Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Moonlight

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyomasztó krimik/thrillerek/horrorok gyártásában tagadhatatlanul a skandinávok járnak az élen Európában. Mindig izgatottan várjuk, milyen új darabbal örvendeztetnek meg minket az északiak. Ezúttal Svédország jelentkezett be az ügyeletes rémisztgető szerepére, és cseppet sincs Lagom…..
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
KultúrPara Az új Stephen Hawking? 2019.07.29 07:34:00
Mit tudunk valójában az időről? Carlo Rovelli megpróbálja elmagyarázni...
Melyik a világ legélhetőbb városa? A lista évről évre folyamatosan változik, több cég is készít felmérést. Az EIU londoni Economist Intelligence Unit (EIU) a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából pontozza a városokat, majd…..
Mr.Moonlight 2018.11.05 14:16:06
Máris az év bukásának nevezik a rendezőzseni legújabb filmjét. A barátságos óriás barátságtalan bevételeket hoz. Elemzés...
Az írás nem egy új tudomány, de a csak az elmúlt száz évben kezdtük igazán arra használni, hogy feljegyezzünk dolgokat, amiket aztán statisztikai módszerekkel kielemezve a javunkat szolgálhatják. Mióta vizsgálják a halálozási okokat, azóta feltűnt, hogy bizonyos népcsoportok…..
Az Fstoppers írója a megjelenéskor eléggé lehúzta a hosszas információcsepegtetés után bemutatott DF-et, amire háromszáz dühös komment volt a válasz. Ezért nekifogott még egyszer, egyik kezében a DF-el, másikban egy D800-al alámerül, hogy kiderítse az utcán, hogy melyik…..
Mr.Moonlight 2014.01.28 07:26:36
Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a…..
Az elmúlt egy évben már a harmadik ember vezeti az ausztrál baloldalt. A hétvégén ugyanis nemcsak az MSZP és a DK tartott választmányt/kongresszust, hanem az Ausztrál Munkáspárt is, ahol Bill Shorten, a párt jobbszárnyának emblematikus alakja diadalmaskodott. Az Ausztrál…..
A posztapokaliptikus műfaj hatalmas kedvencem, azonban az emberi kapcsolatok széttöredezésében és a különböző világvégék túlélési módszereiben ki is merül az ilyen filmek tematikája. Hozzáteszem, ezeket jól megvalósítva születtek már kiváló alkotások, és ettől a műtől…..
"Was ist der Unterschied zwischen Erich Honecker und einem Telefon? Es gibt keinen, aufhängen, neu wählen." Azt hiszem, ha kontinensünk filmjeiről  állok neki írni, már előre lehet sejteni a kritika kimenetelét. Ugyanakkor a 2007-es győztesnél ezúttal nem csak pozitív jelzőként tudom használni az…..
Többször végigolvasva Attila Svájcból érkezett levelét, próbáltam olyan mondatokat (aztán már csak egyet) találni benne, amivel nem értek egyet – nem sikerült. Ami tulajdonképpen végtelenül szomorú. Hogy miért, az rögtön kiderül. "Sziasztok, jó napot…..
Mr.Moonlight 2013.04.04 02:51:57
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Te hol tanultál magyarul? Majdnem tökéletes, mintha ott születtél volna.
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
Mr.Moonlight 2013.01.10 05:35:19
@J.László: Hova távolították el a németeket Közép-Európából? És hova akarod a cigányokat eltávolítani?
A köztársasági elnök eddigi legsúlyosabb dilemmájával néz szembe, ugyanis az országgyűlés elfogadta a választási eljárásról szóló törvényt. Azt a törvényt, amelynek apropóján Áder János azt jelezte, hogy ha egy törvénnyel kapcsolatban az alkotmányellenesség…..
Mr.Moonlight 2012.11.28 15:25:08
@Brian Cohen: lose. De inkább change.
A nemrég moziba került Looper kapcsán nyakra-főre születnek a top időutazós-posztok. Már tudjuk, hogy minden idők legjobbja e témában a Vissza a jövőbe trilógia, szorosan nyomában kullog a Terminátor 1-2, és a 12 majom is kihagyhatatlan klasszikus. Itt most olyan időutazós…..
WhimsicalLL Mind your brain 2012.09.01 06:01:00
Brain vs. MindThe following sentences contain idioms with either 'brain(s)' or 'mind'. All you have to do is to fill in the blanks with the suitable word. 1. I hate having to start work at 7. I'm sure it was Samuel's _________-child, as he simply can't sleep after 5.2. I don't think you should beat…..
Vajon van-e kényelmesebb dolog a Fidesznek 2014-ben, mintha az MSZP-vel kell szembeállnia? Van olyan párt Magyarországon amely inkább a szabad médiát választaná a szolgamédia helyet? A Simicska- és a Fidesz-közeli médiabirodalom példája igazolhatná, jó ma pártmédiát csinálni, de…..
Mr.Moonlight 2012.07.09 14:05:27
@Petykabá: Akkor meg tudsz nevezni egy olyan sajtóterméket ami véleményed szerint független? Szerintem a pontos tájékoztatás a mérvadó: a híreket tényszerűen közölje, ne mazsolázza ki azokat a híreket amelyek egybeesnek az újság ideológiájával a többit meg elhalgatja. Én nem bánom hogy egy újság véleményt nyilvánít amennyiben azt tisztességesen és külön cikkben teszi, a szerző aláírásával, és nem keveri össze a hírekkel. Itt nálunk (Ausztráliában) nincs kormánypárti média meg ellenzéki média. Ha valamelyik lap nyilvánvalóan az egyik oldalhoz húzna, olvasóközönségének kb. felét elveszítené. Melbourne-ben két nagy napilap van, az "The Age" (Fairfax Media) és a "Herald-Sun" (News Limited). Talán az "The Age" a kommentárjaiban egy kicsit balos, a másik meg ellenkezőleg. De ez még bőven belefér a tárgyilagos tájékoztatásba, én mindkettőt olvasom. A köztévében (ABC) meg mindkét oldal politikusait megfingatják. Kormányváltáskor egyik pártnak se jut eszébe hogy a fél tévét vagy rádiót kirúgják. (Nem is tudnák). Az ilyen kifejezések mint liberális, konzervatív üres lózungok, mindenki úgy definiálja őket ahogy az érdekeinek megfelel. Itt például a jobboldali párt a Liberális Párt (LNP), a baloldali meg a Munkáspárt (Labour). Ezt persze úgy kell elképzelni hogy az egyik a középtől +2 százalékra van, a másik meg -2-re.
Mr.Moonlight 2012.07.09 15:15:49
@Petykabá: Azért azt nem egészen értem hogy a mai korban hogy lehet tömegmanipulációról beszélni amikor kismillió helyről lehet információt beszerezni, pl. internet. Csak egy kis angol nyelvtudás kell hozzá. Akkor az hogy van hogy az egypárt-rendszer alatt amikor még a csapból is a szocialista ideológia folyt, mégis tudtuk mi az ábra? A Szabad Európa rádió mondjuk segített egy kicsit.
Mr.Moonlight 2012.09.07 15:31:00
@naugye!: "Sajnálatos, hogy a Népszabadság az MSZP tulajdonosi karmaiba kerül (ez már húsz éve benne van a pakliban, de ügyes manőverekkel és külföldi segítséggel sikerült eddig elkerülni)"
Nem mindegy kinek a karmaiban van? Ha jól tudom a jelenlegi tulajdonosoknak el kell adni valami jogszabályból kifolyólag.
Különben meg miért nem veszi meg a Fidesz vagy a kormány? Biztos nem kérnek érte sokat. Akkor megint a Népszabi lenne a hivatalos párt- és kormánylap mint a régi szép Kádári időkben.
Izgalmas ősznek nézhetünk elébe, ha már a szórakoztató elektronika fogyasztási templomaiban is megjelentek az abszolút vállalható árú és minőségű (értsd "márkás" ;-) olvasók. Igaz, nem a csúcsmodellek, meg a legújabbak, de akkor is. A Kindle WiFi 35, a Nook Simple Touch 40…..
Mr.Moonlight 2012.08.23 09:31:30
@Dworkyll: Elolvastam a linket, de nem tudtam belőle kihámozni hogy ténylegesen mi is a bajuk a kütyüvel. Szerinted? Csak két dolog lett megemlítve, az egyik a desktop app (nekem semmi bajom nincs vele) a másik pedig hogy nincs elég letölthető könyv a Kobo könyvtárban. Szerintem van, de kit érdekel amikor kismillió helyről lehet letölteni ingyenes könyveket ePub formában. A cikknek különben határozottan trollos hangvétele van. Akár micsoda is ez a feltételezett hiba, úgy látszik hogy csak a japán változatot érinti:"They might be just launching in Japan, but they've been available in Canada (through the Chapters/Indigo bookstore chain) for over a year, and I haven't had any problems with them."
Mr.Moonlight 2012.08.23 10:05:30
@Dworkyll: Biztos igazad van, te vagy a szakember, nekem ez az első olvasóm, nincs összehasonlítási alapom. Csak azt tudom mondani hogy eddig minden jól működik. Kivéve talán a pdf kezelés ami elég szar. De eddig csak egy fájlt próbáltam, gondolom tartalom függő a dolog.
Atyaman különben ezt írta: "Pl. a már két hete nyüstölt Kobo Touch-hoz is teljesen pozitívan állok hozzá.
A megjelenés óta hetente változó firmware-re sem úgy gondolok, mint egy félkész, "work in progress" folyamatra, hanem inkább hogy a fejlesztők hallgatnak a vásárlók igényeire, és persze folyamatos a hibajavítás.
A Reading Life Achievement-eket* sem felesleges hülyeségnek titulálom, hanem "Feature-nek" :D"
Evvel egyet tudok érteni még ha ironizált is.
Mr.Moonlight 2012.08.23 16:29:09
@Atyaman: Nálam a meccs a Kobo Touch és a Kindle Touch között zajlott. Mivel a neten található összehasonlításokban a Kobo nem jött ki túl rosszul, az ár döntött. Itenni bolti árak: Kobo $119, Kindle $185. Nagy különbség. Még az Amazontól rendelve is $165-be kerül a Kindle.
No. Ez lényeges téma. Ugye az olvasás az nálam gyakorlatilag alapvető létfunkció. Azt a pár hónapot kivéve amikor a hajó megvétele után legsűrűbb lett a munka rajta, folyamatosan olvasok. Valamint szeretem a könyvet mint tárgyat. Van is egy pár belőle... Otthon. Erre jött ugye…..
Mr.Moonlight 2012.08.23 02:52:01
@tchangalo:
Nem olyan veszélyes a dolog, mert:
1. a felület nem fényes, hanem matt, az ujjlenyomat alig látszik meg rajta.
2. általában ikonokra kell nyomkodni, amik vagy a képernyő legalján vagy a tetején vannak.
3. elég érzékeny a dolog, elég az ujj-beggyel megérinteni.
Nem szoktam gyakran egyházi vezetőket dicsérni, de ez úttal mindenképpen kivételt teszek: szeretnék gratulálni Köves Slomónak. A döntése, hogy fogadja Szegedi Csanádot már önmagában figyelemre méltó, ezen felül pedig a közleménye, amit a találkozó után kiadott, egyszerűen…..
Mr.Moonlight 2012.08.11 09:14:39
@Peter T. Sinclare: A muzulmánok pedig gyaur-nak.
A nap egyik mondása (s mellesleg igen logikus is), hogy a telefonadót nyilván ÁFA és több más adóteher is terheli majd. Ha azonban ezek a plusz tételek valóban rárakódnak a 2 Ft-ra – s ugyan miért ne rakódnának rá? – akkor valami nem stimmel. Vagy drasztikusan alul van becsülve…..
Aki azt gondolta volna, hogy a kormány az utóbbi időben – a plágium-ügy árnyékában – esetleg tétlenkedett volna, nagyot tévedett. A Széll Kálmán terv 2.0-ás változatának bejelentése komoly csattanó minden bizonytalankodónak. Idézzük hát fel, mi történt az…..