondolom valamilyen városi tömegközlekedési bérlettel. A bp.-i éves bérlet (busz, metró, villamos, HÉV, MÁV, Volán)103 ezer Ft. Két főnek 203 ezer Ft/év. % év alatt: 5 x 203 ezer = 1.006.000 Ft. Mennyibe kerül egy megbízható Smart, ami minden féle költség nélkül 5 évet elmegy? (költség az üzemanyag a teljesítményadó a parkolási díj is! )
csakazértistotalcar 2015.03.06 18:29:02
csakazértistotalcar 2015.03.07 10:42:34
@ivivan: Minden szerviz -nem csak a márkaszerviz- a beépített anyagra és az elvégzett munkára a törvény erejénél fogva köteles garanciát vállalni. Ettől kezdve ni is a kérdés?
Belsőség Heti merítés 2015.02.22 08:49:13
A megbízhatóság mintapéldánya Átültem az Accordba és megmozgattam a váltót. OTT ELDŐLT MINDEN, de nem szóltam senkinek. Munkatársam is beült és hasonlóan kezdte. Rám nézett... tudtam mi játszódik le benne, hiszen 1 perccel előtte én is átéltem. Jó volt, szép volt,…..
csakazértistotalcar 2015.02.22 16:53:40
@kapitális: Halkan jelzem! 130 a megengedett!!! Azért, mert Te szabálytalanságot követsz el, azért még a Szutyis előzhet, nem?
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
csakazértistotalcar 2015.02.21 12:28:56
@Csikós Zsolt: Pedig bele lehetett volna nyúlni pl. itt: "A motor az egyik leglágyabban járó dízel, amit HALOTTAM, a váltó ultraprecízen klattyan"
Belsőség Heti merítés 2015.02.15 08:40:11
Zivány vadállat Elkezdte vizsgálgatni, nézi a motort, de sztem még életében nem látott ilyet :D Erre azt a következtetést vonta le h a jobb első lengéscsillapító cserélve volt :D Na mondom ok, nem Ő fogja szerelni a verdát ha megveszem az tuti :D Jó, jó de meddig? Amit…..
csakazértistotalcar 2015.02.15 14:03:26
@toncsi64: A hatályos jogszabályok szerint MINDEN HASZNÁLT AUTÓRA (is) van 1 éves szavatosság!!!!
Belsőség Heti merítés 2015.02.01 08:20:55
Ennyi pénzért nincs jobb Ha azt nézzük, hogy az autót vészmegoldásként vettem, a lehető legkevesebb pénzből (200 000 Ft), majd autóztam vele 30 000 km-t nem túl sok hibával akkor kijelenthetem, hogy nagyon megérte az a két év amit együtt töltöttünk. Saab - Född från…..
csakazértistotalcar 2015.02.01 14:36:39
@UdjanMineck: "Engem egyetlen dolog zavar, az pedig a szűklátókörűség, és az, hogy micsoda (alaptalan) előítélet övez más márkákat." Nagyon dicséretes önkritika!!!
Most nézem, több mint egy év eltelt azóta, hogy Dezsőről írtam e hasábokon. Kérem, ne vessenek meg, ne higgyék, hogy eladtam az autót, begyávultam, kivéreztem, mert még tart az elszántságom, de ez most a két lépés előre, két lépés hátra időszaka, számolatlanul fogynak a…..
csakazértistotalcar 2015.01.25 12:27:46
@gyuri70: egy sima veszteségmérés sokkal többet elárul, mint egy kompresszió mérés.
csakazértistotalcar 2015.01.25 12:34:56
@Sparhelt: Szakértőhöz kell vinni, nem alkatrészcserélgetőhöz, mert az mindig sokba kerül
csakazértistotalcar 2015.01.25 13:27:58
@Sparhelt: Segítek, ha írsz egy pü-t. (nem én vagyok, sőt nem is családtag)
Lelövöm a poént, mert ettől még senki nem lesz okosabb: egy Kia Capitalt látnak. Még az sem visz senkit közelebb a megoldáshoz, ha elárulom: a Capital voltaképpen az 1982-87-es Mazda 626 levedlett gyártósorán készült Dél-Koreában 1987-től 1995-ig, tehát ez nagyjából az az…..
csakazértistotalcar 2015.01.21 16:19:38
@Csikós Zsolt: A Teleki téren egy sem fordult meg belőlük. Abban az időben még szarvasos Volga ment Csajka motorral. A csomagtartó meg 10 cm betonnal kiöntve.
Vettem egy megyei matricát, hisz próbaüzem van, mert hozott egy próbatörvényt a próbaparlament. Azonos című írásunk kommentposztja...
csakazértistotalcar 2015.01.14 18:32:11
@Arcade Macho: Vagy a multik kiutálásának első eszköze
csakazértistotalcar 2015.01.14 18:54:44
@augustiener: Mondjuk a szavazók száma nem az ország állampolgárainak számával egyezett meg. Az általad emlegetett 70% az az össz lakosságnak kb. 36-38%-a
csakazértistotalcar 2015.01.14 19:30:51
@Arcade Macho: Sőt én is ismerem, de ha mondjuk a Budaörsi út végén kitesznek egy forgalomlassító berendezést, akkor lehet, hogy többe kerül a leves, mint a hús. Vagy mondjuk Kaposváron keresztül autózhatsz, mert az elkerülő út fizetős. Esetleg Szentendréről a XVI. kerületbe, vagy Újpalotára mehetsz a Róbert Károly-Hungária-Kerepesi, vagy R.K.-M3 bevezető-Szentmihályi úton, ahelyett, hogy végigmennél az M0-on. De, sorolhatjuk a helyszíneket. Az a gond, hogy ezek a nemfizetős, de városi utak eddig is terheltek voltak, majd ezután még jobban le lesznek terhelve. Próbáljál meg a Váci úton reggel, vagy késő délután közlekedni. Vagy Vácra eljutni.
Belsőség Heti merítés 2015.01.11 07:04:23
Olasz luxus sport sedan Itt nincs semmi műanyag takaró lemez holmi hangzatos felirattal. Itt csak egy őszinte blokk látszik. Német vas, golyóálló motorral Nagy meglepetés volt mikor megláttam, 168 ezret mutatott az órája, a kesztyűtartóban pedig ott hevert a 17 éven át…..
csakazértistotalcar 2015.01.11 15:17:57
@akos696: Mondjuk MAN rendszám sorozat 2012 január körül volt
Belsőség Tempomat fillérekből 2014.12.08 13:57:36
Őszintén megmondom, álmomban sem gondoltam volna, hogy működő extrát lehet legókockák segítségével építeni. De persze megint tévedtem. Sok modern autónál elég a kereskedőnél megvásárolt tempomat-kapcsolót rádugni a gyári kábelkötegre és már működik is a rendszer.…..
csakazértistotalcar 2014.12.09 10:03:00
@prokee: Elektromos gázpedál, vagy elektronikus? Nem mindegy.
csakazértistotalcar 2014.12.09 10:14:32
@Tökösmákos: Na ez súlyos, hogy a matekkönyvek azért rosszak, mert nők írják. Miért is a legnagyobb szám az 1?
Obádovics J. Gyula. Hallottál már róla? Írt már néhány klasszikusnak mondható matekkönyvet.
Köszönjük Emese :)
csakazértistotalcar 2014.12.09 10:24:31
@prokee: Nem ,ez nem szőrszálhasogatás, ez a hozzáértés és a felületes ismeretek közötti különbség. Az a bajotok, hogy bedobtok valami általatok szakszerűnek gondolt szöveget és az átlagember azt gondolja: autós újságíró írta, akkor az biztosan oké. Így terjednek a féligazságok. Ez a bulvárszint -amivel semmi baj- csak akkor nem kéne komolykodnotok.
Az általad felhozott magyarázkodásnak van egy nagy hibája, nevezetesen az, hogy elektromos gázpedál mint olyan nem értelmezhető.
Belsőség Heti merítés 2014.11.16 09:47:24
Paszikaaaa Tehát: sportosan vezetek, pályán is, mindenhol, szeretem ha egy autó megy, megindul, a hegyekben nagyon jól fekszi a kanyarokat, és meg tud állni, ja és diesel-párti vagyok! Chevrolet Cruze, hmmmmm! Nem rossz, de nem is kimagasló, azért eltudnék képzelni egy jobbat…..
csakazértistotalcar 2014.11.16 19:52:27
@Mindentnemtudó: Angliában is átverős simlisek a szervizek? Megleptél!
Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat bontóba viszem, valahogy mindig elvész a rendszám róla. Így sajnos a forgalomból kivonáskor nem tudom leadni, aztán a következő nagy pakolásban-költözésben mindig…..
csakazértistotalcar 2014.10.20 17:39:36
csakazértistotalcar 2014.10.21 12:34:40
@Faby: Erre próbáltam utalni. Vagyis ez a cikk egy önfeljelentéssel is felér, pedig csak jófejkedni akart.
Zöld, világít és előtted gyalogol, mi az? Valeós hosztesz. Aztán amikor a hosztesz megfordul, és erőnek erejével a standra invitál, nem teheted meg, hogy lelépsz, kézbe veszel egy kitett tárgyat és profizmust imitálsz. Hopp, de mi is ez a tárgy? Turbó? Dehogyis. Az a…..
csakazértistotalcar 2014.10.05 13:45:01
Belsőség A nyeretlen bajnok 2014.09.29 18:20:01
Hogy miért is kedvelem én sok, nagy sztárnál és híresebb bajnoknál jobban ezt a nyomott orrú, kopaszodó kis embert? Miért is gondolom úgy - és miért is gondolják így azok is, akik vele versenyeztek -, hogy az egyik legnagyobb ikon annak ellenére, hogy egyetlen bajnokságot sőt:…..
csakazértistotalcar 2014.09.30 18:00:26
@sub_og: ...és pár üzlet tulajdonosa! Mert Livigno a síhelyek királya is :)