Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quadrocs

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
Alighanem az elmúlt öt év egyik legmeglepőbb lakáshirdetése landolt az Urbanistánál. A szövege szerint: Budapest 16. kerület Sashalmon 365 nm-es telken 90 nm-es, 3 szobás felújítandó ház sürgősen eladó.Pillanatnyilag lakott, de kilakoltatási végrehajtás határozat megvan.Így…..
quadrocs 2013.09.11 07:59:04
A cikk írója volt vállalati ügyfelem, ki januárban elveszítette állását. Tapasztalatait szeretné megosztani az álláskeresés hullámvölgyeiről, kihívásairól. Aki elveszíti a munkáját, vagy úgy kényszerül munkahelye elhagyására, hogy nem talált még állást, tudja, milyen…..
quadrocs 2013.07.06 10:13:09
@kacsa232: Szerintem mindig van valami - segíteni az időseknek stb. Mindezt a polgármesteri hivatalon keresztül. Tudom, hogy balekságnak tűnik, de nem az. Nekem egy év kellett ahhoz, hogy újraépítsem magam a kisgyerekes évek után - pedig az otthon töltött idő alatt igen komolyan képeztem magam (jól hangzó posztgrad diploma, új, piacképes tudás stb.). Ebben volt egy csomó ingyenmunka - az ingyenmunkának köszönhetően egy kis majdnem ingyen közalkalmazotti munka (felajánlották, mert jó voltam!) - aztán amikor úgy éreztem, hogy a tudásom jobb/több, mint valaha és fel tudok mutatni valamit, ami tényleg kiemel a tömegből, akkor vissza a versenyszférába. Mindezt igen komoly hátránnyal indulva (két pici gyerek!). Az mondjuk tény, hogy kellett hozzá egy nagyon stabil háttér és némi tartalék (szerencsére volt végkielégítés).
quadrocs 2013.07.06 10:23:32
@Falkbeer_ellencsel: szerinted a piramis 1-2. szintjén álló magyar melós PONT ezt a cikket olvassa és még értelmezni is tudja? Ha mégis, akkor az szerintem már legalább a 3. szint :) (a cikk egyébként szerintem sem ér semmit - felsővezetői szinten PONT, hogy a kapcsolatok és a kapcsolati tőke számítanak, a többi csak bullshit).
Le akartam fotózni az új BKK-s útbaigazító táblákat az Örs vezér tere aluljárójában, de nem sikerült. Valahogy mindig belógott a képbe az a roppant nagyságú "műkincsgyűjtemény", amit ezek a szimpatikus árusok tettek ki. Majdnem azt írtam, zugárusok, de hát ebben semmi…..
A diplomás nők gyermek- és munkavállalását kívánják segíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, természetesen konkrétumok még nincsenek, ám minket elgondolkodtatott, mire is gondolhatnak. Pavlovi reflexként az intézkedés kapcsán két dolog jutott…..
quadrocs 2013.03.24 10:40:17
@Kőmíves Kelemen: nem is az a gond, hogy mi van a gyerekes évek alatt. Olyankor még simán feladja az ember az úri huncutságokat, amik aktív korában természetesnek tűntek - tényleg túlélhető.

A gond ott kezdődik, amikor az ember vissza akar menni dolgozni és első körben őt írják le mint értékes munkaerőt, építik le mint potenciálisan megbízhatatlan kollégát (hiába is képezte magát az otthoni "láblógatás" mellett, hiába is van 100%-ig képben a cég ill. a szakmai dolgokkal, hiába nem vett ki a visszatérése óta egy nap szabit sem, nem kellett soha otthon maradnia a gyerek miatt), plusz ha nem sunnyog profi módon az önéletrajzában (ld. úgy kozmetikázni, hogy az ne legyen hazugság!) később még arra sincs esélye, hogy interjúra hívják.

Magyarul egy diplomás nő ha nincs mocskosul nagy mázlija az őt alkalmazó céggel, biztosra veheti, hogy gyerekvállalás után szívni fog mint a torkos borz. és ez a szívás az otthon töltött idő + sok év is lehet - anélkül, hogy akár csak esélyt is kapna a bizonyításra.

(mondom úgy, hogy nálam végül minden tökéletesen alakult és a világ legjobb döntésének tartom, hogy nem gondolkoztunk a gyerekvállaláson)
quadrocs 2013.03.24 10:54:59
@Kőmíves Kelemen: kemény lesz, az tuti - de legalább van értelme :)))
quadrocs 2013.03.24 12:01:55
@fizetekmegegysort: ez viszont tisztán hozzáállás kérdése.

A mostani munkahelyemen pl. előny volt, hogy már van két gyerekem és szemmel láthatóan már nem tervezem, hogy bármi miatt kiesek a munkából, így megéri esélyt adni a bizonyításra.

Viszont stabil háttér nélkül ez nem menne, ha belegebednék se tudnék napi 8++ órában 100%-on teljesíteni a munkahelyemen. Ez azt jelenti, hogy tudom, hogy az oviban a gyerekekre tündéri óvónők vigyáznak, hogy tudom, hogy van aki 4-re elmegy a gyerekekért az oviba, aki reggel viszi őket, hogy ne kelljen már 7-kor ott hagynom őket, hogy tudom, hogy ha csak egy kicsit betegek és nélkülem is gyógyulnak, akkor nem kell szabit kivennem, mert van aki teát főz nekik és odafigyel rájuk. Ez egy átlag családban nem megoldott.
Amikor podcaster kollégám Laci rákérdezett, hogy nincs-e kedvem megenni egy kicsit nagyobb hamburgert, mondjuk úgy két kilósat, egy pillanatra Adam Richman helyében éreztem magam, aztán a realitás erőt vett rajtam, és közöltem, hogy ki van zárva, azok az idők már elmúltak, amikor…..
quadrocs 2012.12.28 16:22:39
Én pechemre eddig kétszer jártam a sashalmi BH-ban. Először közvetlenül nyitás után. Óvatosan rendeltem, az elronthatatlan kaja (sima csirkemell) ehető volt, bár brutálisan sokat (!!!) kellett rá várni. Ok, gondoltam, kezdeti nehézségek. Másodszor (tudom, nem kellett volna) a kölkökkel mentünk. Sajnos. Behülyítettük őket, éhesek voltak, kinézték, mit fognak enni, bőven ebédidő volt, már nem állhattunk fel, hogy elegünk van a várakozásból(1. számú hiba: gyerekkel soha!!!). Iszonyú hosszú idő elteltével megérkezett az ennivaló. A gyerekek kiflije fura volt, mintha folyamatosan száradt volna kifelé. Igen. Xarrá mikrózták (nem tudok finomabban fogalmazni), valószínűleg legalább 2 napos lehetett. Mindegy, megették a kolbászt belőle, amúgy sem nagy kiflievők. Az én szendvicsemben égett volt a hagyma, mennyiségre sem volt sok, a baconkockák ehetetlenül égettek és sósak voltak. Mindegy, letudtuk az ehető részeket, de azért csak szóltunk, hogy ez azért így nagyon nem stimmelt, ez így nagyon gáz. Morogtak valamit. Mindegy. Megfogadtuk, hogy soha többet. A történetet a Facebookon is szóvá tettem, ott jól kioktattak, hogy márpedig azért mikrózzák a pékcuccokat, mert vasárnap miért várok el frisset, meg kell mikrózni, hogy puhák legyenek (vazze, grillezni vagy frisset beszerezni már smafu?) stb. stb. Nincs igazam, a vendég addig jó vendég, amíg nem reklamál, egye csak meg az égett bacont és az égett hagymát a száraz kiflivel. Utána szépen kitörölték a beszélgetést - az előttem lévő másik reklamációval együtt. Naponta elmegyek mellettük, de soha többet BH. Vannak még jó éttermek a kerületben. Olyanok, ahol a vendég a király, ahol ha gond van, elnézést kérnek.
Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt.…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
quadrocs 2012.07.26 14:59:36
@mrs wilkinson: a másik blogot leírták az egyik lehetséges megoldást: szoftverrel fordította.
Tisztelt Praxis blog!   Egy ismerősömtől hallottam a blogról és elhatároztam, én is megírom a velünk történteket. Óvodás kislányom nem sűrűn szokott megbetegedni, valahogy mindig az ünnepekre időzíti a megfázásokat és vírusos fertőzéseket. Ennek okán jelentős…..
quadrocs 2012.03.02 15:47:30
@Dr.laikus PhD: kölcsönadjam az enyémet? (na jó, már majdnem 5). Nincs ember aki le tudja kötni ha beteg. Én mondjuk brutálisan sokat inhaláltatom őket taknyos időszakban salvus vízzel - ha nem ültetném le a TV elé, 2mp után eldobná a maszkot. Így meg szépen elfelejti, hogy maszk van a fején, normálisan kezd lélegezni és gyógyul... (és tényleg)
quadrocs 2012.03.02 15:48:15
@Barnamaci: dettó :)
Ebben a villában élt Fedák Sári Molnár Ferenccel - most két lakás is eladó benne (im) Szoba közepébe süllyesztett köralakú cserépkályhából kinövő dór oszlopok (tipp: Kornél, Debbenet) Zöld-fehér lakás plasztikus kínai betűkkel Szép műteremlakás a pesti…..
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
“Szinte leírhatatlan a lakás hangulata, amely már a 2 m²-es előszobába lépve magával ragad minket, ez később csak fokozódik, amikor elénk tárul a 27 m²-es amerikai konyha, mely teljesen gépesített és beépített konyhabútorával támogatja a kulináris élvezetek…..
Nesze!szer Csörög a táskád! 2011.07.19 18:14:00
  Napjában hányszor teszed fel a kérdést: de hol a mobilom? Na látod!Halleluja, itt az igazi megoldás! Bár ugye, elég csajos formátumban. A koreai dizájner, Jin Woog Koo az, aki nyilván a zsákomban a mákom, kirágta a rákom elv alapján tervezett tartót a kis…..
Megint zargattak. Persze ismét egy DH-s. Biztos volt benne, hogy meggyőz. Hát nem. Lelkesen ecsetelte, hogy nincs semmi kockázat, írjuk alá vele a szerződést, 1-1,5 óra az egész. Galád módon a szavába vágtam, hogy ácsi, ez nem egészen így van, az általam ismert DH-s szerződés…..
quadrocs 2011.03.01 09:37:34
@rennie: Akkor nekem pechem van. Eddig akárhány ingatlanossal beszéltem mind elzárkózott a szerződésmódosítástól. Vagy a jutalék csökkentésétől. Mikor adtátok el a lakást? Mostanában?

Az a helyzet, hogy kínosan ügyelek arra, hogy ne írjak alá akármit és eddig elég durva dolgok voltak a szerződésekben. Volt, hogy egy ingatlanossal lebeszéltem a változtatásokat - utána meg egyszerűen felszívódott. Ez azért elgondolkoztató.

Nem lehet az összes kockázatot a megbízó nyakába dobni, az iroda is vállaljon valamit.
quadrocs 2011.03.01 09:39:28
@ern0: A válság előtt azért más volt a helyzet. Mi 7 éve vettük a lakást, az emberek gyilkoltak a lakásokért a környéken. Most meg semmi. A válság előtt 15 millióért is ment el lakás a házban, mi most 11,5 körül se találunk vevőt.

Egyszerűen kivárnak az emberek, azt várják, hogy összeomoljon a piac.
Huszonötezerkettőszáz forint az ára egy ilyen vagány weboldalnak! Mindenféle kispályás kamukák, msn beszélgetések, meg nem annyira előnyös fotók egy lányról. - Legutolsó információ a pénzzel kapcsolatban hogy "febr. 8-án akkor feladok 5ezret belőle". No igen, azóta…..
Igazából nem is tudom, mit írjak. Az ugrálós labda jó találmány - nyilván hely kell neki -, de ez... Na, ez az ugrálós labda fullos paródiája. Hogy azzal a fabunkóval kenegetnék kedvesen a fejét annak, aki kitalálta, hogy a szimplán funkcionális labdát öltöztessék…..
A Google keresőjének forgalmára is számít a jövőben a magyar közösségépítő szájt. A gépházüzenet szerint:a nyitott klubok, események és az apróhirdetések adatlapjai iWiW bejelentkezés nélkül is, publikusan elérhetővé válnak. A felhasználói adatlapok is publikussá…..
zoli voltam Pizzamatek 2011.02.11 15:09:00
Ha másfél óra után felhívom a pizzafutárt, hogy hol a kajám, hiszen 30-55 percen belülre ígérték a szállítást, és azzal "nyugtatnak", hogy MÁR MAJDNEM húsz perce elindult a futár, az gáz.Apám, nem húsz perce kellett volna ELINDULNI, hanem bő félórája…..
quadrocs 2011.02.12 09:49:41
@zoli vagyok: azért ebben az is benne van, hogy az ember tudja, hogy jó magyar szokás szerint a futár jövedelme lényegében kizárólag a borravaló, a hivatalos bére elég jelképes. Gáz, de ez van.
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
quadrocs 2011.02.11 16:39:11
@igényes: csak bizonyos feltételek fennállása mellett örökölhető a pénz. Sajnos ez sem fehér / fekete.
quadrocs 2011.02.11 16:40:28
@Goompah: :) azért a vérnyomásodra vigyázol, ugye? :) Sokban van ám egy stroke :)
quadrocs 2011.02.11 16:48:33
@ave: Pont tegnap mutogattak valami statisztikát, hogy amíg NyEu-ban a főnök átlag talán 3, valahányszorosát keresi a beosztottnak, addig ez az arány itthon bőven 6 fölött van (jó, nem a főnökök keresnek túl sokat hanem a beosztottak túl keveset).

Úgy tűnik, ez is világszabadalom. Ilyen feltételek mellett ennek sem lenne túl nagy értelme (főleg a mai agymosott, elértéktelenedett világban)