Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azilinha

80 bejegyzést írt és 1679 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha többé triatlon, nem nekem való, utálom, abbahagyom! Ez volt a véleményem az elmúlt években, aztán valahogy mindig a „Nevezés” gombra tévedt az egerem. Nem volt ez máshogy az idei tatai középtávval sem. Aztán jött a karantén, márciustól azt se tudtuk, lesz-e még idén verseny. Nem izgatott. Azt…..
Ez az a verseny, amihez abszolút semmi kedvem nem volt, és csak stresszforrásként éltem meg. Decemberben még könnyelműen rákattintottam a „Nevezés” gombra, hiszen még olyan messzinek tűnt és rengeteg idő volt formába lendülni. Majd eljött a május, június, és rájöttem: sehol sem vagyok. És nincs is…..
Igaz, hogy több mint egy hete lezajlott az ironman, de a gondolatokban még ezerrel cikázik. Nekem pedig mostanra sikeredett billentyűzetet ragadni, és megpróbálni monitorra vetni, hogyan zajlott az esemény. Nem tudom, aki több tucat ilyen versenyen van túl, annak mit jelent az n+1-dik, nekem viszont…..
Ha mindig csak a jó dolgokról írnék, akkor ez a bejegyzés nem születne meg. De van az életnek árnyékos oldala is, amit a szombati időjárás tekintetében akár szó szerint is vehetünk. A keszthelyi triatlonverseny számomra ijesztő. Őrült nagy rendezvénnyé nőtte ki magát, tele profikkal, jórészt a…..
FOOT-óbarom BSZM 2018 2018.04.05 13:08:59
2015 és 2016 után ismét eljött az ideje, hogy rajthoz álljak a Balaton Szupermaratonon, ahol a feladat a Balaton körbefutása négy nap alatt. Minden napnak megvan a maga szakasza, a végeredmény pedig a négy nap alatt elért összesített eredmény. Tavaly azért nem indultam, mert még túl frissen élt az…..
FOOT-óbarom Balatonman Füred 2017 2017.09.21 09:25:21
Beszámolót írni azért jó, mert újra lehet élni az eseményt – és persze, mert olvassátok. :-) Balatonman Füred… A verseny előtt átnéztem a tavalyi irományomat, ami viccesnek tűnt, így utólag, de inkább csak arra fókuszáltam, milyen hibákat ne ismételjek meg. Leginkább: nem kell bemenni Tihanyba,…..
Jó néhány hónapig azt hittem, hamarosan abbahagyom a triatlont és a keszthelyi után nem megyek több versenyre. De valahogy úgy tűnik, ez túl jó buli. Így történt, hogy Szálkára is beneveztem, és mondhatom, nem bántam meg. Sőt, remélhetőleg nem is ez volt az utolsó. A verseny előtti nap mindig…..
Lehet, hogy utálok triatlonozni, beszámolót írni meg még inkább, de a keszthelyi triatlon valahogy mégsem maradhat szavak nélkül. Az általánosságokat kihagyom, hiszen akit kicsit is érdekel, az vagy ott volt, vagy már olvashatta mások beszámolóiban. Igen, alátámasztom, hogy elsőfokú viharjelzés…..
FOOT-óbarom Balatonman Kenese 2017 2017.06.05 22:55:27
Alig több, mint egy hét telt el a kenesei verseny óta, talán még nem késő beszámolót írni. Az eseményt megelőző napokban egy fogászati kezelés rövidtávú hatásaként kellemetlen fogfájás gyötört, amelynek ellensúlyozására fájdalomcsillapítókat zabáltam. Ez a gyomromnak nem tetszett különösebben, így…..
Lefutni egy maratont szerintem önmagában is nagy élmény, és mindenképpen dicséretes, akármilyen is az eredmény. De olyan időt megfutni, amivel még elégedett is az ember, az az igazán királyságos. És ha mindezt úgy, hogy a második felét sikerül gyorsabbra futni az elsőnél, az már szinte káprázatos.…..
FOOT-óbarom Balatonman Füred 2016 2016.09.15 09:10:56
Balatonman Füred – szépen hangzó kifejezés, de azért most felemás gondolataim vannak róla. Megküzdöttem vele, bár nem olyan eredménnyel, ahogy szerettem volna. De ha mindig minden versenyen jó eredményt érnék el, az azt jelentené, hogy vagy nem komoly a megmérettetés, vagy földöntúli erővel…..
Most egy sporttársamról szeretnék írni, aki két éve tanult meg úszni, és akkortájt próbálkozott először az országúti kerékpározással is. Ma ennek a lánynak semmiség sok km-t leúszni, akár hullámzó, nyílt vízben is. A 140 km feletti bringázások a heti menüjébe tartoznak, a 100+-osak meg meg se…..
FOOT-óbarom Balatonman Kenese 2016 2016.06.23 09:20:54
Hazai pályán versenyezni elég jó. Az ember minden fűszálat név szerint ismer (már ha lenne nevük), de legalábbis minden kanyart, gödröt, bukkanót, és nem utolsó sorban a település jó néhány lakóját. Ilyen körülmények között nem volt kérdés, hogy indulok-e a Balatonman Kenesén. A versenyek előtt…..
Végre megélhettünk egy olyan évet, amikor az UB-t és a keszthelyi triatlont nem szervezik egymásra. Nagyszerű, mindkettőn részt lehet venni! Ezek a gondolatok motoszkáltak a fejemben tavaly ősszel, amikor fény derült az időpontokra. Ahogy közeledtek a versenyek, már nem éreztem az egészet olyan jó…..
FOOT-óbarom BSZM 2016. 2016.03.24 09:44:35
Szerencsére az idei évet sem Balaton Szupermaraton nélkül képzelték el a szervezők. Eljött az idő, hogy ismét négy nap alatt, két lábbal, lendületes futólépésekben megkerüljük a Balatont. Tavaly már kipróbáltam, mit is jelent ez, és nem is tudom, mi vitt rá, hogy idén megismételjem. A felkészülés…..
azilinha 2016.03.25 09:12:06
@rrroka: Annál azért kicsit lassabb, de összességében elégedett vagyok. Soha rosszabb ne legyen. :-)
Ritka jó érzés egy triatlonosnak, amikor házhoz jön a verseny (ugye, Peti és Marci? ;-)). Keneseiként egyértelmű volt, hogy indulok a hazai pályán megrendezett triatlon versenyen. Idén igencsak szegényes a szezonom: mindössze két olimpiai távon indultam eddig, valamint a füredi iron…..
FOOT-óbarom Suhanj!6 2015.08.17 10:38:08
Szokás szerint az esemény után egy héttel írom a beszámolót, de talán még tart az érvényességi ideje. :-) Hogy miért is neveztem be egy hatórás futásra? Nem saját ötlet volt,…..
Másfél hétten az esemény után jöjjön egy újabb beszámoló, ami ezúttal nem arról fog szólni, hogy milyen ügyes és király vagyok. Egy feladott verseny képezi a cikk tárgyát, amelyből talán még tanulni is lehet. Természetesen a kritikák is helyénvalók, hiszen röviden…..
Egy verseny, amihez nagyon kevés kedvet éreztem. Végre jó idő lett, lehetett volna egy nyugis hétvégénk strandolással, hekkevéssel, sörözéssel, kertészkedéssel, esetleg kirándulással. Na jó, a szombatot sikerült ilyenekkel tölteni, de vasárnap is szívesen folytattam volna.…..
2010-ben hallottam először a 4 napos Balaton-kerülő versenyről. Akkoriban a félmaratoni gyorsulás volt a fókuszban, illetve az első maratonomat tervezgettem. Ennél hosszabb táv akkoriban még a képzelőerőmet is felülmúlta. Minden esetre a magot elültették: megszületett a vágy a…..
azilinha 2015.03.30 22:38:20
@haanchee: koszi. Idovel majd talan kepes leszek olyan hosszut futni, mint te, de az UB egyeniben meg varat magara. :-)
azilinha 2015.03.30 22:43:18
@iramszarvas: Ez nehez dontes, mert nem tudhatjuk, mi lesz a dolog kimenetele. De talan valahol ereztem, hogy csak atmeneti a kellemetlenseg, es nem lesz hosszutavu kovetkezmenye. Azert meg nem mertem futni azota, csak a tobbi sportot nyomattam. De holnap ismet belekostolok a futasba, es szerintem rendben lesz minden. De teged is teljesen megertelek.
Nyúlcipő Betegen ezdeni? 2015.02.03 19:36:33
Sajnos engem is utolért a takonykór. Bár szerencsére nincs lázam,úgy döntöttem, hogy hallgatok a józan paraszti eszemre és nem megyek el ma futni és a holnapi úszást is kihagyom. Érdemes betegen edzeni? Saját tapasztalatom az, hogy közvetlenül edzés után és alatt teljesen…..
FOOT-óbarom Csakhogy újra! 2014.11.21 22:17:02
Végre egy olyan futóesemény, amiről úgy gondolom, érdemes írni. A novemberi siófoki félmaraton nemcsak a helyszín miatt nagy kedvencem, hanem, ha valahol, akkor itt aztán igazán lehet nyomni. Többnyire ideális futóidő a jellemző, a pálya 95%-a jó minőségű aszfalt, emelkedő…..
2011-ben Kassán futottam életem második maratonját (Vitya is ott volt). Kellemes idő volt, valahol 15 és 20 fok között, de emlékszem, a befutó után hallottam, hogy a szlovákok arra panaszkodnak, hogy túl meleg volt. Ugyanekkor Budapesten a Spar maraton zajlott, kb. 30 fokban.…..
FOOT-óbarom 3vulkán kalandfutás 2014.10.02 23:11:43
A sok triatlon verseny után végre egy nyugisabb dolognak néztem elébe. Versenynek verseny volt ez is, méghozzá mindszentkállai indulással a 3Vulkán terep félmaratonnak vágtunk neki. Kedvenc hazai tájam a Káli-medence, a főszervező, Balogh Tamás pedig már több ízben meglepett a…..
Elérkezett életem első olyan versenye, ahol a legerősebb számomban, a futásban nem indultam, csak 3,8 km úszás és 180 km bringázás jutott osztályrészül. Hogy miért? Azért, hogy életem párja is megtapasztalhassa saját bőrén a maraton futás örömeit. A két fős csapatunk neve…..