Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baráthegyivakvezető

49 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vakvezetők Jacob nagy belépője 2012.09.04 14:45:20
Tegnap Jacob és Alíz Nagykaposon bemutatkoztak országnak- világnak! Az iskolaév kezdetével ők is megkezdik munkájukat a sérült gyermekekkel. A bemutató foglalkozáson nagyon ügyesek voltak. Már híresek is: http://www.hirek.sk/video/20120903210815/Labrador-az-oktatasban.html Vera..
Vakvezetők 101 vakvezető kutya! 2011.10.14 22:37:00
SAJTÓANYAG 2011. 10. 15. Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola AlapítványA Fehér Bot Napján 101 fehér léggömböt engedtünk a levegőbe, hogy a látók támogatását kérjük a vakvezető kutyák kiképzéséhez. Ma ugyanis alig több mint 100 vakvezető kutya dolgozik, pedig…..
Vakvezetők 101 vakvezető kutya! 2011.10.07 11:42:00
2011. október 15-én, szombaton 11.00-13.00 között rendezvényt tartunk Budapesten a 14. kerületben, a Hősök terén. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány felhívja a figyelmet a vakvezető kutyák képzésének fontosságára a Fehér Bot Napja alkalmából. 20…..
Vakvezetők Vakvezető Triatlon 2011.09.16 12:52:27
 Nem csoda, mekkora sebességgel és biztonsággal közlekednek a vak emberek vakvezető kutyáikkal az utcán. A Vakvezető Triatlon eredményei igazolják, hogy vakvezető kutyáikkal még rövid távon is 6-7 másodperccel gyorsabban suhannak, mint fehér bottal.A Baráthegyi Vakvezető és…..
Vakvezetők Dömper 2011.07.29 11:51:16
 Szia Andi!Kicsit megkésve bár, de itt egy kép Dömperről.Már nem is annyira Dömper, nagyon szép labrador lett belőle. Augusztus hónapra tervezzük a kiképzői vizsgáját, és utána mehet gazdához :-)D.V...
Sokan kipróbálták, milyen vakvezető kutyával közlekedni a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány családi programján. Nem egy kisgyerek ekkor érintett először ilyen nagy, idegen kutyákat, de segítséggel pár perc alatt megtört a jég. A kutyák felé áradó…..
Vakvezetők Séta a sötétben 2011.07.22 07:18:00
Vakvezető kutyás program a Mamut II. földszintjén, a szökőkútnál. Kipróbálhatják, milyen bekötött szemmel közlekedni egy vakvezető kutyával. Ki nem próbált gyerekkorában bekötött szemmel tájékozódni, csak úgy játékból. Sokak számára egész életre szóló feladat…..
Vakvezetők Óvodások vezetése 2011.07.20 06:37:00
Frodó naplója A gyerekek izgatottan várták és nagy örömmel fogadták a még kezdő vakvezető tanoncot. Rögtön megérkezésünk után elhangzott az első kérdés: Ez a kutya beteg?  - Nem, nem beteg, miért lenne beteg?  - válaszoltam én. - Mert kereszt van rajta -…..
Vakvezetők Frodó az új tanonc 2011.07.05 00:40:00
Frodó naplójaFrodó 1 éves labrador kan, Pécsről  került hozzám Érdre. Eddig nevelőgazdánál volt, akinek ezúton is gratulálunk a sikeres munkához. Frodó rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott kutya, csak egy valami tudja e harmóniát felborítani: a galambok. Úgy gondolja, hogy…..
Vakvezetők Az első találkozás 2011.07.05 00:34:00
Mázli naplójaAz első randin Mázlival én fáradt és kicsit hisztis voltam. Csak annyira üdvözölt, amennyit szerinte az illem megkívánt, emlékszem azért a hideg, nedves orrocskájára. Az útvonalat (legalábbis akkor úgy éreztem), kötelességszerűen csinálta, vezetett, mert akkor…..
Sodó NaplójaKét hetet töltöttem el Miskolcon a Mezősi Tamás vezette Alapítványnál, NyirinéMarcsi oktató társaságában, hogy én is vakvezető kutyussal rendelkezzem, és önállóan oldjam meg mindennapi dolgaimat.A Baráthegyi Vakvezető és Segítő kutya Iskola Alapítvány…..
Vakvezetők Eső és kutyák 2011.06.09 14:50:45
 Minden nap esik...illetve vihar van. Vagy, ha nem vihar, akkor eső. Állandósulni látszik ez az időjárás. Legalább újabb állandó dolog került az életünkbe :-) Egyik este a lányommal az ablakból néztük a vihart. Azóta többször próbált odaülni nézelődni, de…..
 A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 2011. június 1-jével útjára indítja örökbe fogadói programját. A „Fogadj örökbe egy vakvezető kutyát!” programba várjuk magánszemélyek, közösségek, cégek jelentkezését. Támogatóink társadalmi…..
 Sziasztok!2011. április 27.- én a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola -azaz mi- szervezte meg a Vakvezető Kutyák Első Országos Világnapját. Rendezvényeink voltak Budapesten, Debrecenben, Székesfehérváron és Miskolcon. A beszámolók a Világnap saját blogján…..
Vakvezetők Papírmunka 2011.04.19 11:35:14
 Odakinn gyönyörűen süt a nap, az asztalom mögül pont ezt látom. Ezt látja Dömper is, - már amikor nem alszik-, aki az asztal előtt fekszik. Néha panaszosan hangosakat nyög, mert jó itt feküdni, de odakinn sokkal jobb lenne. Mona a kollégák széke alatt keresett helyet…..
Vakvezetők Április és kutyák 2011.04.14 09:58:00
 Itt a tavasz végre, a fák csiripelnek, a madarak rügyeznek, vagy valami hasonló... :-)Sok kutyával gyarapodtunk az elmúlt időszakban. Dömper szépen fejlődik, mindenki kedvence, és ezt maximálisan ki is használja. Új "gyerek" Mona, aki sárga labrador, és aki,…..
 Tegnap beköltözött hozzám Dömper, a másfél év körüli sárga labrador fiú, aki ha nagy lesz, vakvezető lesz. A Balaton mellett találták és megmentették.Tegnap mentem érte Pestre. Nagyon helyes volt, ügyesen utazott a vonaton, és nem is nagyon szőrözött össze. A falkámmal…..
 2010. december 2.- án, remélhetőleg nem fagyban és jégben, kint leszünk a Szimbiózis Alapítvány által rendezett Tolerancia - Napok egyikén. Peti a hős, Labda a bemutató vakvezető labrador, Kamu, a szilaj terápiás mudi, valamint jómagam leszünk kint. Mindenkit szeretettel…..
 Az elmúlt két hónap során több érzékenyítő foglalkozást tartottunk gyerekeknek iskolákban. A miskolci Esélyek Házával közös program célja, hogy a gyerekek számára közelebb hozzuk a fogyatékossággal élők életét, megismerjék a nehézségeiket. A segítőkutyák…..
Igyekszem az elmúlt másfél hónap eseményeit sorban megírni :-)Az első az Audi- Kempinski Corvinus GolfversenyA Kempinski Corvinus Hotel meghívására jelen voltunk a Royal Golf Klubban megrendezett golfversenyen. Azért nem azt írom, hogy részt vettünk a versenyen, hiszen mi nem…..
 Nagyon régen írtunk már ide! Mentegetőzésnek tűnik, de az elmúlt másfél hónapban annyi minden történt! Igyekszem összeszedni minden infót, és képeket is. ..
 Jót mulattunk, és sokat tanultunk a gyerekekkel a segítő kutyák munkájáról az Esélyek Háza szervezte esélyegyenlőségi napközin augusztus 26- án.  Kamu jól dolgozott :-)         Beszéltem…..
Vakvezetők Kamu foga 2010.09.06 10:29:43
 Szombaton kisebb megrázkódtatás érte Kamut. Már hetek óta fájt a foga, kímélő konzervkaján élt. Nagyon vigyáztam a szájára, de folyamatosan rágcsált valamit. Szombaton gyors döntéssel a műtőasztalra került. Mint kiderült, a sokgyökeres rágófoga nagyon rossz…..
 Csütörtökön, 26.- án újabb foglalkozást tartunk gyerekeknek, melynek során bemutatjuk a segítőkutyák munkáját, és kicsit a fogyatékkal élők életét is. Újra Labda és Kamu lesznek a főszereplők, remélem jó buli lesz. Beszámolunk majd, hogyan sikerült!D.V...
 Bara és Kamu        Bemutatkoztunk        A gyerekek lelkesek voltak        Kamu velem is kommunikált        Ki lesz a…..