Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Waldorf

196 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a nap – március 8-a – is jól kezdődött, minden osztrák napilap címoldalán és mellékleteivel a százéves nőnapot köszönti. A Kurier felső címsorát lilával nyomták (nem rózsaszínnel, lilával, ez volt a mai nőnap színe), s szinte minden oldalán a nőkről…..
Schubert szülőháza1090 Wien, Nußdorfer Straße 54A Nußdorfer Straße utcazaja ide nem hallatszik. Miközben szól a fülhallgatóban a befejezetlen h-moll szimfónia, aztán a Pisztrángötös (Emil Gilels zongorázik), végül az Erlkönig (Bryn Terfel), néha látom a villamos…..
A vörös Bécs - Karl-Marx-HofA turisták ritkán járnak errefelé. Talán csak akkor veszik észre az óriási épülettömböt, amikor Klosterneuburg vagy az Essl Múzeum felé kirándulnak, s az U4 metró végállomásánál, Heiligenstadtban a buszállomást keresik.1930. október 12-én…..
Semper Depot(Lehargasse 6-8.)Szerencse is kell hozzá, hogy Bécs egyik legkülönlegesebb épületét megnézzük. Nincs mindig nyitva, egy-egy alkalmi kiállításnak ad otthont, illetve gyakori színhelye fogadásoknak, rendezvényeknek. Nevét építőjéről, Gottfreid Semperről (1803-1879)…..
Na, még ilyet sem láttam. A hotel medencéjének szélén egy alig két éves kis szőkeség, úszómellényruhában. Vagyis rajta van egy hátul cippzáras trikó, amibe bele van építve a pufi úszómellény. Na, így könnyű...A napozóágyak közötti asztalkákhoz egy kis tábla van…..
Még mindig és újra csodálkoznak a pénztárnál, amikor egy-egy üzletben a saját vászonzacskómat nyújtom, és nem kérek az ingyennájlonból.Hogy nem vagyok egyedül, azt mutatja, hogy az elmúlt héten 22176 társam klikkelt a Facebookon, s értett egyet azzal, hogy Ausztriában tiltsák…..
Fekete homok és szivacsos lávakövek, pálmák és banánültetvények, havas hegycsúcs és szörfözők, félmeztelen napozók és mezítlábas sétálók a tengerparti sétányon.Ez itt a reklám helye. Tenerife. A Playa de las Americason nemcsak kaktuszok és teraszok, csempés ingyenes…..
Az osztrák sajtó tele van Andrea és Martha történetével.Andrea 183 centi, szőke, nagy mellekkel és jó hosszú lábakkal, melyeket a nyáron csináltatott, úgyhogy szeptemberben már így megy dolgozni az HTL iskolába, ahol információtechnológiát tanít. Tavasszal még Walternek…..
Bán Zoltán Andrásnak ajánlom, aki az osztrák Wolf Haas krimijeit olyan zseniálisan fordítjaTényleg nem azért mondom, hogy ti is gyertek, mert elegen vagyunk már itt a tónál, és nem akarnék még több mindenkivel találkozni, mikor körülmegyünk. 7,5 kilométer és bot nélkül is…..
Elég régen voltam esküvőn, utoljára a magamén, de tényleg nem emlékszem, hogy valaha is tapsoltak volna a gyűrű felhúzása és a csók elcsattanása után az egybegyűltek. Most ez történt. A költő-műfordító és társa, a sebészorvos meghívta barátait élettársi kapcsolatuk…..
Be kell vallanom, elmulasztottam a törölközőnapot, vagyis május 25-én még nem voltam Londonban, csak 26-án, amikoris a Highgate Temetőben meglátogattam a szerző sírját. Frissen ültetett golyóstollakkal volt teli, s a szerény sírkövön még néhány apróság, mint itt a képen…..
Szerettem volna végre újra írni a blogba, Londonról, a fantasztikus Irving Penn (1917-2009) fotókiállításról, a Highgate temetőről, s benne Douglas Adams sírjáról, a Boroughs Marketről, ahol óriási sorok állnak, hogy struccburgert vagy kengurusteaket egyenek, a Covent Gardenről,…..
Már régóta esedékes volt, most végre megcsináltam. A gyűjtögető életmódhoz tartoznak a zacskók. Most hát kipakoltam a spájzból a nagy papírzacskókat, amelyek tele voltak kisebb nylon és papirzacskókkal, s kiselejteztem őket. Fájó szívvel kidobtam a szakadtakat és lukasakat, a…..
„Az ember az, amit megeszik” – mondta Ludwig Feuerbach. A Bank Austria Kunstforum kiállításán: Augenschmaus – Vom Essen im Stilleben (Ételek a csendéletben) – néha elmegy az étvágyunk.Persze nem Bartolomeo Bimbi (1706) óriáskarfioljától és nagyranőtt…..
„A női jogok és esélyegyenlőség bátor harcosát veszítettük el” – mondta Heinz Fischer, osztrák köztársasági elnök. „A szociáldemokrácia nagy egyéniségét gyászoljuk” – ezek Werner Faymann kancellár szavai. Barbara Prammer, a Parlament elnöke…..
Ennyi színes cukorkát és gömbrágógumit, ilyen különleges édességeket és fantáziadús berendezést, s a hely „szelleméhez” illő vécét még nem igen láttam. Csokis, szülinapi, esküvői és egyéb alkalmi torták, narancsos, chilis-csokis, citrom-vérnarancsos vagy…..
Óriási gépeket látunk, amelyek a kis kerek tésztákat formálják, kelesztik, emelik, tolják, viszik, töltik, sütik, kenik, szárítják, csomagolják, s máris mehetnek a finom fánkok az üzletekbe. A Discovery Channel Hogyan készül? című sorozatában mindenről mindent megtudhatunk,…..
Egyszerű fekete földig érő bársonyruha. Hátrafésült sötét haj. Széles arc, kifejező sötét szemek. Nyugodt léptekkel jön, mosolyogva fogadja a tapsot, leül s már kezdi is Ravel érzelmes keringőjét. Kicsordul a könnyem. És ez így megy még néhányszor, Enescu fisz-moll…..
Antonia Fraser és Harold Pinter Antonia Fraser neves történész, számos történelmi életrajz (pl. ez és ez) és krimi (pl. ez) szerzője, negyvenkét éves, hat gyermek édesanyja felvonatozik a hetvenes években Londonba, hogy megnézze Harold Pinter új darabját. Megismerkednek. Már…..
4. rész Kimaradt apróságok. A városban többször jártunk olyan vécében, mely koedukált volt és egy óriási hodályból állt, ami alkalmas tolószékeseknek is és van benne nagy pelenkázóasztal is. Érdekes, hogy vasárnap délelőtt furcsa kongatást hallottunk, hát kiderült, hogy…..
3. rész Az egyik legérdekesebb épület a Palau de la Musica Cataluna, ez a barcelonai Zeneakadémia, melyet a katalán modernismo leghíresebb építésze tervezett (Doménech i Montaner), s mindössze három év alatt épült fel, 1908-ban adták át. A szervezés itt is tökéletes,…..
Én valahogy szeretem, amikor a frissen leesett hó ropog a talpam alatt. Süt a nap, csíp a hideg. Sétálni hegyben, parkban, rakparton. Amikor már nem esik. Errefelé, legalábbis városon, felkészültek a havazásra. Az egész napos hóesés után másnap minden járda le van takarítva, az…..
2. rész Már az első napon meglepett, hogy ez a turistákkal telezsúfolt város mennyire szervezett, rendezett és tiszta. A könyvek szerint a katalánok híresek munkaszeretetükről, üzleti érzékükről, keményen dolgoznak, hatékonyság – pontosság – megbízhatóság –…..
Christoph Waltz komoly esélyes a Golden Globe-dijkiosztáson a legjobb mellékszerepelő díjára (s esetleg később az Oscar-on hasonlóra), s ezzel megelőzheti Woody Harrelsont vagy Matt Damont. Quentin Tarantino Becstelen brigantik című fimjében egy osztrák SS-katonát és zsidóvadászt…..
1. rész A repülőtér egészen elképesztő. A fekete márvány burkolat mindent visszatükröz. Így az kicsit valószínűtlen, ki az, aki felfelé megy a mozgólépcsőn, és vajon ugyanaz megy közben lefelé? S a mozgójárdáról lelépők hová lépnek? A semmibe? Vagy a nagyonis katalán…..