Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszjéééóóó

25 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban tartották meg utolsó,  a 11. sikeresnek tartott ülésüket a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményről (Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA) tárgyaló államok Tokióban. A résztvevők között Ausztrália, Kanada, az Európai Unió és a tagállamok, Japán, Korea…..
Egyetértési megállapodást írtak alá 2010.szeptember 14-én az Európai Vakok Szövetsége, illetve az Európai Könyvkiadók Szövetsége részéről a látássérült, illetve csökkent olvasási képességű személyek művekhez való hozzáféréséről. Az ünnepélyes esemény elnöke…..
Az Eszerint-ben már olvashattunk a szlovák közös jogkezelő szervezet, a SOZA  2009-es teljesítményéről. Ellentétben a cikkben ismertetett negatív tendenciákkal, az idei évben 6426 zenei szerzői jogi jogtulajdonos érdekét képviselő, cseh közös jogkezelő, az OSA is beszámolt…..
Néhány napja született egy német bírósági ítélet, amelyben a hamburgi fórum elmarasztalta a YouTube-ot, mivel nem akadályozta meg egyes felhasználóit abban, hogy Sarah Brightman dalokat tartalmazó videóklipeket töltsenek fel a szolgáltató szervereire, illetve nem blokkolta e…..
A mai napon zárul az egy hete megnyílt KOPIRÁJT kiállítás a Gödörben, amelynek során számos érdekes kérdésre kaphatnak választ az oda látogatók. Íme egy kis ízelítő a kiállításról:„A KOPIRÁJT kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a szerzői és szomszédos…..
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) – értesítés alapján – tudomást szerzett arról, hogy a magyar e-konyvtar.com címen illegális honlap működik, amely több mint ezer jogvédett, többségében igen népszerű magyar nyelvű könyv letöltését…..
Az Eszerint korábban már foglalkozott a német zenei szerzői jogokat kezelő GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) működése újragondolására irányuló Bundestag-petícióval.Most újabb kifogások érték a közös jogkezelőt, amelyek…..
Szlovákiában az ARTISJUS-hoz hasonló feladatkört betöltő közös jogkezelő szervezet, a SOZA nyilvánosságra hozta a 2009-re vonatkozó éves jelentését, melyben a jogdíjakból származó bevételeinek jelentős csökkenéséről számolt be. A SOZA az elmúlt évre mintegy 7%-os…..
A CompLex Kiadó Kft. gondozásában és a Magyar Szabadalmi Hivatal támogatásával – id. dr. Ficsor Mihály és dr. Kiss Zoltán szerkesztésében – jelent meg „A szerzői jog gyakorlati alkalmazása a digitális online környezetben” című kiadvány. A Szerzői Jogi…..
"A Bádogdob július 20-i adásában a csengőfrászmentes fájlcserét és a nem-kereskedelmi célú digitális másolási lehetőségek szabad felhasználását szorgalmazó aktivisták és szakértők csapnak össze a mindezt kriminalizálni próbáló szerzői jogi lobbi kijáróembereivel.…..
eszjéééóóó 2010.07.22 14:27:42
Nekem úgy tűnik, az alábbi link alatt a teljes műsor elérhető:

tilos.hu/index.php?form=archivum&y=2010&m=07&sel=2010-07-20

A műsor élőben (17 órától hallgattam) összességében tetszett, köszönöm, kedves szerkesztők. Várom a beszélgetés esetleges folytatását, hiszen hallhatóan sok a félreértés fájlcsere kérdésében az eltérő álláspontot képviselők között.

Szívesen megismerném, nemcsak a műsor kapcsán, a fájlcsere hazai kutatásait, azok eredményeit; milyen publikációk születtek e tárgyban (A Bodó-Lakatos - tanulmányon túlmenően)? Köszönöm!
eszjéééóóó 2010.07.27 11:34:51
@Mezei Péter:

A linkre kattintva szerintem a 16.30-tól kezdődött részt is meg tudod hallgatni. Nekem elindult, de csak pár percet tudtam hallgatni, az is a felvezető zene volt.

Köszönöm, hogy említetted a kutatásaidat, nem tudtam róla. Doktorálásodat követően is folyamatban van valamilyen p2p-projekted?

Azt sejtettem, hogy a "fair use-teszt" egy nagyobb munkád része lehet. A "Szemle" idei áprilisi számában megjelent, a Németh Lászlóval közösen jegyzett tanulmányod a fájlcserélés generációs tipizálásáról a doktorid része? Az szép munka volt!

A köteted elérhetőségét meg tudnád küldeni? Köszönöm!
A CELAS GmbH a közelmúltban alképviseleti megállapodást kötött a horvátoszági székhelyű IDM Music nevű szervezettel. A megállapodás célja az EMI Zeneműkiadó anglo-amerikai repertoárjának kezelése olyan mechanikai felhasználások után, mint az online és a mobil…..
A német folyóiratkiadókat (VDZ, Verband Deutscher Zeitschriftenverleger) valamint újságkiadókat (BDZV, Bundesverband Deutscher Zeitungsverleger) képviselő szervezetek a Szövetségi Igazságügyi Minisztériumban tartott meghallgatás keretében kezdeményezték a  szomszédos jogok…..
Egy korábbi bejegyzésben már szó esett Csepeli György és Prazsák Gergő Örök visszatérés c. könyvéről.A témához kapcsolódóan a Klubrádióban tegnap egy igen érdekes beszélgetés hangzott el Csepeli Györggyel. Az interjú meghallgató a rádió archívumából:1. rész: …..
Nap mint nap találkozhatunk azzal a kijelentéssel, hogy „a mai gyerekek már beleszülettek a számítógépek használatába”, „a kisujjukban van a technikai eszközök kezelésének csínja-bínja" és hasonlók. Vajon mennyire megalapozottak ezek a kijelentések? A…..
Az ismeretlen vagy ismeretlen helyen tartózkodó szerző alkotása, vagyis az ún. árva művek esetében ahhoz, hogy a hatósági eljárást indító kérelmező megkapja az érintett műre a felhasználási engedélyt, az Szjt. és a 100/2009. (V. 8.) Korm. rendelet több feltételt határoz meg.…..
Digitális Tartalom Stratégiát sürget az Artisjus Egyesület2010. június 16-án a magyar Rendőrség Európa mindeddig legnagyobb, 500 terrabájtnyi adatot érintő szerverlefoglalását hajtotta végre. Az ügyben az ASVA és a ProArt tett feljelentést. Az érintett szerverek a gyanú szerint…..
Felröppent a hír, hogy a világbajnokság éttermi, kocsmai közvetítéséért az MTV-nek jogdíjat kellene fizetni. Már a cikk címe is beszédes: Sokat várnak a vendéglátósok a meccsközvetítésektőlTudjuk, hogy a vendéglátó üzletekben folyó zenelejátszás után a hely ún.…..
A 36 japán kiadóból álló Japanese Digital Comic Association és néhány amerikai képregénykiadó (úgy, mint a Vertical Inc, Viz Media, Tokyopop, Yen Press) összefogott, hogy felvegye a harcot a képregények internetes kalóz verzióinak terjedése ellen. A kiadók egyre növekvő…..
2010. május 17-én került sor a német Bundestagban arra a nyilvános ülésre, ami a német zenei szerzői jogokat kezelő GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) működésének újragondolására irányult, mégpedig a jobb átláthatóság…..
2009 decemberében egy kis floridai lemezkiadó, a Blues Destiny Records megelégelte az online kalózkodást és pert indított a Google-el szemben.A kiadó tapasztalata szerint, amennyiben valaki az általuk kiadott felvételekre keres az interneten a Google segítségével, a keresőmotor…..
Májusban az Európai Parlament (EP) és a Bizottság (COM) is ún. digitális menetrendeket hozott nyilvánosságra.  A COM  május 19-i Európai Digitális Menetrendje (EDA) részét képezi az "Európa 2020" stratégiának. Két fő iránya az uniós gazdasági…..
Az Európai Bíróság előtt, a Sociedad General De Autores Y Editores De Espana (SGAE) és Padawan S.L. peres felek közt folyamatban lévő C-467/08. sz. előzetes döntéshozatali ügyben Verica Trstenjak főtanácsnok  asszony 2010. május 11-én előterjesztette írásbeli véleményét.…..
A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) honlapjáról egy rövid rajzfilm érhető el, amelyben Chuli, Marco és barátaik többek között a szerzőségről, a kreativitás értékéről, a kalózkodásról beszélgetnek. A szerzői jogi tudatosságot elősegíteni kívánó ismeretterjesztő…..